Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Voor en achterwandplastiek ervaringen...iemand?
Auteur Onderwerp: Voor en achterwandplastiek ervaringen...iemand?
bellalila
BerichtGeplaatst: 20-09-2015 11:56 Reageer met quote

Hallo allemaal Smile

Bijna 4 weken terug heb ik een voor en achterlandplastiek ondergaan en er is een bandje onder mijn urineleider geplaatst.
Ik ben geholpen in het maasstad in Rotterdam. Geweldige arts n fijn ziekenhuis.
Alles is goed gegaan.
De ingrepen zijn bij mij gedaan omdat ik enorm last had van urine verlies omdat de leider verzakt was en moeite met de grote boodschap omdat ook dat laatste stukje verzakt was. Ik moet zeggen dan alles het nu eindelijk weer normaal doet Laughing
Dus voor zover tot nu toe nog zeer tevreden. Ik heb geen pijn en voel me ook prima.
De wanden in de vagina zijn dus verstevigd en extra ingenomen omdat het best ruim was.
Ik voel nu ook dat ik de spieren daar aanspan.

Ik lees en hoor graag wel ervaringen van andere dames en dan met name over hoe het is om na zo'n ingreep weer te vrijen, want dat lijkt mij nu dood eng omdat alles nogal dicht lijkt Shocked
Ik kan eigenlijk weinig info vinden van andere dames die hun ervaringen delen Confused

Dus bij deze...

Wat zijn jullie ervaringen met intimiteit na deze ingreep?

Is bij het innemen van de voorwand ook de G-plek verdwenen?

En voor de dames die een vrouwelijk orgasme hebben, is squirten nog mogelijk?

Rolling Eyes

Het lijken wel verboden onderwerpen want er is echt nergens iets over te lezen.

Ik hoop dat er iemand is die mijn vragen kan beantwoorden.
mama2009
BerichtGeplaatst: 26-01-2016 23:42 Reageer met quote

Ik heb ook een achterwandplastiek gekregen en 2 maal een perineumplastiek en 2 maal een tvt bandje. Achterwandverzakking is deels weer terug. Nog niet erg genoeg om weer te opereren. Tvt bandje na 2e keer opereren doet het prima. Ik heb op intieme vlak geen enkel probleem. Deed ook geen pijn de 1e keer na de operatie. Had aan de gynaecoloog wel gevraagd hier rekening mee te houden. Bedoel, ben nog geen 80 Smile
Lisa100
BerichtGeplaatst: 05-07-2016 13:36 Reageer met quote

Ik heb 5 weken geleden een Manchester Fottergill ingreep gehad en voorwandplastiek. Eigenlijk ging het redelijk goed maar sinds gisteren heb ik ineens licht bloedverlies of wondvocht. Naar het ziekenhuis gebeld maar dan kan gebeuren zeggen ze. Toch maak ik me zorgen omdat ik daar al die weken geen last van had. Dus ik ben bang dat ik teveel gedaan heb. Verder voel ik nog wel met wandelen de wond ( denk ik) alsof er iets trekt aan de binnenkant. Maar weer even in de ruststand. Hadden jullie nog last van bloedverlies? En wat doen ze bij de nacontrole?
E.B.
BerichtGeplaatst: 05-07-2016 19:18 Reageer met quote

Ik heb ook 5 weken geleden een achterwandplastiek gehad.
Dit was helaas al voor de 3e en hopelijk nu de laatste keer.
Dat je nu bloedverlies hebt komt inderdaad door het oplossen van de hechtingen.
Ook heb ik last van wondvocht. Hier heb ik ook voor gebeld want dit was voor mij ook vreemd, dacht eerst aan een ontsteking en dat er pus vrijkwam.
En inderdaad voel je bij wandelen dat het trekt, als het ware een zwaar gevoel, Vooral bij stilstaan heb ik er last van. Dit gaat in de loop van de tijd ook echt over.
Aan de buitenkant zie je niets maar vanbinnen is er toch wel veel gebeurd en heb je toch een flinke wond.
Ik heb vandaag voor de 1e keer proberen te fietsen maar dit viel me toch nog vies tegen.
Het herstel vraagt gewoon veel geduld.
granny
BerichtGeplaatst: 09-07-2016 15:53 Reageer met quote

E.B....Wat lees ik nu?
Toch weer een ingreep gehad pffffff.
Lang geleden trouwens šŸ˜Š

Ja Lisa dat had ik ook van de loslatende hechtingen. Duurde zeker wel tot de 6e week.
Wat doen ze bij de nacontrole? Je krijgt een inwendig ond3rzoek met de sp3culum, ze kijken dan of de wond goed geneest en je zal vermoedelijk ook even moeten persen en kuchen om te bekijken hoe het met de verzakking is, of die weer netjes op de plek zit.
Succes alvast

Gr granny
Mammavan2#
BerichtGeplaatst: 25-07-2017 5:37 Reageer met quote

Lieve allemaal, ik ben nieuw hier en ten einde raad nu daarom stuur ik hier een bericht in de hoop dat iemand mee wil denken welke richting in heen moet.
Ik ben 1-3-17 bevallen van een meisje sindsdien kwam ontlasting er moeilijk uit dit werd steeds erger en sinds 2,5 maand kan ik het helemaal niet meer. De uitgang wordt geblokkeerd en ik heb al 2x in het ziekenhuis gelegen om de boel leeg te halen. Prikkelbare darm syndroom zeiden ze. Ik maakte heel duidelijk dat ik verzakt was. Even op de zij gevoelt en niets zichtbaar. Inmiddels met foto aan het einde vd dag naar huisarts geweest, conclusie verzakking voor en achter. Naar n ander ziekenhuis overgestapt die zeiden dat ik dan maar moest gaan darmspoelen maar dit is niet mogelijk zei ik omdat er elke keer maar n klein beetje uitkomt. Ik heb vanacht ook weer niet kunnen slapen als ik lig moet ik naar de wc als ik zit niet dan zit de uitgang dicht
Ik kan niet meer voor mijn kindjes zorgen ben te verzakt maar krijg geen hulp.
Weet iemand waar ze wel vrouwen van 30 5 maanden na bevalling opereren want ij ben helemaal op en kan niet meer.
Bedankt voor het lezen
E.B.
BerichtGeplaatst: 25-07-2017 8:37 Reageer met quote

Mamma van 2, wat erg voor je en dan zo kort na je bevalling. En ook het feit dat je niet echt serieus genomen wordt.
Ik ben geopereerd in ziekenhuis Zorgsaam in Terneuzen. Is op een flinke afstand van de woonplaats waar ik woon.
Maar er is een heel goed bekkenbodemteam bestaande uit gynaecoloog , uroloog en algemeen chirurg.
Ik ben daar terecht gekomen omdat er niet met de beruchte kunststof matjes geopereerd wordt, want dit wilde ik absoluut niet . Er komen vrouwen uit heel het land naar toe.
Je zou misschien eens op de site kunnen kijken en informeren wat er mogelijk is.
Begrijpelijk dat je helemaal op bent. Een kindje van 5 maanden en dan zulke lichamelijke klachten erbij.
Hopelijk komt er snel een oplossing voor je.
Mammavan2#
BerichtGeplaatst: 25-07-2017 11:50 Reageer met quote

@eb heel erg bedankt voor je reactie hoe oud was je toen je geopereerd werdt en hoe stelden ze de verzakking vast?
E.B.
BerichtGeplaatst: 26-07-2017 10:27 Reageer met quote

Ik was wel een stukje ouder dan jij hoor. 41 jaar. Bij mijn baarmoederverzakking voelde ik zelf een bult in mijn vagina.
De gynaecoloog constateerde het in eerst ook niet maar door later op de dag terug te komen en door vooral maar veel te bewegen en staan op dit dag was het overduidelijk.
Heb je smorgens vroeg een afspraak kan het allemaal wel eens terug getrokken zijn.
10 jaar later begon de achter en voorwand te verzakken. Dit merkte ik doordat ik problemen met mijn ontlasting kreeg.
Dit was ook duidelijk te voelen doordat ik als ware mijn ontlasting in een bult in mijn vagina voelde.
Als je deze bult terugduwt wil de ontlasting wel eens makkelijker komen.
De arts in Terneuzen kon het heel gemakkelijk vaststellen, het was overduidelijk.
Mama50
BerichtGeplaatst: 26-07-2017 14:02 Reageer met quote

Lieve allemaal,
Ik ben nieuw hier en wil beginnen met iedereen sterkte en beterschap te wensen.

Ik ben 20 juni geopereerd aan een verzakte darm en blaas en tijdens de operatie bleek ook mijn baarmoeder verzakt. Om alles te repareren is bij mij een voor- en achterwandplastiek en een manchester fothergill uitgevoerd (bij de mancester operatie worden de baarmoederhals en banden van de baarmoeder ingekort). Overigens is 10 jaar geleden al een tvt bandje bij mij geplaatst ivm incontinentie. Ook toen 6 weken niks mogen doen, niet tillen etc. Die operatie is toen goed verlopen met snel herstel en ik heb daar alleen maar plezier van. Nooit meer urineverlies gehad, ook nu niet. Ik ben nu 50 jaar.

Ook de operatie van 20 juni lijkt goed gegaan, ik kon de volgende dag al zelf plassen en mocht 's middags al naar huis. Het herstel thuis viel tegen ondanks heel rustig aandoen. Na anderhalve week kreeg ik een zware bloeding die na 2 dagen gelukkig weer op niveau 'gewone ongesteldheid' was maar toch bijna 2 weken aanhield. Nu alleen nog wat wondvocht en de hechtingen lossen op (zit nu op 5 weken sinds operatie). Mijn ziekenhuis verwees me voor die bloeding door naar de huisarts omdat ik al langer dan 10 dagen thuis was. Huisarts heeft heel voorzichtig gekeken en zag geen open wond wat mij gerust stelde. Pas na het lezen van tal van patiƫntenfolders las ik dat de bloeding kan voorkomen na een manchester ingreep. Jammer dat mijn ziekenhuis dit niet kon melden.

Ik heb ook tal van fora doorgelezen om een beter beeld te krijgen over mijn herstelproces. Het gaat langzaam lees ik overal. Je bent er na die 6 weken meestal nog niet maar ik las ook bij de meesten dat het daarna sneller bergopwaarts gaat. Dat geeft moed. Veel vrouwen kunnen nog niet lang staan, krijgen dan een zwaar gevoel of pijn in vagina of baarmoeder. Lang lopen lukt ook de meesten nog niet, dat moet echt langzaam opgebouwd en ook autorijden valt in het begin tegen.

Ik herken mij volledig hierin. Nu met 5 weken kan ik ong. 10 min. staan, 10 min. auto rijden en kwartier lopen. Dagelijkse kleine boodschappen (met auto) lukt zelfstandig en afgelopen zaterdag kon ik met begeleiding, in elke winkel zitten en tussendoor een uurtje op het terras, twee uurtjes shoppen voor kleding. Laatste is nodig want ik kan nog geen strakke broeken verdragen en heb het gevoel dat mijn buik wat dikker is waardoor mijn broeken niet meer passen.

Overigens neem ik nog laxeermiddelen om de stoelgang soepel te houden dus misschien veroorzaakt dat nog die dikkere buik. Je moet met die laxeermiddelen qua dosering wat spelen om de juiste soepelheid in ontlasting te krijgen is mijn ervaring. Ik neem nu 2 x daags 3/4 zakje maar dat zal bij iedereen anders zijn.

Mijn signaal om minder te doen is buikpijn en vermoeidheid. Ook heb ik afwisselend een goede dag waarop ik meer kan en vervolgens een mindere dag waarop ik meer rust nodig heb. Die neem ik dan ook. Ik ervaar het allemaal wel als lang en op mindere dagen om er soms moedeloos van te worden maar zie toch een (trage) stijgende lijn.

Verder lees ik overal over een schraal gevoel in de vagina vanaf ong. 4 weken na de operatie. Heb ik ook. Volgens de fora komt dit doordat de wonden gaan trekken en hoort dit bij het genezingsproces.

Voor zover mijn verhaal en ervaringen. Ik hoop dat lotgenoten hier iets aan hebben.

Het enige dat ik nergens terug vind is het volgende: ik voel nog een behoorlijke verdikking bij het begin van mijn vagina. Durf niet verder te voelen. Ik heb wel gelezen dat je na de operatie van binnen er uitziet als een rauwe rollade (kan ook niet anders met 80 tot 100 hechtingen). Maar mijn vraag is: hoelang kan deze zwelling aanhouden?

Ik ben benieuwd of iemand hier iets meer over kan vertellen.
Mammavan2#
BerichtGeplaatst: 30-07-2017 18:01 Reageer met quote

Inmiddels heb ik een defeacogram gehad waarop te zien was dat ik een rectokele heb, nu heb ik van de week een afspraak bij de chirurg en dan daarna nog bij de gynaecoloog om te kijken of de voorkant verzakt is( is dit normaal niet andersom?).
Ik ben al zolang doorgelopen zonder gehoord te worden vooral het probleem dat het er niet amper uitkomt en ik daardoor ook maar weinig eet.
Hoeland duurde het bij jullie nog na het vaststellen voor de operatie plaatsvind?
Ik zit er tegenop omdat mijn meisje 5 maanden is hoe ga ik dit doen? Hebben jullie tips?
Mama50
BerichtGeplaatst: 30-07-2017 20:47 Reageer met quote

Hoi mammavan2#
Super vervelend voor je deze toestand! Bij mijn ziekenhuis was een wachtlijst van 12 weken maar dat kan overal anders zijn. Vraag bij je ziekenhuis hoe of wat, zij kunnen je een goede indicatie geven.

Als je je onzeker voelt over de juiste diagnose, laat je dan niet afschepen. Neem iemand mee bij je afspraken die kan meeluisteren en vraag net zo lang door tot voor jou alles duidelijk is. Daar heb je recht op want het is jouw lijf en geen kleine ingreep. En laat je ook niet afschepen met het voorwendsel dat je te jong bent voor deze operatie. Mij hebben ze 9 jaar door laten lopen met incontinentie omdat ik te jong was volgens de gynaecologe voor een tvt bandje. Daardoor kon ik 9 jaar lang niet de vrolijke moeder voor mijn kinderen zijn die samen met haar kinderen kon rennen, stoeien, lachen of dansen. Ik wist toen te weinig om tegen het oordeel van die gynaecologe in te gaan en geloofde haar op haar woord. Tot op vandaag toe spijt van. Voel je je niet prettig bij deze specialist, vraag om een andere of ga in overleg met je verzekeraar naar een ander ziekenhuis.

Voor de tijd na de operatie raad ik je aan om je echt aan de voorschriften te houden en je baby gedurende 6 weken niet te tillen. Houd rekening ermee dat je de eerste twee weken wel jezelf kan verzorgen maar verder echt niets. Schakel zo veel mogelijk hulp in, je partner, vrienden, familie en kennissen. Kan je partner zorgverlof opnemen? Je kan bijvoorbeeld een app aanmaken en daarin aangeven welke hulp op welke tijdstippen je nodig hebt. En informeer bij je zorgcoach bij je ziektekostenverzekering welke hulp je gezien je omstandigheden kan krijgen.

En er zijn toch nog veel manieren waardoor je je kleintje wel kan vasthouden. Vraag hulp van de bekkenbodemfysio om hierin mee te denken.

Heel veel sterkte en ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Index > Gynaecologie > Voor en achterwandplastiek ervaringen...iemand?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring