Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hartslagproblemen.. Alcohol? hulp nodig!
Auteur Onderwerp: Hartslagproblemen.. Alcohol? hulp nodig!
Meisje22a
BerichtGeplaatst: 03-01-2016 1:17 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Omdat ik erg ongerust ben heb ik even jullie advies nodig:
Sinds een jaar of 2/3 last van hartkloppingen, en dan vooral in de zin van hoge hartslag. Daarmee een ECG 24 uurs holter gehad en daar is ook uit gekomen dat mijn hartslag, voornamelijk na het eten, plots veel hoger werd (van gem. 70 in rust naar 130/140)

Hiervoor heb ik metoprolol gehad welke me erg goed geholpen hebben telkens een uur of 2 voor het eten te pakken (een uur ervoor bleek te kort). Ondertussen afgebouwd van 50 per dag naar 25 (2 keer 12,5) mg. Een dosis die volgens mij erg laag is, maar mij toch erg goed helpt!

Wel merk ik dat de snelle hartslag/hartoverslagen in sommige gevallen wel weer ineens op komt treden bij bepaald soort eten (bv fastfood en in een restaurant) en alcohol. Ook als ik bruisend mineraalwater drink krijg ik last van enorme overslagen.

Uiteraard denk ik erover na te stoppen met alcohol, gezien het steeds erger lijkt te worden, maar ik vraag me af of het volgende wel normaal is:
- Bij het drinken van een glas alcohol direct hartslag van 60 naar 100. Na het drinken van meerdere glazen stijgt deze naar ong 150 bpm.
- Enorme hartoverslagen, meerdere na elkaar die me erg angstig maken.
- Dag erna (de kater dag) ondanks weinig alcohol echt enorm ziek zijn en dan vooral door de hartkloppingen, hartoverslagen en vooral een 'raar' ritme.

Bloeddruk is laag tot normaal (meestal rond de 100/70)
Is er reden om terug te gaan naar de cardioloog/huisarts of zou ik als 22 jarige gewoon acuut moeten stoppen met het gebruik van alcohol?
Ook de hartoverslagen bij spa rood kan ik moeilijk verklaren, is dit normaal?

Ik hoor graag.
T-VES
BerichtGeplaatst: 03-01-2016 20:26 Reageer met quote

Hoi meisje22a,

Ik kamp al jaren met hartoverslagen. Ben 35 jaar en weet waar je het over hebt. Je angsten en vragen. Ik help mensen met vragen zoals die van jou. Je kunt me volgen op Facebook: Tess Ves. Via Twitter: T-VES / @VESheartbeat. Maak er gebruik van!

Tip: probeer eens een maand geen alcohol te drinken en kijk eens of het werkt. Alleen door te testen kom je erachter.

Succes!

Groetjes,

T-VES
evitalolita
BerichtGeplaatst: 04-02-2016 21:16 Reageer met quote

Weet je, in bijna al het voedsel zitten E-nummers, dus smaakstofversterkers, kleurstofversterkers en geurstofversterkers. Maar ook glucose, fructose, lactose, glucose-fructose stroop, conserveermiddelen en nog veel meer stoffen die ongezond voor je zijn. Het zal je echt verbazen over wat fabrikanten allemaal wel niet in ons voedsel stoppen. Daarom raad ik je aan om zoveel mogelijk onbewerkte producten te eten waar dit allemaal niet in zit. Ook suiker en vet kunnen een rol spelen in een te hoge hartslag. Ook moet je voor een lage hartslag hier niet te veel van pakken en dit geld ook voor natrium(zout). Bewerkte producten zijn vaak kant-en-klare producten, vleessoorten die al gekruid in de winkel liggen en ga zo maar door! Ik hoop dat dit wat meer duidelijkheid geeft! Groetjes!
Lanna
BerichtGeplaatst: 06-02-2016 22:28 Reageer met quote

Alcohol, fastfood, je geeft zelf het antwoord al.
Index > Hart- en vaatziekten > Hartslagproblemen.. Alcohol? hulp nodig!
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring