Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Mri uitslag wervelkolom
Auteur Onderwerp: Mri uitslag wervelkolom
Vlinder29
BerichtGeplaatst: 30-01-2016 21:21 Reageer met quote

Hallo mensen,

Ik ben een vrouw van 29 jaar en ik heb een lichamelijke beperking. En een psychische beperking. Me psychische beperking is schizofrenie en ik ben chronisch psychotisch.
Maar ik heb wel heldere momenten! Daarnaast heb ik een conversiestoornis. Dit uit bij mij dat me benen krachtverlies en tintelen. Mijn rechterhand tintelt en kramp heeft. En ik ben zowel urine als ontlasting incontinent. En ik heb veel pijn heel veel pijn. In me rug het meeste. Op 2 plekken waar ik ook soms niet van kan slapen.
Maar de conversiestoornis os vastgesteld door de psychiater en de neuroloog na een val van een trap. Na die val kon ik niet meer lopen en het lukte niet meer om te staan. Ik voelde niks. Ze hebben toen een rontgenfoto gemaakt en daar kwam uit dat ik me rug op meerdere plekken gebroken had. Maar dat ik die klachten kwamen door de conversie werdt er verteld.
Ik heb daarna totaal geen gevoel meer gehad en heb pogingen gewaagd om uit de rolstoel tw komen. Tot vallen toe steeds weer. 3 jaar lang zeggen ze nu nog steeds dat het psychische is. Ik kan bij niemand terecht voor de pijn.
Maar nu na lang aandringen hebben ze een mri scan gemaakt van me rug.
Maar nu heb ik de uitslag binnen
Alleen wordt ik pas over 2 weken gebeld door de neurloog voor de uitslag.

Misschien en ik hoop mensen die misschien weten wat het is?

Mri cwk twk
Discopathie op meerdere niveau's thoracaal met op het niveau th-6th-7 verdenking op sublimengamentair sekwester in de mediaanlijn. Achter th-6 met mogelijk calcificatie gezien de lage signaalintensiteit op t2- gewogen opname. Op dit niveau enige compressie op het thoracale myelum het best zichtbaar op de sagittale coupes.
Verdenking op subligamentair sekwester th-6 th-7.

Ik hoop dat iemand mij verhaal begrijpt en mij kan helpen

Dank je wel

Groetjes vlinder
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 31-01-2016 1:34 Reageer met quote

Hallo Vlinder,

Dat is naar, wat jou is overkomen. Je hebt 3 jr. geleden je rug gebroken, maar ze zeiden dat je problemen en je pijn door een conversiestoornis zouden komen... Artsen lijden soms aan tunnelvisie en kijken alleen naar hun eigen vakgebied.

Ik heb er niet zo heel veel verstand van, maar enkele dingen weet ik wel.
De MRI is gemaakt van je cwk = cervicale wervelkolom = je nek, en van je twk = thoracale wervelkolom = je borstwervelkolom (je bovenrug). Gek genoeg is er géén MRI gemaakt van je lwk = je lumbale wervelkolom = je onderrug! Terwijl je grootste probleem waarschijnlijk daarvandaan komt.

Met discopathie wordt meestal bedoeld dat er tussenwervelschijven wat verschoven zijn, die dan wat op de ruggemergszenuw kunnen drukken; dat zou dan mogelijk opgelost kunnen worden door een manueel therapeut.

Calcificatie kan duiden op wat kalkafzetting in het weefsel, waarschijnlijk door irritatie.

Verder weet ik 't niet. Ben je weleens bij een fysiotherapeut of manueel therapeut geweest?
Je zou nog kunnen aandringen op een MRI van je onderrug om te kijken waar de problemen met staan en je incontinentie vandaan komen.

Heel veel sterkte; groetjes, Musje.
Index > Neurologie > Mri uitslag wervelkolom
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring