Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > 3 dubbele hernia
Auteur Onderwerp: 3 dubbele hernia
pauly
BerichtGeplaatst: 19-11-2015 21:41 Reageer met quote

Beste lezers,

Ik heb al meerdere malen verhalen gelezen over mensen die een hernia hebben, enkele verhalen over mensen met 2 hernia’s en een enkeling met 3 hernia’s. Ik plaats dit bericht in de hoop dat er iemand is die mij kan helpen. Ik ben 18 jaar en er zijn anderhalf jaar geleden 3 hernia’s bij mij geconstateerd. Dit is geconstateerd aan de hand van een MRI scan. De hernia’s zitten op de niveaus L3-L4 L4-L5 en L5-S1. Ik heb anderhalf jaar geleden voor mijn hevige pijn in mijn bovenbeen, bil, kuit en voet pijnbestrijding gekregen in de vorm van tramadol. Ik heb fysiotherapie gehad, massages, andere geneesmethoden maar buiten de pijnmedicatie had niks een kleine invloed op de pijn.

Mijn neurochirurg wilden mij niet opereren door mijn leeftijd, de grootte van mijn hernia’s, het feit dat ik 3 hernia’s heb en verwees mij door naar het spine and joint centrum in Rotterdam.
Ik ben daar 3 maanden in behandeling geweest om mijn pijnklachten te verminderen en te herstellen. De behandeling had voor een korte periode van 2 weken als resultaat dat mijn medicijn gebruik een klein beetje afnam. Helaas bleef dit bij een korte periode. De behandeling was afgelopen en de pijn nam weer hevig toe.

Ik slikte vanaf juni tot midden augustus 6 tramadol pillen met aanvulling van 3000 mg ibuprofen per dag. Ik studeerde wiskunde en had 2 bijbaantjes maar door mijn aandoening kan ik momenteel niks anders dan liggen en een heel klein beetje bewegen, dit doe ik met veel pijn.

Midden augustus ben ik naar de dokter gegaan omdat de pijnmedicatie niks meer deed. Ik sliep een maand niet en schreeuwde het vaak uit van de pijn. De pijn had zo erg toegenomen dat ik nergens meer toe in staat was. Ik kon zelfs niet meer liggen en was zo bang voor de toekomst. Ik ben zo jong en weet niet wat er gaat gebeuren.

De dokter schreef mij morfine voor en ik was opnieuw doorverwezen naar mijn neurochirurg. De morfine was steeds niet genoeg en nu slik ik 160 mg morfine per dag om de pijn een beetje in controle te houden. Zelfs met deze hoeveelheid heb ik nog steeds vaak veel pijn.
Er werd op zeer korte termijn een MRI scan gemaakt en de neurochirurg gaf nogmaals aan dat hij in 45 jaar en +10.000 rugoperaties nog nooit zoiets heeft gezien. Een jongen van 18 jaar met 3 hernia’s van zulk formaat.

Er zijn chirurgen en specialisten van Goes tot Den Haag en uit heel zeeland en Zuid-Holland bij elkaar gekomen in het Erasmus MC aan de academie om hierover te praten. Alle 35 raden mij een operatie af en er is verder niet gesproken over alternatieve oplossingen.

Ik ben nog naar een ander ziekenhuis geweest en kreeg hetzelfde te horen. Ik heb daarna een afspraak gemaakt met een kliniek voor een endoscopische operatie, maar dit is momenteel niet te betalen en zal mij geen betere kansen bieden. Ik heb een ziekenhuis in Venlo bezocht en ook hier werd er geen oplossing gevonden. Ik hoor niks meer van mijn neurochirurg en ik ben blijkbaar uitbehandeld. Ik kan alleen nog naar de pijnpoli gaan.

Ik ben zo radeloos en ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik vraag me af wat voor mogelijkheden er nog zijn. Wat kan mij nog meer helpen. Ik heb nog een heel leven voor me maar nog tot mijn oude dagen thuis zitten met deze pijn lijkt mij geen leven. Iemand die mij kan helpen, die iets weet, die een idee of oplossing heeft, een specialist in Nederland of een methode in het buitenland weet. Laat mij die alstublieft weten. Laat me weten wat je weet en ik zal het onderzoeken. Alle suggesties zijn welkom want ik ben nergens anders mee bezig dan dit. Ik hoop op wat nuttige en bruikbare verhalen of suggesties.

Met vriendelijke groet,

Paul
SNUF
BerichtGeplaatst: 26-11-2015 1:24 Reageer met quote

Hallo Paul,

Ben je weleens bij een chiropractor geweest? Die kan soms wat verlichting geven bij een hernia.

Ik heb gehoord dat er in Duitsland een specialist zit, die inoperabele hernia's opereert met goed resultaat.
Inmiddels is er in Nederland in Veenhuizen ook een arts die dezelfde methode toepast: de PTED-techniek. Google maar eens en kijk of ze iets voor jou kunnen betekenen...

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Sterkte; groet, Snuf.
pauly
BerichtGeplaatst: 30-12-2015 15:07 Reageer met quote

Ik weet inderdaad wat de PTED is. Ik haf het in mijn bericht al over de PTED techniek maar omschreef het als een endoscopische operatie. Helaas is dit geen optie voor mij.
Index > Neurologie > 3 dubbele hernia
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring