Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksuologie > Heb ik vaginisme?
Auteur Onderwerp: Heb ik vaginisme?
Evalia
BerichtGeplaatst: 27-05-2015 19:27 Reageer met quote

Hey iedereen!

Ik weet niet of iemand me kan helpen, maar ik zit met een vraag/probleem. Een probleem waardoor ik nauwelijks seks heb (ook al is de zin er zeker wel) omdat ik toch het gevoel heb dat ik tekort schiet.

Als ik vrij met een jongen, word ik altijd heel opgewonden en zelfs heel nat (dus daaraan kan het niet liggen), maar als hij me wilt penetreren, lukt dat nooit. Ik span me dan onbewust op, ook al heb ik het gevoel dat ik heel ontspannen ben en daardoor doet het ontzettend pijn en lukt het gewoon niet!

Ik ben dan maar eens op internet gaan zoeken en heb dan het begrip 'vaginisme' gevonden. Het kan moeilijk iets anders zijn, maar als ik dan sommige verhalen van andere meisjes lees, lijkt het bij mij zo erg nog niet. Ik kan gewoon een tampon inbrengen en vingeren is geen enkel probleem! Ook een gyneacologisch onderzoek lukt, ook al doet dat wel pijn.

Is dit herkenbaar voor iemand? Heb ik een 'lichtere' vorm van vaginisme?
peter4
BerichtGeplaatst: 08-06-2015 15:32 Reageer met quote

Hallo,Evalia,ik hoop,dat je inmiddels over je probleem heen bent,maar ik wil toch nog even reageren voor het geval dat je er nog mee tobt.Het klinkt inderdaad als een uiting van vaginisme,wat jij beschrijft,want lichamelijke verschijnselen lees ik niet in je schrijven,behalve dan een pijnlijk gevoel tijdens een gynaecologisch onderzoek,ik neem aan voornamelijk bij het inbrengen van het speculum,wat veel voorkomt,dus hierbij geen rol speelt.Heel grof/goor,maar wel duidelijk gesteld::je kut zit tussen je oren,hoe absurd dat ook klinkt.Hoe meer onzekerheid en angst jij voelt bij het idee,dat je wel weer zal verkrampen/samentrekken,des te groter de kans,dat dan ook gebeurt.Nu komt dat veel vaker voor dan je denkt en er zijn manieren om je te leren ontspannen,zelfs speciale oefeningen gericht op de vaginale streek.Daar kun en mag je niet op eigen houtje mee gaan experimenteren,dat werkt gegarandeerd averechts.Dus als je klachten nog voortduren en je hebt nog geen contact gezocht met je huisarts,zou ik dat toch echt maar doen.Succes,Peter
peter4
BerichtGeplaatst: 13-06-2015 18:50 Reageer met quote

O ja,Evalia,misschien is het mosterd na de maaltijd hoor,maar heb je al eens een drankje genomen?.Of een paar,maar niet dronken worden,misschien wel lekker ontspannen.Weet je,vaginisme kent zo ontzettend veel gradaties,in z'n lichtste vorm is een simpel glijmiddel al de oplossing,terwijl het andere uiterste lange gesprekken en oefentherapie vereist.Ook zijn er gevallen bekend,dat een bepaald ontspannend medicijn uitkomst bood.Als ik jou was,zou ik met mijn huisarts gaan praten,gewoon,zonder misplaatste schaamte,het is per slot een heel veel voorkomend probleem,dat nou net zo ver mogelijk van je vagina vandaan zijn oorsprong heeft:tussen je oren,daarom zijn er ook zoveel totaal verschillende benaderingen denkbaar.Maar misschien is jullie probleem al opgelost,maar dat van wat drinken schoot me stom genoeg nu pas te binnen.Maar je dokter kan je vast veel beter de weg wijzen.Succes,blijf/word maar gauw gelukkig,peter4.
Index > Seksuologie > Heb ik vaginisme?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring