Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > rare steken
Auteur Onderwerp: rare steken
Sander33
BerichtGeplaatst: 08-12-2010 15:25 Reageer met quote

Inmiddels op een dag bloedprikken/MRI/Hoofdpijnverpleegkundige en Neuroloog geweest. Bloed en scan waren ok. Volgens Neuroloog ligt het aan m'n houding, waardoor er spierspanningshoofdpijn/druk achter ogen optreedt. Op dit moment onder behandeling van een Mensendieck praktijk. (Ogen zijn in eerder stadium al getest).
Wellicht dat iemand ervaring heeft bij deze symptomen/behandeling?
TJO81
BerichtGeplaatst: 27-12-2010 1:10 Reageer met quote

ik herken je klachten ook wel. ik heb ook wel s getwijfeld aan een defect van de hypofyse, orgaan achterin de hersenen. maar bij jou hebben ze alles gescand en niks aan te zien dus, mooi toch
paaskonijn
BerichtGeplaatst: 27-12-2010 18:45 Reageer met quote

wat ben ik blij dat ik daar geen last van heb, denk soms ook wel eens dat men met het overbevolkings idee in hun hoofd zit zo van wat is een mensenleven nu nog waard, en dan het feit dat erkende behandelwijse uit amerika hier helaas nog immer niet toegepast worden, nederland is wat dat aan gaat maar een achterlijk land, de accijns op tabak (das een paar 100 miljoen euro per jaar) gaat naar monumentenzorg, toen ik dat hoorde wist ik het zeker, we're foked! ik wens iedereen heel veel sterkte, ik denk heel hard aan emigratie
Christa21
BerichtGeplaatst: 13-01-2011 18:47 Reageer met quote

Hoi,

Ik heb nu ook sinds een week last van steken, maar ook gewoon af en toe hoofdpijn. Wat ik hiervoor nooit had.
Eerst dacht ik dat het met mijn ongesteldheid te maken had. Maar had het vanmorgen nog. Heb het een paar keer per dag, het komt overal voor op mijn hoofd. Ik heb niet belachelijk veel stress, zit niet belachelijk veel achter de computer. Wel heb ik sinds kort een nieuwe bril, en sindsdien heb ik het eigenlijk. De steken zijn behoorlijk pijnlijk, dat ik mijn ogen even dicht moet doen. De hoofdpijn op zich is niet zo pijnlijk, maar meer irriterend, alsof het niet goed doorzet zeg maar. Dit duurt wel wat langer.
Als het zo door gaat, ga ik wel naar de huisarts denk ik...
Juf Verel
BerichtGeplaatst: 13-01-2011 19:39 Reageer met quote

Zo'n tien jaar geleden had ik ook last van felle steken achter mijn oor.
Ik ben naar de huisarts gestapt en deze stuurde me door naar een osteopaat.
Hij heeft hoofd en nek flink aangepakt (3x langs geweest) en ik heb er nooit meer last van gehad. Ook van sinusitis heb ik sindsdien geen last meer.
Vriendelijke groeten,
Veerle
hallo123
BerichtGeplaatst: 03-07-2011 23:03 Reageer met quote

ik heb dit probleem nu al vanaf woensdag middag. elke keer als ik opsta heb ik vervelende steken schuin boven mijn rechter oor, als ik erop druk gaat het weg. ik heb echt geen idee wat ik ermee aanmoet.
Delusion
BerichtGeplaatst: 09-07-2011 22:03 Reageer met quote

Het is allemaal heel erg vreemd.
Ik heb het nog maar 1x gehad, aan de rechterzijde van m'n hoofd, alsof ze met een pin in m'n hersenen staken.
Ik ben zo hard gaan flippen dat ik zelfs me hoofd voelde kraken aan de achterkant. Heb raad gevraagd bij vrienden en ze zeiden dat het vermoeidheid was. Sindsdien lijkt het alsof m'n haren aan de rechterkant van m'n hoofd naar boven lijken te gaan. Vanaf toen heb ik ook wel eigenaardige afwezigheden, dat ik naar voren staar, als mensen tegen me praten reageer ik er zelfs niet op.

Toen ik me hoofd voelde kraken heb ik een deken genomen en iets in me mond gestopt omdat ik zo erg dacht dat ik epilepsie aanvallen ging krijgen. In mijn "afwezigheid" hoor ik ook vage dingen, zoals: "Zometeen valt hij uit." of "Ik weet dat je het niet wilt, maar het is zo, als je het krijgt, ik heb handdoeken achter me liggen." ... Of als er mensen op bezoek komen dat ze ineens aan iemand gaan vragen die bij me was "Heeft hij het al gehad?" en van die dingen als "Dan is het percies alsof ze zijn haar scheren, dan moet hij iets nemen dat hij niet kapot kan knijpen." Hier word ik dus helemaal zot van en dit is al zo'n maandje bezig? Ik negeer die dingen volkomen en hoop dat het niets ernstigs is.

Omdat ik al die dingen hoorde en zelf ook dacht dat ik epilepsie ging krijgen ben ik gaan opzoeken en kwam op een soort gelijkaardig iets uit... Absence-Epilepsie, tijdelijke afwezigheid. Nu, ik ben 20 jaar, dus zou het vreemd vinden moest ik dat nu ineens krijgen? Ik heb het nooit gehad ofzo... De steek was wel heel erg pijnlijk.

Ook als ik me heel erg concentreer of lang achter de pc zit, dichtbij de tv zit dan voel ik allemaal prikkeltjes aan de kant waar ik de steek heb gehad, enorme prikkels die geen pijn doen...

Op de dingen die ik heb gehoord ga ik niet op in, ik negeer het volkomen. Dat van die Absence-Epilepsie vond ik dan wel schrikken, hopelijk krijg ik nooit een echte aanval. Dat wil ik helemaal niet. En hopelijk is het niet eens een epilepsie gedoe.

Mss dat iemand die ook de steek gehad heeft enzo zich hier in kunnen vinden, wie weet?
Naar de dokter ben ik ook niet gegaan.

Groetjes ^^
flipper72
BerichtGeplaatst: 27-08-2011 2:22 Reageer met quote

De symptomen die jullie beschrijven lijken op Trigeminal neuralgia. Lees eens op wikipedia (engelstalig):
http://en.wikipedia.org/wiki/Trigeminal_neuralgia
Heb er zelf ook last van sinds een viertal dagen, en ga weldra naar de neuroloog, als het niet vanzelf overgaat.
Delusion
BerichtGeplaatst: 02-09-2011 2:46 Reageer met quote

flipper72 schreef:
De symptomen die jullie beschrijven lijken op Trigeminal neuralgia. Lees eens op wikipedia (engelstalig):
http://en.wikipedia.org/wiki/Trigeminal_neuralgia
Heb er zelf ook last van sinds een viertal dagen, en ga weldra naar de neuroloog, als het niet vanzelf overgaat.


Niet echt bepaald lijkt me, omdat dit geen "facial disorder" is, denk ik?

Ik heb volgens mij al ontdekt waardoor ik die steek had, soms zet ik me tanden op elkaar en bijt ik er beetje op, als je deze positie lang aanhoud kun je een steek voelen in de zijkant van je hoofd...

Grts
swani
BerichtGeplaatst: 05-09-2011 10:55 Reageer met quote

Altijd fijn om te horen dat je niet de enige bent die zoiets heeft.
Ik heb dus ook een paar keer per jaar een paar dagen met steken rechtsboven tussen rechteroor en midden achterhoofd.
Deze zijn idd zeer vervelend. Je krimpt automatisch een beetje in elkaar bij zo'n steek en het zeurt dan nog wat na. En als ik er op druk lijkt het iets minder pijnlijk tijdens zo'n steek.Ik heb bij mezelf niet kunnen ontdekken wanneer ik er weer last van krijg. Ik heb wel regelmatig nekklachten, maar ik heb nooit die steken tijdens de nekpijk (loop bij chiropractor). Misschien heb ik juist te veel gelachen en daardoor de spieren en daardoor ook mijn zenuwen op mijn achterhoofd overbelast Very Happy . Dat zou in het huidige geval nl goed mogelijk kunnen zijn, want dag na zeer vrolijk feestje had ik het weer opeens. Als dat zo is dan moet ik het maar op de koop toe nemen, want zonder lachen krijg je nog van veel meer dingen last.
Ik heb op onderstaande link gevonden dat het dit waarschijnlijk is.
http://www.pijn.com/nl/patienten/oorzaak-pijn/diagnoses-per-regio/aangezicht-hoofd-nek/occipitalis-neuralgie/
Delusion
BerichtGeplaatst: 05-09-2011 15:12 Reageer met quote

Nou, beetje nekpijn heb ik later pas gekregen, ik kreeg toen wat last van een stijve nek, begon ik me nek een beetje te masseren omdat het wat pijn deed maar niet overdreven. In het begin keek ik vaak met me hoofd naar achtergebogen naar boven. Ik heb (voor mezelf) gemerkt dat als ik me hoofd normaal recht hou en niet naar achtergebogen, dat het ook veel beter gaat. Aangezien ik de steek maar 1x had en het bij mij eigenlijk niets ernstigs is denk ik ook niet dat ik die "Occipitalis Neuralgie" heb. Nu de laatste tijden heb ik ook minder last van een stijve nek ofzo (ik begon me eigen nekje te masseren, toen ging de klacht van die stijve nek weg), dus volgens mij is het voor mij niets ergs geweest ofzo en moet ik dus niet naar een dokter. Voor mij is er niet echt een probleem.

Mensen, die regelmatig steken hebben en/of klachten van hun nek, kunnen mss beter wel naar de huisarts gaan.
aaltjuh
BerichtGeplaatst: 25-09-2011 15:44 Reageer met quote

zelfde probleem hier qua pijnklachten
gemiddeld 7x per uur waarvan vaak ook 3 a 4 pijn scheuten achter mekaar ken wel janken en ben het spuug en spuug zat
ik heb al 10 jaar een wiplash
nog nooit gehad
heb al 20 jaar stress net als iedereen waarvan de laatste 4 jaar hoop kopzorgen maar nog nooit gehad
ben 4 dagen geleden bij de tandarts geweest die heb een behoorlijk gat gevuld in 2 kiezen en ben flink verdoofd en nu ineens heb ik die klachten....

ga morgen de dokter bellen en kijken wat hij zegt
heb geen zin in neurologische onderzoeken voor niks..

terwijl ik nu dus dit stukje tekst typ heb ik alweer 3x zo een pijnscheut gehad echt absurd ppfffff
Helen Vanams
BerichtGeplaatst: 07-10-2011 23:25 Reageer met quote

het heeft me heel wat jaren vand eze rare steken gekost om erachter te komen wat de oorzaak was, en ik denk dat ik het eindelijk weet. Het rijden met open ramen in de auto oftewel in de luchtstroom (koude) van een airco zitten. Dat trickert bij mij die pijn en gaat vanzelf weg na een aantal dagen als ik de pijn uit kan staan en anders slik ik paracetamol. Soms helpt de warme lamp. Meestal heb ik die rare steken in mijn schedel (links of rechts afhankelijk van of ik zelf heb gereden of niet) maar laatst had ik het in mijn linker schouder. Ik denk dat het een zenuw is die aan de pees opdracht geeft samen te trekken en die pees trekt dan erg hard aan de aanhechtingsplek en dat veroorzaakt de pijn.

Niks ernstigs dus, maar wel verrekte pijnlijk. Wat er tegen te doen preventief? Wel ik zorg dat ik zoveel mogelijk mijn hoofd en schouders "warm" houd met een sjaal.
Sander33
BerichtGeplaatst: 12-10-2011 15:45 Reageer met quote

Sander33 schreef:
Inmiddels op een dag bloedprikken/MRI/Hoofdpijnverpleegkundige en Neuroloog geweest. Bloed en scan waren ok. Volgens Neuroloog ligt het aan m'n houding, waardoor er spierspanningshoofdpijn/druk achter ogen optreedt. Op dit moment onder behandeling van een Mensendieck praktijk. (Ogen zijn in eerder stadium al getest).
Wellicht dat iemand ervaring heeft bij deze symptomen/behandeling?

Op dit moment onder behandeling bij een longarts, voor eventueel allergien/hyperventilatie/verkeerd ademen. Ook dit kan vermoeide ogen/druk in hoofd wellicht veroorzaken?? Foto van longen en longinhoud is ok. Misschien dat iemand hier iets van herkend??
J.B.D
BerichtGeplaatst: 11-11-2011 22:03 Reageer met quote

ik heb deze steek kunnen oplossen

ik had deze kwaal van een pijn scheut aan linker en rechterkant op elk moment van de dag had ik er een paar

maar de doktor kon niks vinden

mijn idee is dus dat het met de tanden te maken heeft aangezien mijn kiezen waren onstoken en bevatte gaatjes ik heb dit bij de tandarts laten repareren en zins dien heb ik er nooit meer last van!

kwa levensstijl heb ik niks veranderd !

dus ik zou het gewoon proberen even bij de tandarts je tanden na laten kijken
Sander33
BerichtGeplaatst: 14-11-2011 14:01 Reageer met quote

Ik neem aan dat de tandarts dat wel bij de halfjaarlijkse controle ontdekt.
Inmiddels ontslagen bij de longarts, alle onderzoeken waren goed. Inmiddels dus bloedonderzoek gehad, hoofdpijnverpleegkundige, MRI (neuroloog), Mensendiecktherapie en bij longarts geweest. Ook ogen zijn ok, denk dus nu weer terug naar de neuroloog...
jeroent
BerichtGeplaatst: 13-02-2013 18:23 Reageer met quote

De mogelijke OORzaak Smile
Leuke woordspeling.
Reactie op een zeer oud bericht, maar ik lees hem net pas.

Zelfde klachten hier.
Steken achter de oorschelp, dus tussen de oorschelp en de schedel.
Net alsof ze een mes/naald erin prikken.
Duurt een paar seconden, en dan is het weg.

****

Trigger points.
Ofwel, zenuwknopen.

Ik heb veel last van mijn nek, en ik lees hier dat veel mensen dat ook hebben.

Pijnpatronen van triggerpoints
Onderstaand een lijst van plaatsen waar triggerpoints vaak voorkomen en welke pijnsyndromen ze veroorzaken:
Hoofd en nek

Sternocleidomastoid Sternal (spier zijkant hals/nek): Duizeligheid, pijn in achterhoofd, kaaklijn, kin, wang, slaap, voorhoofd, rondom oog.
Sternocleidomastoid Clavicular (spier zijkant hals/nek: Oorpijn, pijn achter oor, tinnitus, gehoorstoornissen, pijn in voorhoofd, duizeligheid.
Suboccipitalis (spier in nek): Pijn in achterhoofd, boven oor richting slaap.
Trapezius (spier in schouder aan rugzijde): Pijn in nek, zijkant achterhoofd en bovenkant hoofd, pijn achter oor.
Temporalis (kauwspier in slaapgebied): Kiespijn, hoofdpijn, voorhoofdspijn.
Masseter (kauwspier in kaak): Pijn in aangezicht, kiespijn, kaakpijn, oorpijn, pijn in kin en wang, gehoorstoornissen.
Lateral pterygoid (diepe kaakspier): Buis van Eustachius problemen, oorpijn, tinnitus, gehoorstoornissen, kaakpijn.
Medial pterygoid (diepe kaakspier): Buis van Eustachius problemen, oorpijn, tinnitus, gehoorstoornissen.
Frontalis (spier voorhoofd): Hoofdpijn.


Kijk bij: Sternocleidomastoid Sternal
en: Sternocleidomastoid Clavicular
en: Trapezius

Kijk op die site, waar en hoe je moet masseren.
Veel plezier en succes Smile
Sander33
BerichtGeplaatst: 19-02-2013 14:30 Reageer met quote

Iderdaad een interessante site, dat pijn een afgeleide kan zijn van iets en dat artsen te veel in het pijngebied zelf zoeken. Triggerpoint kan bijv. in de nek zitten, maar de pijn in het achterhoofd en achter de ogen.
JannesKlep
BerichtGeplaatst: 02-11-2018 23:22 Reageer met quote

Reactie op 'Maak' Geplaatst: 15-12-2008 20:34

10 jaar geleden had ik hetzelfde. bij de neuroloog geweest etc. Kon niets ernstigs vinden.
Ik weet dat veel mensen dit een 'broodje aap' verhaal vinden, maar ik kwam er later achter dat het te maken had met de mobiel en andere elektronika.

Het gebeurde vaak even (1-5 min.) na het bellen met een draadloze telefoon op het werk. Ik schrok me rot toen het meerdere keren achter elkaar gebeurde. Daarna was het alsof er een vloeistof uit het oor liep.
Voelde vaak ook alsof er iets 'open' (ader) ging in mijn hersenen. Het duurde een hele tijd voordat ik de link met de mobiel legde.
Toen ik erop ging letten kon ik de klok erop gelijk zetten.
Bovendien was ik 's avonds vaak uren aan het gitaarspelen met een draadloze koptelefoon op. De pijnscheuten kwamen steevast aan de kant waar de batterijen met ontvangstgedeelte zat (getest door koptelefoon andersom te dragen).
Het is bekend dat dit soort signalen irritatie aan de gehoorzenuw geven (magnetronwerking). Tegenwoordig bel ik met een oortje aan een snoertje. Dat is het enige dat relatief veilig is. Ik merk ook dat ik moeilijker in slaap kom als mobiel binnen drie meter ligt. Soms ook irritatie in de hand als ik iemand probeer te bereiken of SMS stuur.
Zweeds onderzoek ondersteund deze vermoedens, maar is niet erkend door de EU omdat ze het eerst samen zouden presenteren maar werd voortdurend vertraagt door de EU. Toen heeft Zweden maar alleen gepresenteerd. 49 microvolt/cm2 is een arbitraire norm, maar wel veel. Mobiel is meestal rond 20 microvolt. Echter als de mobiel contact probeert te maken met een mast of contact is slecht dan schiet de waarde omhoog naar wel 100 microvolt.

Sterk wisselend werk-/leefritmes kan wisselende serotonine niveau's in de hersenen geven en daarmee ook eenzijdige steken/hoofdpijn in het hoofd.
Moederkruid of Gembercapsules goed middel, maar mag BESLIST niet gebruikt worden samen met bloedverdunners.
Matias89
BerichtGeplaatst: 26-11-2018 13:30 Reageer met quote

Merci! Maar goedkoper dan F-parts in Houthalen kan ik niet vinden. Is enkel voor Ford. Bij F-parts zijn nieuwe originele en tweedehandsonderdelen te verkrijgen https://banden.auto-onderdelen24.nl/
Index > Overige ziekten > rare steken
Pagina 4 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring