Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid
Auteur Onderwerp: Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid
ps
BerichtGeplaatst: 07-10-2015 14:29 Reageer met quote

Hee!

Goed om te horen dat je er toch weer positief instaat, Esther! In eerdere berichten klonk het meer alsof je het eigenlijk had opgegeven.

18 maanden is een hele tijd ja. Ik ben nu 11 maanden onderweg en hopelijk zijn de laatste weken/maanden in zicht. Ik heb verder nog geen oefeningen o.i.d. gekregen. Ik doe de Cawthorne & Cooksey oefeningen en Blikstabilisatie X1 en X2, plus nog wat oogoefeningen met twee kaarten. Deze heb ik in februari van de vrouw gekregen die het ENG onderzoek afnam. Een hele poos heb ik ze niet uitgevoerd, omdat er volgens de KNO arts niets mis was met mijn evenwichtsorganen, maar inmiddels heb ik ze dus weer opgepakt. Verder probeer ik zoveel mogelijk huishoudelijke klusjes te doen en hopelijk helpen ze me in het revalidatiecentrum met het opbouwen van mijn conditie, zodat ik weer kan gaan sporten. Als die vloer nou maar eens stil zou blijven staan! Heb jij niet dat je je hoofd veel moet ondersteunen? Of als je dat te lang niet doet dat je dan duizelig wordt? Ik moet mijn hoofd echt regelmatig laten rusten. Ook als ik een gesprek voer met iemand is het beter om hem te ondersteunen. Anders word ik al snel heel duizelig. Misschien dat het ook meespeelt dat ik, als ik enthousiast ben of veel te vertellen heb heel snel praat en ik geloof dat ik ook best wel met mijn hoofd beweeg dan. Ik probeer er ook op te letten rustiger te praten, mja..het aard van het beestje krijg je er niet zomaar uit.

Inderdaad, we moeten positief blijven! Ik heb er vertrouwen in dat het weer goedkomt. Ook bij jou Esther als ik zo hoor dat je toch weer een paar goede maanden heb gehad. Je hersenen zullen waarschijnlijk ook rustig aan moeten wennen aan de drukke dagen. Volgens mij kun je dit ook trainen middels combinatie oefeningen. Loop je nog bij een therapeut of iets dergelijks?

Ow ja, en de eerste keer dat je NV had. Toen ben je er vanaf gekomen, toch? Was dit ineens, van de één op andere dag, of ging dat meer geleidelijk aan?
Esther149
BerichtGeplaatst: 08-10-2015 9:08 Reageer met quote

Hoi hoi,

Er zijn natuurlijk goede en slecht dagen. En op de slechte dagen ga je eerder op zoek naar lotgenoten of behandelwijzen op internet. Mijn linker evenwichtsorgaan doet helemaal niets meer, dus er is geen hoop op genezing, hooguit meer gewenning. Afgelopen zomer kon ik het echt rustiger aan doen en het was fijn dat het toen beter ging. Maar nu...mijn moeder heeft Alzheimer en deze week opgenomen in een verpleeghuis, na een lang weekend in de crisisopvang. Mijn vader is er, mede daarom nu ook slecht aan toe. En mijn schoonmoeder belandde deze week ook in het ziekenhuis, gelukkig niet iets blijvends. Maar de zorg voor mij is enorm en dan is het naar dat ik zelf ook niet fit ben. Er is geen tijd meer over voor de dingen die ik leuk vind, het is echt overleven. En dat is zwaar als je al zo'n zwaar jaar achter de rug hebt. Ik heb me steeds aangepast aan de situatie maar begin nu toch de lol in het leven te verliezen. En dat wil ik niet. Ik heb zelf geen therapie meer, ik sport zelfs niet meer door tijdgebrek. Mijn huisarts ( waar ik zat met een geblesseerd kind) benadrukte om de balans goed te houden. Dus ik heb een afspraak bij de kapper gemaakt en neem wat meer tijd voor mijn webshop en internetforums. Maar het is niet eenvoudig 😁.

Mijn neuritus in 2010 verdween echt van de ene op de andere dag. Maar daar ben ik maar vijf weken ziek van geweest. Ik zat op de bank en voelde me ineens niet meer misselijk en duizelig. Helaas had ik de volgende dag wel een minuutje last van draaiduizeligheid en dat is gebleven. Maar een enkele keer per maand, maar toch.

Groet en sterkte,

Esther
ps
BerichtGeplaatst: 11-10-2015 13:51 Reageer met quote

Gossie, dat is ook apart. Nou ja, vijf weken is natuurlijk ook relatief kort. Dan ben je nog niet echt gewend aan al die nare symptomen. Ik heb de eerste maanden ook iedere avond weer gehoopt dat ik de volgende dag ineens weer beter zou zijn. Natuurlijk hoop ik dat nog steeds, maar is het nu meer pessimistische hoop geworden i.p.v. de optimistische van toen. Als het nu ineens over zou zijn bij mij zou ik ook van gekkigheid niet weten wat te doen. Ik denk dat ik mezelf dan gewoon weer ziek denk. Het went nooit deze klachten, maar toch is het een gewoonte geworden.

Wat een ellende er allemaal omheen nog zeg! Kun je wel autorijden of ben je ook nog afhankelijk van OV of anderen? Ik begin het auto rijden nu weer een beetje op te pakken. Het kan zijn dat je lichaam zich nog compenseert voor dat linker evenwichtsorgaan, toch? Ik weet niet of je er hier op het forum iets over mag zeggen, maar wat voor een webshop heb je?
Esther149
BerichtGeplaatst: 16-10-2015 8:15 Reageer met quote

Hoi hoi,

Ja, je lichaam kan het gebrek aan 1 evenwichtsorgaan voor een groot deel compenseren. Alleen merk ik in de praktijk dat het dus geen opgaande lijn is. Dat is wel jammer, zodra ik minder sport en minder oefeniNgen doe ga ik toch weer achteruit. Ik heb nu zelfs weer dat ik na een stukje fietsen even weer mijn evenwicht moet vinden als ik afstap. Maar toch gaat het beter dan een half jaar geleden, dat houd ik mezelf steeds voor ogen. En ik kan nog steeds goed autorijden. Het gaat natuurlijk niet zo gemakkelijk als vroeger, zeker de rotondes en de hobbelige wegen, maar ik doe het elke dag en ik denk dat dat wel goed is.
Kun je ons die oefening met twee kaarten uitleggen, waar je eerder over praat?
mike65
BerichtGeplaatst: 24-10-2015 20:40 Reageer met quote

De laatste dagen is het een up en down van duizelen. Soms gaat het uren goed. Vooral als ik buiten aan het werk ben. Maar kom ik dan thuis, dan heb ik een val-neiging naar voren. Ik sta dan, voor mijn gevoel, te wiebelen op mij benen.

Ik merk wel dat, bij spanningen, het wiebelige gevoel erger lijkt. Of in ieder geval, als ik vandaag iets "spannends" mee maak, ga ik daar de rest van de week last van krijgen.
Maar ja, je kunt moeilijk alles uit de weg gaan.

De afspraak met Apeldoorn zit er aan te komen. Ik ben erg benieuwd.
ps
BerichtGeplaatst: 03-11-2015 21:48 Reageer met quote

Ik zie nu de berichtjes pas. Ik krijg inderdaad ook geen meldingen meer.

@Esther: Je bent in ieder geval al wel stukken verder dan ik, denk ik. Ik sport nog niet. Lukt me echt nog niet. Ik dans af en toe een beetje, maar meer ook niet. Donderdag heb ik een intake gesprek bij een revalidatiecentrum, dus ik hoop dat ze me daar verder kunnen helpen!

De oefeningen met de kaarten: je hebt twee kaarten nodig; bv. een vrouw en een heer. Dan houd je ze voor je ogen, ongeveer 20-30 cm uit elkaar. Dan neem je een punt, bv. een oog van beide kaarten en ga je 20 keer heen en weer met je ogen van de ene kaart naar de andere, gefocust op dat ene punt. Hoofd stilhouden. Dit doe je ook met de kaarten boven elkaar houdend en beide kanten diagonaal.

Vervolgens neem je een ander punt, bv. het teken van de kaart (schopper, harten). Terwijl je naar dat punt blijft kijken beweeg je de kaart van links naar rechts en weer terug, 20 keer. Ook hierbij weer van boven naar beneden en beide kanten diagonaal. Wederom hoofd stilhouden. Ik hoop dat je het een beetje snapt.

@Mike: ik herken wel wat je zegt dat je buiten nergens last van hebt en als je dan naar binnen stapt ineens een valneiging naar voren hebt. Bij mij is het verschillend. De ene keer naar voren, dan weer naar achter en soms ook opzij. Ben je inmiddels al in Apeldoorn geweest?
mike65
BerichtGeplaatst: 04-11-2015 22:25 Reageer met quote

Hoi!

Ja ik ben inmiddels in Apeldoorn geweest. Wat een aardige mensen daar man. Zo een relaxte sfeer hangt daar.. PRETTIG!
Ik heb dus alle tests gehad. De hyperventilatieprovocatietest (wat een woord he?), daarna de bloeddruktest, de gehoortest en als laatste natuurlijk de tests met de brillen en het water.
Uit alle tests komt opnieuw dat er met mijn evenwichtsorgaan niets mis is. Hij staat wel een beetje scherp afgesteld. Dus ben ik blijkbaar erg gevoelig. Uit de hyperventie... ja hij is goed TEST kwam uit dat ik te veel UIT adem waardoor de zuurstofbalans in mijn lichaam niet helemaal lekker is. Daardoor KAN het zijn dat ik problemen heb met mijn evenwicht. Dus ga ik kijken of ik daar nog iets mee kan doen bij een adem-therapeut oid.
Goed nieuws dus.. maar dat maakt het gevoel in het hoofd niet altijd makkelijk helaas.
ps
BerichtGeplaatst: 12-11-2015 12:18 Reageer met quote

Mike, wat een goed nieuws! Nu maar hopen dat het ook echt zo is. De ervaring leer dat een evenwichtsstoornis lang niet altijd naar voren komt uit dergelijke testen. Zo ook bij mij niet de eerste keer en de tweede keer is een dubieus gevalletje waar ook de Neuroloog niet echt een verklaring voor kan geven.

Inderdaad, wat een naam ja, hyperventi...haha. Je hoor niet vaak dat de uitademing te lang is. Wist ook helemaal niet dat deze té lang kon zijn. Ik heb zowel Cesartherapie als een Buteyko cursus gevolgd en bij beiden gold..hoe langer hoe beter. Ben dus erg benieuwd of ademhalingstherapie gaat helpen voor je.

Toch wel lastig als er uit de onderzoeken niets duidelijks komt, hè? Aan de ene kant natuurlijk fijn, maar tegelijkertijd weet je nog niet precies wat je hebt, laat staan eraan kunt doen.

Ik ga nu een revalidatietraject in. Ik schijn ook last te hebben Sensorische Integratieproblemen en wellicht dat mijn lichaam zich heeft geconditioneerd jaar een nieuwe toestand, doordat mij de eerste 5 maanden gezegd werd rust te nemen. Dit had ik helemaal niet moeten doen. Nu ben ik zelf best eigenwijs en heb ik continu mijn grenzen opgezocht, maar ik had juist gerichte therapie moeten krijgen. Hopelijk kunnen ze mijn lichaam daar weer resetten!
mike65
BerichtGeplaatst: 23-11-2015 17:49 Reageer met quote

Hoi PS!

ja het blijft een eeuwige zoektocht ben ik bang.
De ene dag gaat het beter, dan de andere. Zo heb ik nu al weer een paar dagen dat ik een soort dronkenmansgevoel heb. Mijn benen hebben een ander plan dan mijn zicht. Ik denk dat je het wel snapt.
Ja, ik ben blij dat er weer niets uit de test kwam, maar zo blijf ik wel jojo'en.
Ik wil er niet de hele dag mee bezig zijn, maar ik word er wel somber van.
Daarnaast heb ik één oog met minder zicht dan de ander. Word ik ook niet vrolijk van. Ik voel me soms al echt een oude man met diverse handicaps. En dat terwijl ik in mijn hoofd mij jong voel.
ps
BerichtGeplaatst: 29-12-2015 22:44 Reageer met quote

Snap ik helemaal. Ik ben pas 25 en voel me net een 80+'er! Heb je je ogen weleens laten testen door een optometrist (dus niet een opticien). Misschien dat een prismabril uitkomst kan bieden?
natalie007
BerichtGeplaatst: 11-03-2017 1:39 Reageer met quote

He mike, spijtig dat ik nu pas jouw posts lees en waarschijnlijk ben je weer helemaal beter nu. Ik heb namelijk helemaal hetzelfde dan jij en ik had het fijn gevonden wat met lotgenoten te kunnen praten
ps
BerichtGeplaatst: 14-03-2017 10:28 Reageer met quote

Hoi Nathalie, wat zijn je klachten precies?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 15-03-2017 13:55 Reageer met quote

youtube.com/watch?v=J7W5VuvNxrM
NoahVertigo
BerichtGeplaatst: 19-05-2017 22:54 Reageer met quote

Hallo lieve mensen, ik heb precies hetzelfde probleem als hier beschreven wordt. Ik heb het nu 3 weken en ben al vol op bezig met allemaal behandelingen maar ik begin nu al een beetje de moed te verliezen. Ik ben heel licht in mijn hoofd en soms heb ik het gevoel alsof ik door mijn hoeven zak. Ik heb ook hierdoor vaak last van paniekaanvallen en allemaal nare gedachtes, enfin geen pretjes. Ik wil hier zo snel mogelijk van af want mijn leven staat stil.... Het liefste lig ik op bed een beetje series op mijn iPad te kijken.

Hoe gaat het inmiddels met de rest?
Warlock
BerichtGeplaatst: 06-07-2018 19:51 Reageer met quote

Beste mensen,

Wat ben ik blij dat ik uiteindelijk mensen heb gevonden met het zelfde probleem.
Ik heb deze symptomen gekregen na een chrasch met mijn quad,kort daarna begonnen de problemen.
Het lijkt wel of ik dronken ben,kan niet goed rechtlopen,tintelingen in mijn onderbenen en als ik naar achteren kijk zie ik alles dubbel.
Alleen als ik zit heb ik hier geen last van,dokters vinden niks en maken je op den duur echt bang😏

Ik ben 25 jaar en heb na lange tijd toch maar besloten hier een berichtje te plaatsen 'in de hoop' dat meerdere mensen zich in mijn verhaal kunnen vinden en tips/adviezen hebben.

Ik zit inmiddels al ruim 8 maanden thuis met een hele reeks aan klachten. Het begon op 9 november 2014 (om 15.00uur om precies te zijn) toen ik ineens een soort duizelig/zweverig werd. Het was alsof ik van de grond opsteeg. In eerste instantie dacht ik slaap tekort (was wezen stappen, twee uurtjes geslapen en had zes ontzettend drukke weken achter de rug i.v.m. mijn nieuwe baan/traineeship)en misschien te weinig gegeten. Dus ik even gaan zitten, maar het zakte niet weg. Ook niet na gegeten te hebben. Ik had hierbij ook last van hartkloppingen en ik voelde mijn ledenmaten niet goed meer. Mijn ouders en zusje vertrouwden het niet en zijn met me naar de weekendarts gegaan. Hyperventilatie zei ze. In eerste instantie kon ik dit niet echt geloven. Ik was namelijk helemaal niet kortademig of paniekerig. Later bleek dat er ook zoiets bestaat als chronische hyperventilatie, waarbij je dus helemaal geen last hoeft te hebben van acute hyperventilatieaanvallen. Na een aantal keren bij de huisarts te zijn geweest en bloed geprikt te hebben ben ik min of meer maar ingestemd met die chronische hyperventilatie. De symptomen kwamen in ieder geval heel erg overeen. De symptomen waarvan ik toentertijd last had waren:
zweverig/duizelig gevoel; erg vermoeid; zuchten; benauwd (voor korte tijd); zere, vermoeide benen; tintelingen in linkerhand en voet; zere kaken; 's ochtends werd ik brak wakker, alsof ik de avond ervoor flink had gedronken; zere, rode, brandende ogen, m.n. 's nachts; ik kon mijn ogen niet focussen (schoten continu van links naar rechts);erg slap en trillerig; geen kracht in benen; erg overgevoelig voor licht en geluid; kon niet fatsoenlijk rechtop staan; gevoel alsof de omgeving en vloer bewoog (alsof ik op een boot stond); megazwaar hoofd (zat continu met ondersteuning achter mijn hoofd); kon niet goed vooruit kijken, vnl. naar beneden; op den duur ook last van nek en schouders, wat niet zo gek is als je continu zit of ligt.

Ik zal ongetwijfeld wat symptomen vergeten zijn, maar het waren er ongeveer 35. Ze waren ook zo extreem dat ik soms echt dacht dat mijn laatste uurtje had geslagen. Ik mocht en kon ook niets meer alleen. Ik was 24 toen en mocht en kon gewoon niet meer zelf de deur uit. Ik lag alleen maar op de bank en moest natuurlijk ook regelmatig een keer douchen. Er was ook altijd iemand bij me. Heel veel onderzoeken verder gehad; KNO-arts, longfunctietest (hyperventilatie); hartfilmpje; Internist, 2 Neurologen; MRI-Scan. Was allemaal prima. Ik vertoonde alleen lichtelijk hyperventilatiesymptomen. Ow ja, en 3x op Lyme getest. De eerste twee keer was de uitslag dubieus (gewoon hier in NL) de 3e keer was hij negatief (Lyme afdeling Radboud Ziekenhuis). Ik heb hiervoor overigens wel medicatie op natuurlijke basis voor ingenomen, op aanraden van een alternatieve therapeut.

Maar goed, zoals al gezegd kwamen veel symptomen overeen met die voor CHV. Ik ben dus naar een ademtherapeut gedaan die de Cesartechniek hanteerde en heb een Buteykocursus gevolgd. De hyperventilatieklachten verminderde hierdoor (zere kaken, zuchten etc.), maar de meest beangstigende en frustrerende bleven (bewegen van vloer en omgeving, zwaar hoofd, zweverig en slap gevoel, trillerig). Ik had overigens ook Oxazepam gekregen wat de scherpe randjes er vanaf haalde (TIP: begin hier niet aan, tenzij je bijna tegen het plafond spring!).

Na vijf maanden kwam dan eindelijk het verlossende antwoord. Per toeval kwam ik bij een chiropractor terecht die het meteen zag: ik had een evenwichtsstoornis. Vandaar dat mijn ogen zich niet konden focussen op één punt. De oorzaak zou zijn dat ik die nacht mijn hoofd had gestoten (en 2weken laten ook nog de diepvriesklep op mijn hoofd gehad). Dit was alleen geen standaard evenwichtsstoornis, dus geen Ménière of BPPD/V. Vandaar dat de KNO-arts ook niets vond. Een deel van mijn linker evenwichtsorgaan werkte niet goed. Doordat spieren, ogen, hersenen en evenwichtsorganen samenwerken kon ik niet rechtop staan en waren mijn ogen zo flexibel. Ik heb toen een aantal behandelingen gehad, waarna het duidelijk beter ging. Ik heb nu nog steeds het gevoel alsof ik op een boot loop, een ontzettend zwaar hoofd dat ik veel moet ondersteunen, overgevoelig voor vooral licht en ben nog steeds erg slap. Maar..ik kan inmiddels wel weer zelf naar de supermarkt, ik rijdt af en toe weer auto, kan soms weer mee op visite of uit eten en in plaats van een rondje van 2 min (ik heb al die tijd wel iedere dag minstens 1x gewandeld) loop ik nu een rondje van 20 min, 2x per dag, alleen. Daarbij wii ik regelmatig op advies van de chiropractor om zo mijn evenwicht te trainen. Als het goed is werkt het orgaan ook weer grotendeels, maar mijn hersenreflexen nog niet, waardoor alles vertraagd binnenkomt. Ik heb ook een minitrampoline aangeschaft wat ook zou moeten helpen om je evenwichtsorgaan en reflexen te trainen, zodat het deinende gevoel overgaat. Verder moet ik oogoefeningen doen (voorwerp volgen) en rondjes draaien op een bureaustoel.
Ook loop ik nu sinds een paar weken bij een Acupuncturist en dit maakt het ook wel iets beter. Vooral de stress in mijn lichaam neemt hierdoor af.

Ik heb al op verschillende fora gekeken, maar ik heb nog niemand gevonden die hetzelfde heeft als ik. Over het algemeen heeft men last van draaiduizeligheid en dit heb ik (nog) niet. Hopelijk zijn er mensen die zich wel in mijn situatie kunnen vinden en zijn zij er nu vanaf. Tips en adviezen zijn van harte welkom! En vragen kunnen ook gerust gesteld worden.

Excuses voor het lange verhaal (en dan te bedenken dat dit nog de verkorte versie is, haha).

NB: ik heb ook al o.a. vit b12 (260), D en magnesium laten testen en de Atlaswervel schijnt ook goed te zitten[/quote]
Pedro
BerichtGeplaatst: 15-07-2018 6:49 Reageer met quote

Warlock schreef:
Beste mensen,

Wat ben ik blij dat ik uiteindelijk mensen heb gevonden met het zelfde probleem.
Ik heb deze symptomen gekregen na een chrasch met mijn quad,kort daarna begonnen de problemen.
Het lijkt wel of ik dronken ben,kan niet goed rechtlopen,tintelingen in mijn onderbenen en als ik naar achteren kijk zie ik alles dubbel.
Alleen als ik zit heb ik hier geen last van,dokters vinden niks en maken je op den duur echt bang😏

Ik ben 25 jaar en heb na lange tijd toch maar besloten hier een berichtje te plaatsen 'in de hoop' dat meerdere mensen zich in mijn verhaal kunnen vinden en tips/adviezen hebben.

Ik zit inmiddels al ruim 8 maanden thuis met een hele reeks aan klachten. Het begon op 9 november 2014 (om 15.00uur om precies te zijn) toen ik ineens een soort duizelig/zweverig werd. Het was alsof ik van de grond opsteeg. In eerste instantie dacht ik slaap tekort (was wezen stappen, twee uurtjes geslapen en had zes ontzettend drukke weken achter de rug i.v.m. mijn nieuwe baan/traineeship)en misschien te weinig gegeten. Dus ik even gaan zitten, maar het zakte niet weg. Ook niet na gegeten te hebben. Ik had hierbij ook last van hartkloppingen en ik voelde mijn ledenmaten niet goed meer. Mijn ouders en zusje vertrouwden het niet en zijn met me naar de weekendarts gegaan. Hyperventilatie zei ze. In eerste instantie kon ik dit niet echt geloven. Ik was namelijk helemaal niet kortademig of paniekerig. Later bleek dat er ook zoiets bestaat als chronische hyperventilatie, waarbij je dus helemaal geen last hoeft te hebben van acute hyperventilatieaanvallen. Na een aantal keren bij de huisarts te zijn geweest en bloed geprikt te hebben ben ik min of meer maar ingestemd met die chronische hyperventilatie. De symptomen kwamen in ieder geval heel erg overeen. De symptomen waarvan ik toentertijd last had waren:
zweverig/duizelig gevoel; erg vermoeid; zuchten; benauwd (voor korte tijd); zere, vermoeide benen; tintelingen in linkerhand en voet; zere kaken; 's ochtends werd ik brak wakker, alsof ik de avond ervoor flink had gedronken; zere, rode, brandende ogen, m.n. 's nachts; ik kon mijn ogen niet focussen (schoten continu van links naar rechts);erg slap en trillerig; geen kracht in benen; erg overgevoelig voor licht en geluid; kon niet fatsoenlijk rechtop staan; gevoel alsof de omgeving en vloer bewoog (alsof ik op een boot stond); megazwaar hoofd (zat continu met ondersteuning achter mijn hoofd); kon niet goed vooruit kijken, vnl. naar beneden; op den duur ook last van nek en schouders, wat niet zo gek is als je continu zit of ligt.

Ik zal ongetwijfeld wat symptomen vergeten zijn, maar het waren er ongeveer 35. Ze waren ook zo extreem dat ik soms echt dacht dat mijn laatste uurtje had geslagen. Ik mocht en kon ook niets meer alleen. Ik was 24 toen en mocht en kon gewoon niet meer zelf de deur uit. Ik lag alleen maar op de bank en moest natuurlijk ook regelmatig een keer douchen. Er was ook altijd iemand bij me. Heel veel onderzoeken verder gehad; KNO-arts, longfunctietest (hyperventilatie); hartfilmpje; Internist, 2 Neurologen; MRI-Scan. Was allemaal prima. Ik vertoonde alleen lichtelijk hyperventilatiesymptomen. Ow ja, en 3x op Lyme getest. De eerste twee keer was de uitslag dubieus (gewoon hier in NL) de 3e keer was hij negatief (Lyme afdeling Radboud Ziekenhuis). Ik heb hiervoor overigens wel medicatie op natuurlijke basis voor ingenomen, op aanraden van een alternatieve therapeut.

Maar goed, zoals al gezegd kwamen veel symptomen overeen met die voor CHV. Ik ben dus naar een ademtherapeut gedaan die de Cesartechniek hanteerde en heb een Buteykocursus gevolgd. De hyperventilatieklachten verminderde hierdoor (zere kaken, zuchten etc.), maar de meest beangstigende en frustrerende bleven (bewegen van vloer en omgeving, zwaar hoofd, zweverig en slap gevoel, trillerig). Ik had overigens ook Oxazepam gekregen wat de scherpe randjes er vanaf haalde (TIP: begin hier niet aan, tenzij je bijna tegen het plafond spring!).

Na vijf maanden kwam dan eindelijk het verlossende antwoord. Per toeval kwam ik bij een chiropractor terecht die het meteen zag: ik had een evenwichtsstoornis. Vandaar dat mijn ogen zich niet konden focussen op één punt. De oorzaak zou zijn dat ik die nacht mijn hoofd had gestoten (en 2weken laten ook nog de diepvriesklep op mijn hoofd gehad). Dit was alleen geen standaard evenwichtsstoornis, dus geen Ménière of BPPD/V. Vandaar dat de KNO-arts ook niets vond. Een deel van mijn linker evenwichtsorgaan werkte niet goed. Doordat spieren, ogen, hersenen en evenwichtsorganen samenwerken kon ik niet rechtop staan en waren mijn ogen zo flexibel. Ik heb toen een aantal behandelingen gehad, waarna het duidelijk beter ging. Ik heb nu nog steeds het gevoel alsof ik op een boot loop, een ontzettend zwaar hoofd dat ik veel moet ondersteunen, overgevoelig voor vooral licht en ben nog steeds erg slap. Maar..ik kan inmiddels wel weer zelf naar de supermarkt, ik rijdt af en toe weer auto, kan soms weer mee op visite of uit eten en in plaats van een rondje van 2 min (ik heb al die tijd wel iedere dag minstens 1x gewandeld) loop ik nu een rondje van 20 min, 2x per dag, alleen. Daarbij wii ik regelmatig op advies van de chiropractor om zo mijn evenwicht te trainen. Als het goed is werkt het orgaan ook weer grotendeels, maar mijn hersenreflexen nog niet, waardoor alles vertraagd binnenkomt. Ik heb ook een minitrampoline aangeschaft wat ook zou moeten helpen om je evenwichtsorgaan en reflexen te trainen, zodat het deinende gevoel overgaat. Verder moet ik oogoefeningen doen (voorwerp volgen) en rondjes draaien op een bureaustoel.
Ook loop ik nu sinds een paar weken bij een Acupuncturist en dit maakt het ook wel iets beter. Vooral de stress in mijn lichaam neemt hierdoor af.

Ik heb al op verschillende fora gekeken, maar ik heb nog niemand gevonden die hetzelfde heeft als ik. Over het algemeen heeft men last van draaiduizeligheid en dit heb ik (nog) niet. Hopelijk zijn er mensen die zich wel in mijn situatie kunnen vinden en zijn zij er nu vanaf. Tips en adviezen zijn van harte welkom! En vragen kunnen ook gerust gesteld worden.

Excuses voor het lange verhaal (en dan te bedenken dat dit nog de verkorte versie is, haha).

NB: ik heb ook al o.a. vit b12 (260), D en magnesium laten testen en de Atlaswervel schijnt ook goed te zitten
[/quote]
Goedemorgen allemaal,
bovenstaande klinkt mij zeer bekend. Ook B12, magnesium etc.
Wat bij mij momenteel enig effect heeft is Ginkgo. Wellicht t proberen waard. Ben sinds okt ‘17 met evenwichts/duizelligheid aan t dokteren.
Sterkte iedereen.
Pedro
BerichtGeplaatst: 29-08-2018 20:20 Reageer met quote

Beste lotgenoten, ook ik heb sinds Okt ‘17 problemen met mn evenwicht.
Neurologische tests gehad: MRI, epely, bloedonderzoek, Romberg, Mensendieck etc.
Draaiduizeligheid (caroussel) 2x gehad, maar verder niet gelukkig.
Daarnaast loop ik in Duitsland bij een heilpraktiker.
Die laatste gaf aan dat het een soort afgeleide van Meniére is. De nederlandse
neuroloog gaf juist aan dat dit niet t geval is, maar te wijten is aan n soort verkeerd
signaal vanuit de kleine hersenen naar mn benen en dat dit geleidelijk iets zal
verbeteren, maar dit zal toch n jaar of 2 kosten. Nou dat schiet helaas niet op.
Soms wordt ik er depri van...Iemand wellicht nog een tip?
mike65
BerichtGeplaatst: 09-12-2018 13:29 Reageer met quote

Hoi Nathalie!

Het is shit dat ik geen bericht krijg als er iets geplaatst wordt hier.
Jouw vraag is van 2017. Het is nu eind 2018 en ik ben er nog niet vanaf.
Inmiddels ben ik er wel achter dat de klachten lijken op PPPD, dit heette vroeger Chronische Subjectieve Duizeligheid.
Het is wel even iets minder prominent op de voorgrond geweest in 2017 en 2016. Maar helemaal weg is het nooit. Nu in 2018 ben ik weer behoorlijk aan de beurt.
Veel komt ook door mijn angststoornis.
Kijk ook eens naar de video's van Christine Yeong op Youtube. https://youtu.be/o9LG-1JsjGc
Zij omschrijft precies wat ik ervaar.
joopietototo
BerichtGeplaatst: 10-03-2019 14:12 Reageer met quote

Dag mensen,

ik heb hier zelf ongeveer 2 jaar mee gezeten, had het dagelijks. Ik beschreef het ongeveer als dit:

- gevoel alsof er een golf door mijn lichaam heen gaat, die steeds heen en weer beweegt. Ook als ik lig, of zit. Een soort vibrerende plaat die golven maakt.

- gevoel alsof de grond vloeibaar is, dat ik de vloer met mijn voeten in kan drukken. Hierdoor krijg ik het gevoel dat de grond beweegt.

- dit hoort bij het gevoel dat ik het gevoel heb dat deins in mijn eigen lichaam, een soort schok die je voelt alsof je in een lift opeens een verdieping naar beneden zakt. Ook een beetje vergelijkbaar met het stappen op een boot bijvoorbeeld.

- lopen met een wankelend gevoel / onstabiel in de benen (zwakke benen), alsof je soms valt. Echter gebeurt er niets en blijf ik met beide benen op de grond staan.

- Het gevoel te hebben dat dingen opeens scheef of schuin staan in mijn gezichtsveld.

- Het gevoel alsof er hele kleine draadjes aan m’n hersenen trekken, waardoor het soms ‘beweegt’ / in mijn hoofd beweegt. De schok die ik eerder beschreef begint soms ook in mijn hoofd, alsof mijn hoofd opeens even deinst/naar beneden en snel weer omhoog gaat.

ik heb geen idee waar het vandaan kwam, ik werd er echt gek van en ontzettend bang dat er met mij iets aan de hand was. Ik had het continu, de huisarts kon mij niet echt verder helpen na evenwichtstests/ neurlogische tests/ bloedprikken. Ik heb het nu al een aantal maanden niet meer gevoeld. Hoe komt dat? Je moet je er bij neerleggen, het heeft namelijk alles te maken met angst. Oftewel een Angststoornis, gegenaraliseerde angst. Het gevoel zit gewired in je hersenen en roept zich steeds op in verschillende situaties. De oplossing is dus iets aan je angst en stress doen (en je hypochondrie). Steeds maar die angst en non stop stress zorgt er namelijk voor dat je deze symptomen ervaart, hoe kut het ook is om dit te ervaren en om dit te begrijpen!

ALs je nog vragen hebt stel ze gerust

Als je hiermee struggelet is het heel goed om de volgende links een keer te lezen

https://www.anxietycentre.com/anxiety-symptoms/feels-like-floor-is-moving.shtml

https://www.anxietycentre.com/anxiety-symptoms/unsteadiness.shtml

dit deed namelijk mijn ogen openen! En zoek hulp bij een psycholoog!
Index > Neurologie > Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid
Pagina 3 van 3  

Vorige  1, 2, 3

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring