Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Overactieve bekkenbodem
Auteur Onderwerp: Overactieve bekkenbodem
Maikkeyy
BerichtGeplaatst: 13-01-2016 23:50 Reageer met quote

Beste allemaal,

Situatie:

Ik ben 20 jaar en sinds een halfjaar geleden is er een overactieve bekkenbodem bij mij geconstateerd. Nu heb ik altijd al van jongs af aan lange ontlastingsmomenten gehad. Elke dag zo'n 4x en dan variƫrend van halfuur tot driekwartier. Ik dacht altijd:'Oh, iedereen heeft zo zijn eigen duur qua ontlastingsmomenten', dus ik had er nooit bij stil gestaan. Sinds een jaar geleden begon ik steeds meer te eten met fitnessen en zat ik echt bomvol de hele dag en daarbij duurde het erg lang voordat het zakte en er daadwerkelijk iets uitkwam. Hierdoor stapelde het steeds op en was het dus constant vol zitten de hele dag, daardoor niet kunnen slapen soms etc. Toen dacht ik :'Volgens mij is dat toch niet goed.' En toen ben ik dus naar de dokter gegaan.

Nu een halfjaar dus verder, ben ik zo'n vijf maanden in behandeling bij een bekkenfysiotherapeute. Echter na deze vijf maanden nog geen vooruitgang. Evil or Very Mad Het wordt eigenlijk ook steeds vervelender. Steeds vaker maagkrampen en nog tal van klachten als gevolg. Nu constateerde de bekkenfysio ook nogal een extreme spanning bij mij. Ze vroeg zich al af of ik niet elke dag maagkrampen/steken had. Nou, die komen nu dus steeds vaker.
Na 3 maanden ontspanningsoefeningen wat geen resultaat opleverde, besloot ze om functionele elektrostimulatie toe te passen met zo'n probe. Ook dit helpt tot nu toe nog niet, de spanning van mijn bekkenbodem was volgens mij rond de 15 en een normale bekkenbodem hoorde rond de 3 te zijn. Na zo'n stroomschokbehandeling daalde hij wel naar 12, maar de keren erna zat hij weer even hoog. Het lukt me niet om de ontspanning vast te houden. Ik snap dat die jarenlang opgebouwde spanning niet zomaar weg te halen is, maar ik begin nu toch wel een beetje de hoop te verliezen.

Ze zeiden ook dat als dit niet vooruitgaat ik eventueel naar een specialist kan, maar ik zou echt niet weten wat die zouden kunnen doen? Welke behandelingen er nog meer mogelijk zijn?

Vraag:

Heeft er iemand van jullie ook last gehad van dit probleem? En hoe hebben jullie hem leren ontspannen of hebben jullie tips? Want mij lukt het echt niet om hem te ontspannen, soms een klein beetje met de warmtekussen wel heb ik het gevoel. Dus echte bewustwording is er nog niet.

Alvast Bedankt, Mike
JanD82
BerichtGeplaatst: 18-02-2017 17:17 Reageer met quote

Beste Mike,

Ik heb hetzelfde probleem.
Het is 2 jaar geleden ontstaan toen ik stopte met dagelijks een paar biertjes te drinken en toen ik begon met fitness. Ik had in die periode ook veel geestelijke spanning.

Bij mij helpt ook niks om de spanning te verminderen dus nu sta ik op de wachtlijst om bij een psycholoog in behandeling te gaan.Het is waarschijnlijk psychische spanning die doorwerkt op mijn lichaam.

Het probleem is nu veel frustrerender nu ik een relatie heb. Ik gebruik vaak middelen om de spanning van mijn bekkenbodemspieren te halen (Kratom, alcohol, oxazepam) Dit helpt soms, maar werkt verslaving in de hand. Ik merk dat de spanning minder is als ik een paar weken niet fitness. Als ik dan de ontspanningsoefeningen (liggend, buikademhaling, bekken aanspannen) en bekken aanspannen op een warme kruik zittend op stoel doe, dan ontspant hij meer.
Fitness is mijn favoriete hobby, maar ik denk er nu sterk over om iets anders te gaan doen. Ik slik nu ook Propranolol, maar merk nog niet veel verschil. Kratom (Red Borneo) doet het meeste bij mij. Maar het is verslavend als je het dagelijks gebruikt.
NijntjeCo
BerichtGeplaatst: 21-03-2017 16:16 Reageer met quote

Met zo'n probe oefenen lijkt me op zich goed. Wel kunnen er meerdere factoren spelen, zoals een tekort aan magnesium en andere stoffen. Ook kunnen de neurotransmitters uit balans zijn, een te laag dopamine bijvoorbeeld. Dat is op zich wel wat bij te sturen met de juiste voeding, voedingssupplementen en aanvullende middelen.
JanD82
BerichtGeplaatst: 11-04-2017 9:54 Reageer met quote

Ik heb me laten doorverwijzen naar het UMCN omdat bij mij de klachten ook niet minder werden.
Gister moest ik naar een bekkenbodemfysio in Nijmegen voor vooronderzoek.
Zij vertelde mij dat de behandeling niet werkt omdat de zogeheten triggerpoints eerst moeten worden gemasseerd voordat het zin heeft om met zon probe aan de gang te gaan.
Ik ga nu naar een andere bekkenbodemfysio en daar opnieuw een behandeling opstarten.
Een second opinion is echt aan te raden !
Maanvrouwtje
BerichtGeplaatst: 04-07-2017 18:07 Reageer met quote

@Jan, het drinken van veel alcohol zorgt voor de uitscheiding van allerlei vitaminen en mineralen, zoals magnesium, zink en vitamine B. Belangrijk is dus om te zorgen voor volwaardige voeding met ongeraffineerde producten als bruine rijst en voor wat aanvulling. Beter wel een organische magnesiumverbinding nemen. Ook zorgt alcoholgebruik voor verstoring van de bloedsuikerspiegel, waardoor insulineresistentie kan ontstaan.
Bloeddrukproblemen kan je ook op natuurlijke manier bijsturen. Ook goede voeding met zo min mogelijk geraffineerde suikers en zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels.
eviti
BerichtGeplaatst: 13-07-2017 18:37 Reageer met quote

Probeer natuurlijke rustgevende middelen. Hieronder verstaan we veel dingen zoals natuurlijke producten die je kunt eten of lichaamsbeweging die rustgevend is zoals yoga. Ook zijn behandelingen zoals hypnose en acupunctuur heel goed. Zoek dit maar eens op. Ik hoop dat je inmiddels veel minder last hebt van je probleem.
JanD82
BerichtGeplaatst: 28-10-2017 11:52 Reageer met quote

Bij de bekkenbodem fysio ben ik inmiddels uitbehandeld.
Een paar weken terug heb ik het laatste gesprek gehad met een uroloog in het UMC te Nijmegen n.a.v. de second opinion. Ik heb valium voorgeschreven gekregen om de spieren te ontspannen (Om de 12 uur 2 mg)en Tamsulosine(1 x daags 0,4mg) om beter te kunnen plassen.
Ik merk dat ik nu meer ontspanning heb in de bekenbodemspieren en dat de oefeningen ook meer effect hebben. Het plassen is ook aanzienlijk verbeterd.
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 18:07 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Overactieve bekkenbodem
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring