Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Darmklachten
Auteur Onderwerp: Darmklachten
Diana1962
BerichtGeplaatst: 16-04-2015 19:08 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik zit met een probleem waarover ik mezelf gek maak van de zorgen...sinds 3 weken heb ik diarree met bloed en slijm bij mijn ontlasting..het gaat maar niet over...omdat ik een antibiotica kuur heb gehad voor een kaakholteontsteking dacht ik dat de diarree daardoor kwam,,,stond in de bijsluiter..nou is die kuur al lang op, de diarree gaat niet over, het bloed en slijm ook niet..het is helderrood bloed overigens. Maandag naar de huisarts geweest die mijn ontlasting nu op kweek laat zetten voor een darmbacterie..ik geloof totaal niet dat het dat is...het enige waar ik nog aan kan denken is aan darmkanker, help mezelf zo overstuur dat ik nog hooguit 3 uur per nacht kan slapen. Durf niet meer naar het toilet..zo bang ben ik om dat bloed bij mijn ontlasting te zien..wie herkent dit een beetje?? Groetjes Diana
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 20-04-2015 0:21 Reageer met quote

Hoi Diana,

Als het helderrood bloed is, duidt dit waarschijnlijk op een aambei maar het kan natuurlijk ook vanuit je darmen zelf komen. Heb je verder nog andere klachten behalve de diarree en het bloed en slijm?

Jezelf gek maken heeft geen zin, het verandert niks aan de situatie, al snap ik natuurlijk heel goed dat je je zorgen maakt. Als je het echt niet vertrouwt zou je dit het beste aan je huisarts voor kunnen leggen. De kans op darmkanker is gelukkig heel klein maar alles kan. Antibiotica veroorzaken inderdaad diarree, maar ook al ben je ermee gestopt, dit kan nog even doorgaan. Een antibioticum doodt bacteriën, ook de goede helaas, waardoor je darmflora verstoord kan raken. Heb je een zware kuur gehad?

Als ik jou was zou ik eerst even de kweek afwachten en het daarna voorleggen bij je huisarts. Die kan je doorsturen naar een internist of eventueel voor een coloscopie. Daarop kunnen ze alles zien van je darmen. Maar hier moet je wel goed over nadenken, ik heb een paar dagen geleden een coloscopie gehad en geloof me, het is geen pretje. Maar dat is voor iedereen anders, misschien heb jij erwel helemaal geen last van. Ik reageerde namelijk niet op het roesje waardoor ik veel heb meegekregen.

Nogmaals, wees niet bang en spreek je angst uit, dat werkt vaak het beste. Ik hoop dat ik een stukje angst bij je weg heb kunnen nemen.

Sterkte en succes.
Diana1962
BerichtGeplaatst: 21-04-2015 10:48 Reageer met quote

Hallo Anoniem 232
Dank je voor je reactie..helaas ga ik toch een darmonderzoek krijgen van het onderste deel van mijn dikke darm..in Den Bosch moest ik 35 dagen wachten..dit houd ik niet vol..heb meerdere zkh gebeld waar ik eerder terecht zou kunnen, nou, je gelooft het niet...over 3 weken kan ik terecht in het Maxima ziekenhuis in Velthoven..in tussentijd ben ik stapelgek geworden, meen ik echt..houd me op de been met oxazepams. Omdat het helderrood bloed is moet het uit het onderste deel van mijn dikke darm komen..ik durf niet eens meer in het toilet te kijken, maak mezelf stapelgek..ik houd je op de hoogte, en nogmaals bedankt voor je reactie..groetjes Diana
Thomas3
BerichtGeplaatst: 21-04-2015 14:51 Reageer met quote

Er zijn diverse oorzaken o.a. bloed komt van de maag, bloed van de lever, bloed van de dunnedarm en de laatste van de dikkedarm.
Een gezonde mens zal 1 keer per dag kunnen ontlasten. Diegene veel last van obstipatie of poliepen in de darm kan een scheuring veroorzaakt door persen van harde poep. Zo zie je helderrood bloed in de ontlasting. Met de juiste methode zal de helderrood bloed in de loop van tijd herstellen alsnog de wondje genezen. Met een verkeerde methode zal de helderrood bloed blijven komen.

Het slijm in de ontlasting kan van de wondje af. Het kan ook door de antibiotica afkwam.
Suzuki
BerichtGeplaatst: 21-04-2015 15:44 Reageer met quote

@Thomas3,
Lees je antwoord eens. Ik kan er geen touw aan vastknopen. Onsamenhangend en slecht Nederlands.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 21-04-2015 17:47 Reageer met quote

Je hebt gelijk. Nederlands is niet mijn moedertaal. Wel weet ik de oorzaak van darmkanker, hoe kan je voorkomen alsnog genezen.
Bent u huisarts?
Diana1962
BerichtGeplaatst: 21-04-2015 19:30 Reageer met quote

het gaat mij niet zozeer om de oorzaak van darmkanker..dan is het kwaad toch al geschied..ik ga het onderzoek maar afwachten, meer kan ik niet doen..loop nu al 4 weken met deze klachten..helaas gaan er nog 3 weken bijkomen voor ik meer weet. Echt niemand weet hoe bang ik ben, kan me nergens meer op concentreren..dat wachten en die onzekerheid maakt me zo bang. Het enige wat ik weet is dat het bloed uit het onderste deel van mijn dikke darm komt...dit omdat het helderrood bloed is..dit heb ik nagevraagd bij een persoon die darmkanker heeft gehad..dit wordt door hem bevestigd. Het kan zoveel zijn hoor ik steeds..een ding is zeker...er is iets niet goed..dank je voor jullie reacties gr diana
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 22-04-2015 9:57 Reageer met quote

Hoi Diana,

Goed dat je zo snel terecht kan, voor een scopie is dat redelijk snel.
Ik kan je in ieder geval met 1 ding geruststellen. Als ze alleen het onderste deel vanje dikke darm bekijken valt het onderzoek mee. Bij mij gingen ze tot de bocht in de dunne darm, niet fijn.
Probeer zo veel mogelijk aan andere dingen te denken, al klinkt dat makkelijker dan het is. Als je een ziekte hebt, heb je die toch wel, of je je nou zorgen maakt of niet. Dus wat heeft het voor zin? Helemaal niks! Probeer te ontspannen. Je druk maken is ook niet goed voor je darmen, krijg je alleen maar meer klachten van.
Hou me maar op de hoogte.

Groetjes,
Diana1962
BerichtGeplaatst: 22-04-2015 17:55 Reageer met quote

ik wou dat het allemaal zo was..dat ik een knop had die ik kon uitzetten, wordt echt met de dag depressiever...moest vandaag op mijn werk wel 6x naar het toilet rennen, en dan te bedenken dat ik elke middag alleen in de winkel sta..afschuwelijk gewoon. Vanochtend 4.15 uur zat ik alweer beneden,,dan is alles nog angstiger..iedereen slaapt, alles donker buiten. Loop heel de dag te gapen, ben dood en doodop, slecht slapen en piekeren sloopt je gewoon! Ach wat heb ik aan dit gemopper...lost niks op, en ik zal geduld moeten hebben. 12 mei hoop ik meer te weten..nog 3 lange weken..ik ben dan inmiddels al 7 weken aan de diarree..gr Diana
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 0:39 Reageer met quote

Lost inderdaad niks op maar neemt niet weg dat het hartstikke lastig is. Als er iets mis is met je lichaam word je alerter en ben je geneigd om in paniek te raken omdat het niet hoort. Zeker als je niet weet wat het is maken de onzekerheid en de onduidelijkheid je helemaal gek. Ik herken het heel erg, je draait er in vast en kan nergens anders meer aan denken, het grijpt je gewoon eigenlijk.

Iets rustgevends nam je al zag ik. Je zou kunnen proberen ook iets tegen de diarree te nemen zoals diarreeremmers. Schijnt vaak wel goed te helpen. Verder kan je zelf ook een aantal dingen doen zoals venkelthee drinken (goed voor je darmen), warme kruik erop en niet te zwaar eten. Als ik jou was zou ik de komende weken licht eten en vettige en vezelrijke dingen even vermijden. Drink wel voldoende, met diarree zeker, om uitdroging te voorkomen.
Fam
BerichtGeplaatst: 05-05-2015 19:01 Reageer met quote

Diana, ik had na een antibioticakuur voor een huidinfectie(een jaar of 4 geleden) een bacteriële darminfectie met clostridium difficile (komt nogal eens voor na een antibioticakuur en dat gaat niet vanzelf weg na het stoppen met AB) . Dat geeft ook bloederige en slijmerige diarree. Dat moet behandeld worden met een fikse antibioticakuur. Misschien is het dat ? Ze kunnen dat gewoon opsporen in je stoelgang (staaltje binnenbrengen bij de huisarts).
Nu, de bacterie is inmiddels weg, maar ik heb nog steeds frequent buikpijn en diarree-aanvallen. Zou PDS zijn... Ook nu ren ik weer om de haverklap naar de WC :-/
Diana1962
BerichtGeplaatst: 05-05-2015 19:40 Reageer met quote

dank je voor je reactie..dat is inderdaad waar ze bij mij ook aan dachten..mijn ontlasting is op kweek gezet, er was geen bacterie aanwezig..inmiddels heb ik nu 6 weken diarree met bloed en slijm...vorige week heeft mijn huisarts contact gehad met de internist..toen hij mijn klachten aanhoorde, was zijn eerste vermoeden...de ziekte van Crohn...er gaan nu onderzoeken volgen, maar ik vind het zo toevallig, en mijn huisarts ook, dat dit is ontstaan na die antibioticakuur..groetjes Diana
Diana1962
BerichtGeplaatst: 10-05-2015 14:08 Reageer met quote

Zoals beloofd zou ik jullie op de hoogte houden..nou, heb inmiddels alle onderzoeken gehad..na weken van diarree met veel bloed, en mijn hoofd vol paniek, heb ik de uitslag!! De onderzoeken waren niet prettig, is nog zacht uitgedrukt...het is colitis ulcerosa..het broertje van crohn,,bij het darmonderzoek zagen ze dat 85cm van mijn darm ontstoken is..het is dus een chronische darmontsteking waardoor ik mijn leven lang medicijnen moet slikken en goed onder controle blijf..op het moment heb ik een zware prednisonkuur, voorlopig voor een maand, de ontstekingen moeten overgaan, is heel belangrijk..iets of wat helpt het al..minder vaak naar het toilet en het bloed wordt minder..ik huilde van opluchting toen ik hoorde dat het zeker geen darmkanker was, dit was mijn grootste angst..wat ik nu heb zal mijn verdere leven altijd blijven beïnvloeden, maar alles beter als dat andere. Krijg veel controles nu...gesprekken met verpleegkundigen, gespecialiseerd op het gebied van colitis, blijven checken van mijn bloedbeeld..controles mdl-arts. Ik houd jullie op de hoogte van het vervolg xx diana
Fam
BerichtGeplaatst: 11-05-2015 15:46 Reageer met quote

Fijn dat je ons even op de hoogte brengt. Hopelijk is de ontsteking snel onder controle. Veel succes. xx
Diana1962
BerichtGeplaatst: 11-05-2015 21:17 Reageer met quote

Hoi fam...ik heb nu 4 dagen prednison..het gaat ietsje beter, nog niet veel..diarree wordt wat minder vaak, ook minder bloed...pfff..ik merk wel dat ik door de prednison stik van de honger!! Zou echt heel de dag kunnen eten..ik wil hier niet aan toegeven..merk ook dat ik beter een paar maal per dag kleine beetjes kan eten, dan ineens een hele maaltijd..de spanningen zijn wel afgenomen...dat scheelt al een hele hoop..ik houd je op de hoogte groetjes diana
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 16:09 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Darmklachten
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring