Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Bloed bij ontlasting
Auteur Onderwerp: Bloed bij ontlasting
AE86
BerichtGeplaatst: 19-11-2008 8:13 Reageer met quote

Ik kan iedereen met dit probleem aanraden naar de dokter te gaan.
Zelf had ik al een paar weken beetje vage buikpijn en nu sinds 2 dagen bloed in de ontlasting. Dus maar naar de dokter gegaan, laten onderzoeken en heb misschien Colitis ulcerosa. Er is bloed geprikt nu, en moet binnenkort naar een maag-darm-leverarts.
Het onderzoek is minder prettig, maar absoluut niet pijnlijk of iets dergelijks, dus er is niks om bang voor te zijn.
kevinklerks
BerichtGeplaatst: 10-12-2008 1:45 Reageer met quote

Ik heb net gepoept en ik zag een klein beetje bloed op het wc papiertje zitten.. maar verder niets in de bak ofzo.. Het zag er zeg maar uit, als je een wondje hebt op je hoofd en je krabt het open, en dept het eerst, en veegt het later af met een zakdoek, dan krijg zo'n klein streepje bloed erop. Zo zag het er ongeveer uit.. Nu ben ik aardig snel bang voor vreemde dingen aan mijn lichaam, dus daarom vraag ik hier of iemand weet of dit ernstig is?
Hewitt
BerichtGeplaatst: 12-12-2008 17:22 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Vorige week ontdekte ik dat er bloed in mijn uitwerpsel zaten. Het was helder bloed en de hoeveelheid bloed was niet veel. Ook op mijn WC papier zat er weinig bloed. Ik was eerst erg bang totdat ik deze pagina gevonden heb.

Gister ging ik mijn grote boodschap doen , het was gestopt met bloeden. In die tussen tijd had ik veel voedsel gegeten waar veel vezel in zaten. Mijn uitwerpsel was zacht en is qua kleur wel gezond(donker bruin), denk ik. Totdat ik vandaag weer naar de WC ging en het ging weer bloeden. Dit keer was de bloed donker rood en kwam naar mijn mening aardig veel bloed uit. Mijn uitwerpsel was best groot. Sinds ik merkte dat ik ging bloeden bij mijn ontlastig, heb ik een beetje last van opgeblazen gevoel in mijn buik.

Ik ben zowieso van plan om naar de huisarts te gaan, maar tussentijd wil ik graag weten of iemand enig idee heeft wat er aan de hand is.

PS: ik ben 23 jaar
annak
BerichtGeplaatst: 18-12-2008 1:25 Reageer met quote

hai Hewitt, helderrood bloed betekent dat het uit het laatste deel van je darm komt. De dikke darm of het allerlaatste stukje: het rectum. In het rectum ligt de ontlasting opgeslagen totdat je het uitpoept. Na het poepen zit er dus niks meer in je rectum maar misschien nog wel in je dikke darm.
Het meest waarschijnlijk komt het bloed uit je rectum. De bekleding hiervan kan makkelijk beschadigen, zeker bij grote drollen of harde stukjes. Bijvoorbeeld als je lijnzaad of nootjes hebt gegeten of andere dingen die niet goed verteerd zijn.
Ook een opgeblazen buik komt makkelijk van zaken die niet goed verteerd zijn. Vezels zijn moeilijk te verteren (niet te verteren eigenlijk) en zorgen vooral in de dikke darm voor steken, opgeblazenheid. VEzels maken de poep heel zacht, dat weer wel.
ALs je eenmaal bloedt dan is de kans groot dat een volgende ontlasting hetzlefde wondje weer openmaakt.

Er is nog een ander ding dat ik wil noemen. Als het bloed helderrood is maar tevens vezelig van strucuur, net als menstruatiebloed, dan zou je aan endometriosis kunnen denken. Als je een vrouw bent, he.
Bij endometriosis zitten er stukjes weefsel in de buikholte die meedoen op de menstruaticyclus. Vlak voordat je ongesteld moet worden bleodden deze stukjes weefsel in je buikholte. DIt doet zeer. Het kan ook in je darm terecht komen, dan zie je het bloed in je ontlasting terug. Endometriosis veroorzaakt ook vaak verteringsmoeilijkheden en opgeblazen buik.
Het wordt veroorzaakt door een teveel aan oestrogenen oftewel een tekort aan progesteron. DIt kan worden verholpen door een creme met natuurlijke progesteron erin en door het voorkomen van extra oestrogenen zoals die zitten in pesticiden en in soja.
Maar nogmaals, dit is als het bloed helderrood is, vezelig van structuur en zich presenteert vlak voordat je zelf ongesteld moet worden.

Het is waarschijnlijker dat je een bloedvaatje in de wand van je rectum of zelfs je poepegaatje hebt gescheurd toen de grote ontlasting erdoor moest. Maak je geen zorgen en succes bij de huisarts.
Wazzup
BerichtGeplaatst: 07-01-2009 9:59 Reageer met quote

Hallo allemaal..

Ik had gisteren een klein beetje bloed bij mijn ontlasting en vandaag heel veel. Nou ben ik maandag heel hard gevallen met mijn fiets. Zou het daarmee te maken kunnen hebben of is het wat anders??
Thanx

Me
1980
BerichtGeplaatst: 19-01-2009 20:32 Reageer met quote

Hallo allemaal.
Ook ik had vanavond bloed aan mijn wc papier. Heb wel eens een ieniemienie stipje maar was nu behoorlijk en toen ik doortrok zag ik dat al het water in de pot rood was Shocked . Moet zeggen dat ik er best van ben geschrokken. Nu is het wel zo dat ik al ruim 2 jaar Embarassed last heb van jeuk aan mijn anus en dit alleen 's nachts. Heb hier al een x pilletjes voor gehad bij de apotheek, maar deze hebben helaas niet geholpen. Heeft iemand hier ook last van of van gehad. Zo ja, wat is het? Schaam me nogal om met de billen bloot te moeten bij de dokter.
nijendaaltje
BerichtGeplaatst: 31-01-2009 8:06 Reageer met quote

hallo allemaal,
ik heb ook last van bloed bij me ontlasting ik moet maandag naar de internist maar ik maak me best zorgen
ik heb erbij ook koorts misselijk en ben duizelig vaak
weet iemand wat het kan zijn?? ik heb zelfs bloed bij me ontlasting bij diaree enz dus het komt niet door dikkere ontlasting
ik hoop dat iemand me kan helpen Rolling Eyes
Sa_m
BerichtGeplaatst: 09-02-2009 17:01 Reageer met quote

Hallo,

Ik zal mijn verhaal in het kort vertellen:
Mijn vriend heeft dus heldere bloed bij ontlasting (2 jaar)...Dikke darm onderzoek is al gedaan paar maanden geleden..niets aan de hand, " fisura ani"..MAAR daarna is het nooit overgegaan..ook niet met het zalf.
HIj eet slecht, links boven in de buik dagelijks hevige pijn...

Wat moeten wij nu doen...weer gaan klagen bij de huisarts...?

Hoop dat iemand mij kan op de juiste weg helpen.

Gr.
Sam
geheimpiie003
BerichtGeplaatst: 17-02-2009 20:17 Reageer met quote

haai..

ik ben 16 en heb al 1 jaar last van bloed in ontlasting. niet altijd maar na 3/4 maande heb ik het ong 1 tot maand duurt het dan.
ik kreeg het vorige week ook en ben der nooit mee naar de huisarst geweest. toen besloot ik toch maar eens te gaan omdat ik me toch wat zorgen maakte. ik ben langs geweest ze heeft me buik onderzocht en me toen doorverwezen naar het zieken huis.. ik heb don afspraak alleen ben nu ongesteld.. en vind het dan niet echt prettig als iemand aan me anus zit ofzoo als ik ongesteld ben .. maarr moet ik dan me afspraak afzeggen en een nieuwe maken of gewoon gaan en dat dan ff zeggen..???


GR iedereen die zich zorgen maakt gewoon langs de dokter gaan ze eten je niet op!!
Lion
BerichtGeplaatst: 18-06-2009 20:48 Reageer met quote

Ik ben 14 en ik heb de laaste tijd bij de ontlasting ook wat helderrood bloed aan m'n wc papiertje (Niet veel, 1 wc papiertje en dan is het weg).

Ik durf niet zo goed naar de dokter te gaan, of het te vertellen aan m'n ouders. Volgensmij is het ook niets ernstigs?

Wat zou ik eraan kunnen doen.
Ik drink niet zo heel veel op 'n dag, misschien kan het daardoor komen?

Groetjes, Lion
D44NB
BerichtGeplaatst: 27-06-2009 13:32 Reageer met quote

Dag allemaal

Ik ben voorheen 2x geopereerd aan een perianaal abces. De laatste is ongeveer 2 maanden geleden geopereerd. Nu voelde ik gisteren dacht ik er weer een opkomen. Vandaag ging ik naar de wc en doen bloedde het best erg. Gewoon helderrood bloed. De zwelling en het pijnlijke gevoel als je er aankwam zijn weg, wel zit er een wondje. volgensmij precies op de oude plek van 2 maanden geleden. Er kwam ook alleen bloed uit, geen rommel. Wat moet ik hiermee?
Martin D.
BerichtGeplaatst: 02-08-2009 15:24 Reageer met quote

Hallo iedereen..

Al jarenlang heb ik periodes waarin ik last heb van bloed bij mijn ontlasting. Uit een soort van "schaamte" weet niemand hier van af.

Jaren geleden heb ik wel een uitgebreid darmonderzoek (oa een gastroscopie en röntgenfoto's) in het ziekenjuis gehad, maar de artsen konden niks bijzonders vinden..ook omdat ik hun niet alles vertelde.

Regelmatig heb ik last van een moeilijke stoelgang en krampen in mijn maag, omdat ik mijn behoefte veel te lang ophoud. Als ik dan op het toilet pers, dan verlies ik soms een enorme hoeveelheid bloed bij mijn ontlasting. De wc pot is dan rood van de enorme hoeveelheid bloed. Hierdoor heb ik regelmatig last van flinke bloedarmoede met alle gevolgen (en onbegrip) van dien. Ik voel me dan heel erg moe, licht in mijn hoofd, koud en volgens de meeste mensen ben ik ook vaak bleek/wit in mijn gezicht. Ik weet dan precies wat er aan de hand is, maar ik stuit wel op veel onbegrip..oa op mijn werk. Door de bloedarmoede voel ik me vaak erg ziek.

Bloed is meestal lastig te verwijderen (zowel uit kleding als uit het toilet) en ik moet dan ook meestal mijn best doen om mijn geheim te verbergen.

Van mijn huisarts heb ik kleine bruine pilletjes, Ferrofumuraat 200 mg., gekregen. Meer kan hij ook niet doen, omdat ik hem uit schaamte niet de volledige waarheid verteld heb. Ik wil niet weer opnieuw allerlei pijnlijke onderzoeken in het ziekenhuis en gelukkig stopt het bloedverlies meestal vanzelf weer.

Ik heb er al vele jaren last van en hoewel ik er soms erg ziek van ben, ben ik er ook aan gewend geraakt. Ik raak niet meer in paniek als ik een grote hoeveelheid bloed in mijn toiletpot zie. Helaas kan ik soms mijn werk niet helemaal goed doen en soms meld ik mij dan ziek bij mijn baas.

Ik denk dat er soms gewoon een wond bij mijn anus openbarst. Doordat ik soms te hard pers zijn er ook uitstulpingen waaruit het bloedt. Zowel het toiletpapier als de wc pot zit dan onder het bloed. Het is een erg eng en bloederig gezicht, maar ik raak er niet meer van in paniek. Ik weet dat het ook vanzelf weer over gaat. Met behulp van Ferrofumuraat is mijn bloed- en ijzergehalte al snel weer bijna "normaal".
maura
BerichtGeplaatst: 02-08-2009 15:35 Reageer met quote

Die uitstulpingen zijn dat niet gewoonn aambeien?
Martin D.
BerichtGeplaatst: 02-08-2009 16:03 Reageer met quote

Ik denk van wel, maar ze bloeden soms wel heel erg. Het is een eng gezicht..al dat bloed in het toilet..maar ik heb al jarenlang last van deze periodes. Ik schaam me om de dokter en/of mijn baas de waarheid te vertellen. Dit is geen onderwerp waar ik makkelijk over kan praten. Gelukkig kwam ik dit forum tegen.

Soms houd ik mijn ontlasting veel te lang op. Het komt dan vast te zitten in mijn darmen en word dan hard. Als het er dan thuis uit moet (bv omdat ik ergens anders niet naar een toilet kan gaan), dan barst er iets bij mijn anus open en wordt dit meestal weer het begin van een bloederige periode waarin ik veel bloed verlies (elke keer als ik een "grote boodschap" moet doen).
Ladypiano
BerichtGeplaatst: 02-08-2009 17:06 Reageer met quote

Dat openbarsten is een scheurtje in de kringspier, oftewel een fissura ani, een anuskloofje!!
Julop
BerichtGeplaatst: 06-08-2009 15:25 Reageer met quote

Martin D. schreef:
Ik denk van wel, maar ze bloeden soms wel heel erg. Het is een eng gezicht..al dat bloed in het toilet..maar ik heb al jarenlang last van deze periodes. Ik schaam me om de dokter en/of mijn baas de waarheid te vertellen. Dit is geen onderwerp waar ik makkelijk over kan praten. Gelukkig kwam ik dit forum tegen.

Soms houd ik mijn ontlasting veel te lang op. Het komt dan vast te zitten in mijn darmen en word dan hard. Als het er dan thuis uit moet (bv omdat ik ergens anders niet naar een toilet kan gaan), dan barst er iets bij mijn anus open en wordt dit meestal weer het begin van een bloederige periode waarin ik veel bloed verlies (elke keer als ik een "grote boodschap" moet doen).


Wat ik niet snap aan gans jouw uitleg is: soms houd ik mijn ontlasting te lang op...

Waarom ????

Je doet jezelf er geen goed mee hoor.
7777
BerichtGeplaatst: 13-08-2009 15:48 Reageer met quote

Ik had vandaag ook last van bloed bij de ontlasting, ook even erg geschrokken. Het begon eergisteren al nadat ik een weekje op vakantie was geweest en ik het teveel had opgehouden dus thuis zijnde direct naar de wc en natuurlijk was het erg hard en ging het moeilijk en pijnlijk en er zat wat bloed bij.

Gister avond moest ik weer naar de wc maar het was laat dus opgehouden tot in de ochtend wat ik blijkbaar beter niet kon doen. Het ging opzich niet heel moeilijk en maar een beetje pijnlijk maar er zat toch een beste plas bloed bij, erg geschrokken en direct naar dit forum gegaan...

Ik ben laatst ook naar de dokter geweest voor hetzelfde probleem, hij heeft mijn buik nagevoeld op ontstekingen en tumoren, niets aan de hand ook bij de anus niet. Waarschijnlijk een gesprongen adertje...

En dat zal ook vandaag hetzelfde geval zijn geweest alleen is het wel wat beangstigend ook al ben ik nog maar net 19 en is de kans op kanker daar wel erg klein... In mijn geval weer laten controleren of gewoon beter leven?

Ik heb verder geen pijn in mijn onderbuik en het is helder bloed, hooguit is mijn onderbuik wat gevoelig soms meer niet... Geen zorgen maken dus maar? Smile
Polly4
BerichtGeplaatst: 02-09-2009 23:31 Reageer met quote

dit heb ik al een paar maanden en dacht ik aan aambeien.
Dus sperti gebruikt, maar het ging niet over.
Vanmorgen toch maar naar de dokter gegaan en ik heb geen aambeien.
Nu moet ik binnenkort naar het ziekenhuis voor een darmonderzoek.
Ik maak me wel zorgen het kan van alles zijn.
Ook een bloedende poliep.
Dus ben ik blij dat ik toch naar de dokter ben gegaan.
Ook doorgestuurd naar het lab vanwege duizeligheid dat kan dan weer bloedarmoede zijn.
Dus ga naar de dokter voor de zekerheid Exclamation
Amstries
BerichtGeplaatst: 24-09-2009 10:15 Reageer met quote

beste allen, gisteren bij een toilet bezoek, merkte ik dat er wat vers, helder bloed (niet echt veel maar wel genoeg om 't te doen opvallen) in en om mijn ontlasting zat. Ik schrok ervan maar tegelijkertijd weet ik ook dat 't kan komen door wat harder persen en een altijd lastige stoelgang bij mij, maar normaal gesproken zit er een klein beetje bloed alleen bij 't afvegen en nooit gemengd met of om de grote ontlasting zelf en dat maakt me iets bang. Verder heb ik geen buikpijn en/of slechte eetlust, gewichtsverlies, hoofdpijn (wel de afgelopen tijd erg vaak en zegt de huisarts dat 't migraine is geworden), onlangs nog uitgebreid bloedonderzoek om uit te zoeken waarom ik altijd vermoeid ben en ze ontdekte sporen van Pfeiffer maar dat is ooit geweest en nu niet meer, dus, al met al, 't gaat vooral om die bloedsporen bij ontlasting en of ik me daar zorgen om moet maken?
Het kan om een geknapte adertje wat dieper in de endeldarm gaan maar ook om iets anders?!
Ik heb geen pijn gehad/gevoeld bij mijn toiletbezoek, wel kleine schuurtje al een tijdje bij anus en dat komt vaak voor en ben aan gewend geraakt, maar niet zo dat ik ook pijn voel bij anus of wat dieper in. Ik voel me verder prima, alleen heel moe.
Ik eet, althans probeer ik gevarieerd en gezond te eten, veel groente en fruit, een tot 2 dagen per week maak ik wortelsap, appelsap en drink ik die 's ochtends altijd nuchter op, dus, tja, wat kan 't zijn?
Het is wel zo dat ik al een maand of 2 last heb van een zwelling en een onprettig trekkend gevoel in mijn rechter bovenbeen, in de binnendij, dokter zegt dat 't om een ingegroeide haar gaat die is gaan ontsteken binnen en zit te diep en kreeg ik inderma voor om 't te genezen, maar daar zie ik weinig mee gebeuren. De zwelling is zichtbaar, al is 't heel klein, bij lopen heb ik last van een zwaar gevoel in de hele rechterboven been, soms zakt 't naar knieholte, dan weer iets naar achter onder de bil, en bij langdurig zitten op 't werk, heb ik er snel last van. Rust ik uit, gaat iets weg, maar 't lijkt op een ophoping van vocht/pus of iets! onder de douche voel ik wat keiharde bobbels in die binnen dij van rechterboven been maar de huisarts of is te lui om echt nader onderzoek te laten verrichten of wil gewoon niet geloven dat ik er last van heb. dus... tja, wie o wie kan me een beetje wegwijs maken?
Amstries
BerichtGeplaatst: 24-09-2009 10:19 Reageer met quote

bijna vergeten te melden, half uur geleden naar de toilet, geen bloedsporen op toiletpapier of bij afvegen, ook niet als druppel te merken/opgevallen in wc pot, maar wel om een uitwerpsel heen wat helder rode vlekken, als van gemengd. ... !!! Sad
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Bloed bij ontlasting
Pagina 11 van 13  

Vorige  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring