Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > HELP: aanhoudende tandontsteking. Wat te doen?
Auteur Onderwerp: HELP: aanhoudende tandontsteking. Wat te doen?
Faelan
BerichtGeplaatst: 08-11-2015 13:49 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb een vraag/probleem.

In februari dit jaar kreeg ik een ontsteking aan 1 van mijn voortanden. Tandvlees rond de tand was erg dik en rood en aanraking van de tand heel pijnlijk. Ik ben naar de TA geweest en die heeft een foto gemaakt en zag een ontsteking. Hij heeft mijn gebit schoongemaakt en antibiotica voorgeschreven.
De ontsteking was na de kuur weer rustig en ik heb in maart en april weinig last gehad van de tand, alleen bij hard voedsel was de tand gevoelig.

In mei kwam de ontsteking echter weer terug en nu heviger. Weer naar de TA, die heeft wat schoongemaakt, maar verder niks ondanks dat ik aangaf dat de tand erg gevoelig was. Hij verwees me wel door naar de Ortho, omdat door de ontsteking mijn voortand is gaan schuiven. Ik heb nu een aanzienlijk gat tussen mijn voortanden en de pijnlijke tand staat ook nog eens schuin naar voren.
Bij de Ortho zijn rontgenfoto's gemaakt en daar bleek dat ik nog steeds een ontsteking heb. Ook heeft hij mijn pocket opgemeten en zag dat deze 8mm diep was. Hij kon zo niet starten met een beugel, dus ik werd weer terugverwezen naar de TA.

De TA heeft mij vervolgens doorverwezen naar de mondhygieniste. Drie weken geleden had ik mijn 1e afspraak, ze heeft onderzoek gedaan (precies hetzelfde wat de TA en Ortho ook al had gedaan) en kwam tot de conclusie dat er inderdaad een ontsteking zit en dat mijn pockets rond de tand zijn verdiept. Over 3 weken staat er een afspraak gepland om het onder narcose schoon te maken.

Van het weekend kwam wederom de ontsteking terug en nu zit ik weer met een dikke en pijnlijke mond. Ik heb al 4 Ibuprofen op, maar de pijn is niet te vol te houden. Nu weet ik dat ik over 3 weken weer naar de MH moet, maar is dit niet te laat?

En mijn belangrijkste vraag:
Gaat het wel werken? Is het schoonmaken wel de juiste oplossing of moet ik gewoon een wortelkanaalbehandeling? Ik vraag dit omdat ik inmiddels al 9 maanden met pijn rondloop en al ruim €500,00 kwijt ben voor een tand die nog altijd ontstoken is en nog steeds hartstikke scheef staat. Ik zit er dus eigenlijk niet op te wachten dat ik zo weer een rekening van €250,00 kan betalen aan de MH, terwijl het straks gewoon een ontsteking aan mijn wortel is en ik weer naar de TA moet voor een wortelkanaalbehandeling.

Hoor graag wat jullie van het verhaal vinden en wat jullie tips zijn.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 08-11-2015 15:39 Reageer met quote

Medische term: geen ontsteking, maar schijn vlam naar boven stijgen
Thomas3
BerichtGeplaatst: 09-11-2015 13:22 Reageer met quote

Dit tandontsteking/tandvleesontsteking die Tandarts, Mondhygiëniste, Ortho, Artsen en antibiotica niet kunnen oplossen dan moet je dit niet onderschatten.

Het is maar een heel normale ziekte die binnen 2 weken kan genezen worden met een juiste eenvoudige methode. Degene geen verstand heeft met een tegenoverstelde behandeling dan verandert dit in een ernstige ziekte. Zelfs een beroemde Tandarts die zich vroeger lijdt aan dit tandontsteking/tandvleesontsteking waar paar weken later een AML diagnose kreeg.

Een tandarts die had een perfecte gebit en heeft verstand van tand en kies, maar geen verstand van dit soort tandontsteking/tandvleesontsteking. Waarom?
Tot nu toe geeft hij de schuld aan Mazelen die hij AML kreeg.

Drs. Sjaak Fioole 05-03-2012 18:17
Eenmaal kanker, altijd patient?
Als jonge tandarts (1959) overleefde ik 21 jaar geleden Acute Myeloide Leukemie (AML FAB4eo, inversie chromosoom 16 problematiek i.v.m. uitval MRP-1 gen en ABCC1- celtransportereiwit in foutieve afweercellen) in Groningen.
Index > Tandheelkunde > HELP: aanhoudende tandontsteking. Wat te doen?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring