Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Wat is er mis met me?/Moet ik me druk maken?
Auteur Onderwerp: Wat is er mis met me?/Moet ik me druk maken?
Leon1974
BerichtGeplaatst: 30-01-2016 23:46 Reageer met quote

Sinds vorige week ben in in een soort psychose geraakt.Ben met mijn medicijnen gestopt en meteen gaat alles mis.Ik heb autisme maar dat is nog niet duidelijk.

Heb veel problemen met evenwicht.Ben afgelopen week toen ik op een stoel stond plat achterover gevallen.Dat kwam hard aan.Kon me 2 dagen zelfs niet omdraaien in bed.

Heb nu iedere keer flitsen.Kan het niet omschrijven maar elke keer als ik bijvoorbeeld mijn hoofd verdraai krijg ik een flits dat ik even buiten westen ben.Niet helemaal maar ik voel dan dat ik even "out" ben.Het is maar een seconde of zo.Het gevoel op zich is best wel prettig.

Hoop dat iemand me kan vertellen wat het is.Het zijn schichten.Niet iets als gevolg maar heb het al 3 dagen.

Groeten Leon.
Lanna
BerichtGeplaatst: 31-01-2016 18:42 Reageer met quote

Dit kan een gevolg zijn van een (jeugd) trauma.
Vanuit trauma's kun je een scala aan psychische klachten ontwikkelen waaronder depressies, psychoses, angsten etc. Verwerk de oorzaak van je psychose.
Misschien kan hypnose hierbij helpen.
Echter, dit hoeft uiteraard niet de oorzaak te zijn. Maar dat een psychose een hersenstoornis is...hm... dat laat ik maar in het midden. Ik denk dat alles een oorzaak heeft vanuit dieper liggende problemen.

Stoppen met antipsychotica kunnen onwenningsverschijnselen geven die jij omschrijft. Meestal verdwijnt dit binnen een paar weken/maanden. Echter soms zullen de ontwenningsverschijnselen voor altijd blijven bestaan. Antipsychotica heeft namelijk vaak een permanent schadelijke invloed op je hersenen. Zeker in hoge doseringen en bij langdurig gebruik ongeacht de dosering.
Een lage dosering tiapridal, sulpiride kun je eventueel als vervanging nemen of voor onderhoud gezien de bijwerkingen maar ook hierbij waakzaamheid geboden. In extreme gevallen kan een lage dosering Orap of als laatste Sertindol gebruikt worden. Sertindol is een volwaardig antipsychoticum met weinig extrapiramidale bijwerkingen maar heeft een sterk effect op het hart in negatieve zin. Leponex is een optie maar daarbij moet de bloedplaatjes de eerste 18 weken zeer nauw in de gaten worden gehouden.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Sterkte!
Lanna
BerichtGeplaatst: 31-01-2016 23:30 Reageer met quote

Aurorix (moclobemide) blijkt uit onderzoek goed te werken bij Autisme.
Index > Hart- en vaatziekten > Wat is er mis met me?/Moet ik me druk maken?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring