Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > DIABETES + CRESTOR
Auteur Onderwerp: DIABETES + CRESTOR
VANFR313
BerichtGeplaatst: 02-09-2015 17:28 Reageer met quote

Ongeveer 1 jaar geleden werd diabetes type2 bij mij vastgesteld. Door toeval kwam ik te weten dat Crestor, een cholesterolverlagend middel, dat ik al zeker 10 jaar gebruik als mogelijke bijwerking op de bijsluiter van Crestor staat. Ongeveer gelijktijdig met de diabetes kreeg ik regelmatig kramp en 1 raar gevoel in mijn tenen. Al meerdere jaren heb ik ook gewrichtsproblemen alhoewel bij een laatste scan geen ontstekingen werden geconstateerd. Ook kramp en gewrichtsproblemen zijn mogelijke bijwerkingen van Crestor. Heeft iemand gelijksoortige problemen met Crestor (gehad)? Zijn die verdwenen door te stoppen met Crestor en zo ja na welke tijd?

Inzonderheid het verdwijnen van de diabetes zou 1 zegen zijn want ik mis verschrikkelijk soms 1 gebakje. Wie kan me daar iets over meedelen?
thea
BerichtGeplaatst: 17-09-2015 2:58 Reageer met quote

hallo vanfr313

mijn man heeft ook crestor gebruikt en had ook verschrikkelijke pijnen en branderige voeten en gewrichtspijnen in zijn hele lijf.liep hier al 3 jaar mee rond. hij heeft crestor gekregen na zijn hartinfarct.
hij is zelfs gestopt met crestor omdat hij de pijnen niet meer kon verdragen.
na stoppen gingen de pijnen langzaam weg(14 dagen) maar omdat het geen optie was om zonder cholesterolverlagers te leven, hebben we uiteindelijk aan andere cardioloog aangegeven waarom hij gestopt was en deze heeft hem nu simvastatine voorgeschreven. hij heeft totaal geen last meer van voeten of gewrichten(pijnen).
dus als ik jou was zou ik dan vragen om verandering van pillen.
bij mijn man is het succes vol en jammer dat hij 3 jaar met pijn heeft moeten lopen voor dat het uiteindelijk werd opgelost.
VANFR313
BerichtGeplaatst: 17-09-2015 20:55 Reageer met quote

Zijn de problemen bij uw man met crestor, zoals bij mij, ook maar na jaren gebruik opgedoken of had hij die vrijwel onmiddellijk?
thea
BerichtGeplaatst: 17-09-2015 23:23 Reageer met quote

nee onmiddelijk na zijn hartinfarct toen hij de pillen kreeg.tot nu toe heeft hij geen last meer van zijn voeten.
Index > Diabetes > DIABETES + CRESTOR
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring