Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > rare steken
Auteur Onderwerp: rare steken
nalina
GastBerichtGeplaatst: 22-02-2007 22:23 Reageer met quote

ik heb het vandaag al minstens 25 keer een vreselijk pijnlijke steken in men hoofd gehad.het is zo vresleijk pijnlijk, het is maar een paas seconden. maaar het is zo vaak dat ik soms wel es denk ik moet maar es naar de dokter maarja een druk leven en dergelijke. maar zou het heel erg zijn als je niet naar de dokter zou gaan?
ik vraag me af waardoor het komt.
Piet
GastBerichtGeplaatst: 25-02-2007 7:53 Reageer met quote

misschien kan ik jullie met dit berichtje enigszins geruststellen.
vanaf dat ik ongeveer 12 was heb ik regelmatig felle steken in mijn hoofd aan de buitenkant van mijn schedel, meestal in de buurt van de linkerslaap maar soms ook wel op een andere plek op mijn hoofd.Als ik op de plek druk dan geeft dat dezelfde scherpe pijn.Ik ben nu 48 jaar dus iets ernstigs is het zeker niet. Zelf denk ik dat het overgevoelige zenuwbanen zijn waarbij erfelijkheid een grote rol kan spelen maar ook verkoudheid of stress kan de oorzaak zijn.
Vis
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2007 10:53 Reageer met quote

Ikzelf was ook op internet aan het zoeken wat het zou kunnen zijn. Ik heb hele erge steken altijd op 1 dezelfde plaats en daar zit ook een klein bultje, ik heb er al een paar maanden vreselijke last van en het is soms echt niet uit te houden, soms trekt de pijn ook door naar mijn nek. Ben hier al twee keer voor naar de dokter geweest en de eerste keer zei hij dat het niets was. Toen ik de tweede keer terug kwam moest ik er dmv een spuit verdovingsmiddel in laten spuiten. Het heeft voor die ene dag wel geholpen, maar de pijn is er nog steeds. Geen idee wat het is, maar ik waag toch nog maar een poging bij de dokter
miran09
GastBerichtGeplaatst: 15-03-2007 15:23 Reageer met quote

jaa hier nog een met die vreemde steken..was al aan het zoeken,dacht dat ik weer iets geks had..maar er zijn er meer dus. begon gistere avond,ong 1 a 2 keer in een uur. nu de volgende dag,komt het wel elke 5 minuten. het is net of er iemand een stroomstootje geeft achter mn rechter oor. nu een uurtje geleden kreeg ik het ineens erg warm aan de rechter kant van me gezicht. heb gelijk maar even de dokter gebeld,ze had er nog nooit van gehoord zijn de assistente.ik vind het wel erg raar,zeker nu ik hier lees dat er redelijk veel mensen hier last van hebben..is er eigenlijk al iemand die een duidelijke verklaring hier voor heeft gekregen van een arts??
ik hoop dat er een beetje duidelijkheid komt in dit vreemde verschijnsel ..
Bojofali
GastBerichtGeplaatst: 09-04-2007 16:48 Reageer met quote

Thjongen, als ik dit zo allemaal lees, hoewel niet leuk, ben ik toch blij dat er meer mensen zijn die dit hebben. Wat kunnen die steken een pijn doen. Heb dit al jaren. Soms 1 keer per jaar, soms meerdere keren per jaar. Wat het is, geen idee. Ben ook wel eens naar de doktor geweest. Kan er ook weinig aan doen. Omdat ik het al zo lang heb probeer je na te gaan waar het vandaan komt. Het lijkt wel een "kou op je hoofd" De eene keer heb ik het rechts achter net boven mijn oor, de andere keer boven op mijn hoofd in het midden, vervolgens weer een andere plek. Waarom een "kou op je hoofd"? Vaak als ik in de auto heb gezeten, een enkele keer met het raam open en je hoofdhuid is nat van de transpiratie heb ik het gevoel dat ik vervolgens een kou op mijn hoofd heb. Of als je het warm hebt en je staat plotseling in de tocht. Of bijvoorbeeld een airco die op je hoofd staat te blazen. Let er maar even op. Die steken aan je hoofd zijn oh zo gevoelig en pijnlijk. Meestal duurt het bij mij zo'n 3 dagen. Word er zelfs wakker van. Wat er aan te doen is? Als ik dat zou weten. Tegenwoordig neem ik paracetamol (2x tegelijk zo'n 900mg). 1 helpt niet bij mij. 2 helpen echt voor 6 uur maar eenmaal uitgewerkt komt het weer terug. Ben benieuwd of er meer mensen zijn die wat feedback kunnen geven.
M.eisjje =)
GastBerichtGeplaatst: 13-04-2007 17:19 Reageer met quote

hoi,

ik heb het ook al heel erg lang.
Vooral als ik in de zon kom of als ik het een beetje warm krijg.
Dan krijg ik steken in mn hoofd.. niet op een en dezelfde plek.
Maar overal door mijn hele hoofd.
ook heel erg dat ik echt even op moet houden met wat ik aan het doen ben,
Het is dus ook heel erg als het zomer is.
Herkend iemand dit ook?
Leraar
GastBerichtGeplaatst: 01-05-2007 19:31 Reageer met quote

Ik heb sinds kort ook van die steken. Alsof er een beetje kortsluiting ontstaat net boven mijn linkerslaap. Geen heftige pijnen, maar korte steekjes. Clusterhoofdpijn zal het niet zijn.
Het heeft volgens mij ook met verkoudheid te maken. Ik ben de laatste tijd regelmatig verkouden vanwege het weer ('s avonds fris en overdag warm zonnig weer). Het lijkt erop dat het ook heftiger wordt als ik veel vet eet.
Soms is het een tijdje weg, maar daarna komt het weer een paar uur of dagen terug. Er zit circa 10 minuten tussen elke steek.
Het heeft niet zoveel met zithouding ed. te maken denk ik. Afgelopen weekend heb ik tijdens een korte vakantie veel gelopen en toen kwamen die steekjes ook elke keer terug.
man met lichte steken
GastBerichtGeplaatst: 04-06-2007 5:13 Reageer met quote

Heb sinds gisteravond last van af en toe een steek op de linkerslaap. Ben de hele avond aan het computeren geweest, maar dat doe ik elke avond. Geen paracetemol in huis dus ermee naar bed, maar vannacht eruit om te plassen en af en toe die steek. Niet echt heel pijnlijk, mild. Via google hier terecht gekomen (na eerst van alles en nog wat over hersentumoren te hebben gelezen) maar als ik het zo lees zal het el meevallen. Zal om 9 uur ff naar de winkel om een pilletje te halen.
jjjacq
GastBerichtGeplaatst: 19-06-2007 11:34 Reageer met quote

Ik heb er ook al een behoorlijke tijd last van. Op een gegeven moment was het elke dag en best vaak. Ik ben na de dokter gegaan. Die dacht dat het een voorholteontsteking was, toen heb ik een kuur gekregen. Die niet werkte. Daarna een foto gemaakt om te kijken of het wel die voorhoofdontsteking was. bleek niet zo te zijn. Nu heeft de dokter mij verteld dat het stress is. Maar of ik dit geloof.. nou nee!
Vandaar dat ik toch nog op internet aan het zoeken ben.
I
Ariebombarie
BerichtGeplaatst: 06-08-2007 23:36 Reageer met quote

Inderdaad fijn dat er meer mensen zijn die dit hebben. 'Normaal' had ik 2 a 3 x per jaar. Dat is naar 1 x per maand gegaan en nu meerdere malen per dag. vanavond was het erg ! Ik ging weg bij een vriend en ben teruggereden. Ik werd er gewoon bang van. Hij vroeg meteen of ik meer stress had dan gewoonlijk. Dit klopt, de laatste tijd zakelijk veel aan mijn kop, maar ik zie in dit forum ook andere zaken die ik herken. Met name zeer lang per dag aan de computer zou best eens een oorzaak kunnen zijn.
Je hoort ook wel dat veel aan de mobiele telefoon niet echt bevordelijk is voor je koppie. Misschien moeten we eens een test doen ? Computergebruik halveren en alleen bellen met een handsfree ? Ik zal mijn kabeltje weer eens op mijn mobiel aansluiten en minder computeren. Ik laat weten wat de uitkomst is.
saskiaa
BerichtGeplaatst: 16-01-2008 14:38 Reageer met quote

Oke een beetje oud onderwerp maar zocht op google en kwam hier terecht.
Die steken heb ik al jaren daar maak ik me niet eens druk meer om, mijn moeder heeft ze ook soms.
Alleen nu is het net of het op één plek zit, is ook erg gevoelig daar, voelt net of er iets zit.
Werd er een beetje bang van maar lees hier dat sommige dat dus ook hebben.
Dat van die computer herken ik, maar dat doe ik al jaren, ben wel meer gespannen de laatste tijd, dus dat zou ook kunnen, en ik ben een beetje verkouden aan het worden.
Weet iemand al wat meer in de tussentijd ?
Neem aan dat er wel iemand ondertussen naar de dokter is geweest ?
marizjuh
BerichtGeplaatst: 08-02-2008 18:43 Reageer met quote

Ik heb ook van die soort gelijke steken, het is dan rechtsachter, vlakby mn rechteroor. Ik heb dit vaak als ik aan t werk ben, aan het afwassen of iets dergelijks. Heb ik opeens stekende pijn op die plek. Ik moet dan echt even mn ogen dicht doen, voordat het weggaat. Het duurt meestal ook maar een paar seconden. Ook zie ik dan een beetje zwarte vlekken, alsof het net is dat ik ga flauwvallen.
Ik denk wel dat het iets met stress of beknelde zenuwen te maken heeft, maar dat weet ik niet zeker. Ik kan er ook niks over vinden op internet. Is er wel iemand die precies weet wat dit is?
Boodinneee
BerichtGeplaatst: 28-02-2008 16:50 Reageer met quote

Ik heb de laatste dagen ook vaak steken in mijn hoofd. Maar ik heb in de laatste 4 maanden twee keer een hersenschudding gehad dus ben ik bang dat het daarvan komt. Voorheen had ik zelden last van hoofdpijn en nu elke dag.
Annegien
BerichtGeplaatst: 11-03-2008 17:45 Reageer met quote

Ik heb sinds afgelopen januari heftige steken in mijn hoofd, ongeveer achter mijn linkeroor. De pijn is langzaam maar zeker erger geworden en de tijdsbestek wordt al korter. Ik heb het nu zo ongeveer dagelijks. De pijn is zo hevig dat ik op dat moment niet in staat ben om te praten of mijn ogen open te houden. Mijn handen en voeten beginnen te tintelen en mijn hoofd staat in brand. Dit duurt maximaal 5/10 minuten en gaat weer net zo snel weg als dat het komt. Ik heb het voornamelijk s'avonds of als ik slaap en ontspannen ben. Misschien kan ik jullie helpen met de informatie die ik in de loop van de tijd heb verzameld. Ik ben hiervoor namelijk bij de huisarts geweest omdat ik me ernstig zorgen maakte over mijn gezondheid. De arts geeft een aantal mogelijkheden van wat het in mijn geval kan zijn. Ten eerste dacht hij aan een probleem met mijn linkeroor. Hiervoor ben ik naar het ziekenhuis doorverwezen voor een foto, maar daar waren geen afwijkingen op te zien. Volgens mijn huisarts kan het ook een overbelasting zijn van de spieren in de rug, schouders en nek welke uitmonden in je achterhoofd zo ongeveer achter de oren. Omdat mijn enige rustpunt van de dag s'avonds en s'nachts is, heeft mijn lichaam dan de meeste kans om te ontspannen en komt deze stekende pijn. Dit omdat ik de rest van de dag mijn spieren gespannen heb. Ik wilde heel graag doorverwezen worden voor een CT scan, maar heb nu in overleg met mijn arts afgesproken dat ik eerst fysiotherapie ga volgen om een betere houding aan te nemen en te leren me meer te ontspannen. Nogmaals, dit zijn mijn ervaringen en ik maak me nog steeds zorgen, maar misschien verergert mijn onrust het probleem juist nog wel meer. Nu eerst maar naar de fysio en hopen dat het beter gaat.
jil
BerichtGeplaatst: 31-03-2008 12:01 Reageer met quote

hallo

ik heb dat ook van die afschuwelijke steken ,maar dat zit achter in mijn hoofd schuin achter mijn rechter oor,het lijkt wel of het tussen de schedel en de huid zit, een vlijm scherpe steken,wat je bijna niet uithoud en dan weggaat en weer steeds terug komt,als ik die steken heb, moet ik echt stoppen met waar ik aan bezig ben hoor,ook met praten,wat is dit dan,is iemand daar al achter,

groet Jill.
kor
BerichtGeplaatst: 03-05-2008 1:04 Reageer met quote

Hallo,

Sinds 2 dagen heb ik gedurende de gehele dag (ca. elke 5 min.)last van korte pijnlijke steken in mijn hoofd (1 korte steek per keer): aan de rechterkant, tussen bovenkant hoofd en oor. Het voelt alsof de pijn in of vlak onder de schedel zit. Als ik echter op de plek druk, voel ik geen pijn. Als ik op die plaats mijn stekelhaar of gladgeschoren hoofdhuid aanraak, is dit juist wél flink pijnlijk. Wrijf ik enige tijd over de plek, dan is de plek niet meer gevoelig. Het is ca. 2 weken geleden begonnen met een lichte pijn bij aanraking van mijn stekelharen op die plek (bijv. met hand of via bedkussen). De pijn nam gedurende die 2 weken toe. Sinds 2 dagen is er dan die pijnlijke en verontrusende steek bijgekomen. Als ik mij buk of snel met mijn hoofd naar voren ga, voel ik een pijnlijke zwaarte op de plek.
Ook voel ik de pijn als ik bijv. mijn wenkbrouwen optrek.
Dit klinkt allemaal nogal vreemd, maar ik las in jullie berichten veel overeenkomsten.
In enkele van jullie berichten las ik dat de klachten soms met stress in verband worden gebracht. Bij mij is aan stress geen gebrek geweest de laatste maanden: ik heb een burn-out gehad. Alleen vind ik het dan gek dat ik nu pas dit verschijnsel krijg, terwijl ik reeds voor een groot deel ben hersteld van de burn-out.
Ik lees in jullie berichten, dat de huisarts veelal geen verklaring heeft voor deze verschijnselen. Is er al iemand die iets heeft gevonden over dit pijnlijke mysterie?

sterkte en groet
erikp
BerichtGeplaatst: 07-09-2008 19:08 Reageer met quote

ik heb dezelfde klachten als hierboven beschreven: steken in mijn hoofd en een drukkend gevoel net op de schedel. altijd op dezelfde plaats, rechts boven op mijn hoofd. De pijn valt op zich wel mee, maar ik wil gewoon graag weten wat het is. WEl vreemd dat niemand het schijnt te weten, met zoveel mensen die hier blijkbaar last van hebben.
Innocence
BerichtGeplaatst: 10-09-2008 19:33 Reageer met quote

Ik zou werkelijk niet weten waardoor het komt. Ik heb er zelf ook wel (dagelijks) last van en het is behoorlijk irritant.
Ik heb dit vaak achterin me hoofd, beetje aan de rechter zijkant of er beetje midden in.
Erg verwarrend.. in ieder geval wel een beetje op diezelfde plek.
De pijn valt op zich wel mee, soms erger dan de andere keer.
Na deze steken krijg ik vaak last van migraine óf ik krijg een 'koud-achtig' gevoel.

Ik heb vaak ook, als ik gewoon loop, een soort 'tik'-achtig gevoel in me hoofd.
Iemand enig idee wat dit betekent?
Indotukker
BerichtGeplaatst: 21-11-2008 1:32 Reageer met quote

Hi allemaal,

Ik ben ook een van de lotgevallen die te maken heeft met plotseling opkomende steken in mijn hoofd en met name op mijn schedel. Het duurt maar een paar seconden en soms is de pijn te dragen en andere keren ervaar je het alsof iemand met een mes door je schedel stoot. Soms wrijf ik ook over de plek op mijn schedel waar ik die pijnscheut voelde, en dan voelt het gevoelig aan. Ik heb het internet afgeplozen en ik kan geen duidelijke ziektebeeld van mijn klachten vinden. Ik had eerst gedacht aan spanningshoofdpijn maar bij de symptomen die wordt beschreven vind ik geen steken in mijn hoofd en gevoelige plekken op mijn schedel. Het komt overal in mijn hoofd voor, en soms ook op mijn oor. Ik vind het wel raar dat de heren medici geen ziektebeeld hierover hebben terwijl, als ik dit thread lees, er meerdere mensen last van hebben. Het is gewoon vervelend en ik wil er van af.
wenday
BerichtGeplaatst: 28-11-2008 12:26 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb inderdaad ook elke keer steken links boven mijn slaap.
Het doet zo'n pijn dat ik helemaal in elkaar krimp en er misselijk van wordt.
Aangezien ik ook gelijk over tumor begon na te denken aangezien bijna iedereen in mijn familie kanker heeft ben ik vandaag gelijk naar mijn dokter gegaan met het verzoek een scan te maken omdat ik het niet vertrouw
Ondanks een potje janken van de angst kreeg ik geen verwijs.
Ik moest me niet zo'n zorgen maken want ik ben pas 27 en leef gezond en rook niet en me bloeddruk was goed dus hij zegt dat het zware migraine is.
Ik kreeg zetpillen mee die ik moet nemen als ik pijn heb voor dit weekend.
Ik geloof er eerlijk gezegd niet veel van.
Het zou idd ook stress kunnen zijn ook al denk ik dat ik ontspannen ben, maar schijnt ook onbewust goed te kunnen.
Ik houd jullie op de hoogte want ik laat het nooit ergens bij zitten.
Ik zoek altijd alles tot op de bodem uit want het moet ergens vandaan komen.
Dit komt niet zomaar uit de lucht vallen en zeker als er zoveel mensen last van hebben moeten ze er maar eens goed onderzoek naar gaan doen.

Groet Wendy
Index > Overige ziekten > rare steken
Pagina 2 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring