Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Heb ik ALS?
Auteur Onderwerp: Heb ik ALS?
evenvragendanma
BerichtGeplaatst: 29-08-2015 15:24 Reageer met quote

Hallo allemaal.

Ik begin me erg angstig te voelen, angst dat ik ALS heb. Hier is mijn verhaal.. Het begint wellicht met iets dat niet op ALS lijkt, maar misschien relevant.

Ik ben een jongen van 25 jaar oud. Ben erg lang, 196cm.
Heb al best lang wel wat klachten met mijn spieren, beetje verzuurd gevoel in de armen, nek, rug en benen. Benen met namen als ik zit. Heb ook vaak last dat ik mijn vingers even moet knakken omdat het niet prettig voel, beetje het 'op slot zitten' gevoel. Goed, nooit aandacht aan besteed.

De laatste drie maanden heb ik in toenemende mate last van spier fasciculaties. Het begon, gek genoeg, iets boven mijn linker heup, in mijn zij. Het kwam elke dag een paar keer opzetten en duurde misschien 10-15 seconden, snelle trillingen net als je soms bij je oogleden kunt hebben.

Goed, ik had op dat moment erg last van maagklachten en vage klachten zoals steken op het borstbeen, tussen de ribben en had het gevoel alsof ik hartklachten had. Mijn hartslag klopte ook erg hard in al mijn ledematen en mijn hartslag is tegenwoordig wat sneller dan voorheen, zonder enige aanleiding. Maag onderzoek gehad, kwam niets uit. Hart goed onderzocht, kwam niets uit. Bloed uitgebreid onderzocht, niets afwijkends.

De hartbonken is nu vrijwel niet meer aanwezig. Maagklachten zijn bijna weg, maar nu weer nieuwe klachten.

-----VANAF HIER ga ik denken aan ALS------
De spiertrillingen, fasciculaties, namen toe. Nu niet langer alleen in mijn zij (dit komt bijna niet meer voor zelfs), maar nu zit het overal. In mijn armen, schouders, één keer in mijn pink (mijn pink bewoog gewoon erdoor). Spiertje bij mijn keel en in mijn hals, mijn wang, mijn borstspieren, mijn buik en ondermijn balzak. Allemaal heel vreemd. Naar huisarts gegaan -> Stress en Spanningen. Goed, ik terug naar huis.

Dit liep ongeveer 2 maanden. Sinds een week heb ik nu ook constant trillingen in mijn benen, beide benen. Ik heb er een filmpje van gemaakt, vanaf ongeveer 15 seconden is het redelijk goed te zien. https://www.youtube.com/watch?v=9Ug3gVkwHJo

De benen trillen met namen als ik zit of lig.

Verder ook nu vaker en langer trillingen in mijn schouder, en een soort verzuurd gevoel in mijn armen. Het lijkt alsof het wat toe en afneemt, maar niet helemaal weg gaat.

Ook heb ik pijn aan de 'kussentjes' bij mijn duimen (binnenzijde handpalm) en een soort gevoel alsof mijn handen lichtjes krampen.

Vanmorgen kreeg ik ook een kramp in mijn grote teen aan rechter voet. De teen trok langzaam naar links. Heb vandaag nog een paar keer gevoeld dat mijn voeten een neiging hadden te krampen, maar toen ik ze bewoog verdween dat gevoel.

Ook mijn kaken voelen niet helemaal lekker, beetje stijf. En een soort vreemde keelpijn alsof er lichte kramp op mijn ademsappel zit ofzo.

Ik heb nog niet echt duidelijk gemerkt dat ik kracht verlies heb, alleen de spierfasciculaties en kramp en stijfheid van armen met name en mijn nek.

Ik hoop dat iemand met wat inzicht of ervaring mij wat gerust kan stellen. Ik heb wel een afspraak gemaakt bij de neuroloog maar dat duurt nog een paar weken en zit mezelf gek te maken. De diverse websites over ALS vertellen niet duidelijk de eerste symptomen en dus lijkt wat ik heb er erg op.. ook de filmpjes die ik heb gezien van mensen die ALS hebben en spierfasciculaties lijkt er op..

Help alsjeblieft.. ik ben nog zo jong Sad
Rayman
BerichtGeplaatst: 30-08-2015 8:22 Reageer met quote

Zojuist heb ik gereageerd op mijn video op youtube en net mijn emailadres even zichtbaar gemaakt voor iedereen op dit forum.

Je wilde in contact met mij, stuur me even een berichtje. Daarna, zet ik mijn emailadres weer onzichtbaar voor iedereen

Wink

Check ook het volgende topic:
http://www.medischforum.nl/viewtopic.php?t=18376
Thomas3
BerichtGeplaatst: 30-08-2015 11:02 Reageer met quote

Wind en vochtigheid probleem.
Medische term: Lever wind beweeg, Vochtigheid in spier en bindweefsel. Smile
Thomas3
BerichtGeplaatst: 06-09-2015 9:13 Reageer met quote

De filmpje liet duidelijk zien dat een kleine verstopping in de bloedbaan. Daarom zag je de trilling rondom de ader en spieren.
Er zijn 3 mogelijkheden:
1) de verstopping in de ader zorgt voor de probleem voor de spier en bindweefsel.
2) de vochtigheid in de spier en bindweefsel zorgt voor de probleem in de aderwanden.
3) combinaties van 1 en 2.

Ik vermoed de nummer 3. Surprised
nlsbrt
BerichtGeplaatst: 09-09-2015 22:46 Reageer met quote

Heeft u al een antwoord? Ik heb namelijk hetzelfde probleem...
evenvragendanma
BerichtGeplaatst: 14-09-2015 11:22 Reageer met quote

Thomas3 schreef:
De filmpje liet duidelijk zien dat een kleine verstopping in de bloedbaan. Daarom zag je de trilling rondom de ader en spieren.
Er zijn 3 mogelijkheden:
1) de verstopping in de ader zorgt voor de probleem voor de spier en bindweefsel.
2) de vochtigheid in de spier en bindweefsel zorgt voor de probleem in de aderwanden.
3) combinaties van 1 en 2.

Ik vermoed de nummer 3. Surprised


Waar ziet u een verstopping van een ader dan? Ik ben laatst nog bij de cardioloog geweest en die zag of zei daar niets over. En als het een verstopte ader ofzo zou zijn in mijn been, dan zou het toch niet door heel mijn lichaam fasciculaties veroorzaken?

Echter heb ik mij wel een tijd afgevraagd of er niet iets mis is met mijn bloedomloop , aangezien mijn hartslag steeds zo hart pompt.
evenvragendanma
BerichtGeplaatst: 14-09-2015 11:24 Reageer met quote

nlsbrt schreef:
Heeft u al een antwoord? Ik heb namelijk hetzelfde probleem...


Ik heb nog geen antwoord, ik mag de 17e (september) naar een Neuroloog, hopelijk kan hij/zij meer uitsluitsel geven.

Lees echter even iets over BFS Benigne Fasciculatie Syndroom, het lijkt er namelijk op dat de overgrote meerderheid van mensen met dit soort symptomen verder geen gevaar loopt, het is alleen irritant.. hopelijk is dat een geruststelling.

Ik heb tot nu toe nog geen spierzwakte ontdekt, dus hopelijk heb ik BFS en niet ALS.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 14-09-2015 15:47 Reageer met quote

Waar ziet u een verstopping van een ader dan? Ik ben laatst nog bij de cardioloog geweest en die zag of zei daar niets over. En als het een verstopte ader ofzo zou zijn in mijn been, dan zou het toch niet door heel mijn lichaam fasciculaties veroorzaken?

Echter heb ik mij wel een tijd afgevraagd of er niet iets mis is met mijn bloedomloop , aangezien mijn hartslag steeds zo hart pompt.[/quote]

Deze ziekte hoort net buiten de hartinfarct/beroerte. De verstopping bestaat wel maar zie je niet via Ct-scan of Mri. Het is een onzichtbare damp/vocht in de ader en om de ader in de spierweefsel. Dit vochtige damp had je spieren verzuurd.

Om dit probleem te oplossen had je HART een noodpoging al gedaan. Een harde hartslag met hoge bloeddruk probeerde dit te verdampen. Helaas zonder medische hulp geen succes gehad.

Probeer niet de hartslag te verlagen met medicijnen. Anders kom je onnodige in andere ziekte hart en vaten ziektes.

Zoek een arts die wel verstand van.
Shen shi Tang is de basis recept voor dit ziekte

Surprised
evitalolita
BerichtGeplaatst: 23-01-2016 13:01 Reageer met quote

nee, dit kan geen ALS zijn. als je ALS hebt, dan krijg je best wel vaak spierkrampen bijv. in je hand waardoor je bijv. iets uit je hand laat vallen. dit wordt steeds erger tot dat je merkt dat je soms een lichaamsdeel niet meer kunt bewegen, ook al wil je dit zo graag. dit wordt steeds erger tot dat je bepaalde lichaamsdelen totaal niet meer kunt bewegen, en zo raakt alles langzaam verlamt. en uit eindelijk, tja.. dat zal ik maar niet zeggen. ik denk niet dat het ALS is. heb je al ooit gehoord van cholesterol. het kan zijn dat je teveel vlees eet met veel dierlijk vet of gewoon veel vet eet. je kunt dan wel mager zijn, maar toch kan dan een soort vet laagje aan de binnenkant van je aders komen. dit kan in je gehele lichaam zitten, in je hele bloedsomloop. dan slippen dus eigenlijk gewoon je aders dicht. hierdoor moet je hart harder werken, en dus harder pompen. of terwijl, een te hoge bloeddruk. als er niet genoeg bloed door je aders stroomt, dan kan je bloed ook niet zoveel vitamines en stoffen vervoeren die je spieren hard nodig hebben zoals eiwitten. eiwitten zijn heel belangrijk en zitten vooral in yoghurt en eieren. ook water is heel belangrijk. en als er niet genoeg ruimte in je bloedvaten is, dan kunnen ze dus ook niet optimaal werken. eiwitten en vocht helpt namelijk spierpijn te voorkomen. en als je spieren niet genoeg stoffen aangevoerd krijgen, krijg je dus spierpijn en gaan ze trillen. dus het zou kunnen zijn dat je cholesterol te hoog is. maar het kan natuurlijk ook iets heel anders zijn. maar dit zou een theorie kunnen zijn. ik hoop dat deze klachten snel verdwijnen.
groetjes evi
Index > Neurologie > Heb ik ALS?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring