Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Lang aanhoudend probleem
Auteur Onderwerp: Lang aanhoudend probleem
Irezism
BerichtGeplaatst: 24-02-2016 12:03 Reageer met quote

Hallo iedereen! Ik zit met een probleem, en ik ben er nu al zo vaak voor naar de dokter gegaan dat ik op dit moment gewoon niet terug durf gaan.

Het begon met uitgaan op nieuwjaar, geloof ik. Drie dagen later lag ik bij m'n lief thuis, Star Wars te kijken, en plots kreeg ik een harde koortsaanval. Er was geen koortsthermometer om handen, dus ik weet niet hoeveel ik had, maar de rillingen en kou waren overrompelend.

De dag nadien hield de koorts aan, maar zonder enige bij-effecten. Niets deed pijn, ik had enkel die koorts, tot 2 dagen daarna mijn keelklieren hard begonnen op te zetten. Ik mocht en zou niet ziek worden vanwege de examens, dus had ik maar een afspraak gemaakt bij de dokter (een andere dan anders, mijn dokter was op vakantie), en zij zei dat het een best zware keel- en amandelinfectie was. Toen gaf ze me antibiotica. (Amoxiciline ofzoiets?)

Zo gezegd zo gedaan, ik voelde me beter, maar ondertussen was er nog een ander probleem opgedoken: pijn in mijn oor. Het voelde alsof de ontsteking zich uitbreidde, maar uiteindelijk bleek er zich een cyste te hebben gevormd in het begin van mijn oorkanaal. Na die antibioticakuur kwam de keelpijn ook weer gewoon terug, dus ging ik alweer naar de dokter, en gaf hij me opnieuw antibiotica, dezelfde met er nog iets bijgevoegd, dat zou moeten helpen voor de cyste in mijn oor, en een zalf ervoor.

Ik voelde me beter, de antibioticakuur was weer ten einde, en toen begon ik ongelooflijk hard te hoesten. Mijn stem was volledig weg, ik kon amper praten, heel m'n keel stond opgezwollen,... Dit alles is nu zo'n... 2 weken geleden. Dus ga ik nogmaals langs bij de dokter, zegt hij: "dit is niet meer normaal", neemt hij bloed af, schrijft hij opnieuw antibiotica voor (nog een andere), en krijg ik hoestsiroop. Het hoesten bleef aanhouden, het bloedonderzoek toonde enkel een tekort aan ijzer en foliumzuur (waarmee ik al heel m'n leven kamp).

Het hoesten is veel en veel minder geworden, nu 2 weken later. De cyste in mijn oor zit er nog, maar ik heb begin maart een afspraak bij de KNO-arts om die eruit te laten snijden. Maar die keelpijn... Steeds een paar dagen tot een week na het beƫindigen van die antibioticakuren komt de pijn terug, en het is niet gewoon "een keelpijn", het is gezicht vertrekken en nog amper eten gewoon zodat het geen pijn doet. Pijnstillers en zuigtabletten werken amper, het brandt maar door.
Ook zijn die klieren in mijn keel nooit echt ontzwollen, ongeacht hoe ik me voelde.

Ik begin best radeloos te worden, en ik heb ook geen zin om naar de dokter terug te gaan, want hij schrijft toch alleen maar nieuwe antibiotica voor.
Heeft iemand tips voor mij? Zal ik het uitzingen tot de afspraak met mijn KNO-arts? Zal ik terug naar de dokter gaan, of een andere dokter raadplegen? Ik maak me hier allemaal best veel zorgen over...

Bedankt, en sorry voor het lange bericht!
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Lang aanhoudend probleem
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring