Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Zenuw beschadiging?!!!
Auteur Onderwerp: Zenuw beschadiging?!!!
evitalolita
BerichtGeplaatst: 06-02-2016 21:10 Reageer met quote

Hallo,

Laatst moest ik bloed laten prikken. Maar na dat die vrouw de naald uit m'n arm haalde, begon het echt pijn te doen. Toen ik na het prikken de auto deur open wilde doen, kreeg ik een enorme pijn scheut door m'n arm heen! Ook voelde m'n arm een paar min na het prikken stijf, slap en leeg. Ook m'n arm naar me toe buigen of strekken ging niet! Ik dacht dat m'n getroffen ader geïrriteerd was, vandaar die pijn. Nu gaat strekken en naar me toe buigen wel zonder pijn, maar ik heb een heel slap gevoel in m'n gehele arm en ik heb meer moeite om m'n arm aan te sturen bijv. om m'n vingers te laten bewegen. Ik moet echt denken: ga nou toch eens bewegen! Ik moet me meer concentreren dan ik moest voor het prikken, om m'n arm of vingers iets te laten doen. Ook heb ik minder kracht in m'n geprikte arm. Is dit zenuwbeschadiging of niet? Ik maak me echt zorgen! Ik ben ten slotte nog maar 16 jaar en heb m'n arm m'n hele leven nog nodig! Sad

Kan iemand me helpen? Al vast bedankt voor het lezen van dit bericht!

Groetjes Evi
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 07-02-2016 1:27 Reageer met quote

Hallo Evi,

Ik kan je alleen maar adviseren om de huisarts er naar te laten kijken, om te zien wat er aan de hand is...

Sterkte; groetjes, Musje.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 07-02-2016 11:33 Reageer met quote

Alleen de huisarts die acupunctuur opleiding heeft gedaan kan de exacte antwoord geven.

Er zijn 4 verbodene plekken in het lichaam voor naaldprikken. 1 is een plek in de hoofd, 2 is een plek net onder tussen de borstkassen. 3 is de beenmergwervel achter de onderrug(de plek waar beenmergpunctie uitvoeren). 4 is een plek in de pols.

Slagaders brengen zuurstofrijk bloed van het hart naar de vingertoppen en aders brengen het bloed terug naar het hart en de longen. Ter hoogte van de pols zijn twee grote slagaders: de arteria radialis en de arteria ulnaris. Er bestaan natuurlijke variaties op de normale anatomie die gevolgen kunnen hebben voor de bloedsomloop.

Long energie brengt de energie van de longen naar de duim.
Wijsvinger en ringvinger zijn + en - balans energie.
Middenvinger is het hart energie.
Pink is de dunnedarm energie.

Meestal bij de 1e keer prikken in de arm geen schade verrichtten. Wanneer meerdere keer prikken heb je kans op bijwerking zoals stijf arm, gevoelloos, pijn of blauwe/paarse plekken. Degene al een hart probleem dan voel je meteen een reactie op de geprikte arm met allerlei vreemde reacties.
Index > Neurologie > Zenuw beschadiging?!!!
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring