Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Neurochirurgie
Auteur Onderwerp: Neurochirurgie
Anouschka 60
BerichtGeplaatst: 07-02-2016 15:40 Reageer met quote

Ik ben een patient, 60 jaar, met de volgende diagnose: MRI van de lumbale wervelkolom geeft te zien: graad I anterolisthesis L4 ten opzicht van L5, resterend in een lumbale wervelkanaalstenose L4-L5 en tevens, maar in mindere mate, op L3-L4.
Conclusie: radiculopathie L5-S1 links op basis van een stenose L3-L4, L4-L5 en een kleine HNP L5-S1 bij een scoliose. Er ligt een voorstel voor decompressie L3-L4, L4-L5 en eventueel eenherniotomie L5-S1 links. Kans op vermindering pijnklachten. Risico toenemende instabiliteit bij anterolisthesis L4-L5 en scoliose. Kans van slagen operatie wordt geschat op 50-60%, maar er is ook kans om in rolstoel uit de OK te komen. Klachten: pijn in onderrug, kan links voorvoet beetje optillen en hij tikt door bij lopen. Uitstraling in linkerbeen nog incidenteel. Nu klachten aan rechterkant. Wie weet een neurochirurg die hier ervaring mee heeft?
Index > Neurologie > Neurochirurgie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring