Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksuologie > Nooit, maar dan ook NOOIT zin in sex
Auteur Onderwerp: Nooit, maar dan ook NOOIT zin in sex
Feline987
BerichtGeplaatst: 17-08-2015 17:32 Reageer met quote

Ja de titel zegt het eigenlijk al.. Ik heb nooit zin.. Ik ben nu een jaar samen met mijn vriend (die altijd zin heeft) en het begint nu echt een probleem te worden.

Ik kan me herinneren dat ik niet altijd zo ben geweest, toen ik 17 was en mijn eerste vriendje had, had ik totaal geen last van dit probleem. Het begon pas rond mijn 20e. Ook in het begin van een relatie heb ik er minder last van (de eerste weken van een relatie zijn natuurlijk altijd leuk en spannend) maar na een paar maanden begint de zin af te nemen.

Ik weet niet waardoor het komt dat ik nooit zin heb.. Misschien omdat mijn (uit de hippie-tijd) ouders, waar ik nooit echt een goede band mee heb gehad, iets te open waren over het onderwerp, wat voor ongemakkelijke situaties zorgde en ik er een afkeer voor heb gekregen.
Ook heb ik 10 jaar lang de pil geslikt, en heb gelezen dat dit effect kan hebben op je libido. Nu ben ik inmiddels al 2 jaar gestopt maar merk weinig verschil..

Het het helpt ook niet echt dat sinds ik samen woon met mijn vriend, hij verwacht dat we veel meer sex zouden hebben. Ik heb gevoel dat ik sex moet hebben tegen mijn zin in..

Mijn vriend kan hier absoluut niets aan doen! Het is niet dat ik me niet aangetrokken tot hem voel of hij me pusht dingen te doen! Ik heb hem het probleem uit proberen te leggen, hij is heel lief en begrijpend en probeert samen een oplossing te vinden. Maar niets helpt en eigenlijk wordt het alleen maar erger.. Ik vind dit heel erg en voel me schuldig tegenover mijn vriend! Sad

Iemand tips?
chevy76
BerichtGeplaatst: 26-08-2015 20:34 Reageer met quote

Hoi Feline

Wat je hier verteld komt mij aardig bekend voor. En ik weet sinds kort dat dit A-seksualiteit is.
Vroeger dacht ik dat het kwam omdat ik (ook) op vrouwen val. Daar durfde ik toen niet voor uit te komen en bleef dus in relatie met een man.
Uiteindelijk ben ik toch mijn gevoelens voor vrouwen gaan ontdekken. Maar ook tijdens relaties met vrouwen deed de sex mij niet zoveel.
Zelfbevrediging heb ik ook niks mee. En toch voel ik me niet ongelukkig door geen sex te hebben. Wel zou het fijner zijn om een relatie te hebben maar dat is nog lastiger.
Er is zeer weinig info op het internet over A-seksualiteit maar ik heb veel aan de site http://asexuality.org/du/wiki/index.php?title=FAQ
Hier is ook een link naar het forum. Een plek waar je ontdekt dat je niet de enige ben.
Succes ermee.
Andreo
BerichtGeplaatst: 27-09-2015 17:34 Reageer met quote

Jullie zijn precies de reden waarom ik met vrouwen gestopt ben.in het begin van een relatie is het allemaal geen probleem en na een jaar begint de ellende, bijna geen sex meer. je kunt als zo begripvol zijn als maar kan egenover een vrouw, maar wat er niet in zit haal je er ook niet uit,

het zijn meestal ook die vrouwen die niks met zelfbevrediging hebben of nooit klaar kunnen komen,

ik begrijp dat wel, als bepaald iets mij niets doet moet ik er ook niks van hebben, of als ik iets niet lekker vind eet ik het ook niet,

helaas heb je in een relatie met 2 verschillende mensen te maken, als je iemand iets niet kan geven wat de ander wel wil of andersom dan werkt het al niet. ik ben nu meer dan een jaar alleen en bevalt mij veel beter zo. ik trek er elke dag aan. soms 2 keer. kan er geen genoeg van krijgen want het gevoel van klaarkomen is bij mij zo super lekker. ik kan dus prima met mezelf vrijen .maar als ik niet zou kunnen klaarkomen dan zou ik er ook niks aan vinden. ieder zijn ding haha
FunMammal
BerichtGeplaatst: 19-10-2015 10:16 Reageer met quote

Hoi Feline,

Eerst en vooral: luister maar niet teveel naar Andro. Feit dat hij met vrouwen is gestopt is volgens mij vooral voor hen een meerwaarde. Een man die niet begrijp dat seks het enige is dat een relatie in stand houdt blijft toch niet duren.

Los daarvan ben ik er niet van overtuigd dat je écht a-seksueel bent! Vooral omdat je dit probleem nu pas hebt, en vroeger niet.

Heb je er al eens aan gedacht om een afspraak bij een seskuoloog te maken? Ik snap dat het vervelend is, en als je relatie in stand wil blijven zal je toch moeten uitzoeken wat er precies scheelt. Al was het voor jezelf.

Ben benieuwd te horen hoe het verder gaat. Heel veel succes in ieder geval!!
Esmae33
BerichtGeplaatst: 24-10-2015 20:27 Reageer met quote

Klinkt misschien plat maar zelfbevredeging kan je ook weer een seksuelr boost geven omdat je dan een soort sexuele band met jezelf op bouwt. Niet geheel onbelangrijk!
Het is heel gewoon, ik heb er zelf namelijk vaak last van gehad.
Anoniempjee1976
BerichtGeplaatst: 31-10-2015 15:57 Reageer met quote

Andreo zegt het misschien nogal cru. Maar ik kan in hem erg goed invoelen. Het ideale zou zijn, dat als iemand weinig zin heeft, ook een partner zoekt met ook weinig zin. Zoals omgekeerd, een erg passioneel iemand ook een man/vrouw zoekt met veel passie. Helaas kom je later pas achter hoe groot de verschillen zijn. Dan kan het erg moeilijk zijn voor beiden om op een gezonde manier samen te leven.

Ik ervaar het zelf ook, maar in de omgekeerde richting… En dan gaat het voor mij niet alleen maar om de seks. Want voor mij is ook een psychologisch en geestelijk elkaar aanvoelen ook erg belangrijk, en heeft de seks dan de meest diepste betekenis.

Tenminste zo voel ik het, vanuit mijn plekje op de levens-berg aan.

Groet,

Bart
Beetoven-sca 7
BerichtGeplaatst: 13-11-2015 18:31 Reageer met quote

Een grondig bloedonderzoek kan antwoorden geven.
JannatD
BerichtGeplaatst: 15-12-2015 0:37 Reageer met quote

Als reactie op Chevy 76, vind ik het wel degelijk erg moeilijk om hier gelijk te spreken van aseksualiteit. In definitie missen aseksuelen de seksuele aantrekkingskracht die anderen wel ervaren op de medemens en ligt dit vaak al vanaf de geboorte vast. Het feit dat je zegt dat je aan het begin van een relatie wel zin hebt in seksueel contact vind ik een sterk punt om niet gelijk aan aseksualiteit te denken. Wanneer spreek je eigenlijk van aseksualitiet? Is het misschien een label geworden om achter te schuilen wanneer het plezier in seks weg is geëbd? Ik ben erg benieuwd wat hier de andere meningen over zijn. Jij bent de enige die kan zeggen hoe dit probleem komt en jij kan als enige een oplossing vinden waar jij je gemakkelijk bij voelt. Misschien mis je de spanning van het begin van een relatie en zou het voor jullie goed zijn om hier in te experimenteren. Ik denk ook dat het erg belangrijk is om nooit seks tegen je zin in te hebben om hiermee je partner te plezieren. Het zou kunnen dat je dan in een vicieuze cirkel komt van seks hebben met te weinig opwinding, dat weer kan leiden tot pijn of negatieve associaties met seks en hierdoor nog minder zin in seks.
zaager
BerichtGeplaatst: 20-12-2015 18:33 Reageer met quote

FunMammal schreef:
Hoi Feline,

Eerst en vooral: luister maar niet teveel naar Andro. Feit dat hij met vrouwen is gestopt is volgens mij vooral voor hen een meerwaarde. Een man die niet begrijp dat seks het enige is dat een relatie in stand houdt blijft toch niet duren.

Los daarvan ben ik er niet van overtuigd dat je écht a-seksueel bent! Vooral omdat je dit probleem nu pas hebt, en vroeger niet.

Heb je er al eens aan gedacht om een afspraak bij een seskuoloog te maken? Ik snap dat het vervelend is, en als je relatie in stand wil blijven zal je toch moeten uitzoeken wat er precies scheelt. Al was het voor jezelf.

Ben benieuwd te horen hoe het verder gaat. Heel veel succes in ieder geval!!


maar wanneer een vrouw zegt dat ze stopt met mannen juich je het zeker aan, typisch. als Andro geen vrouwen meer wilt, heeft dat niets te maken met zijn waarde.
Anoniempjee1976
BerichtGeplaatst: 21-12-2015 13:45 Reageer met quote

In ieder geval als een vrouw zegt dat ze nooit zin in seks heeft, lijkt het verstandig daar eerlijk over te zijn naar de man toe, voor je een relatie met die persoon begint. Tenminste als ik naar mezelf kijk, heb ik vroeger jaren platonische vriendschappelijke relaties gehad met vrouwen, waar geen seks bij te pas kwam. Die periode was best leuk en heb genoten van diepzinnige gesprekken enzo…. En dat was altijd wederzijds. Vriendschap heb ik altijd zeer belangrijk beschouwt. Tevens een exclusieve liefdesrelatie is voor mij seks en heel veel creativiteit erin ook heel belangrijk… Als de ander nooit zin heeft is dat prima. Maar laat dan de persoon weten als je van de persoon houdt voor je een relatie begint. Dan geeft de ander de vrijheid voor jou te kiezen, zo niet op zoek te gaan naar een persoon met dezelfde passies… Een ja is pas zinvol als een “nee” ook denkbaar is.
danser72
BerichtGeplaatst: 15-01-2016 18:02 Reageer met quote

Ook ik heb totaal geen behoefte aan sex. Ook medisch gezien kan de "daad" niet meer. Wel heb ik enorme behoefte aan een relatie op basis van intimiteit. Dit blijkt zeer moeilijk te zijn, doordat velen vinden dat sex een uiting van pure liefde is en erbij hoort. Ik ben a sexueel, maar aan de site a-sexualiteit heb ik niet veel. Zijn er mensen die weten welke site je kan raadplegen om mensen te ontmoeten die, net als jij en ik, geen zin in sex hebben, maar wel een relatie zoeken?
Anoniempjee1976
BerichtGeplaatst: 18-01-2016 12:33 Reageer met quote

danser72 schreef:
Ook ik heb totaal geen behoefte aan sex. Ook medisch gezien kan de "daad" niet meer. Wel heb ik enorme behoefte aan een relatie op basis van intimiteit. Dit blijkt zeer moeilijk te zijn, doordat velen vinden dat sex een uiting van pure liefde is en erbij hoort. Ik ben a sexueel, maar aan de site a-sexualiteit heb ik niet veel. Zijn er mensen die weten welke site je kan raadplegen om mensen te ontmoeten die, net als jij en ik, geen zin in sex hebben, maar wel een relatie zoeken?


Intimiteit is ook de kern zelf van vriendschap. Misschien moet je het op dat niveau zoeken, danser. Dat geeft een ander (de niet a-seksuele mens) ook ruimte om een seksuele en romantische relatie aan te gaan. Of anders een a-seksueel iemand zoeken op verschillende fora… Ik kan me voorstellen dat men zo een geschikte partner niet gauw vindt. (Zoals men een zielsverwant op het gebied van seksualiteit/intimiteit/vriendschap voor ieder mens moeilijk te vinden is) Maar zoals ik zei kan men ondertussen ook een intieme vriendschapsrelatie aangaan met een niet-aseksuele vriend/vriendin. Zoals een homo ook een vriendschapsrelatie kan aangaan met een hetero. Maar dan moet je als homo natuurlijk ook kunnen verdragen dat die niet-homo-vriend een relatie aangaat met een vrouw. Hetzelfde geldt voor een a-seksuele geaardheid, dat met kan verdragen dat de niet-aseksuele mens een seksuele/romantische relatie met iemand anders aangaat.
Index > Seksuologie > Nooit, maar dan ook NOOIT zin in sex
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring