Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Geen bloedtest Herpes
Auteur Onderwerp: Geen bloedtest Herpes
Bambi94
BerichtGeplaatst: 02-10-2015 0:03 Reageer met quote

Hallo allemaal,

2 weken geleden werd er bij mij geconstateerd dat ik ee bacteriele infectie had, hiervoor kreeg ik antibiotica, nu kreeg ik vrijwel gelijk na de eerste pil last van een branderig gevoel en pijn bij het plassen. Later hierna was het echt niet meer te doen en heb zelfs lopen huilen van de pijn. Ik zag ook dat ik 3 rode dikkere plekjes had (blaasjes denk ik dan).. Ik ging naar de huisartsenpost en die zei dat het waarschijnlijk herpes was maar dat hij het niet met 100% zekerheid kon zeggen zonder kweekje of bloedtest en die deden ze daar niet.
Ik kreeg een kuur van 5 dagen en moest met de antibiotica stoppen, hij zei me ook dat door de behandeling het bloedonderzoek niet helemaal betrouwbaar zou uitkomen. Dus ik wachtte tot het over was en ik zeker wist dat de kuur ook uit mijn lichaam was.
Dus ik belde vandaag mijn huisarts en vroeg of ik een bloedtest kon afspreken, nu werd mij verteld dat er geen bloedtest voor herpes bestaat en dat ik maar moet afwachten of ik ooit nog een nieuwe "uitbraak" zou krijgen en me dan moeten laten testen.

En waarom zie ik dan op ontzettend veel site's en forums dat mensen wel een bloedtest hiervoor hebben gedaan?

Dus nu moet ik in onderzekerheid blijven, stel ik krijg nooit meer een uitbraak dan krijg ik dus ook nooit te weten of ik nou herpes heb of niet?

Ik heb ook al bijna 3,5 jaar dezelfde vriend en deze heeft ook nooit klachten gehad, is hij dan een stille drager en kan het dan dat het nu pas naar buiten bij mij komt als hij mij dan al eerder besmet heeft?

Ik hoop dat iemand mij een beetje kan helpen want ik begrijp er allemaal niet meer zo veel van.. Het lijkt ook wel of mijn dokter én de doktersassistente er heel weinig van wisten..
Fruitvliegje
BerichtGeplaatst: 03-10-2015 8:49 Reageer met quote

Hoi Bambi94,
Ik vind het maar een vreemd verhaal van je dokter. Er bestaat wel degelijk een bloedtest om te kijken of je ooit besmet bent met herpes, alleen die kan dat pas aantonen als je lichaam antistoffen heeft opgebouwd tegen het virus. M.a.w. bij een primaire infectie wijst een bloedtest nog niets uit, maar na een aantal maanden en zeker na een jaar, kun je in je bloed zien of je antistoffen hebt ontwikkeld. Het is dus niet zo dat je je hele leven onzeker moet blijven of je herpes hebt of niet.Ook je vriend zou zich kunnen laten testen. Sterkte en laat je niet afschepen.
Bambi94
BerichtGeplaatst: 03-10-2015 11:51 Reageer met quote

Ja ik vond het ook al een vreemd verhaal want ik lees overal op internet inderdaad dat het aan te tonen is met antistoffen.
Ik had vervolgens gelijk de GGD gebeld, en hiermee heb ik ook een half uur aan de telefoon gehangen waarin ze me vertelde dat mijn dokter inderdaad gelijk heeft.. Dus daar kan ik ook al niet terecht..
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Geen bloedtest Herpes
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring