Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksuologie > 'zware' ballen
Auteur Onderwerp: 'zware' ballen
Jesck
BerichtGeplaatst: 05-07-2015 10:57 Reageer met quote

Mijn man heeft al vanaf ik hem ken een 'probleem'. Hij moet iedere dag klaarkomen anders krijgt hij last van zware ballen. Op het begin niet zo'n probleem, maar nu bijna 7 jaar later is dit toch wel erg vervelend aangezien ik echt niet iedere dag zin heb.
Hij weigert zichzelf af te trekken, want dit vind hij niet kunnen als je een relatie hebt. Mij maakt dit echt niets uit, ik zou willen dat hij het juist wel deed.
Nu moet ik eigenlijk een soort van verplicht elke dag seks hebben omdat hij de volgende dag anders met trekkende, krampende pijn in z'n ballen loopt. Zijn ballen voelen dan ook wel echt gespannen aan. Maar dit bevorderd mijn libido dus absoluut niet! Ik heb nu zo goed als nooit meer zin, 1 a 2 keer per jaar ofzo. Continu de gedachte van: Moet dat nu alweer? En dan maar benen wijd en hopen dat het snel weer voorbij is.
Hij heeft trouwens dagelijks ook echt zin in seks, dus het is niet zo dat hij het alleen doet om geen pijn te krijgen. Hij krijgt ook zeer snel een erectie, hoef hem maar een kus te geven of mezelf alleen maar uit te kleden dan is hij al klaar voor actie.

Zou het kunnen begrijpen als een man deze pijn na een week of 2 zou voelen, maar iedere dag?
Mijn man zegt dat dit normaal is, maar hij weet misschien niet beter. Hij weigert ervoor naar de dokter te gaan. Volgens mij uit schaamte of angst dat er iets mee moet gebeuren.

We hebben een dochter dus ik neem aan dat de kwaliteit van zijn sperma gewoon goed is.

Hij beschrijft de pijn zelf als: Alsof je bezig bent geweest met seks en niet bent klaargekomen.

Zijn er mannen die dit herkennen? Wat kun je er eventueel aan doen?

Mvg J
methodologie
BerichtGeplaatst: 06-07-2015 21:58 Reageer met quote

Ik zal gelijk zeggen dat ik het niet herken (en ik ben een man).

Wel vallen me twee dingen op, die echt 'verholpen' zouden moeten kunnen worden in het gedrag van je man:

1) Ik heb er, na veel strubbelen, ooit met mijn psycholoog over gepraat en zij heeft onderzocht hoeveel van de mannen er masturbeert en of zij dat ook in een relatie doen:

Zij gaf aan dat dit heel gewoon is en dat er niet makkelijk over gepraat wordt.

Het is dus jammer als jouw man zijn klachten behoudt uit schaamte of onwil ten aanzien van masturbatie.

2) Toch denk ik dat dit niet de 'goede' oplossing is. Jezelf aftrekken is dan meer 'symptoombestrijding', om zogezegd 'de dag maar weer door te komen'.

Ik vraag me heel erg af: waarom wil hij niet naar de huisarts?

Ik snap dat dat 'eng' is. Misschien dat hij een vrouwelijke arts heeft? dat ze te jong is of juist te oud voor hem? Of is het een man? Die niet erg inlevend is? Dat moet toch te verhelpen zijn zou ik zeggen.


Misschien is het goed om er sowieso met vriendinnen of andere mensen die je vertrouwt over te praten: kennen zij het? Wat zouden zij doen?

Of kun je misschien aan je eigen huisarts vragen hoe om te gaan met een bekende die naar de huisarts moet, maar dit niet durft? Misschien weet de deskundige daar wel een antwoord op.


Sterkte!
Jesck
BerichtGeplaatst: 07-07-2015 7:55 Reageer met quote

Bedankt voor je antwoord!

Hij heeft een mannelijke huisarts, daar zit het probleem ook niet echt voor hem. Het punt is dat hij gewoon heel erg eigenwijs is en simpelweg niet wil geloven dat het niet normaal is wat hij heeft. Ik heb ook niet het idee dat hij beseft hoe hinderlijk dit voor mij is (ondanks dat ik dit echt wel duidelijk heb gemaakt). Hij heeft er zelf niet zo heel veel last van, want het word toch elke keer verholpen. Misschien dat hij het stiekem wel prettig vind dat hij een goede reden heeft iedere dag seks te verlangen.

Heb er uiteraard al meerdere keren met hem over gepraat, soms lukt het om hem dan open te stellen voor het idee om toch naar de huisarts te gaan. Maar dan denkt hij meteen dat het niet op een andere manier dan operatief verholpen zou kunnen worden. En dat de huisarts dan sowieso zijn prostaat gaat checken (via de anus dus). Dit is voor hem alleen al genoeg reden om niet te gaan.

Nu is hij sowieso al niet iemand die snel naar de dokter gaat. Eigenlijk nooit. Hij accepteert ook nooit medicatie... Begrijp me niet verkeerd hoor, t is een schat, maar op dit gebied is hij zo koppig en zwart-wit denkend. Daar kom ik niet zomaar tussen helaas.

Hij heeft er ook wel vaker met z'n vrienden over gepraat. T is niet iets waar hij zich voor schaamt. Maar als de rest aangeeft dit niet te herkennen doet hij daar verder niet zo veel mee.

Ik hoopte eigenlijk dat hier iemand was die het herkende en me kon vertellen wat er aan gedaan kan worden (in de hoop dat dat meevalt, zodat ik hem kan overtuigen toch maar naar de huisarts te stappen).
Of misschien doet het toch iets als genoeg mensen zeggen dat het niet normaal is en ze zelf wel naar de dokter zouden gaan.
satopex
BerichtGeplaatst: 09-07-2015 21:00 Reageer met quote

waarom weigerd hiij z'n eigen aftetrekken,elke jongen/man doet dit regelmatig om spanning te verminderen.het is trouwens ook goed voor de prostaat. Very Happy
Index > Seksuologie > 'zware' ballen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring