Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Longziekten > Herstellende van longontsteking en hevige verkoudheid
Auteur Onderwerp: Herstellende van longontsteking en hevige verkoudheid
Shafc
BerichtGeplaatst: 02-01-2016 4:54 Reageer met quote

Hallo,
Ik heb een vraagje. Ben altijd goed gezond, maar nu werd ik 2/3 weken geleden enorm ziek. Hoge koorts. Tot 40 graden na elke 4 uur 2 paracetamol. Het begon zondagavond. Woensdag naar de huisarts en hoorde niks over m'n longen. Was nog maar net sinds dinsdag aan het hoesten. Wel heeft hij mijn crp waarde gemeten en die bleek 99.. Dus hij dacht aan een infectie vd luchtwegen en dus kreeg ik ab-kuur mee. Ik moest echter vrijdag terug komen als de koorts nog niet weg was. Helaas werd het alleen maar erger. Rillen, hoge koorts, zweten, hoesten werd erger, benauwd, misselijk, niks eten, sputum (groen/bruin) enz. Dus vrijdag weer naar de huisarts. Hij leek wel wat te horen over m'n longen en zag aan me dat ik nóg slechter was als dinsdag dus door naar SEH om longontsteking 'uit te sluiten'. Eenmaal daar aangekomen: infuus, bloedgeprikt, longfoto en hartfilmpje. Bleek op longfoto (fikse?) longontsteking aan de linkerkant te zien. M'n crp waarde was ook opeens 234(!). Dus opname volgde. Al snel voelde ik me in het ziekenhuis 'beter'. De antibiotica via infuus deed me erg goed. Ben vrijdag vroeg opgenomen en maandag tegen de middag mocht ik naar huis. (Moest officieel nog dag blijven, maar was dinsdag jarig).
Nu ben ik sinds maandag 21 dec weer in huis. Met de feestdagen (geprobeerd) rustig aan gedaan. Nu werd ik eergisteren (31 dec) alleen verkouden. Gisternacht zat m'n neus al goed dicht, maar was een drukke avond dus sliep ik wel 'goed' (slechte slaper). Nu lig ik alleen nu al hele tijd wakker. Hoest erg veel weer, erg benauwd en druk op de borst. Die druk/benauwdheid/hoesten is niet weg geweest, want ben nog geen twee weken thuis (dus nog herstellende), maar zal de verkoudheid nu de oorzaak zijn dat de symptomen weer 'verslechteren'. Morgen is het weekend. En heb geen koorts, maar zal ik morgen gewoon een neusspray halen of toch eerst bellen? Wil niet voor elk wissewasje bellen...
Groetjes Sharon
Libera
BerichtGeplaatst: 02-01-2016 11:07 Reageer met quote

Hallo Sharon,

Je kunt sowieso met neusspray of druppels starten. Het is denk ik niet onverstandig om telefonisch te overleggen. Als je opnieuw koorts krijgt aan de bel trekken! Echter, longontsteking hoeft niet altijd met koorts gepaard te gaan. Hou het goed in de gaten.

Beterschap!
Shafc
BerichtGeplaatst: 03-01-2016 15:57 Reageer met quote

Hallo libera,
Ik heb gisteren niet gebeld. En idd gewoon neusspray gehaald. Daar nu mee begonnen, dat werkt even, maar helaas niet lang. S nachts is het echt het ergst. Helemaal buiten adem, hoesten. Blegh.
Morgen anders toch maar even de huisarts weer bellen. Die zou m'n angst wel begrijpen toch? Crying or Very sad
Thnx voor je antwoord!
Libera
BerichtGeplaatst: 03-01-2016 16:17 Reageer met quote

Hoi Sharon,

Overleggen met je huisarts kan altijd en lijkt me verstandig. Je hebt een flinke longontsteking gehad en herstel heeft tijd nodig. Onderschat het niet.
STIER 1983
BerichtGeplaatst: 15-01-2016 19:03 Reageer met quote

Vorig jaar heb ik ook longontsteking gehad en hier kwam ik achter na 5,5 week ontzettend hoesten. Toen ik bij de huisarts kwam kreeg ik eerst de vraag of ik wel eens had gegoogeld op griep. En griep kon wel 8 weken duren. Toen ik aangaf dat ik ook koorts had en pijn (ik dacht eigenlijk dat ik gekneusde ribben zou hebben) besloot hij toch maar even om naar mijn longen te luisteren. Tot zijn verrassing bleek ik ook een longontsteking te hebben en ook de andere kant klonk niet helemaal goed. Uiteindelijk na ongeveer 3,5 week en verschillende medicijnen verder weer gaan werken. Maar toen was het nog steeds niet helemaal weg.

Nu hoest ik weer behoorlijk (maar nu nog maar een weekje) en krijg last van een specifieke plek op mijn rug. Ook nu weer wisselend warm en koud...

Weet iemand of je eenmaal vatbaarder voor longontsteking bent als je het eens hebt gehad ?
Index > Longziekten > Herstellende van longontsteking en hevige verkoudheid
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring