Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > rare steken
Auteur Onderwerp: rare steken
maak
BerichtGeplaatst: 15-12-2008 20:34 Reageer met quote

Hoi!
Wat apart dat dit verschijnsel zo onbekend is! Ik voelde gisteravond ineens een steek in mijn hoofd aan de linkerkant, maar dacht er verder niet over na. Vanmiddag nam ik mijn telefoon op (rechts) en toen voelde ik ineens daar ook een vreselijke steek, en het hield zo'n 5 minuten aan. Toen het zakte voelde het alsof het heel warm werd in mijn hoofd aan de kant van de steek.. heel apart. Ik heb door stress en drukte best een stijve nek al een paar dagen. Volgens mij moet het daar dan mee te maken hebben, als ik zo sommigen reacties lees.. Toch vind ik het eng.. De ene kant van mn hoofd voelt ook heel anders aan dan de andere kant. Herkent iemand dit?
Groetjes Rolling Eyes
esther123
BerichtGeplaatst: 15-02-2009 10:32 Reageer met quote

Hoi Nu heb ik ook van die rare steken zoals jullie omschrijven ... Op een ander forum las ik dat een arts zegt dat het neuralgie pijn van een zenuwtak is. Zenuwpijn (neuropathische pijn, neuralgie). Hevige, vaak stekende pijn die wordt veroorzaakt door prikkeling van gevoelszenuwen. ...
Het schijnt dat er een homeopatisch middel voor is van Dr Vogel Aconitum D10 (zenuwpijn) Allemaal nog niet geprobeerd maar misschien idee?
djorna
BerichtGeplaatst: 15-02-2009 17:00 Reageer met quote

Hallo Esther


ja dat klopt ,ik heb ook een beknelde huidzenuwtak dus <zenuwpijn>op mijn hoofd,gek word ik er van ik gebruik al drie maanden 4 paracetamollen per dag, het komt er nog licht doorheen,ik vraag me af,hoelang dat gaat duren,
die druppels van vogel,heb jij die al geprobeerd,ik was er benieuwd naar,
misschien lees ik je nog.

groetjes Djorna.
Anouki
BerichtGeplaatst: 13-03-2009 18:34 Reageer met quote

Hoi,
Het is een tijdje geleden dat hier gereageerd op is. Maar ik heb hetzelfde, nu zo'n 3 daagjes.
ik kon er helemaal niks over vinden op internet. het zijn felle korte steekjes die soms heel zeer doen en soms wat minder in me rechterachterhoofd. het zit tussen me oor en het midden in. ik heb ook last van me nek gehad, nu nog steeds een beetje. Het lijkt alsof mijn rechterspier het veroorzaakt in me nek. Maar het rare is, als ik slik doet het ook zeer, alsof het dan samen krimpt. Het is erg pijnlijk. het is een tijdje geleden dat iemand wat heeft geschreven hier, dus ik hoop dat jullie wat meer geweten zijn gekomen! Ik hoor het wel?!
Groetjes.
Anouki
BerichtGeplaatst: 13-03-2009 18:50 Reageer met quote

Ik heb iets gevonden. Ik heb het niet helemaal gelezen en ik denk dat het ook niet helemaal voor mij bestemd is. Maar misschien heeft iemand hier iets aan?

http://www.triggerpointboek.nl/neckpain.htm

Succes! Groetjes.
Zouden jullie nog wel willen reageren op het bericht hierboven?!
jroen86
BerichtGeplaatst: 28-05-2009 22:40 Reageer met quote

heej ik heb sinds 4 dagen ook last van heel erge steken die ook maar 1-2 seconden duren maar steeds terugkomen, en inderdaad valt het me wel op dat ik nu met het mooie weer in de zon sta en dan weer in de regen, en ook komt er steeds een steek als ik even rust of stilsta.
ik heb het ook achter mn rechteroor.
ook had ik het een aantal keer in het midden van mn hoofd.
vroeger toen ik 16/17 was had ik dit vaak als ik bijna in slaap viel dan schrok ik weer wakker met een erge steek, (vaak werd ik ook wakker op een rare manier net alsof ik droomde dat ik een steek in mijn hoofd kreeg en dan probeerde ik altijd hard te schreeuwen maar dan kwam ineens die steek en dan schrok ik altijd wakker.)
ik ben nu 22 jaar en kreeg er een aantal maanden geleden ineens weer last van tijdens het slapen etc. en ben toen echt met het hele verhaal naar mijn eigen huisarts gegaan.
heb volledig bloedonderzoek gehad op meest logische ziektes maar kwam niks uit, de dokter zei dat ik goed moest slapen en gezond moest eten en als ik er nog last van zou hebben kon ik een neurologisch onderzoek laten doen. maar de steken ging na een paar weekjes weer langzaam over.
nu heb ik dus sinds begin deze week al die steken in mijn achterhoofd bij mn rechteroor, vergelijkbaar met wat hier allemaal staat.
ik had gisteravond de huisartsenpost gebeld die vertelde mij dat ik 2 paracetamols moest nemen, dat gebruik ik normaal nooit voor hoofdpijn ofz, maargoed als dat niet hielp moest ik over een uur terugbellen. nou dat hielp dus niet maar ben toen gaan slapen..moest volgende dag weer half 6 opstaan om te gaan werken...
als ik er morgen weer last van heb ga ik denk ik een neurologisch onderzoek laten doen en anders misschien een scan ofz?
ik geloof niet dat het iets met mijn spieren te maken heeft en dat het steekt omdat het rust nodig heeft.. ik snap de theorie hierachter wel, maar de steken die ik heb komen teveel in de buurt van de hersenen.
ik heb het ook wel eens bovenop mijn hoofd gehad trouwens, precies in het duikje bij je kruin.

als ik zelf een diagnose moet stellen zou ik zeggen dat mijn zenuwen overladen zijn met electrisiteit en dat die steken een soort bliksems zijn in mijn hersenen. vaak voelt het als ik moe ben ook alsof er een kortsluiting in mijn hoofd ontstaat.. een soort epilepsie ofz? mijn zusje had wel epilepsie toen ze klein was.
verder ben ik kwa lichamelijk gezond en fit, mijn beroep is momenteel stratenmaker en ik heb verder altijd wel een bovengemiddelde conditie gehad.

hm ik heb ook wel een beetje, nu ik het maar aan 1 kant heb en terwijl ik gewoon wakker ben, dat het gevoel op mijn hoofd aan de kant van de steken een beetje vervaagt is maar misschien komt dat omdat ik de hele tijd probeer te masseren als er een steek opkomt.
xCelina
BerichtGeplaatst: 01-06-2009 11:32 Reageer met quote

Ik heb er al bijna 3 maanden last van, maar dan niet achter mijn rechteroor. ik heb het rechts, in dat kuiltje naast je wenkbrauw. ik ben pas 13 en dat vindt ik nog best jong om iedere dag hoofdpijn te hebben. ik heb dat ik daar een drukkend, klemmend of stekend gevoel heb, dat ongeveer 3 minuten duurt, en dan 2 minuten weg is, en dan weer opnieuw begint. ik weet niet of ik naar de dokter moet gaan. mijn ouders zeggen dat het komt doordat ik geen vlees eet, maar dat heeft er volgensmij niets mee te maken. ik slik wel iedere vitame B tabletjes, dus tekort aan vitaminen kan het ook niet zijn. met sporten heb ik er ook last van, vooral omdat het buiten warm is en we met school buiten sporten. ik krijg dan heel snel een rood hoofd en dan is mijn hoofd er vaak ook nog bij aan het bonzen. kan iemand mij helpen?
Mikey10
BerichtGeplaatst: 29-07-2009 17:22 Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Ik ben nieuw op dit forum ,en zal maar meteen met de deur in huis vallen.

Ik heb ongeveer sinds een maand heftige steken bij mijn linkerslaap.
Eerst was dit 1x in de week, maar nu is het elke dag wel een aantal keer raak, ook ben ik erg duizelig en verkouden.

Ik las bij al jullie reacties dat stress een belangrijke factor kan zijn bij deze "symptomen"?
Ik kan niet zeggen dat ik overdreven veel stress heb, wel is mijn leven totaal op zijn kop gegaan de afgelopen maand, en kan dit misschien de oorzaak zijn?
Ik maak me eigen hier best zorgen over en ga ook altijd uit van het ergste ( nl. tumor).

Het is niet echt hoofdpijn, maar meer een soort van elektrische schok die door mijn slaap heen gaat, en het is niet iets wat speciaal gebeurt bij beweging of ontspanning.

Graag zou ik van jullie horen, of iemand deze klachten herkent.

Groetjes Mike
bobbybob
BerichtGeplaatst: 28-08-2009 11:26 Reageer met quote

ik heb er ook regelmatig last van ( 4 X per jaar ofzo )

het zit aan een kant op m'n voorhoofd en een beetje opzij, de pijn is heelgemakkelijk op te roepen door zelfs maar even licht met je vingers de huid
aan te raken,
het lijkt wel een heel klein puntje waar de pijn het ergste is. een soort electrische schok,

van de vorige keren weet ik het niet meer maar nu kan ik me herinneren dat ik afgelopen dagen enorm vaak heb lopen niezen ( eind augustus )en ik heb opeens 3 pijnlijke aften in een begin stadium )

misschien is het uitstraling van die aften of toch een soort verkoudheid.
neelzz
BerichtGeplaatst: 03-10-2009 11:28 Reageer met quote

Ik weet niet of dit betrekking heeft op alle geposte berichten hierzo, maar ik ben hier terecht gekomen omdat ik in het verleden last had van steken. Deze steken kwamen met name voor bij me achterhoofd en m'n oor een beetje daartussen.

Na lang gekloot met huisartsen bleek dat de hieronder genoemde buis een verstopping had:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Buis_van_Eustachius

Hiervoor kreeg ik hele simpele neusdruppels en hiermee was het binnen een week verholpen

de symptonen die ik had:
Stekend insluipent gevoel

dus zegmaar dit effect ,..--<<<<< | van zacht naar had (komma is zacht << is hard) alsof het erin schoot, de steek zelf is maar kort en het komt mwa zo 1 x per minuut of 2 minuten. De steek is zo vervelend dat je je oor wilt bedekken en het lijkt alsof deze door je hele hoofd gaat.

je wilt je bijna klein maken om de pijn van de steek te compenseren:

Ik kreeg Xylometazoline HCI 1 mg

MAX een week gebruiken
--- Simpel neusverkoudsheids spraytje ---- naja ik d8 lets do it, en ja hoor weg was het.

--


Ik moet wel zeggen nu 8 maanden verder heb ik er weer laste van , ik wist het recept nog en heb deze zelf aangeschaft (2 euro 40) het enige wat deze keer anders is is dat ik het nu in mijn linker oor heb, en dat mijn hoofdhuid links op m'n achterhoofd waar de steek ook naartoe trekt vanuit me oor tot dat punt erg gevoelig is. ik voel de steek nu ook in m'n keel.


Ik hoop dat de neusdruppels me weer kunnen helpen.
Ik laat het jullie wel weten.

Ik dacht ik post het maar even. Want ik dacht de vorige ook van wtf is dit? Ik was toen erg verbaasd dat ik dit met een neuspraytje kon verhelpen.

(ps pijn op de slaap heb ik niet gehad)

Met vriendelijke groet

Neelzz

--- ik heb dit er maar even bij gepost.
zowieso zeg ik van yes go buy it! maar misschien kan je nog even bij je huisarts informeren of dit een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn ---

Nevenwerkingen
Soms
Prikkelend gevoel, niezen en droge neus en keel
Hartkloppingen (als er vaak te veel xylometazoline in het lichaam terechtkomt)
Bij langdurig aaneensluitend gebruik is er een duidelijk nadelig effect op het trilhaarslijmvlies van de neus. Hierdoor kan een paradoxaal effect ontstaan, waarbij de neus voortdurend verstopt is. Dit is overigens waarschijnlijk vooral een gevolg van de in de neusdruppels voorkomende conserveringsmiddelen.
Daarom: nooit langer dan vijf dagen achtereen gebruiken en niet meer dan tien dagen in de maand!
Zelden
Overgevoeligheid voor het conserveermiddel
Bij porfyrie kan door dit middel een aanval uitgelokt worden
Baby's en peuters tot twee jaar zijn extra gevoelig voor xylometazoline

---
merlijn6
BerichtGeplaatst: 07-06-2010 11:39 Reageer met quote

Heb ook die stekende hoofdpijn rechtsachter boven op mijn hoofd. Felle pijnsteken als of iemand een ijskoude ijzeren staaf tegen je hoofd houd. Die plek op mn hoofd is ook gevoelig/pijnlijk als je m aanraakt. Gelukkig helpt ibuprofen. Mijn oor is bovendien ook ggevoelig.

Bij jullie reacties gekeken en op internet rondgezocht, denk dat het toch iets met een ontstoken zenuw of zo te maken heeft. Google maar eens op neuralgie en dan met name op neuralgia occipitalis (krijg je ook engelstalige sites)
Ricky1967
BerichtGeplaatst: 23-07-2010 22:55 Reageer met quote

Hallo allemaal. Sinds een paar dagen heb ik ook last van steken op me hoofd. Bij zit het links van het midden op me hoofd aan de boven kant. De steken zijn begonnen 4 dagen geleden, toen ik op vakantie was in madrid. Bij mij is het denk ik gekomen door regelmatig gebruik van de airco. Het was 36 graden overdag, en in de winkels 20 graden. Dat is op een dag al gauw 30 keer 16 graden verschil. En dan heb ik ook nog de hele week airco op me slaap kamer aan gehad, ook tijdens het slapen. De airco staat de hele nacht die koude wind op je hoofd te blazen, en lijkt onschuldig die airco aan, maar pas op.De steken begonnen gelijk met pijn in me keel. Ik ben naar de dokter geweest en die vertelde mij dat ik griep gevoel heb zonder grieperig te zijn. Dus een behoorlijke koudje opgelopen op me hoofd dank zij de airco.
Gr Rick
Sander33
BerichtGeplaatst: 30-07-2010 15:57 Reageer met quote

Heb ook even op ''neuralgia occipitalis'' gegoogled.
En op Wikipedia staan precies de symptomen waar ik last van heb. Drukkend gevoel achterop het hoofd, achter de ogen en boven de wenkbrauwen. Hoofdpijn (niet elke dag), lichtgevoeligheid van de ogen.
Buiten deze symptomen ben ik ook vaak moe (energieloos). Als ik alcohol heb gedronken lijkt het drukkende gevoel minder te zijn. Heb een bloedonderzoek gehad die goed was en m'n ogen zijn ook goed. Misschien herkend iemand dit, ik lees ook vaak dat mensen het bij de oren hebben, dat heb ik niet.
Ibbelll
BerichtGeplaatst: 01-08-2010 5:31 Reageer met quote

Mijn moeder had ook jaren last van hele erge steken in haar hoofd tot op een dag ze instortte en een aneurysma bleek te hebben. Al haar broers en zussen moesten zich laten onderzoeken en ik ook. Ik en 2 tantes blijken ook een aneurysma te hebben. Die van mij is nog te klein om te laten verhelpen maar ik ben wel heel bang dat het net zo erg wordt als bij mijn moeder...die is op het nippertje gered door mijn dochter!!!
richy h
BerichtGeplaatst: 10-09-2010 21:48 Reageer met quote

Hallo allemaal,
ik heb nu sinds 2 dagen weer enorme steken in mn hoofd. ook aan de linkerkant en recht boven mn oor en naar mn voorhoofd,
ik vindt het echt doodeng worden want bij mn moeder die ook steken kreeg, kreeg ze een hersenbloeding en ik ben er ook bang voor natuurlijk.
ik heb vroeger wel vaker steken gehad,maar nooit zo heftig ! bij elke steek krimp je in elkaar van de pijn. en ik ben niet iemand die direct naar de dokter rent.
het doet me wel goed om te lezen dat meer mensen dit rare verschijnsel hebben . in eerste instantie dacht ik dat het door mijn veelvuldige voorhoofdsholteonstekingen kwam en het schijnt er ook een symptoom van te zijn. maar nu weet ik het niet...... het zou ook stres kunnen zijn . ik ben nogal een binnenvetter en klaag nooit. probeer alles aleen te doen enz.
mischien dat dit er een uitingsvorm van is ?
als iemand het weet of een idee heeft, laat het me maar weten !
Liz87
BerichtGeplaatst: 22-09-2010 22:53 Reageer met quote

Ik heb ook zulke rare onverwachte steken in mn hoofd Confused . Vind het een heel eng gevoel omdat je niet weet wanneer zo'n steek komt. Ik schrik altijd zo en wordt er angstig van...

Ook is mijn hoofdhuid erg gevoelig.

Nu zeggen jullie dat het misschien verknelde bloedvaten kunnen zijn. Ik heb namelijk ook overal spiertrillingen in mn lichaam.

En de spieren in mn nek zitten wel heel vast.
Liz87
BerichtGeplaatst: 22-09-2010 22:58 Reageer met quote

Nu zie ik allemaal sites er tussen staan alleen durf ik er niet op te kijken want dan maak ik me helemaal gek.

Ik hen een morgen een afspraak bij de huisarts, en ga gewoon dingen benoemen die ik hier heb gelezen, zelf komen ze toch met niks:S

Het is fijn (nouja) om andere ervaringen te lezen
Eenraaf
BerichtGeplaatst: 01-10-2010 16:08 Reageer met quote

Ik heb sinds 2 dagen een soort korte pijnlijke stroomstootjes in mijn hoofd, steeds op dezelfde plek, nl. iets boven mijn linkerslaap. Eerst was het af en toe, nu bijna voortdurend om de 1 a 2 minuten. Niet superpijnlijk maar wel een akelig soort pijn.
Een aantal van de reacties die ik hier lees zijn zeer herkenbaar.
Deze klacht is nieuw voor mij, zoals ik al zei sinds 2 dagen, maar ik heb wel langere tijd andere onverklaarbare klachten. Ik zal er een aantal noemen: Vermoeidheid, drukkende pijn in m'n achterhoofd als ik lach, ontstekingen aan tenen vingers en oren (vooral in de winter), onrustig gevoel in mijn benen, moeite met slikken, soms 's nachts ademstilstand, droge ogen.

Ik weet niet of al deze klachten met elkaar te maken hebben, maar ik vraag me af of iemand anders ook dit soort klachten heeft? Wie weet kunnen we op deze manier verbanden of oorzaken vinden.
Question
TJO81
BerichtGeplaatst: 09-11-2010 22:43 Reageer met quote

ik herken die pijnsteken ook wel
achter mijn oren namen, soms trekt t door tot ruggegraat en armen, dacht aan RSI eerst. Ik ben begin dit jaar geopereerd in mijn hals wegens een zwelling op de schildklier. Halve schildklier verwijderd en ik denk dat 't ook met hoge stress te maken heeft en misschien zenuwbanen die wat gevoelig zijn geworden en met name als het koud weer is heb ik er meer last van. Als ik onder hete douche sta of warm bad trekt het weg. Pijnstiller helpt ook wel. Schildklieraandoeningen (ontstekingen) kunnen schijnbaar ook dit soort klachten geven, pijn achter oren en zo, heb ik me laten vertellen ooit
meisje_linda
BerichtGeplaatst: 19-11-2010 17:49 Reageer met quote

Ook ik heb pijnlijke steken in mijn hoofd, rechtsbovenop. Voordat ik dit kreeg had ik al een paar jaar nekklachten.
Op een gegeven moment steekte het zo erg en vaak in mijn hoofd dat ik in de winter niks meer kon. Dit heeft een jaar geduurd. Ben naar de pijnpoli geweest en die dacht ook aan:
occipitalis neuralgie.
Mijn bloedtest bleek ook niet goed te zijn en is dit eerst behandeld met medicijnen via de dokter. Na de behandeling had ik nauwelijks nog last van steken.
Nu is het weer terug, maar gelukkig minder hevigen vaak.
Ik kan behandeld worden bij de pijnpoli maar wil eerst meer weten en goed onderzoek.
Binnenkort heb ik een afspraak bij de reumatoloog.
Deze hebben ook een goede kijk op spieren en mogen foto`s en scans laten maken.

Bij kou en tocht is de pijn heviger en meer aanwezig.
Bij warmte minder. Een das of een bedekte nek helpt
bij mij ook heel goed.
Ik ben ook vermoeider en heb soms ook spiertrillingen (niet zichtbaar maar voel het een beetje) en kloppingen rondom de rechterkant van mijn nek.
Ben erg benieuwd naar ervaringen van jullie.
Een behandeling bij de pijnpoli lijkt mij ook niet fijn, heeft iemand hier toevallig nog ervaringen mee?
Groetjes Lina
Index > Overige ziekten > rare steken
Pagina 3 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring