Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Herpes, waar komt het vandaan?
Auteur Onderwerp: Herpes, waar komt het vandaan?
Nelliej
BerichtGeplaatst: 31-10-2015 19:02 Reageer met quote

Twee weken geleden heb ik vaginale en anale seks gehad met een man, uiteraard met condoom. Een kleine week later zag ik op mijn schaamlip iets waarvan ik dacht dat een puistje was. Ik had erg last van mijn anus, waarvoor ik naar de dokter ben gegaan; hij constateerde een scheurtje, maar kon dit niet visueel zien of vinden.

Twee dagen later ben ik teruggegaan omdat mijn vaginale zone steeds meer irriteerde (ik dacht eerst dat dit van de ongesteldheid was) en ik in de gaten begon te hebben dat ik steeds meer bultjes kreeg. Ik voelde me doodziek en moest in de wachtkamer bijna overgeven. De dokter constateerde met één blik op mijn vagina dat het genitale herpes was. Ik kreeg tabletten en dat was het dan.

Door de beperkte informatie die ik gekregen heb, zit ik VOL met vragen:
-Waar komt het in godsnaam vandaan? Ik heb nog nooit zonder condoom seks gehad en mijn partner van twee weken geleden heeft een sneltest gedaan en 80% zekerheid dat hij het virus niet draagt.
-Hoe verlicht ik de pijn en irritatie? Vooral tijdens een toiletbezoek is het ondraaglijk. Momenteel voel ik me zo ziek dat ik bijna niks eet, wat een geluk bij een ongeluk is..maar uiteraard weer niet goed voor mijn weerstand.
-Van de dokter heb ik voor het anale scheurtje een vaselinezalfje met 3% lidocaïne gekregen, maar mijn ervaring is dat het minder irriteert als ik dit niet smeer, maar het gebied droog houd met talkpoeder. Is dit net goed of slecht voor de blaasjes? Tevens voelt het opluchtend om te weken in een warm badje, waar ik ook niet van weet of eigenlijk wel goed is ervoor.
-Los van dit alles twijfel ik of het wel een anaal scheurtje is, of dat ik een ontsteking aan mijn endeldarm of blaasjes in mijn anus heb...wat de behandeling gelukkig niet verandert.

Zoals ik al zei, ik zit vol met vragen, vandaar dit lange verhaal. Ik zit er heel erg mee, want het is duidelijk dat ik besmet ben terwijl ik een condoom gebruikte. Als dit door een vroegere bedpartner gekomen is, wie weet wie heb ik dan wel al anderen besmet?! En dit draag ik de rest van mijn leven met me mee...dat betekent dus dat ik nooit zonder condoom kan vrijen. Of maakt het eigenlijk niet uit, want ik ben ook met condoom besmet geraakt?!
Zeer frustrerend, want ik ben altijd zo voorzichtig en verantwoordelijk, en nu voel ik me een beetje een onverantwoordelijke slet, want ik ben duidelijk niet voorzichtig genoeg geweest. Ik schaam me rot en voel me schuldig voor degenen die ik misschien heb besmet!

Als afsluiter de belangrijkste/meest dringende vraag: wat helpt tegen deze pijn?! Ik ben momenteel doodsbang voor ontlasting...
Suzaku
BerichtGeplaatst: 16-11-2015 13:50 Reageer met quote

Hi Nelliej,

Wat vervelend om te horen! Ik ben pas geleden ook geconstateerd met het HPV1 genitale herpes virus. De antwoorden op je vragen die ik je geef, zijn slechts van onderzoek dat ik zelf gedaan heb naar het virus.

- Het herpes virus kan ook overgedragen worden zonder condoom. Het is zeer besmettelijk wanneer iemand een uitbraak heeft. In het geval van HPV1 virus (wat ook genitaal kan zijn), kan het dus zo zijn dat iemand een koortslip heeft gehad.

- Wat ik voor vrouwen veel lees is dat ze lauw/warm water gebruiken. En vooral veel drinken (ook al moet je dan vaker naar de wc) om de zuurgraad te verminderen. Wat ik overal lees is dat de eerste uitbraak het heftigst is en de eventuele herhalingen minder heftig zullen zijn.

- Dit durf ik niet te zeggen

Je kan er natuurlijk niks aan doen als je evnetueel andere mensen besmet hebt! Je wist het immers zelf ook niet. Daarnaast blijkt uit statistieken dat een onwijs groot aantal van de mensen het virus met zich meedraagt zonder een aanval te hebben! Voel je dus vooral niet schuldig en schaam je ook nergens voor. Je bent al helemaal geen onverantwoordelijke slet. Het is en blijft een vervelende ziekte omdat het niet "verdwijnt". Er blijft altijd een kans dat het terugkeert.

Sterkte!

PS Over je laatste vraag. Dit was inderdaad erg vervelend. Ik ken het gevoel. Ik nam 's ochtends pure olijfolie een lepel en dronk ontzettend veel water in de hoop dat de ontlasting 'zacht' was. Zorg ervoor dat je gelijk erna kan douchen of in bad kan, dat hielp bij mij echt ontzettend met de pijn.
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Herpes, waar komt het vandaan?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring