Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Dubbelsysteen ureters en vergrote nier
Auteur Onderwerp: Dubbelsysteen ureters en vergrote nier
Karennoelle
BerichtGeplaatst: 28-09-2015 17:04 Reageer met quote

Beste allemaal,

Toen ik 20 weken zwanger was zagen ze via de echo een vergrote nier bij onze dochter. Wij zijn toen doorgestuurd naar het AMC. Daar kwamen ze er achter dat mijn ongeboren kindje een vergrote rechter niet had. Ik ben toen onder goede controle gekomen van het AMC en zodra ik bevallen was moest zij na een paar dagen naar het AMC voor een echo.
Daar kwamen ze er achter dat zij niet alleen een vergrote rechter nier had maar ook een dubbelsysteem. Dat wil zeggen dat zij 2 ureters heeft van haar nier naar haar blaas. ZE is toen begonnen met preventieve antibiotica vanaf haar geboorte. Na een jaar werd de eerste blaasontsteking ontdekt via de nefroloog (ze liep toen nog onder controle van de nefroloog). Zij heeft ons toen doorverwezen naar de uroloog en via de uroloog heeft zij diverse onderzoeken gehad. Zo heeft zij een nieronderzoek gehad waarbij ze radioactieve stof inspuiten om te kijken hoe de nieren functioneren. Daarna kreeg zij blaasonderzoek waarbij ze met een katheter water inspuiten zodat ze kunnen kijken of er reflux ontstaat wanneer zij plast. De nier (rechts heeft zij een vergrote nier, alsware een hele kleine 3de nier) werkte goed en had een functie alleen uit het blaasonderzoek kwam wel reflux. Ze is toen net voor haar 2de verjaardag geopereerd waarbij ze de ureter van de 3de nier opnieuw in de blaas hebben geplaatst. In januari 2015 mochten we dan ook eindelijk stoppen met alle antibiotica. Het ging een tijd goed maar in maart 2015 is zij opgenomen geweest in het ziekenhuis met hoge koorts en bleek zij een nierbek ontsteking te hebben.
Vanaf toen dus weer aan de preventieve antibiotica. In juli hadden we weer een afspraak wanneer ik urine inlever bij de huisarts op de poli urologie en heb ik alle urine onderzoeken van de huisarts meegenomen. Ze zit namelijk steeds op het randje van wel of geen blaasontsteking. DE urologen hebben overleg gehad en hebben het volgende protocol besproken": doorgaan met medicatie en waanneer zij koorts krijgt o.i.d. naar het AMC rijden en haar daar katheteriseren en bloed afnemen. 3 weken na de poli afspraak was het zover. Onze dochter had hoge koorts, hield niets binnen en was aan het ijlen (zelfde symptomen als bij de nierbekontsteking) In het ziekenhuis is zij 2 keer gekatheteriseerd maar er zat geen urine i haar blaas dus dat werkte niet. In haar bloed zaten wel ontstekings waarde. ZE is toen opgenomen en aan de antibiotica gegaan. na 2 dagen was ze opgeknapt. Uit de urine die later die dag is opgevangen bleek er geen ontstekingen in haar urinewegen te zitten.
Ik heb de arts toen gevraagd het nieronderzoek te herhalen omdat ik denk dat het daar vandaan komt. ZE kunnen het onderzoek dan vergelijken met ruim een jaar geleden. Ze wilde dit niet en wanneer zij weer ziek zou worden moesten wij opnieuw komen. Afgelopen weekend wordt onze dochter weer ziek waarbij zij ijlt en alles uitgespuugt. Wij weer naar de SEH in het AMC waar zij weer de vervelende katheter krijgt. Hieruit blijkt geen blaasontsteking heeft en wij mogen weer naar huis.
Vandaag gesproken met een kinder uroloog (niet haar eigen arts). Ik heb wederom aangegeven dat ik graag zou willen dat het nieronderzoek herhaald zou worden. Deze arts vindt dit niet nodig en blijft erbij dat wanneer zij hoge koorts krijgt wij terug moeten komen. Wel geeft aan een belafspraak te regelen met haar eigen arts.
We hebben al een second opinion aangevraagd in een ander ziekenhuis, UMC, maar daar kunnen wij pas half januari terecht.
Al met al met ik boos en verdrietig. Mijn kind is steeds ziek maar wanneer zij allerlei vervelende onderzoeken heeft gehad komt er geen blaasontsteking uit. Mijn dochter is ondertussen doodsbang voor ziekenhuizen en artsen en heeft hier echt een trauma aan overgehouden.
Ik voel me totaal niet gehoord hier door de artsen.
Ik hoop met mijn verhaal lotgenoten te kunnen vinden en om te kijken of ik nou zo'n rare vraag stel om het nieronderzoek te herhalen.
Ik hoop op wat reacties
Index > Urologie > Dubbelsysteen ureters en vergrote nier
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring