Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > cyste in de hersenen
Auteur Onderwerp: cyste in de hersenen
brendajaimy
GastBerichtGeplaatst: 29-03-2007 9:43 Reageer met quote

Al jaren heb ik last van druk in mijn hoofd en veel erge hoofdpijn, duizelingen en geheugenstoornissen. Nu hebben ze eindelijk een mri gedaan en ontdekt dat ik twee behoorlijke cystes in mijn hersenen heb. Mijn neuroloog zei dat ik hiermee oud kon worden en daarmee was het voor hem klaar. Ik probeer nu bij een neuroloog te komen die mijn klachten wel serieus neemt en bereid is er wat aan te doen. Wie weet er een goede neuroloog?
miss42
BerichtGeplaatst: 04-04-2007 15:13 Reageer met quote

hallo allemaal , ik heb hier zo het een en ander gelezen en bij mij is er 3 jaar geleden een cyste uit mijn nier gehaald ( had nooit ergens last van ) maar daar kwamen ze achter door middel van een buik echo. ook is een heel kleintje op mijn borst weggehaald. 1 jaar geleden is er een beginnende huidtumor aan het begin van mijn vagina weggehaald en nu zit ie er weer. moet over 6 weken hem weer weg laten halen. nu had de huisarts het erover dat ik gewoon veel cystes krijg hier en daar.nu heb ik alweken last van ontzettende hoofdpijn aan alleen de rechterkant net boven mijn slaap. mijn huisarts zei me idd niet teveel paracetamol in te nemen. maar nu vraag ik me dus af zou er daar ook niet een kunnen zitten ? jullie zijn geen dokter natuurlijk maar na het lezen van al jullie reakties zat ik daar aan te denken

groetjes Smile
kaatje_82
BerichtGeplaatst: 15-05-2007 18:31 Reageer met quote

Vorig jaar juni kreeg ik de uitslag van de MRI te horen. De Neuroloog zei; "U heeft een Epydermiode cyste in uw hoofd".
De cyste zat bij de slaapkwab doorlopend naar de hersenstam met uitstulpingen tussen de hersendelen. Eind november 2006 ben ik geopereerd. Tijdens de operatie zag de Neurochirurg dat ik niet één cyste maar twee cystes in mijn hoofd had. Het waren beide geen Epydermiode cysten, maar vochtiger van structuur. Ze waren daarom makkelijker te verwijderen. Ik ben nu 6 maanden verder, ben nog steeds aan het revalideren en kan nog niet gaan werken.

Beste Gerlof,
Het is alweer een jaar geleden dat u een berichtje op het Medisch Forum heb gezet...
Het is de eerste keer dat ik iemand heb gevonden die ook twee cystes in het hoofd heeft.
Het komt zeldzaam voor Exclamation
Mijn vraag is hoe het nu met u gaat, een jaar na het verzonden berichtje?

Groetjes.
Ilknur
GastBerichtGeplaatst: 08-06-2007 13:52 Reageer met quote

Toen ik 19 jaar was, ben ik er achter gekomen dat ik cyste in mijn hoofd heb. Ik heb 2 operaties gehad. eerste 2 jaar na de operatie voelde ik me prima. Daarna begon het weer. Ik voel dat de cyste groter worden, maar op de MRI is er ook niks te zien. Nou de artsen laten het zo en willen mij niet helpen. Ik ben nu in behandeling in Turkije. Ik ga dit jaar weer voor de controle. Gebruikt iemand medicijnen voor de cyste??
kaatje_82
BerichtGeplaatst: 09-06-2007 10:58 Reageer met quote

Beste Ilknur,

Volgens mij bestaat er geen medicijn voor een Cyste.
De Cyste kan wel klachten veroorzaken en daarvoor zijn verschillende medicijnen.
Waar zit de Cyste in je hoofd en hoe kun je voelen dat deze groter word Question
Ook vraag ik me af wat voor een Cyste je had Question
Misschien kun je naar een Homeopaat gaan en uitzoeken of je op bepaalde stoffen reageerd, waardoor je de verdrukking voelt. Door zo'n test leer je, je eigen lichaam beter kennen. In de meeste gevallen word het vergoed door je verzekering.

Succes.
Angelkeeper
BerichtGeplaatst: 21-04-2008 1:32 Reageer met quote

els darimont schreef:
ik heb een cyste in mijn slaap (rechts) in de hersenen. weet iemand daar iets meer van?


K heb hetzelfde in de 3de ventrikel en steekt uit naar het midden van de hersenen tussen linker en rechterdeel waar hersenvocht doorloopt.

K ben 32jr en kreeg sinds mijn ziek-thuis (overwerkt 1,5jr geleden) enorme hoofdpijn van opstaan t/m slapen dag in dag uit.
K had ook last van een depressie dus eerst psycholoog enz.. weer in orde maar de hoofdpijn niet zodus toch maar verder kijken en ja er zat iets... een cyste van 0,8cm (mogelijk nog groeiend ?).

De klachten van misslijkheid, geheugen problemen, evenwicht storing, druk/pijn achter de ogen, continue hoofdpijn (drukkend) die gedurende de dag alleen maar erger wordt, vermoeidheid, concentratie moeite en humeurigheid zoals ook door eerdere genoemd zijn komen bij mij voor.

Sinds 2000 heb ik epilepsie gekregen en liep dus al bij een neuro-specialist (Stichting Sein Utrecht) maar doorzag eerst ook niet dat het een cyste te maken had. Door mijn aandringen via de psychologe heeft hij me toch maar doorverwezen naar een (Hoofd)pijn poli (ook een neuro-specialist(andere))in het ziekenhuis te blaricum waar we CT en MRI scan's gedaan hebben(en het ontdekten), nu nog de uitslag en vervolg stappen....
Angelkeeper
BerichtGeplaatst: 21-04-2008 7:55 Reageer met quote

Op het medisch forum staat wat het is een cyste maar ook wat ze eraan kunnen/moeten/zullen doen:

http://www.neurochirurgie-zwolle.nl/CYS_hersencysten.html
dolphin
BerichtGeplaatst: 04-11-2008 16:16 Reageer met quote

jannieheetik schreef:
Mijn man had/heeft(?) ook zo'n cyste, die kwam pas aan het licht toen die was gaan groeien (ten gevolge van een harde klap) Als hij geen klap had gehad, zou die cyste nooit gevonden zijn.

Toen die cyste echter bleef groeien hebben ze hem leeggezogen. Een gaatje in de schedel (dus géén schedel gelicht!!!) en klaar was kees. Hoofdpijn weg en andere klachten ook verdwenen.

Dat is nu 25 jaar geleden, dus dat moet goed nieuws zijn voor je.
beste ik heb al ongeveer 4jaar een cyste in de hersenen nu lijkt dat die gegroeid is en hebben ze me aangeraden om via endoscopie de cyste leeg te zuigen. kan iemand mij er meer ovr vertellen want he er echt schrik voor.
dolphin
BerichtGeplaatst: 04-11-2008 16:18 Reageer met quote

beste ik heb ongeveer 4jaar een cyste in de hersenen nu blijkt dat die gegroeid is en hebben ze me aangeraden om via endoscopie de cyste leeg te zuigen. kan iemand mij er meer over vertellen want heb er echt schrik voor.
Fleurr
BerichtGeplaatst: 29-06-2009 13:24 Reageer met quote

Ik heb ook en cyste in mijn hoofd die precies in het midden zit. Heel idioot gezicht, alsof het is uitgemeten. Mijn cyste is 11 mm diameter en dat is dus te groot, ik heb al weken knallende hoofdpijn, duizelig, overgeven, druk achter mijn ogen en het gevoel dat ik dronken ben. Ook heb ik uitstraling van de pijn in mijn hoofd naar mijn nek en rug. Herkent iemand dit? Er zijn dagen dat het best goed gaat maar een uur later kan het weer helemaal verkeerd zijn. De neurologen willen nu eerst 4 tot 6 weken wachten en over 2 weken krijg ik opnieuw een mri om te kijken of hij kleiner is geworden en zo niet dan moet ik dus ook worden geopereerd. Ik vraag me af hoe dat in zijn werk gaat? Want hij zit precies tussen mijn twee hersen helften in dus ik vraag me af hoe ze daarbij kunnen komen! En ga je onder narcose als hij word doorgeprikt of wat?
Graag hoor ik van iemand
Marlenne
BerichtGeplaatst: 08-08-2009 13:07 Reageer met quote

Ik had een cyste in de kleine hersenen aan de rechterkant van 5 cm. Ik ging naar de huisarts die me doorstuurde naar de neuroloog, dmv een ct scan en een mri kwamen ze daar achter. 5 weken geleden ben ik geopereerd, de klachten zijn weg maar heb nog wel last van mijn nek waarvan alle spieren opzij moesten voor de operatie. Ik ben erg benieuwd of iemand dat ook heeft meegemaakt en hoe hij of zij dat ervaren heeft.
Groetjes, Marlenne
elketjeu
BerichtGeplaatst: 03-09-2009 22:37 Reageer met quote

Ik heb een arachnoidae - cyste. Het is een cyste die op het spinnewebvlies zit.
Mijn dokter zegt dat het geen kwaad kan, maar ik zit met enkele klachten zoals:
Duizelig, schommelende bloeddruk, hoofdpijn, maaglast, heel erg moe en toch slecht slapen, geen concentratie meer, vergeetachtig, snel slecht worden in een te warme ruimte (bv kleerwinkel) kortademig,... Heel vervelend. Heeft nog iemand zo'n symptomen? Zou dat van die cyste kunnen komen of niet?
En als het dan van die cyste komt, dan moeten ze die dan weghalen? Groetjes Elke
Oh ja nog een vraagje, een cyste is toch geen soort gezwel of zo?
Marlenne
BerichtGeplaatst: 05-09-2009 8:21 Reageer met quote

Hoi Elketjeu, ik schrok me ook rot toen de arts het over een tumor had, weliswaar goedaardig maar het heet dus wel een tumor of goedaardig gezwel:shock:
De symtomen die jij aangeeft had ik ook en had er ook bij vlagen pijn bij, het gaat erom waar de cyste gelegen is en wat voor zenuwen er bij in de buurt liggen. Ga gerust nog eens naar de neuroloog als je klachten blijven. Luister naar je lichaam, is echt belangrijk.
Succes!

Groetjes, Marlenne
sorcha
BerichtGeplaatst: 28-10-2010 7:38 Reageer met quote

Ik ben al bijna 13.
Ik heb een cyste tussen mijn ogen.
Ik heb het al sinds mijn geboorte.
Ik heb gelezen , dat ouders bang zijn dat de cyste gaat groeie in de pubertijd. Dat is WAAR.
Bij mij is die al flink wat gegroeit, en het valt steeds meer op bij mijn vrienden. Ik word er steeds mee gepest als bijvoorbeeld een 3e oog en dat soort ongein. Ik heb besloten dat ik het ga weghalen. Ik heb al veek afspraken gehad met het ziekenhuis.Eerst moeste ze het onderzoeke als het echt een cyste was , toen moeste ze een Echo maken. Ze wisten niet zeker als het ergens aan vast zat. We konden het niet goed zien.Ze konde ook niet zien als er een bloedvaat naar de hersenen leidt. Ze hebben besloten dat ik naar de MRI SCAN moet.Ik hoop dat het goed gaat.En ik hoop de operatie ook.Als u kind ook de cyste wil weghalen. Moet u eerst naar de huisarts, die onderzoekt de cyste. De huisarts geeft u een briefje mee, om naar het ziekenhuis geholpen te worden.

Vriendelijke groet Sorcha

vriendelijke groeten
joyke
BerichtGeplaatst: 17-11-2010 21:26 Reageer met quote

Mijn dochter is 9 jaar en heeft een (goedaardige)cyste bij de 3de hersenventrikel en ze is er nu al 4 keer aan geopereerd. Elke keer haalde de neurochirurg het vocht uit de cyste. Steeds komt het vocht weer terug in de cyste, ongeveer 1 jaar na de operatie steeds.
Nu geeft de chirurg aan dat hij deze ingreep niet te vaak meer wil uitvoeren.
Hij heeft over andere methodes nagedacht om te opereren zoals schedel oplichten en cyste verwijderen, maar dit is levensgevaarlijk en de gevolgen van deze operatie zullen groot zijn. Ook heeft hij gedacht aan chemo of bestralen.
Wie van jullie heeft ervaring met een ander (zwaardere) soort operatie dan de cysteleegzuiging en wat waren jullie ervaringen hier mee?
Baywatcher
BerichtGeplaatst: 05-12-2011 17:13 Reageer met quote

Mijn vrouw heeft een grote cyste in haar rechter hersenhelft zitten en heeft af en toe ongecontroleerde bewegingen in haar linker arm en been en heeft de neiging om te vallen en heeft gezichtsveld belemmering aan de linker kant.
Ze is al diverse malen gevallen en wat builen opgelopen. Dit laat ik er niet bij zitten en heb zorgverlof gekregen bij mijn werkgever voor onbepaalde tijd voor een volledige verzorging voor haar, want ik kan haar op dit moment niet meer alleen laten.
Ze schijnt deze cyste al 43 jaar te hebben na een val tegen een stelling in een winkel op haar 18de jaar. Ook had ze toen een hersenschudding opgelopen en lag even bewusteloos.
Ze is nu thans 61 jaar.
Kan je nagaan hoe lang het er al zit.
We wachten nu op een oproep voor een operatie in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam.
Het kan lang duren omdat de artsen het niet urgent vinden om er spoed achter te zetten.
Maar de klachten zijn het ergste en duren nu al circa 4 maanden, we worden er een beetje radeloos van.
Julia10
BerichtGeplaatst: 28-12-2011 11:54 Reageer met quote

In 1999 bleek middels een MRI dat ik een cyste in de hersenstam heb. Artsen dachten overigens dat het om een kwaadaardige tumor ging. Zo'n 3 jaar terug is er een MRI in combinatie met röntgen gemaakt en toen bleek het een cyste te zijn (gevuld met vocht.)
Te gevaarlijk om leeg te zuigen, aangezien het in de hersenstam zit.

Bijverschijnselen zijn: geen evenwicht, niet al teveel diepte zien, een verlamde 6e oogzenuw, slechte concentratie en sinds 5 jaar functioneert mijn rechterhand niet goed meer, wat steeds erger wordt en nu richting rechterschouder gaat (een zwaar, doof gevoel, doet denken aan carpaal tunnel-syndroom, maar dat is het niet.)

De cardioloog acht het onwaarschijnlijk dat de cyste gaat groeien. Afgaande op wat ik hier lees, lijkt die mogelijkheid er toch wel te bestaan?

Heeft er iemand of kent u iemand die ook een cyste in de hersenstam heeft?

Vriendelijke groet!
Julia
wiebeh
BerichtGeplaatst: 19-01-2012 13:07 Reageer met quote

Ik heb er ook een aan de linker kant ,sinasappel grootte, deze drukt af en toe op de linker oogzenuw waardoor ik dan dubbel zie Confused.Vandaag ga ik naar de narcotiseur voor voor onderzoek van de operatie. Ze gaan boven het linker oor een gat maken en dan maken ze een luikje in de cyste ,dan gaan ze ook nog via de binnenkant van de cyste naar de hersenstam om daar ook nog een luikje te maken in de cyste zodat de vloeistof vrijlijk in en uit kan lopen en er geen druk meer op komt,vanmiddag hoor ik de precieze details over hoe en wat allemaal.Ik doe er hier dan wel verslag over Smile
Julia10
BerichtGeplaatst: 19-01-2012 13:25 Reageer met quote

Wiebeh, wat een verhaal. Ben benieuwd naar de details. Is het dubbelzien je enige klacht? Het is 'nog maar' de narcotiseur, maar toch sterkte en succes!
wiebeh
BerichtGeplaatst: 20-01-2012 11:36 Reageer met quote

De afspraak bij de narcotiseur ging puur en alleen over de narcose ,gewicht ,bloedafname,medicijn gebruik,allergien,protheses,overige eventuele ziektes,om de juiste narcose toe te kunnen passen. Dus niet over de uit te voeren operatie zelf ,jammer want ik had nog wel een paar vragen daarover. Zoals ,of ze al weten wat zich in de cyste bevindt,witte,heldere,bruine of breiige massa, misschien dat ze dat uit de mri of het vorige bloed onderzoek konden opmerken,en hoe lang de operatie duurt. Dit was ik in het eerste gesprek met de chirurg vergeten te vragen. Verder heb ik gevraagd wanneer de operatie is ,daar konden ze me nog geen defenitief antwoord op geven ,maar waarschijnlijk op 31-01 of 03-02-2012.Dan kan ik ook antwoord krijgen op mijn vragen van de opname zuster,denk ik. word vervolgd.
Index > Overige ziekten > cyste in de hersenen
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring