Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Diverse ritmestoornissen. Ook kamer tachicardie?
Auteur Onderwerp: Diverse ritmestoornissen. Ook kamer tachicardie?
Hart2015
BerichtGeplaatst: 11-12-2015 17:28 Reageer met quote

Ik ben een vrouw van 43. Sinds een paar jaar last van ritmestoornissen. Eerst kwam boezemfibrilleren naar voren. Vorig jaar ablatie gehad en hoopte dat ik daarmee geholpen was. Maar voel nu helaas verschillende soorten ritmestoornissen. Ze voelen echt anders.
1: SVT?: hartslag die opeens verdubbelt en weer in het normale ritme schiet na een paar minuten.
2: AF?: ben bang dat boezemfibrilleren terug is. 3 weken geleden pittige aanval gehad met symptomen die ik herkende..
3: kamer tachycardie? Dus opeens hoge hartslag. Gewoon in mijn slaap. Werd er wakker van, maar voelde me daarna helemaal wegzakken (net niet bewusteloos). Duurt maximaal 30 seconden, maar best eng, want je kunt niemand waarschuwen. Daarna schrik ik wakker met hoge hartslag en is mijn hartje na een paar minuten weer rustig. Maar dan lig ik dus ff klaarwakker. Durf dan niet direct te gaan slapen.
Ik hoop dat ik binnenkort meer duidelijkheid heb. Mijn cardioloog neemt het allemaal niet zo serieus. Heb nu via de huisarts een holter voor 14 dagen. En die onlangs verlengd met nog eens 14 dagen. Want eerst de stoornis vastleggen en dan een nieuwe cardioloog zoeken. Want dat er ritmestoornissen zitten is wel duidelijk. Nu bepalen welke en dan een behandeling afstemmen. Want ik wil weer volop genieten van het leven. Liefst zonder medicijnen!
AVNRT-AT-IST
BerichtGeplaatst: 16-12-2015 17:59 Reageer met quote

Hi Hart2015,

Dit klinkt alsof je AF weer terug is. Helaas is AF vaak moeilijk te ableren en zijn er meestal meerdere pogingen nodig!
En dan nog lukt het helaas niet bij iedereen om ritmestoornis vrij te zijn/worden. Als je AF terug is is het raadzaam om met je cardioloog te overleggen over anti-stolling. Het laatste wat je er bij kunt gebruiken is een cva of trombose. beterschap en succes.
Hart2015
BerichtGeplaatst: 16-12-2015 20:52 Reageer met quote

Ik gebruik gelukkig nog anti-stolling. Denk ook dat AF terug is. Ben alleen erg benieuwd of het alleen AF is. En moet het kunnen aantonen. Dus ik hoop dat ik niet te lang met de holter hoef te lopen, want ben allergisch voor pleisters. Maar nu de cardioloog geen Reveal wil plaatsen, moet ik het er maar mee doen. Mijn huid heelt wel weer als we de ritmestoornis(sen) hebben vastgelegd.
Libera
BerichtGeplaatst: 16-12-2015 21:47 Reageer met quote

Hoi Hart2015,

Mijn huid reageert ook altijd vervelend op de pleisters,krijg er blaasjes van. Maar er bestaan ook allergie-vrije pleisters. Daar vraag ik altijd om. Het zijn rechthoekige pleisters i.p.v de ronde.

Sterkte!
Maria H
BerichtGeplaatst: 16-12-2015 23:17 Reageer met quote

Ik heb altijd pleisters op mijn wang, door neussonde, en de pleisters irriteerde altijd zo erg tot pus aan toe, tot de huisarts zei dat ik eerst neusspray op de plek waar de pleister moet komen sprayen, en echt geloof het of niet maar sindsdien geen irritatie van de pleisters meer. Misschien het proberen voor je waard.

Gr.
Hart2015
BerichtGeplaatst: 20-12-2015 10:59 Reageer met quote

Ik had idd ook om andere pleisters gevraagd, maar heb ze niet gekregen. Zal eens kijken of die neusspray ook bij mij helpt. Heb mijn zorgverzekering gewijzigd en laat me in januari doorverwijzen naar een andere cardioloog in een ander ziekenhuis.
Index > Hart- en vaatziekten > Diverse ritmestoornissen. Ook kamer tachicardie?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring