Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid
Auteur Onderwerp: Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid
mike65
BerichtGeplaatst: 16-08-2015 18:22 Reageer met quote

Hoi PS en GVS

Ik lees in ieder geval dat wij niet de enige zijn.
Veel lees ik over disequilibrium. De symptomen komen erg veel over met die met die van mij.

Ik heb veel last van mijn evenwicht bij het douchen of wanneer de vloer niet gelijk loopt. De ene dag is beter dan de ander. Maar ik kan helemaal gelukkig worden als ik een keer lekker heb kunnen douchen. Dat is toch niet normaal?

En waar ik ook niet erg zeker van word is dat ik spontane paniekaanvallen heb waarbij ik denk dat ik dood ga.

Ik heb dus al diverse tests ondergaan, maar ik wil mij toch aanmelden bij de specialisten in Apeldoorn. Daarom heb ik een afspraak met mijn KNO arts, want alleen hij kan mij doorverwijzen.

Ik blijf wel gewoon werken en de dingen doen. Ik moet er voor waken mijn leven niet op pauze te zetten. En, als ik werk, heb ik zo goed als geen last.

Hebben jullie ook paniekaanvallen?
Hoe gaat jullie omgeving om met de "aandoening"?
ps
BerichtGeplaatst: 17-08-2015 18:12 Reageer met quote

Hoi Mike en GVS,

Ik ga me denk ik ook maar eens inlezen dan.

Douchen kan ik inmiddels wel weer aardig normaal. Ik kan er in ieder geval weer van genieten, maar ik hoef er geen half uur onder te staan. Dat lukt nog niet. Maar, het is niet meer zo dat ik me onder de douche slechter voel dan erbuiten.

Paniekaanvallen heb ik denk ik nog niet gehad. Misschien dat ik er wel al tegenaan heb gezeten. Ik vind de symptomen van een paniekaanval en een evenwichtsstoornis erg op elkaar lijken. Wat voel jij precies op zo'n moment en neemt het af als je weer rustiger wordt? Ik heb een tijdje gedacht dat ik in winkels een soort van paniekaanval kreeg, maar inmiddels ben ik erachter dat dat gewoon met de aandoening te maken heeft. Ik kan zingend door de winkel lopen, druk in gesprek zijn of welke andere vorm van afleiding dan ook, maar de symptomen verminderen niet. Het idee dat je doodgaat herken ik wel heel goed. Vooral in de eerste 3 maanden ongeveer heb ik dat idee regelmatig gehad, maar dat was vooral, omdat de omgeving (muren, vloer, meubels) op me afkwamen/bewogen en alle overige lichamelijke ongemakken erbij; moeilijk te omschrijven. Ik ben erg benieuwd of ze je in Apeldoorn verder kunne helpen!

Wel erg knap dat je nog gewoon kunt werken. Ik zit al 9,5 maand thuis en ben ook echt niet in staat om al te werken. Wel vreemd dat je dan nergens last van hebt. Heb je ook weleens aan CHV gedacht? Het zou kloppen met het verhaal dat je, als je afgeleid wordt nergens last van hebt, je paniekaanvallen en dat het onder de douche slechter gaat (a.g.v. de warmte).

Mijn familie is gelukkig erg begripvol. Mijn schoonfamilie helaas wat minder. Die zijn van het kaliber 'gewoon lekker doorgaan'. Nu ben ik eigenlijk ook zo, maar in dit geval kan ik gewoon niet. Erg jammer dat ze zoveel druk op me uitoefenen, aangezien ze me al bijna 10 jaar kennen en dus weten dat ik me niet zomaar uit het veld laat slaan. Daar komt ook nog eens bij dat mijn schoonmoeder een paar maanden geleden op een ochtend wakker werd met hele heftige duizeligheid, alsof alles op en neer en dor elkaar ging en ook vrijwel niets meer kon. Ze snapte mij toen dus volledig. 'Jammer genoeg' (natuurlijk gun ik dit haar niet hoor), was het bij haar na een paar dagen weer helemaal weg. Dus, je raadt het al, ik moet gewoon doorgaan met mijn normale leven dan gaat het vanzelf weer over. Dit frustreert mij wel enorm, maar gelukkig kan ik mijn ei hier thuis wel goed kwijt! Hoe gaat jouw omgeving er mee om?
mike65
BerichtGeplaatst: 20-08-2015 15:57 Reageer met quote

Hoi! was ie weer even.

De aanvraag voor Apeldoorn "loopt".

Een paniekaanval begint bij mij vaak met een lichamelijke sensatie. Ik voel mij opeens heel raar in mijn hoofd, en ben me opeens heel bewust van een druk op mijn hoofd (dit is een voorbeeld).

Dan schiet ik direct in een paniekaanval. Ik begin mij dan heel raar te voelen. Derealisatie en personalisatie is dan heel gebruikelijk. Ik voel alsof ik tegen de vlakte ga of mijn laatste minuut op aarde is aangebroken.
Ik probeer dan mijn vrouw even te bellen. Ik zeg dat ik mij gek voel en dan gaan we over ditjes en datjes kletsen. Dan verdwijnt het wel weer.

Soms heb ik ook in winkels dat er te veel "triggers" zijn waardoor ik mij raar in mijn hoofd (licht in hoofd) ga voelen. Dan heb ik het idee dat ik mijn benen heel raar neerzet of de aansturing vanuit mijn hersenen verstoord is.

Ik heb ook heel veel maanden thuis gezeten. Dat was veilig. Maar ik merk dat zodra ik structuur heb ik in ieder geval een paar uurtjes per dag "rust" in mijn hofd hebt. Niet altijd hoor, want ik krijg hier ook van die aanvallen. Die probeer ik maar weer weg te puffen of zo.
Het valt niet mee hoor. Maar je moet wat he?

CHV heb ik ook aan gedacht. Maar niemand die de diagnose wil stellen. Ben daarvoor mij Mensendieck geweest. En die zegt "nee hoor, je hyperventileert niet". Dussss

Ik weet het niet zo goed meer. Ik besef wel dat mijn leven door moet gaan. "Als het niet kan zoals het moet, dan maar zoals het kan." is een beetje het motto. Wat niet wil zeggen dat ik er niet doodmoe van word. Dat deinen in mijn hoofd is erg lastig. Ik durf daarom niet echt op een boot. Want dan voel ik het dubbelop.

Mijn directe omgeving is ook erg begripvol. Al zijn er ook mensen die het aanhoren en dan weer vrolijk verder te kunnen gaan. Die ouwehoeren zo tegen me aan. Dan begin ik te tollen op mijn benen.

Ik heb daarbij hele strakke nekspieren. En dat maakt het ook niet makkelijk op een rustige manier met mensen te praten. Gaan ze tegen me aan kletsen, dan voel ik mij zo verrot joh Sad

Ik hoop dat we hier ooit eens om kunnen lachen, en in de tussentijd ... tja, dan dealen we er maar mee. Wat is het alternatief.

Ik ga nu even een week op vakantie, dus reageer ik niet altijd snel. Misschien dat de spanning ook een beetje verdwijnt uit dit lichaam.

Doei!
ps
BerichtGeplaatst: 21-08-2015 21:27 Reageer met quote

Hee!

Hmm..ik vraag me af of het bij mij dan een paniekaanval is. Ik herken de symptomen die jij beschrijft wel erg goed. Een druk op mijn hoofd en soms ook alsof er gewichtjes aan mijn kaken hangen of zo. Ook dat het lijkt alsof ik mijn benen raar neerzet. Vooral dat mijn knieën dan bv. naar buiten steken. Vaak voel ik mijn benen ook bijna niet meer. Net alsof ik twee paar luciferstokjes op elkaar heb staan onder mijn romp. Erg fragiel allemaal. Alleen, bij mij verdwijnen die symptomen niet als ik mijn gedachten verzet of met iemand een gesprek begin. Ik heb ook weleens heel bewust op mijn ademhaling gelet op zo'n moment maar ik adem gewoon heel rustig, oppervlakkig en via mijn buik. Thuis heb ik er overigens ook regelmatig last van.

Als een Mensendieck therapeute zegt dat je geen CHV hebt, zal dat ook wel. Ik heb het idee dat ze eerder zeggen dat je het wel hebt, terwijl je het niet hebt dan andersom. Ikzelf heb bij een Cesar therapeute gelopen en zij was er van overtuigd dat ik CHV had. Dat bestaat namelijk uit een hele grote toolbox van verschillende klachten (zo omschreef zij het) en de één heeft weer last van die en de ander weer van die klacht(en). Uiteindelijk bleek ik inderdaad wel CHV trekjes te hebben, maar eerder als gevolg van de klachten i.p.v. dat CHV de oorzaak was van de klachten. Heb je wel eens een longfunctietest gedaan of het zuurstofgehalte in je bloed laten meten?

Bij mij kwam er overigens ook niets uit bij de testjes voor het evenwichtsorgaan. Dat warme en koude water is inderdaad geen pretje nee, haha. Ik had een digitale klok voor me hangen en iedere keer naar precies hetzelfde aantal seconden veranderde de kamer in een soort attractie. Toen wist ik ook meteen wat draaiduizeligheid inhield en dat ik dat niet had. Maar waarmee uit de evenwichtsstoornis zich verder dan bij jou, want je kunt verder wel gewoon rechtop staan, toch? Of is het vooral een kwestie geweest van alle andere mogelijke aandoeningen uitsluiten?

Ik heb op een gegeven moment ook het motto aangenomen 'als het niet meer kan zoals het kon, dan moet het maar zoals het nu gaat', maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Het bewegen van de vloer en het niet rechtop kunnen houden van mijn hoofd vreten echt zo ontzettend veel energie. Ik zou ook echt nog niet iedere ochtend om 6.00 uur mijn bed uitkunnen, om vervolgens acht uur te gaan werken en dat vijf dagen in de week. Sterker nog, het zou me niet eens ene dag lukken nog waarschijnlijk. Als ik bv. op een verjaardag ben of we gaan uit eten, dan ben ik na 1,5 uur al helemaal bek af. Of ja, vooral mijn hoofd heeft het dan al wel weer gezien. Ik ga me dan heel raar/eng in mijn hoofd voelen. Ik kan ook nog niet zo heel lang achter elkaar lezen, zonder me raar te voelen en de laatste tijd ook misselijk en duizelig. Knap van je dat je je leven wel grotendeels weer hebt kunnen oppakken!

Ik ga morgen ook lekker twee dagen naar het strand. Misschien dat de frisse zeelucht me goed zal doen! Een hele fijne 'ontstressende' vakantie toegewenst!
Thomas3
BerichtGeplaatst: 26-08-2015 10:51 Reageer met quote

ps schreef:
@Thomas..

Ik snap nog steeds niet zo goed hoe dat zwarte bonen recept kan bijdragen? U springt van evenwichtsstoornis over op huidaandoeningen, pigmentvlekken en Ruby crème. Wat doet het zwarte bonen recept dan precies en hoe vaak zou je dat moeten eten? En hoe komt u aan die wijsheid? Op internet kan ik er verder niets over vinden.


Eten mag ook, maar de bedoeling is om te drinken. Laughing
ps
BerichtGeplaatst: 30-08-2015 11:38 Reageer met quote

Drinken?! Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik in de maling word genomen Surprised . Ik houd het toch liever bij eten. Maar hoe vaak dan? En wat is de werking dan precies? En hoe komt u aan die wijsheid?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 30-08-2015 23:20 Reageer met quote

Niemand neemt je in de maling. Het is je ziekte, je mag zelf beslissen liever bij eten dan drinken.
Succes mee!
ps
BerichtGeplaatst: 06-09-2015 11:28 Reageer met quote

Maar zou u dan ook nog even antwoord willen geven op mijn overige vragen?

Hoe vaak moet ik het eten?

Wat is de werking precies?

Hoe komt u aan die wijsheid?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 06-09-2015 20:01 Reageer met quote

Hoe vaak moet ik het eten?
Eerst gebakken daarna koken
Drinken, mag wel eten. 2 of 3 keer per dag gedurende 2 á 3 maanden.

Wat is de werking precies?
Via de functie van bijnier en lever naar de hersenen.

Hoe komt u aan die wijsheid?
Er zijn meer methode.
Dit zwarte bonen recept had een filmster precies hetzelfde ziekte als je en 100% genezen. Zij had dit recept aan haar lotgenoten via youtube film aanbevolen.
ps
BerichtGeplaatst: 10-09-2015 17:44 Reageer met quote

Oke, duidelijk.

Heeft u misschien de link van dat filmpje? Ben er wel erg nieuwsgierig naar natuurlijk.

Welke andere methodes zijn er volgens u nog meer mogelijk?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 11-09-2015 15:39 Reageer met quote

Oke, duidelijk.
--- zonder de kookkunst kan je een verbetering krijgen, maar geen genezing. Dat had je geprobeerd. De zwarte bonen en witte rijst moet je eerst apart droog gebakken tot goudbruine kleur. Afkoelen en koken met water met paar schijven gember. hoge vlam en daarna lage vlam.
Dit recept is geschikt voor allerlei ziektes met passende aanvulling. Eenvoudig, maar een wonderbare recept. Smile

Heeft u misschien de link van dat filmpje? Ben er wel erg nieuwsgierig naar natuurlijk.
--- Dat taal kan je toch niet verstaan. Ook de regel van dit forum niet toegestaan.


Welke andere methodes zijn er volgens u nog meer mogelijk?
--- Een recept van Tianma gestoofde eieren. Ook hetzelfde betovering die de verstoorde Maag-Qi in de hersenen laten verdwijnen.


Surprised
ps
BerichtGeplaatst: 14-09-2015 14:33 Reageer met quote

Oke, maar ik neem aan dat je de rijst wel eerst moet koken voordat je het bakt? En is dat in aanvulling op de normale maaltijden of als vervanging? Lijkt me toch niet gezond om drie maanden lang alleen maar zwarte bonen met rijst te eten...

En doet de hoeveelheid per keer er nog toe?
ps
BerichtGeplaatst: 14-09-2015 14:35 Reageer met quote

Hoi Mike,

Hoe is je vakantie geweest? En ben je al in Apeldoorn geweest? Ik ga morgen naar de Gelre vestiging in Zutphen,,spannend!
Thomas3
BerichtGeplaatst: 14-09-2015 15:31 Reageer met quote

ps schreef:
Oke, maar ik neem aan dat je de rijst wel eerst moet koken voordat je het bakt? En is dat in aanvulling op de normale maaltijden of als vervanging? Lijkt me toch niet gezond om drie maanden lang alleen maar zwarte bonen met rijst te eten...

En doet de hoeveelheid per keer er nog toe?


Eerst droog gebakken daarna koken.
Een aanvulling op de normale maaltijden.
1 uur voor de maaltijd 1 beker drinken en/of 10 minuten na het maaltijd drinken
Esther149
BerichtGeplaatst: 28-09-2015 10:15 Reageer met quote

Hoi ps,

Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat. En of je al een diagnose hebt gekregen waar je iets mee kan. Ik vond het jammer dat het topic een beetje werd overgenomen door iemand die waarschijnlijk niet uit ervaring spreekt en vreemde tips geeft waar ik niet in geloof. Het ging met mij hardstikke goed in de twee zomermaanden waarin ik kon uitslapen en het rustig aan kon doen. Nu ik het weer drukker heb wordt de duizeligheid ook weer erger. Niet draaiduizelig, maar een van binnen bewegend hoofd en fysiek snel uit balans. Zelfs het autorijden gaat alweer wat moeilijker. De scheve vloeren, wiebelstoelen en donkere ruimtes probeer ik zo veel mogelijk te vermijden. Ik heb gelukkig wel meer energie dan de afgelopen anderhalf jaar. Maar ik kan er soms zo van balen dat het iedere dag terug komt.
mike65
BerichtGeplaatst: 30-09-2015 18:25 Reageer met quote

Hoi allen,

Ik krijg geen melding meer dat er een nieuw bericht op geplaatst?!?

Ja de vakantie was fijn.
Ik kreeg wel regelmatig paniekaanvallen in drukke winkels. Oefff
Gelukkig is mijn vrouw heel geduldig en steunt ze mij hierin.
Ze kreeg laatst spontaan ook zo'n aanval. Daar schrok ze wel van. Duizeligheid en gel in je hoofd gevoel. Gelukkig is dat niet meer gebeurd.

Ik ging de afgelopen weken week okay. Maar de laatste dagen is het weer helemaal mis. wilde mijn afspraak in Apeldoorn afzeggen omdat het goed ging. Maar ben blij dat ik hem toch door laat gaan. Ik ga aan zeer binnenkort.

Ik ben ook bij een Body stress release mevrouw. Maar of dat nou is waarom het goed ging? Ik loop daar nog steeds, maar voel me vandaag weer heel raar. Het gaat altijd wel gepaard met last van mijn nek.

Anyhoe... Hey "gaat" wel. Maar niet okay.
Ik wil wel proberen mijn leven te blijven leven. Anders kan ik er wel mee stoppen.
Het helpt als je partner je steunt.
ps
BerichtGeplaatst: 02-10-2015 14:40 Reageer met quote

@Esther: wat fijn dat het in de zomermaanden in ieder geval goed gegaan is! Wie weet komt het ooit toch weer helemaal goed. Bij mij is er in het Gelre Ziekenhuis Zutphen ook Neuritis vastgesteld. Mijn rechterevenwichtsorgaan zou niet helemaal goed meer werken. Wel erg vreemd dat uit dezelfde onderzoeken eind februari niets uitkwam. Nu waren de uitslagen voor L-warm, L-koud en R-warm ook precies hetzelfde, behalve R-koud scoorde ik nu 5 i.p.v. 20. R-warm 10, maar dit was de vorige keer ook al. Links beiden 20. Dus hoe dan ook, rechts is wel de mindere kant. Ook vreemd is dat de chiropractor juist had vastgesteld dat links niet goed zou werken. Ik heb nu dus alle mogelijke uitslagen gehad, haha.

Tot vier weken geleden ging het bij mij ook wel redelijk goed. Ik reed zelfs alweer zelfstandig auto (kleine stukjes in de buurt). De grotere afstanden met iemand ernaast. En ik kookte weer regelmatig. Totdat ik ziek werd; verkouden, oorpijn, keelpijn en weer een megaterugval. Alles bewoog weer ontzettend, kon geen auto meer rijden, zwaar hoofd etc. Ik ben nu weer langzaam aan het opkrabbelen. Net van de Neuroloog te horen gekregen dat ik doorverwezen wordt naar een Revalidatiecentrum om (hopelijk) te herstellen.

@Mike: heb je nog geen afspraak staan bij Apeldoorn? Ik ben allang in Zutphen geweest. Wachttijd was 14 dagen en in Apeldoorn 21. Jij hebt het eerder aangevraagd dan ik, toch? Wel fijn dat het ook bij jou de goede kant op ging. Geef de hoop niet op hoor! Ook erg goed dat je wel gewoon probeert door te leven. Wat doe je voor werk, als ik vragen mag?
mike65
BerichtGeplaatst: 05-10-2015 11:02 Reageer met quote

Hoi!

Via een persoonlijk bericht wil ik het wel vertellen, maar vanwege privacy doe ik het liever niet openbaar.

Ik weet ook niet waarom het langer duurt in Apeldoorn.
Ik heb ook weer niet zo'n haast om naar Apeldoorn te gaan hoor Smile Zit niet echt te wachten op die tests.
Met dat water, daar heb ik nog wekenlang een krassend geluid gehoord in mijn oor. Zo vervelend als je bijvoorbeeld naar muziek wilt luisteren. Dus hoop ik niet dat dit deze keer weer het geval zal zijn. Ze nemen in Apeldoorn niet de resultaten van de eerder genomen tests over.

Vreemd dat jullie neuritus hebben. Dan draait de hele wereld toch? Ik dacht dat jullie ook meer een deinend gevoel in je hoofd hebt?
ps
BerichtGeplaatst: 06-10-2015 13:39 Reageer met quote

Hallo,

Ik zou niet weten hoe een persoonlijk bericht te sturen? Maar ik snap dat je het niet openbaar wilt verkondigen. Ik bedoelde ook meer of je een drukke baan hebt met veel verantwoordelijkheden?

Ik denk dat jouw klachten ook minder extreem van aard zijn als de mijne. Ik had namelijk wel echt haast bij die onderzoeken en kan ook echt niet werken. Ik heb dit keer trouwens heel lang een druk in mijn oor gehad en het gevoel alsof er nog een druppeltje water uitkwam na dat calorisch onderzoek.

Ik dacht trouwens ook dat je bij Neuritis draaiduizeligheid moest hebben. Dit gaf ik ook aan bij de Neurolog, waarop hij zei: 'maar wat voor een duizeligheid heb jij dan? Want volgens mij omschrijft iedereen zijn of haar duizeligheid anders.' Ikzelf vind het niet echt draaiduizeligheid. Ten minste, de duizeligheid die je krijgt bij de calorische test, dat vind ik draaiduizeligheid en dat heb ik niet. Ik heb inderdaad ook meer een deinend gevoel, maar de vloer deint ook heen en weer.
Esther149
BerichtGeplaatst: 07-10-2015 8:27 Reageer met quote

hoi hoi

Bij mij begon het twee keer met echte draaiduizeligheid, in 2010 en 2014. Maar dat gaat na een paar weken over. Nu kan ik mijn duizeligheid ook niet goed omschrijven. Mijn hoofd voelt vaak niet stabiel. Zeker nu ik het weer druk heb en overdag te weinig kan rusten. Als ik op een scheve vloer loop denk ik dat ik val, maar dat gebeurt nooit. En als ik in de auto over een hobbelige weg rijdt lijkt het of mijn benen wegvallen, het niet meer doen. Een heel enkele keer ben ik nog een minuutje draaiduizelig. Dat voelt echt heel anders, dan zie je de wereld om je heen draaien. Verder ben ik vaak een beetje duizelig. Soms dus met een aanleiding, het donker, de scheve vloer, een wiebelstoelen, maar ook vaak zomaar. Dat blijft vervelend. Dan probeer ik zo rustig mogelijke te doen, anders word ik ook nog misselijk. Omdat mijn evenwichtsorgaan echt kapot is blijft dit zo. Dat zegt mijn huisarts, de KNO-arts en de neuroloog. Ik houd me vast aan de twee zomermaanden waarin het echt een stuk beter met me ging. Dat komt vast weer terug. Het is soms niet te geloven dat dit al 18 maanden duurt. Maar toch ga ik vooruit, het gaat nu beter dan een half jaar terug.

Ps, nu heb je een diagnose. Hebben ze je tips gegeven hoe er mee om te gaan? Oefeningen? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe behandelwijzen.

Groet en sterkte. En onthoud, we zijn niet alleen. Ik kom toch af en toe iemand tegen met dezelfde klachten. Dat is een feest van herkenning.

Esther
Index > Neurologie > Evenwichtsstoornis zonder draaiduizeligheid
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring