Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > hersendruk van 22cm, wel of geen second opion aanvragen
Auteur Onderwerp: hersendruk van 22cm, wel of geen second opion aanvragen
Apriem
BerichtGeplaatst: 03-12-2015 12:27 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Vanwege hoofdpijnklachten die een paar maanden zijn begonnen en steeds erger werden (ik heb nu 24 uur per dag een drukkende hoofdpijn, vooral aan de rechterkant) en af en toe een dubbel zicht ben ik via de huisarts en fysio bij de neuroloog terecht gekomen. Deze heeft het allemaal erg serieus genomen en heeft een MRI laten doen (deze was schoon) en een lumbaalpunctie met verdenking van IIH / PTC. Tijdens de punctie gaf de arts aan dat de druk 22cm was en dat dit oke was. Ik had zelf aal wat uitzoek werk gedaan op internet en zag dat de druk normaal gesproken 15cm hoort te zijn. Toen ik dit aangaf, moest de arts zelf googlen en hield het erbij dat het niks ergs was en dat het ook niet erger kon worden in de toekomst. Ik moet het nu maar gewoon aankijken en als ik na een aantal maanden nog steeds hoofdpijn heb moet ik terug komen.

Nu vraag ik mij toch af of ik met een druk van 22cm misschien toch wel lichte klachten kan hebben en ik vraag mij ook af of die druk niet verder stijgt (aangezien de klachten in de afgelopen maanden ook steeds erger worden.

Mijn familie gaf aan dat ik een second opion moet aanvragen, maar ik weet niet of hier goed aan doe.

Heeft iemand hier ervaring mee? En zo ja wat zijn jullie ervaringen en wat zouden jullie doen?

Alvast bedankt.
Index > Neurologie > hersendruk van 22cm, wel of geen second opion aanvragen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring