Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ruptuur achillespees
Auteur Onderwerp: Ruptuur achillespees
tempelflower
GastBerichtGeplaatst: 20-01-2006 20:10 Reageer met quote

Een heel verhaal; maar ik wil het zo compleet mogelijk maken.
Waar ik op uit ben is mensen met ervaring en ik ben op zoek naar specialisten die ook echt verstand hebben met het behandelen van niet de standaard achillespees ruptuur.

Het begon begin oktober toen ik met een sprintje weg wilde trekken en de bekende plok hoorde tevens ook mijn medespeelsters die 3 a4 meter verder stonden konden het horen.

Ik dacht (achteraf het bekende verhaal) dat ik een bal op mijn kuit kreeg.
`s avonds nog naar de huisartsenpost geweest zonder eigenlijk maar te voelen maar afgaand op mijn verhaal was het een zweepslag; volgende dag naar mijn eigen huisarst die nam het verhaal meteen uit de computer over en ik kreeg een verwijsbrief voor fysiotherapie.

De fysiotherapeut constateerde toch wel een fikse scheur en heeft me proberen te behandelen;
2 weken lang kon ie niets doen; het enige wat ik een beetje kon verdragen was stroomprikkelingen.
Ik merkte op dat mijn spier wel pijn deed maar niet zo erg als mijn achillespees daar ik wist dat mijn achillespezen altijd al iets tekort waren ging ik en waarschijnlijk ook hij ervan uit dat die een flinke oplawaai had gehad alles werd zo goed uitgelegd dat ik er ook het volste vertrouwen in had wel slikte ik toen gemiddeld 10 paracetamol per dag.

Na 2 weken was ik het beu en heb doorgezet en mijn fysio de boel laten masseren; tot gillens toe maar ik had naar een paar keer wel het idee dat ik wat kon lopen; en toen gebeurde het ik maakte een heel klein misstapje naast mijn slipper 10 min flink op mijn tanden gebeten maar daarna eigenlijk een opluchting ik had geen pijn meer. Fysio gebeld ik moest maar koelen.
Volgende dag toch maar even naar de dokter gegaan daar de voet nog dikker werd als dat hij al was; ik kreeg een verwijsbrief mee voor een echografie daar ik niet meer op mijn tenen kon staan en dit toch wel verontrustend was.
Zelf moeten bellen naar het ziekenhuis 5 dagen later kon ik terecht.
De woorden van de rontgoloog: alles is kapot in je kuit spier flink ingescheurd, aanhechting spier achillespees ingescheurd en ruptuur achillespees overal zat bloed en vocht waar het niet mocht zitten.
Volgende ochtend gelijk naar chirurgie (toen maakte ik mijn nog zorgen over een operatie), de arts durfde geen uitspraak te doen daar de risico‚??s nu te hoog waren om te opereren als we pech hadden was de ruptuur een week oud en in het ergste geval meer als 3 weken oud; de volgende dag werd ik in een vergadering behandeld door diverse chirurgen;
Die zelfde dag is er nog gips omheen gegaan.
`s maandags kreeg ik het telefoontje de risico‚??s waren te groot voor operatie we zouden het conservatief moeten doen.
6 weken gips op zich ging dat goed kom tenminste weer alles doen behalve rennen.
na 6 weken gips verwachte ik toch wel dat ik weer het een en ander kon maar niets was minder waar ik kon nog minder als dat ik in het gips zat, het enige wat ik nu wel kon was een paar centimeter (ongeveer 2) mijn voet naar voren en achteren halen.
Maar dit was ook alles ik merkte op dat ik helemaal niet vooruit ging iedereen om me heen probeerde me maar te vertellen dat ik te snel wilde maar als je toch loopt en er niet bij nadenkt dan zou je toch af en toe verbetering moeten voelen.
Ik heb het idee alsof ik op een houten been loop alleen maar op mijn hiel die daar dus behoorlijk beurs en moe van wordt het is natuurlijk maar een klein drukpunt om een heel lichaam te dragen, dus verder als 30 meter kom ik niet.

Ik sta vanaf het moment dat ik uit het gips ben gekomen nu 5 weken verder alleen maar stil ik kan kleine stukjes lopen op mijn hiel, kan geen trap lopen want dan klapt mijn voet om kan nog niet een beetje op mijn tenen staan dan klapt de voet gewoon weer met een harde knal neer. Bepaalde bewegingen kan ik niet want die voet wil niet mee en als ik iets sneller wil lopen sleept die voet erachteraan.
Dit heb ik aangegeven bij de chirurg in het ziekenhuis dan krijg je als antwoord ja maar het zit toch weer aan elkaar; laten we maar fysiotherapie proberen alleen al het woord proberen staat me niet aan.
Wat ik opmerk is dat ik nog steeds een grote kuil heb in mijn achillespees groter eigenlijk als toen ik hem scheurde tevens schijnt mijn slijmbeurs ontstoken te zijn volgens de fysiotherapeut, af en toe is dit gevoelig maar daar valt nog mee te leven, waar niet mee te leven valt is dat ze me maar aan laten sukkelen en ik eigenlijk niet weet waar ik naartoe moet;
Graag zou ik met mijn 33 jaar weer gewoon een sprintje willen trekken en achter mijn kinderen willen rennen of eigenlijk gewoon weer kunnen lopen. Maar volgens de dokters om me heen moet ik daar niet meer op rekenen ik kan daar gewoon niet over uit zo‚??n klein ongelukje daar moet toch iets aan te doen zijn.
Alsjeblieft iedereen die maar wat informatie zou kunnen verschaffen of zijn verhal zou willen delen; willen jullie contact met me opnemen.
Ze zeggen weleens gezondheid is het belangrijkste wat er is maar eigenlijk worden deze woorden heel groot als het menes wordt.
Anke .
GastBerichtGeplaatst: 31-01-2006 19:20 Reageer met quote

wow dat klinkt wel heel erg ja !
Dat ze je er niet beter bij helpen.. wow..
ik heb vorige week zondag ook mijn
achillespees doorgescheurd, helemaal.
Ik ben ongeveer een uur lateri n het ziekenhuis
aangekomen en weer 2,5 uur later werd ik al geopereerd! Omdat hij helemaal door was moest hij dus aan elkaar gezet worden, en dit hebben ze gedaan.. toen heb ik daarna ook gips gekregen en morgen mogen de hechtingen eruit (9 hechtingen) en krijg ik loopgips als het goed is..
Hoe lang dit allemaal gaat duren weet ik niet precies , maar ik hoop iig dat ik snel weer volop kan sporten !
Ik laat nog wel weten als ik wat meer weet Smile

Liefs
nonja
GastBerichtGeplaatst: 13-02-2006 17:34 Reageer met quote

Hallo,
Drie en halve week geleden heb ik tijdens het badminton een achillespeesruptuur opgelopen.
Ik heb voor een conservatieve behandeling gekozen en zit nu al die tijd in het gips (spitsstand).
De gap van de pees was 1,5 cm. Ik heb inmiddels 2 chirurgen gehad. De eerste was positief over conservatieve behandeling, de tweede totaal niet. Na veel lezen op internet heb ik inmiddels wel wat spijt dat ik me niet heb laten opereren. Heeft er ook iemand positieve ervaringen met conservatieve manier?
Groet, Nonja
Femke
GastBerichtGeplaatst: 14-02-2006 14:49 Reageer met quote

Hallo,

Vorig jaar maart is mijn achillespees ook volledig gescheurd tijdens het volleyballen. Ik ben gelijk naar het ziekenhuis gebracht en de volgende ochtend geopereerd. Ik heb 2 weken gips in spitsstand gehad, daarna nog 4 weken tape waarbij mijn voet steeds verder in de normale stand getaped werd. Tijdens die 4 weken tape kon ik alweer beginnen met rustig belasten. Na 5 maanden ben ik alweer begonnen met volleyballen op mijn normale niveau. Dus al met al is het me erg meegevallen. Veel artsen hadden me verteld dat het nog wel langer zou duren voor ik weer zou kunnen volleyballen. Ook zie je haast niets meer terug van de operatiewondjes. Alleen vijf kleine gaatjes aan beide kanten van mijn onderbeen.
nonja
GastBerichtGeplaatst: 18-02-2006 16:08 Reageer met quote

Beste tempelflower,
wat een verschrikkelijk verhaal! Ik kan me goed voorstellen hoe je je voelt.
Ik heb zelf op gezondheidsplein een vraag gesteld over nabehandeling conservatieve behandeling. (onder naam yarima) misschien een geruststelling, qua tijdsduur klopt het wel dat je nog niet herstelt bent. Misschien heb je wat aan het nabehandelingsschema dat de fysiotherapeut daar geeft.
Laat eens horen hoe het nu met je gaat!
Groet,
Nonja.
tempelflower
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2006 13:36 Reageer met quote

Op het ogenblik gaat het niet zo best; ik heb nog een lange weg te gaan. maar er is veel hoop, eigenlijk moet je op je eigen gevoel afgaan iets wat ik altijd iedereen vertel maar zelf nogal eens in de wind gooi.
Waarvoor ik al bang voor was merkte ik dat er iets niet klopte ik ben geen "watje" ik ben na het gips eigenlijk gelijk gaan lopen en merkte dat ik totaal niet vooruitging zoals ik ben en iedereen zei moest ik geduld hebben maar ondanks alles ging ik gewoon door ik wou vooruitgang zien er was geen enkele ochtend dat ik dacht he ik kan nu wat meer; uiteindelijk merkte ik ook op dat de chirurg in het ziekenhuis er niet op inging als ik zei dat ik ehet gevoel had dat er iets niet klopte " laten we dan maar fysio proberen" dat hele woord proberen stond me niet aan. Iedereen kon zien dat er iets niet klopte ik had een hele deuk boven mijn hiel maar volgens de chirurg zat de pees toch vast.
Nadat ik bij de fysio was geweest werd alles me duidelijk niemand durfde de waarheid te zeggen het zou nooit meer helemaal goed kunnnen lopen en het was nog een gok hoe ik zou eindigen daar ik de fysio al kende voordat ik in het gips ging en ik een leuke relatie met hem had durfde ik verder te gaan en echt te vragen hoe het nu precies zat; constant had ik het idee het komt wel goed maar dan ineens stort je wereld in.
ik kon en kan dit niet accepteren met mijn 33 jaar nooit meer achter mijn kinderen aanrennen of een dagje uit of stadten. Nee als reactie daarop ben ik me erin gaan bijten. met heel veel geluk kwam ik bij een bekende sportmasseur en dan gaat het ineens heel snel je komt in een wereldje waar ik ook niets vanaf wist; hij heeft contact opgenomen met een bekende sportarts die mijn verhaal onder de loep heeft genomen en inderdaad de behandeling is niet goed gegaan ik heb een functie in mijn voet van 20-25% en er is gewoon 1 functie die is uitgevallen en dat is het afrollen van de voet ik kan totaal niet op mijn tenen staan net alsof het een grassprietje is. Volgens hem is mijn pees een slab elastiekje geworden en zit op een klein stukje maar aan elkaar waardoor hij niet werkt ik kan trainen tot ik erbij neer val maar dit zal niets uitmaken. Hij zou contact opnemen met orthopedisch chirurg Heijboer in Rotterdam als ik over 6 weken nog niets gehoord had moest ik hem maar even bellen; verschrikkelijk 6 weken afwachten of ik bij deze chirurg terecht mag het schijnt een specialist in achillespezen te zijn en neemt niet zomaar iemand aan daar hij al die bekende sporters verzorgt. Maar zoals ik al zei een ander wereldje, de volgende dag werd ik 's avond gebeld (door de sportarts) hij had het verhaal maar niet op de mail gezet maar even persoonlijk gebeld en Dr heijboer wilde me graag zien jemig in de afgelopen weken heb ik emoties meegemaakt die ik nog nooit eerder had gevoeld je kan gelukkig en blij zijn maar soms kan dit ook anders gelukkig, blij zijn het echte gevoel.
A.s. donderdag ben ik uitgenodigd en ik heb goede hoop want dat is toch iets waar alles om draait.
Ik hou jullie zekers op de hoogte.
Nonja
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2006 19:41 Reageer met quote

Beste tempelflower,
Spannend, ik zal voor je duimen a.s. donderdag!
Groet,
Nonja
nonja
GastBerichtGeplaatst: 01-03-2006 15:23 Reageer met quote

Beste tempelflower,
En...hoe is het afgelopen?
Groet,
nonja
loena
GastBerichtGeplaatst: 22-03-2006 14:59 Reageer met quote

22 maart 2006,
dag allemaal,
Op 23 februari j.l . heb ik een bijna volledige achillespeesruptuur opgelopen; ik ben er op 28 februari aan geopereerd met de minimale invasieve techniek, vermoedelijk dezelfde techniek als waarmee femke, 14-02-06 is geopereerd.
De peesdelen worden aan elkaar gehecht en verstevigd door een draadje dat door een gat in je hielbeen loopt.
Op 10 maart heb ik tape in plaats van gips gekregen en mocht toen heel icht bel;asten steunend op twee elleboogkrukken op geleide van de pijn.
Ik heb een aantal vragen aan jullie als ervaringsdeskundigen;

1)
Ik blijf non stop soms bijna ondraaglijke pijn in mijn hiel houden die met pijnstillers met mate te verlichten is.
Verder wordt mijn voet na kleine stukjes ook in huis lopen heel erg dik en blijft dat ook ondanks zoveel mogelijk hoog leggen overdag en 's nachts.
Was dat bij jullie ook zo?
2)
Ik heb deze blessure opgelopen met een balspel met mijn kinderen en ben als de dood dat ik niet meer goed zal kunnen hardlopen, mijn lust en mijn leven, uitlaadklep voor alles!
Zou ik dat weer kunnen, net als tennissen en wielrennen, bergbeklimmen?
Ik ben namelijk vreselijk sportief!

3)
Wat kan ik verwachten na 6 weken tape?
Wat zou ik dan weer kunnen?
Moet ik me dan als een kasplant bewegen, om risico's te vermijden of zou ik dan al wat meer kunnen en zo ja wat?
Weten jullie het antwoord?

Ik wacht met spanning jullie reacties af en dank jullie al bij voorbaat voor de genomen moeite!
Dag,dag, Loena
brandweerman
GastBerichtGeplaatst: 30-04-2006 11:26 Reageer met quote

Afgelopen dndedag heb ik mijn achillespees gescheurd tijdens een partijtje zaalvoetbal. Ik ben dezelfde avond nog geopereerd. De volgende dag heb ik via een fysiotherapeut te horen gekregen dat ik na 14 dagen in de tape kom. Dan begin ik ok met lichte fysio na ongeveer 6 weken kom ik uit de tape en begint het fysiotraject. Voor deze blessure staat een vol jaar fysio. Voor ik weer daadwerkelijk op de uitruk zit ben ik een half jaar verder (eind oktober 2006). Hoe dan ook ik heb als doel gesteld precies te gaan doen wat wordt geadviseerd en hoop volledig te herstellen.

Alfred
ida
GastBerichtGeplaatst: 07-05-2006 13:28 Reageer met quote

Ook ik heb mijn achillespees gescheurd.Het gebeurde op 19 maart tijdens een tennispartij. De volgend dag ben ik geopereerd.Ik heb 2 weken een spalk in spitsstand gehad en 1 week gips in een iets horizontalere stand en daarna 3weken gips in horizontale stand waarop ik mocht lopen. Vorige week is het gips eraf gegaan en nu moet ik een maand rustig aan doen en daarna met fysio beginnen. Op zich gaat het lopen wel heel erg langzaam en ik voel mijn pees ook.Zit gewoon strak, maar volgens mij gaat dat wel goed. Alleen is mijn been enorm dik, net of ik een verzwikte enkel heb. Is dat normaal? Ik heb er niet zo'n pijn aan. Maar wie heeft dat ook en hoelang duurde dat?
Groetjes Ida
Tom Vesters
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2006 13:39 Reageer met quote

Ik weet niet of je inmiddels aktie hebt ondernomen, maar zoals uit je verhaal naar voren komt is de pees niet gehecht. Ik denk dat de chirurgen vanwege de lange tijdsduur tussen ontstaan trauma en behandeling en de complicaties de operatie geen optie vonden en als alternatief de voet in spitsstand gefixeerd hebben. Dit kan bij een partiele ruptuur afdoende zijn, maar uit jouw relaas lijkt de pees steeds volledig gescheurd te zijn.
Ik adviseer je contact op te nemen met het Sportmedisch Centrum bij jou in de buurt, of http://www.sma-amsterdam.nl/. De sportartsen hier zijn gespecialiseerd in deze trauma's. Een topper op dit gebied is Dr. Huib Plemper, eveneens werkzaam in vestiging Amsterdam. Mocht een operatie een optie zijn in jouw geval, dan raad ik je aan contact op te nemen met Dr. Cor van der Hart, werkzaam in het OLVG te Amsterdam. Een gerenommeerd orthopedisch chirurg met veel ervaring op desbetreffend gebied.

    Moderator opmerking:
    Email adressen kunnen in het gebruikers profiel geplaatst worden, het plaatsen in berichten is niet toegestaan zie de Forum regels


Veel succes!

Met vriendelijke groet,


Tom Vesters
Personal Trainer

tempelflower schreef:
Een heel verhaal; maar ik wil het zo compleet mogelijk maken.
Waar ik op uit ben is mensen met ervaring en ik ben op zoek naar specialisten die ook echt verstand hebben met het behandelen van niet de standaard achillespees ruptuur.

Het begon begin oktober toen ik met een sprintje weg wilde trekken en de bekende plok hoorde tevens ook mijn medespeelsters die 3 a4 meter verder stonden konden het horen.

Ik dacht (achteraf het bekende verhaal) dat ik een bal op mijn kuit kreeg.
`s avonds nog naar de huisartsenpost geweest zonder eigenlijk maar te voelen maar afgaand op mijn verhaal was het een zweepslag; volgende dag naar mijn eigen huisarst die nam het verhaal meteen uit de computer over en ik kreeg een verwijsbrief voor fysiotherapie.

De fysiotherapeut constateerde toch wel een fikse scheur en heeft me proberen te behandelen;
2 weken lang kon ie niets doen; het enige wat ik een beetje kon verdragen was stroomprikkelingen.
Ik merkte op dat mijn spier wel pijn deed maar niet zo erg als mijn achillespees daar ik wist dat mijn achillespezen altijd al iets tekort waren ging ik en waarschijnlijk ook hij ervan uit dat die een flinke oplawaai had gehad alles werd zo goed uitgelegd dat ik er ook het volste vertrouwen in had wel slikte ik toen gemiddeld 10 paracetamol per dag.

Na 2 weken was ik het beu en heb doorgezet en mijn fysio de boel laten masseren; tot gillens toe maar ik had naar een paar keer wel het idee dat ik wat kon lopen; en toen gebeurde het ik maakte een heel klein misstapje naast mijn slipper 10 min flink op mijn tanden gebeten maar daarna eigenlijk een opluchting ik had geen pijn meer. Fysio gebeld ik moest maar koelen.
Volgende dag toch maar even naar de dokter gegaan daar de voet nog dikker werd als dat hij al was; ik kreeg een verwijsbrief mee voor een echografie daar ik niet meer op mijn tenen kon staan en dit toch wel verontrustend was.
Zelf moeten bellen naar het ziekenhuis 5 dagen later kon ik terecht.
De woorden van de rontgoloog: alles is kapot in je kuit spier flink ingescheurd, aanhechting spier achillespees ingescheurd en ruptuur achillespees overal zat bloed en vocht waar het niet mocht zitten.
Volgende ochtend gelijk naar chirurgie (toen maakte ik mijn nog zorgen over een operatie), de arts durfde geen uitspraak te doen daar de risico‚??s nu te hoog waren om te opereren als we pech hadden was de ruptuur een week oud en in het ergste geval meer als 3 weken oud; de volgende dag werd ik in een vergadering behandeld door diverse chirurgen;
Die zelfde dag is er nog gips omheen gegaan.
`s maandags kreeg ik het telefoontje de risico‚??s waren te groot voor operatie we zouden het conservatief moeten doen.
6 weken gips op zich ging dat goed kom tenminste weer alles doen behalve rennen.
na 6 weken gips verwachte ik toch wel dat ik weer het een en ander kon maar niets was minder waar ik kon nog minder als dat ik in het gips zat, het enige wat ik nu wel kon was een paar centimeter (ongeveer 2) mijn voet naar voren en achteren halen.
Maar dit was ook alles ik merkte op dat ik helemaal niet vooruit ging iedereen om me heen probeerde me maar te vertellen dat ik te snel wilde maar als je toch loopt en er niet bij nadenkt dan zou je toch af en toe verbetering moeten voelen.
Ik heb het idee alsof ik op een houten been loop alleen maar op mijn hiel die daar dus behoorlijk beurs en moe van wordt het is natuurlijk maar een klein drukpunt om een heel lichaam te dragen, dus verder als 30 meter kom ik niet.

Ik sta vanaf het moment dat ik uit het gips ben gekomen nu 5 weken verder alleen maar stil ik kan kleine stukjes lopen op mijn hiel, kan geen trap lopen want dan klapt mijn voet om kan nog niet een beetje op mijn tenen staan dan klapt de voet gewoon weer met een harde knal neer. Bepaalde bewegingen kan ik niet want die voet wil niet mee en als ik iets sneller wil lopen sleept die voet erachteraan.
Dit heb ik aangegeven bij de chirurg in het ziekenhuis dan krijg je als antwoord ja maar het zit toch weer aan elkaar; laten we maar fysiotherapie proberen alleen al het woord proberen staat me niet aan.
Wat ik opmerk is dat ik nog steeds een grote kuil heb in mijn achillespees groter eigenlijk als toen ik hem scheurde tevens schijnt mijn slijmbeurs ontstoken te zijn volgens de fysiotherapeut, af en toe is dit gevoelig maar daar valt nog mee te leven, waar niet mee te leven valt is dat ze me maar aan laten sukkelen en ik eigenlijk niet weet waar ik naartoe moet;
Graag zou ik met mijn 33 jaar weer gewoon een sprintje willen trekken en achter mijn kinderen willen rennen of eigenlijk gewoon weer kunnen lopen. Maar volgens de dokters om me heen moet ik daar niet meer op rekenen ik kan daar gewoon niet over uit zo‚??n klein ongelukje daar moet toch iets aan te doen zijn.
Alsjeblieft iedereen die maar wat informatie zou kunnen verschaffen of zijn verhal zou willen delen; willen jullie contact met me opnemen.
Ze zeggen weleens gezondheid is het belangrijkste wat er is maar eigenlijk worden deze woorden heel groot als het menes wordt.
Blue Line
GastBerichtGeplaatst: 16-05-2006 10:49 Reageer met quote

Ik heb donderdag mijn achillespees afgescheurd met volleyballen. Ik sprong in de lucht en dacht dat er iemand tegen mijn a.pees schopte. Er was natuurlijk niemand te zien. Op de eerste hulp constateerden ze dat mijn pees helemaal afgescheurd was en dat er geopereerd meost worden. Diezelfde avond ben ik geopereerd en ze hebben de pees met ankertjes vastgezet. Mijn voet staat nu al bijna 90 graden met het been. Ik moet mijn been omhoog houden en er niet op steunen. Na 10 dagen mag het gips eraf en dan hoop ik dat ik loopgips krijg.
Vraag: Nu mijn voet bijna 90 graden staat gaan ze hem toch niet in de spitsstand zetten neem ik aan?
Ik heb geen pijn, alleen als ik mijn voet omlaag doe, voel ik dat hij wat opgezwollen wordt. Maandag 22 mei moet ik op controle.
GARY
GastBerichtGeplaatst: 19-05-2006 19:28 Reageer met quote

Ik weet niet of het wat helpt, Tempelflower maar hier heb je mijn geschiedenis met deze zeer vervelende blessure.

Op 13 april 1986 liep ik bij het aanzetten van een sprint tijdens een voetbalwedstrijd een blessure op laag aan de binnenkant van mijn linkerkuit. Als of er een mes ingestoken was. Ik gilde het uit van de pijn en verder gaan was ook niet mogelijk. ‚??s Morgens naar de huisarts. Diagnose: spier gescheurd dus naar de fysiotherapeut. Ik wist toen nog niet dat dit het begin zou worden van een nu al meer dan twintig jaar durende ellende.

Na de fysiotherapie kon ik nog steeds niet op mijn tenen lopen maar moest maar geduld hebben maar de pijn onder op het hielbot werd als maar erger. Na ca 6 a 7 weken een verwijsbrief voor de orthopedisch
Chirurg. Foto gemaakt en ja wel hoor, op een haar na was de achillespees helemaal door. Opmerking van de chirurg: het was allemaal al veel te laat. Spier en peesweefsel zat allemaal door elkaar 2 weken later werd ik geopereerd gevolgd door 6 weken bovenbeensgips in spitsstand. Bij de eerste controle was het al meteen mis. Er werd een uitholling in de pees geconstateerd en weer 2 weken later lag ik weer op de operatietafel gevolgd door 4 weken haaks onderbeengips. Uit het gips gekomen zakte ik pardoes in elkaar. Ik kon niet meer op mijn linkerbeen staan. De chirurg had er een stukje pees ingelegd waardoor hij hem mijnsinziens veel te lang had gemaakt wat naar zijn mening absoluut niet waar was.

Ik ben bij deze chirurg weggegaan en in 1987 door een andere chirurg geholpen wat wel een beter resultaat was maar nog altijd kon ik niet op mijn tenen lopen. Aangezien ik toch geen balletdanser was leek me dat na 3 ingrepen geen overkomelijk bezwaar totdat ik eind 94 overbelastingsverschijnselen aan mijn rechterbeen kreeg (de linkerkuit is belangrijk dunner dan de rechter)

Via via gehoord van dokter Heijboer in het toenmalige Dijkzicht ziekenhuis, in 97 heeft hij me gezien en bijna een jaar later pas in april 98 ben ik door deze specialist geholpen. Een geweldige vooruitgang was het zeker (ik kon weer op mijn tenen lopen) maar merkte al gauw dat het niet dat was wat ik graag wilde maar soms zal ik me er misschien bij neer moeten leggen dat niet alles hersteld kan worden, hoe moeilijk dat soms ook is.

De huidige toestand is dat bij het aanspannen van mijn rechterkuit de wreef van de voet een mooie gestrekte hoek met mijn scheenbeen maakt (180 graden) maar bij het linkerbeen dit maar 135 graden is.
Mijn rechterschouder gaat afhangen waardoor mijn nekspieren op hun beurt weer verkeerd worden belast. (slik hier spierverslappers voor).

Het is uitermate frustrerend en ik word er ook dikwijls kwaad op dat ik niet kan begrijpen dat alles werkt (geen verlamming) maar het been toch niet wil wat ik wil. Het zit gewoon niet goed in elkaar!! Weer eens kunnen rennen of statten met mijn vrouw en kinderen. Na de derde ingreep kon ik mijn werk weer hervatten maar de drang om weer zo te worden als voor die ellendige blessure komt iedere keer weer in sterkere mate terug. Misschien is er nog hoop.
loena
GastBerichtGeplaatst: 23-05-2006 21:20 Reageer met quote

voor ida 23 mei 2006
Hoi ida,
mijn vorige brief dateert van 22 maart (loena); inmiddels ben ik eindelijik op de goede weg.
dat je been zo dik is komt gewoon door het langdurige gips dat je hebt gehad en natuurlijk door het niets mogen doen; je circulatie heeft gewoon stilgelegen.
ik ben nu sinds 24 april - toen mijn tape eraf ging- aan het mobiliseren en nu begint mijn been weer een beetje de normale vorm aan te nemen; duurt dus ongeveer een maand.
houd moed dus! veel groeten, loena
sierk
GastBerichtGeplaatst: 27-05-2006 19:52 Reageer met quote

Wat een verschillen in behandeling van dezelfde (volgens mij medisch eenvoudige) blessure! Ik schrik ervan. Vorige week vrijdag, 19 mei, knapte mijn achillespees helemaal tijdens een sportdag van mijn werk in Utrecht. In het ziekenhuis kreeg ik te horen dat men hem operatief weer zou repareren. Er was pas plaats op de o.k. 's nachts om 01.00 uur terwijl de pees al was afgescheurd om 11.30 uur die ochtend. Gelukkig zakte de aanvankelijke pijn snel af en had ik alleen maar een schrijnend gevoel en niet echt pijn. Nu zit mijn onderbeen in prachtig oranje gips in spitsstand. A.s. woensdag moet ik naar ons plaatselijke ziekenhuis Heerenveen voor een nieuw gips. Ik ga er van uit dat dit al weer wat meer recht staat. Ik heb geen pijn en heb alleen moeite met slapen.
Wanneer ik al jullie reakties lees, en dan vooral daar waar het minder goed is gegaan, wens ik jullie alles sterkte toe en vooral Tempelflower wens ik een goede behandeling toe.
Blue Line
GastBerichtGeplaatst: 29-05-2006 21:16 Reageer met quote

Ha allemaal,

Ik reageer even want mijn eerste berichtje is van 16 mei jl.
Ik ben maandag 22 mei dus op controle geweest en daar hebben ze de wond bekeken. Alles zag er goed uit en het gips werd verwijderd. Ik had verwacht loopgips te krijgen maar niets van dit alles! Ik heb nu een enkelband om die gevuld is met een soort gelle. Die gelle bevind zich aan de onderkant (hak) en aan de achterkant (achillespees). Dit is bedoeld ter bescherming en massage van de pees. Ik moet nu elke dag een beetje lopen (met krukken) en dit gaat natuurlijk heel moeizaam. Tegen is vertelt dat beweging beter is dat stil zitten en dat is de reden dat ik geen gips meer heb.
Ik heb nu een betere doorbloeding en de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Schijnbaar ben ik de enigste die maar 10 dagen gips heeft gehad met een achillespeesruptuur..
Als er interesse voor is wil ik jullie wel op de hoogte willen houden hoe het verloop van mijn revalidatie is.
Sierk
GastBerichtGeplaatst: 30-05-2006 9:57 Reageer met quote

Blue Line schreef:
Ha allemaal,

Ik reageer even want mijn eerste berichtje is van 16 mei jl.
Ik ben maandag 22 mei dus op controle geweest en daar hebben ze de wond bekeken. Alles zag er goed uit en het gips werd verwijderd. Ik had verwacht loopgips te krijgen maar niets van dit alles! Ik heb nu een enkelband om die gevuld is met een soort gelle. Die gelle bevind zich aan de onderkant (hak) en aan de achterkant (achillespees). Dit is bedoeld ter bescherming en massage van de pees. Ik moet nu elke dag een beetje lopen (met krukken) en dit gaat natuurlijk heel moeizaam. Tegen is vertelt dat beweging beter is dat stil zitten en dat is de reden dat ik geen gips meer heb.
Ik heb nu een betere doorbloeding en de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Schijnbaar ben ik de enigste die maar 10 dagen gips heeft gehad met een achillespeesruptuur..
Als er interesse voor is wil ik jullie wel op de hoogte willen houden hoe het verloop van mijn revalidatie is.
Beste Blue Line,
Omdat jij en ik redelijk gelijk op"lopen"in behandeling ben ik erg benieuwd hoe je ervaringen zullen zijn met deze aanpak. Ook ik moet morgen (na 10 dagen gips) naar het ziekenhuis en ben benieuwd wat men daar doet. Ik ging er van uit dat er weer gips zou worden gezet, maar nu ik jou lees zie ik dat er dus meer manieren zijn voor een vervolgaanpak. Blijkbaar verschilt dat per ziekenhuis. Ik hoop dat je verbetering merkt. Je bent nu een week onderweg met die spalk met gel, dus misschien heb je al een beetje een indruk. Die lees ik graag van je. Verder natuurlijk alle sterkte met je herstel. Zo zitten, weinig kunnen en in veel dingen afhankelijk zijn is niet leuk voor jezelf en je omgeving.
HansJ
GastBerichtGeplaatst: 31-05-2006 11:42 Reageer met quote

Afgelopen vrijdagavond 26 mei jl. tijdens een voetbalwedstrijd het hierboven reeds genoemdebekende gevoel van een schop en de pijn erna. Ik wist direct dat de pees was gescheurd omdat onze keeper het drie weken ervoor ook had gehad en ik daar de constatering ook bij deed. Vreemd was echter dat de pijn vrij snel afzwakte. Na even voelen bleek ik totaal geen weerstand te voelen op de plek waar de pees hoort te zitten. Vrijwel direct naar de eerste hulp van het A. Schweitzerziekenhuis in Dordrecht gegaan. Daar constateerde men inderdaad de complete afscheuring. Direct in gips gezet in lichte spitsstand om de volgende morgen te worden geopereerd. De operatie dmv een ruggeprik was goed verlopen. Vrijwel direct na de uitwerking van de verdoving kwam de fysiotherapeut langs om de verdere gang van zaken door te spreken. Binnen 10 dagen wordt de spalk verwijderd en wordt de enkel ingetaped. Ik ben nu heel benieuwd of ik geen complicaties krijg. Na het lezen van jullie verhalen ben ik toch iets voorzichtiger geworden. Aanvankelijk had ik wel pijn maar dat is nu na 4 dagen gips geheel verdwenen en kan ik eigenlijk niet wachten op de verdere behandeling. Maar ik zal wat rustiger worden voor mezelf. In ieder geval bedankt voor de waarschuwing en veel sterkte een ieder met het herstel.
Blue Line
GastBerichtGeplaatst: 01-06-2006 15:19 Reageer met quote

Beste allemaal (Sierk),

Vandaag is het 1 juni en ik kan al ies meer. Ik loop elke dag met 2 maar al vaker met één kruk door het huis en er zit lichte verbetering in. Ik ben zelfs vandaag al met de fiets naar de winkel geweest (4 km totaal) en dat ging welsiswaar wat moeizaam, maar toch.
Trap lopen ging eerst helemaal niet maar nu ga ik "lopend" naar boven, dus niet voetje aan voetje schuiven.
Als het morgen droog weer is, ga ik het gras maaien. Natuurlijk alles rustig en beheerst.

Als alles voorspoedig verloopt steek ik 2de Pinksterdag de maas over en ga in de bierbrouwerij in Arcen een paar pilsjes nemen. Beterschap allen.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Ruptuur achillespees
Pagina 1 van 42  

1, 2, 3 ... 40, 41, 42  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring