Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Medicinale cannabis voor chronische sinusitis?
Auteur Onderwerp: Medicinale cannabis voor chronische sinusitis?
Mirza
BerichtGeplaatst: 16-09-2015 21:18 Reageer met quote

Ik heb al vanaf mijn tienerjaren (ben inmiddels 40 jaar oud) last van chronische sinusitis en heb er voor mijn gevoel werkelijk alles aan gedaan om er vanaf te komen of in ieder geval de ontstekingen te beperken (treffen inmiddels ook mijn longen en gewrichten). Operatie, spoelingen, neussprays, goed eet- en slaappatroon, etc. Antibiotica in combinatie met prednison heeft inmiddels vaak geen effect meer en de ontstekingen komen terug zo gauw ik een kuur heb afgrond. Inmiddels ben ik alweer vanaf juni aan het kwakkelen met diverse ontstekingen en ik ben nu echt ten einde raad. Ik zie het gebruik medicinale cannabis als enige optie wil ik deze winter nog doorkomen. Ik kan vrijwel niets vinden over het gebruik van medicinale cannabis voor chronische sinusitis op het internet. Heeft iemand hier ervaring mee?
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 18-09-2015 0:34 Reageer met quote

Hallo Mirza,
Ik heb ook al jaren last van chronische rhinosinusitis, gepaard met klachten van bovenste luchtwegen (hoesten).
Met cannabis heb ik geen ervaring en weet dus niet of dit zou helpen bij deze kwaal; is niet ontstekingremmend, dus verwacht ik daar niet veel van...

Waar ik baat bij heb (ontstekingremmend) is: capsules Canadese Geelwortel (3 per dag) en tabletten 1000 mg. vitamine C time-released (3 per dag), langzaam opbouwen.
Daarnaast masseer ik dagelijks vóór ik naar bed ga met een elektrisch warmte-massage-apparaat m'n voorhoofd en onder m'n ogen en naast m'n neus.
Ik snuit m'n neus nooit, maar haal m'n neus op en spuug 't slijm uit; bij snuiten pers je 't slijm je holtes in...

In de winter trek ik mijn muts over m'n voorhoofd tot aan mijn wenkbrauwen en doe een sjaal over m'n mond en neus zodat ik geen koude/vochtige lucht inadem.

Een vakantie aan zee in 't voorjaar helpt bij mij ook altijd! Er bestaan inmiddels diverse zoutkamers in Nederland, waar je ong. 1 uur per keer inzit; die schijnen ook goed te helpen.

Verder heb ik jarenlang gestoomd met tijm en soms wat kamille; maar stomen is inmiddels niet meer nodig. Wel heb ik neusspray's voor mijn allergie en voor de ontsteking; die spray's helpen ook een beetje.

Sorry dat ik geen antwoord kan geven op je vraag, maar misschien heb je wat aan mijn oplossing voor deze kwaal...

Veel sterkte; groet, Musje.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Medicinale cannabis voor chronische sinusitis?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring