Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gynaecologie > Pijn vagina, bekkenbodem
Auteur Onderwerp: Pijn vagina, bekkenbodem
Caaf67
BerichtGeplaatst: 18-04-2015 20:25 Reageer met quote

Dag dames, sinds okt.'14 heb ik pijn rondom mijn plasbuis/clitoris en onderbuik. Bij HA geweest en die constateerde een blaasontsteking. Ik blij, AB kuurtje mee en binnen een paar dagen zouden de klachten wel weg zijn. Niet dus Crying or Very sad Na nog 2 AB kuren, onderzoek naar schimmel/Soa, vanwege de hevige pijnklachten doorgestuurd naar gynaecoloog in dec'14. Deze kon niks bijzonders ontdekken (uitwendig/inwendig onderzoek + echo eierstokken, baarmoeder heb ik niet meer) en adviseerde me mijn bekkenbodem zoveel mogelijk te trainen en als het met 2-3 maanden niet over was, moest ik nog maar eens terugkomen. Nah, feb'14 dus weer terug.... Gyn.zei eerlijk dat hij het niet wist en dat hij hoopte dat het vanzelf overging. Bekkenbodemtherapie achtte hij niet nodig!
Voor mijn gevoel zit de pijn in/aan/rondom mijn plasbuis, dus verwijzing gevraagd naar uroloog. Kon daar zelfde week nog terecht. Uitgebreid urineonderzoek en cystoscopie wezen niks uit, maar weer hetzelfde advies. Bekkenbodemspieren trainen!!!!! Ook deze achtte bekkenbodemtherapie niet nodig.

Had en heb goede dagen/dagdelen, maar dat kan van het op andere moment omslaan. Pijn is niet te bestrijden met pijnstillers (Tramadol!!!!), enige wat helpt is Diazepam (=spierontspanner). Heb uiteindelijk toch maar een bekkenbodemtherapeute gezocht en zij merkte tijdens het inwendig onderzoek op dat ik mijn bekkenbodem onbewust aangespannen houd. Het advies van zowel gyn. als uroloog om mijn bekkenbodemspieren te trainen was dus niet zo slim, aangezien ik volgens de bbt een beresterke bekkenbodem heb....
Bbt denkt dat deze problemen er al langer hebben gezeten, maar dat de blaasontsteking de pijnklachten getriggerd heeft. De pijn in/om mijn plasbuis en clitoris zou volgens haar uitstralingspijn zijn vanuit de bekkenbodem. Aanraken, gemeenschap en grote en kleine boodschap geven geen problemen en maken dat ik de pijn even niet voel.

Heb nu 4 behandelingen gehad waarbij de nadruk ligt op ontspannen. Merk wel al wat resultaat. De onderbuikpijn is nagenoeg weg en ik kan bijvoorbeeld weer wat ontspannener liggen in bed, sta 's ochtends vrijwel pijnloos op, maar zodra ik in beweging kom voel ik de pijn terugkomen. Zolang ik me heel rustig houd gaat het ook wel, maar ja, je kunt niet heel de dag rust houden hè. Bbt kan niet veel meer voor me doen, dus hebben we een evaluatie afspraak gemaakt voor in Juni. In tussentijd moet ik blijven oefenen. Oefeningen bestaan uit:
1. Heel kort vaginaspieren aanspannen en daarna helemaal ontspannen.
2. Buik bol maken en bekkenbodem naar beneden duwen voor 10 tellen (oppassen dat je geen verzakkingen veroorzaakt)
3. Buikademhaling

Ik hoop zo dat de ik snel van dit gênante pijnlijke probleem afkom en hoop dat er iemand is hier die dit herkend en hoedat zij er vanaf gekomen is.
Alvast bedankt voor het lezen van deze lap tekst Embarassed
Johannah
BerichtGeplaatst: 26-10-2016 9:08 Reageer met quote

Heel herkenbaar, helaas.
Ik ben soms helemaal hopeloos, het komt bij mij in aanvallen en de schrijnende pijn kan soms heel hevig zijn. Ik ben benieuwd hoe het je nu vergaat en of de bekkenbodemoefeningen geholpen hebben.
Ik heb een poos bij een bekkenbodemtherapeut gelopen en moest ook veel versterkende oefeningen doen: omdat je daarna beter kan ontspannen. Ben daar nu gestopt, gevoel dat ik op een dood spoor zit.
Caaf67
BerichtGeplaatst: 26-10-2016 10:23 Reageer met quote

Dag Johannah,
Eindelijk iemand die reageerd. Je kunt je misschien wel voorstellen hoe alleen ik me hierin voel. Tis nou niet bepaald iets wat je zomaar met anderen bespreekt.

Inmiddels zijn we bijna 2 jr. verder na de blaasontsteking en ik moet helaas zeggen dat ik niet van de klachten af ben. Heb net als jij het gevoel dat ik op dood spoor zit. De bekkenbodem oefeningen doe ik al heel lang niet meer. Hielpen naar mijn mening niets of maakten het erger. In deze 2 jr. ben ik wel tot 2x toe van de klachten afgeweest voor een paar maandjes, waardoor het terugkomt? GÉÉN idee...

De intensiteit is gelukkig wel minder, heeft misschien te maken met het feit dat ik me (deels) heb neergelegd bij de (pijn)klachten en me er dus minder druk om maak. Ermee teruggaan naar arts of therapeut wil ik niet meer. Vind het zo gênant en heb ook sterk het gevoel dat mijn klachten niet begrepen worden.
Kan mijn klachten ook bijna niet omschrijven. Zo voelt het als continue pijnlijke plasdrang, maar dan niet in de blaas, maar aan de ingang van de plasbuis, dan heb ik weer onderbuikpijn ter hoogte van de blaas en zo heb ik pijn rechts in het vulvagebied. Voor mijn gevoel zit het rondom mijn blaas/plasbuis. Niet in de blaas. Heb sinds juni '15 geen blaasontsteking meer gehad. Soms denk ik weleens aan IC, maar ik heb geen pijn met plassen, hoef ook niet extreem vaak, 's nachts niet of zomaar 1keertje. Mijn blaas is wel overactief geweest. Ben van 10-15x per dag plassen, teruggegaan naar 5-10x per dag. Ook de hoeveelheid is wat toegenomen. Dat heb ik iig gewonnen met de bekkenbodemoefeningen.

Zolang ik in beweging ben heb ik nog het minste of zelfs geen last. Word elke morgen wakker met een zeurend gevoel in mijn onderkant, soms last van spastische pijnlijke samentrekkingen daar beneden, lig dan ook niet fijn meer. Overdag gaat het redelijk, soms dagen dat ik geen last heb, meerderheid van de dagen helaas wel. 'S avonds het meest last. Zitten word dan pijnlijker net ofdat er dan iets klem zit (zenuw???)
Ik wil niet meer naar de ha of bekkenbodemtherapeute. Vind het zo gênant en heb sterk de gedachte dat deze het ook niet weten + dat ze me het gevoel geven dat ik mijn klachten zelf veroorzaak....

Gebruik jij medicatie of heb je medicatie gebruikt?
Johannah
BerichtGeplaatst: 26-10-2016 22:37 Reageer met quote

Beste Caaf,
Nou ik kan me heel goed voorstellen dat jij je hierin alleen hebt gevoeld. En je lijd al zo lang!
Het is best een bizarre aandoening en ik vind het met name lastig dat als ik pijn heb dat niet kan vertellen aan collega's, vrienden etc. Tja want wat moet je dan vertellen: ik met zo'n pijn in mn .... en kan daarom vandaag niet werken / sporten etc.
Bij mij is het ook begonnen met een blaasontsteking die niet overging. Maar er is waarschijnlijk nooit sprake geweest van een blaasontsteking. Ook nu heb ik regelmatig last van iets dat voelt als een blaasontsteking. Enorme plasdrang en steeds kleine beetjes plassen.
Bij mij is van alles onderzocht en getest door huisarts en gynaecoloog. Geen SOA geen geslachtsziekte etc. Er is niets te vinden. De gynaecoloog zei: je hoeft hier niet terug te komen: ik kan niets vinden en niets voor je doen. Enige advies was probeer bekkenbodemtherapie. Wat ik daar geleerd heb is om te voelen dat ik inderdaad soms verkramp en hoe ik dat (soms) kan doen afnemen. Er is bij mij door haar nooit een verhoogde spierspanning gemeten. En eigenlijk weet zij ook niet wat ze er mee moet. Sex is ook geen probleem (ik heb uiteraard nooit sex als ik pijn heb, want dan taal ik daar niet naar). Voor mij is inmiddels duidelijk (het heeft even geduurd voordat ik dat kon 'accepteren') dat spanningen een rol spelen c.q. het verergeren. Maar spanningen zijn volgens mij echt niet de oorzaak van het probleem. Want soms is er geen enkele aanleiding of spanning en heb ik enorme pijn. Ik heb eerder het idee dat er wel iets mis is en dat ik op die pijn onbewust reageer met spannen van de bekkenbodemspieren waardoor het veel erger wordt. Mijn klachten heb ik nu 10 maanden en ik voel me vrij hopeloos. Soms is het zo erg dat ik niet kan zitten en dus ook niet kan werken. Soms is het dagen weg. Meestal begint het halverwege de dag en neemt de pijn toe. S nachts gaat het bijna altijd over. Maar soms wordt ik er ook wel mee wakker of heb ik binnen een uur al klachten.
In het begin omschreef ik de klachten als een brandende plasbuis, maar soms leek het eerder vaginaal. Ik kon het moeilijk plaatsen. Nu is het duidelijker. Als het heel erg is dan voelt het als een schaafwond net in mn vagina, waar iemand zuur insmeert. Als het minder erg is dan voelt het soms als een soort dikke prop en irritatie.

Ik heb corticosteroiden gehad, Synapause (ik ben boven de 50 en menstrueer niet meer) heb zelf ook wat peperdure alternatieve zalven geprobeerd (allemaal rommel).
Pijnstillers als Ibuprofen of Paracetamol helpen niets. Volgende week heb ik toch maar weer een afspraak bij de huisarts gemaakt. Vragen wat er verder nog mogelijk is. Misschien verwijzing naar een Vulvapoli?
Ik zal je op de hoogte houden!
Caaf67
BerichtGeplaatst: 27-10-2016 9:02 Reageer met quote

Goedemorgen Johannah,
Jeetje, jouw reactie zou de mijne kunnen zijn. Ik voel het precies zo. Ook hier de twijfel of het wel een blaasontsteking was waar alles mee begonnen is, reageerde nl op geen van de antibioticakuren.

*Heb ook Synapause gehad. Ben nu 49 en menstrueer door een baarmoederverwijdering op mijn 43e al jaren niet meer. *Getest op SOA/schimmelinfectie,. *Gewone pijnstillers doen idd niks, gebruik zo nu en dan Tramadol. Werkt ook niet echt, maar maakt wel dat ik dieper slaap (na een nacht goed slapen heb ik de volgende dag stukken minder last) *Bij spanningen ook meer last. Heb net als jij ook de gedachte dat het andersom is, dat door "iets" in het bekkengebied wij onze bb onbewust aanspannen. *Ontlasten, plassen en gemeenschap geven geen problemen. Zin is wel ver te zoeken, maar dat is logisch gezien dat akelige gevoel daar. *Klachten nemen in de loop van de dag toe . Zitten (m.n. s'avonds) soms echt pijnlijk. *Heb ook kapitalen uitgegeven aan allerhande supplementen en zalfjes met helaas weinig/geen resultaat.

Wat ik nu nog gebruik is Magnesiumcitraat voor mijn spieren en CBD om wat meer te kunnen ontspannen en zodoende afstand te kunnen nemen van de klachten. Door de klachten ga je je van alles in je hoofd halen en dat roept spanningen op em dat doet de klachten weer geen goed, pfft! Maar ook zonder spanningen heb ik evengoed klachten, dus spanningen zijn idd NIET de oorzaak. Al is dat wel wat de ha, gynaecoloog, uroloog en bekkenbodemtherapeute me doen willen laten geloven...

Vraagje: Dat blaasontstekings-/aandranggevoel. Is dat bij jou ook het ergst wanneer je zit? Als ik ga staan/lopen word het vaak een stuk minder.

Hoop dat je ha nog iets weet en/of dat de vulva poli een "oplossing" bied.
Johannah
BerichtGeplaatst: 04-11-2016 9:39 Reageer met quote

Ik ben bij de huisarts geweest en heb nu (hoewel zij er weinig in heil in zag) een verwijzing gekregen voor een second opinion van een gynaecoloog in een ander ziekenhuis. Dat duurt nog een paar weken. Ook een afspraak bij een SPV-er om om te gaan met spanningen. Twee sporen dus. Ik houd je op de hoogte!
Index > Gynaecologie > Pijn vagina, bekkenbodem
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring