Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Bloed bij ontlasting
Auteur Onderwerp: Bloed bij ontlasting
Niemand
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2006 14:53 Reageer met quote

Ik zit met een zeer vervelende vraag:
na mijn ontlasting komt er steeds wat bloed bij. Ook als ik mij proper maak hangt er aan het wc-papier bloed. Wat zou dit kunnen zijn? Ik hoorde reeds dat het iets inwendigs zou kunnen zijn, maar ik heb buiten die klacht eigenlijk helemaal geen klachten. Ik denk dat ik het verschijnsel al enkele maanden tot 1 jaar heb. Is het besmettelijk?
a
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2006 15:02 Reageer met quote

Misschien heb je last van aambeien??

Groetjes, An
elske
BerichtGeplaatst: 18-01-2006 15:15 Reageer met quote

beste "niemand", ga er nooit van uit dat het wel niets zal zijn omdat je verder geen klachten hebt.het kunnen idd aambeien zijn, een bezoek aan de huisarts kan dat bevestigen. maar er kan wel degelijk iets anders aan de hand zijn, er kan bv ook sprake zijn van een poliep(en) in je darm, die kunnen goedaardig zijn maar wel kwaardaardig worden,dus zeker ff nalaten kijken!!!
groetjes Elske
Niemand
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2006 19:47 Reageer met quote

Huh? Aambeien? Dat komt toc alleen maar voor bij oude mensen? Ik ben nog maar 19 :s
mevrouwDO
BerichtGeplaatst: 19-01-2006 11:06 Reageer met quote

Nee hoor aambeien komen ook voor bij jonge mensen, ben zelf 20 en heb ook last van aambeien gehad. Gaat idd gepaard met bloed bij de ontlasting. Zalfje halen bij de dok. en het is snel verdwenen! succes Wink
Niemand
GastBerichtGeplaatst: 20-01-2006 0:54 Reageer met quote

Maar zie je dan iets misschien aan je anus?
Moose
GastBerichtGeplaatst: 23-01-2006 12:47 Reageer met quote

Als het helder rode bloed is ligt het aan ambeien of aan het korte stukje uiteinde vain de anus. Als het donker rood tot zwart is is het meer iets van hoger op in de darmen. Dunne of dikke darm. De huisarts zal met de vinger de anus onderzoeken en doorsturen naar het ziekenhuis voor een endoscopie. Op een monitor zien ze (en jij kan ook meekijken) of er poliepen enz zijn. Ze hebben bij mij geen afwijkingen gevonden en hebben toen maar aangenomen dat er een dun adertje van de anus steeds openbarstte en ging bloeden bij iedere stoelgang. Heb verder geen zalf of pillen voor gekregen. Maar als dit vaker gebeurt dan kan dit bloedarmoede tot gevolg hebben en dan kunnen ze dat adertje dicht schroeien. Heb dit probleem sinds ik 16 ben. Het is iets wat bijv jaarlijks een paar keren voorkomt. Ben nu 57, heb dit dus nog steeds maar ben toch blij dat ik dit onderzoek heb laten doen, dan weet ik zeker dat er niks aan de hand is.
Maar altijd laten onderzoeken is verstandig, mocht er iets zijn dan kunnen ze je direkt helpen. Je hoeft je nergens voor te schamen, dit komt heel vaak voor.
knorrie
GastBerichtGeplaatst: 23-02-2006 20:28 Reageer met quote

hoi hoi

Ik heb sinds vandaag bloed bij me ontlasting ik ben 22 en wel een beetje bang!
ik had zelf op internet gelezen dat je van ijzer pillen ook aambeien kan krijgen,nou ik ben net gestopt met ijzer pillen voor bloedarmoede!

Wie weet wat ik moet doen?
Jasmijn
GastBerichtGeplaatst: 24-03-2006 20:34 Reageer met quote

Ik heb ook last gehad van bloed bij de ontlasting. De huisarts heeft toen de anus onderzocht, en vastgesteld dat ik last had van aambeien. Ik heb daar medicijnen voor gehad en het probleem is er mee verholpen.
Gast
BerichtGeplaatst: 26-04-2006 10:27 Reageer met quote

Ik heb sinds een paar weken ook helderroodbloed bij mijn ontlasting. Als ik afveeg en aan het uiteinde van mijn ontlasting. Volgens mij zijn het geen aambeien want dan moet je toch een bobbeltje voelen? En het voelt gewoon normaal aan. Ik ben trouwens 20 jaar. Ik durf niet naar de dokter. Ik zou graag willen weten of dat andere meisje, die de topic geopend heeft, nog naar de dokter is geweest?
Post
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2006 15:00 Reageer met quote

Euh kan het ook niet Colitus Ulsarosa / Crohn zijn ?
miranda11
GastBerichtGeplaatst: 01-06-2006 19:34 Reageer met quote

Colitus Ulsa Rosa is een ernstige aandoening, dus sowieso altijd een huisarts laten nakijken Rolling Eyes
Jasmijn
GastBerichtGeplaatst: 02-06-2006 20:42 Reageer met quote

In welke gevallen is naast het standaard onderzoek door de huisarts ook een endoscopie-onderzoek aan te bevelen?
fleem
BerichtGeplaatst: 05-06-2006 8:15 Reageer met quote

Altijd uitkijken voorhetzelfde geld is er wel een darmziekte in het spel!
Crohn/ collitis ulcarosa! ga naar een specialist de internist!
Yanej
GastBerichtGeplaatst: 10-06-2006 17:31 Reageer met quote

Ik zit met hetzelfde probleem. Ik heb wel een wat bloed bij de ontlasting, maar vandaag is het wel heel erg. Het is helder rood en in de wc ligt nogal veel bloed. Ik word hier een beetje bang van en heb ook het probleem dat ik niet naar de dokter durf. Herkent iemand deze problemen? Het enige waar ik verder last van heb is dat ik heel erg moe ben, maar dat kan ook van de drukte komen. Ik ben 23 jaar.
anonimous
GastBerichtGeplaatst: 11-06-2006 17:00 Reageer met quote

Ik heb al een paar maanden last van bloed na (of vlak voor) mijn ontlasting. De laatste weken heb ik hier geen last meer van gehad, maar zodra ik naar de wc moet en mijn ontlasting 'indaalt' schreeuw ik het bijna uit van de pijn. Ik heb met een vochtig doekje bij mijn anus gevoeld of er geen knobbeltje zat, alles voelde prima aan. Aambeien zouden het dus niet kunnen zijn. Aangezien ik nu niet bloed, zie ik geen reden om naar de huisarts te gaan. Moet ik wachten tot het weer bloedt (hopelijk niet!), of moet ik toch naar de huisarts ivm die pijn? Het is zo'n pijn alsof je in een open wond alcohol doet!
ida
BerichtGeplaatst: 11-06-2006 21:46 Reageer met quote

misschien een klein scheurtje of kloofje in de anus?
Zeker een bezoekje aan de huisarts brengen!
Zus
BerichtGeplaatst: 12-06-2006 21:19 Reageer met quote

Daar heb ik ook heel erg last van. Eerst waren het aambeien en nu heb ik veel last met ontlasting. Idd, je vergaat van de pijn maar je wilt het wel kwijt en als, het is een raar praatje, het eerste beetje er dan uit is volgt de rest vanzelf. Maar ik zit met gekromde tenen op het toilet. Maar goed, mss gaat het weer over, we hopen het maar
lodewijk
GastBerichtGeplaatst: 07-07-2006 23:42 Reageer met quote

ik heb zins vandaag bloed bij mijn ontlasting.ben erg bang maar als het weer is ga ik zeker naar de dokter
mopje
GastBerichtGeplaatst: 11-07-2006 16:52 Reageer met quote

dag iedereen

ik heb sinds twee dagen bloed bij mijn ontlasting. ik herken wel een aantal zaken van jullie ervaringen.
ik ben twee weken geleden wezen kamperen en kreeg daar last van constipatie. gisteren was er een beetje bloed bij de ontlasting, vandaag een ferme plas
ik hoop dat het aambeien zijn, ik heb niet zoveel zin om naar de dokter te gaan
ik wil het liever nog wat afwachten
wat denken jullie?
groetjes
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Bloed bij ontlasting
Pagina 1 van 13  

1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring