Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > onder / boven
Auteur Onderwerp: onder / boven
gebit
BerichtGeplaatst: 12-03-2015 18:50 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik wil mij eerst even voorstellen.

Getrouwd, al zo'n 39 jaar. Wij hebben twee kinderen en vijf achterkleinkinderen.
Ik zelf ben al zo'n 20 jaar diabetes patiƫnt en gebruik 'n insuline pomp alsook vele medicijnen voor hart en bloedvaten.

Afgelopen week (maandag in de namiddag) heb ik in het Rode Kruis Ziekenhuis mijn onder en boven gebit laten trekken.
Zo'n 20 spuiten boven en onder gehad en alles eruit getrokken door de kaakchirurg.
Waarna meteen mijn gebit onder en boven is geplaatst.
Mijn zoon was bij mij en heeft mij weer keurig netjes thuis afgeleverd met 'n mond vol bloed! Dat heeft nog 'n paar uurtjes geduurd tot dat het stopte.
Ook meteen gespoeld wat lekker fris aanvoelde. Verdoving werkte nog en tegen de avond werd dat duidelijk minder! Het voelde allemaal wat pijnlijk aan maar dat was ook niet zo gek. Laat op de avond gaan slapen wat redelijk ging. Volgende dag overgegaan op vloeibaar voedsel. Dinsdag de hele dag het onder en boven 'gedoe'
ingehouden en alleen even uitgehad om te spoelen met wat zout water voor evt. ontstekingen tegen te gaan. Dinsdagnacht geslapen met onder en boven gebit in wat wel voor enige irritatie zorgde.Woensdag morgen boven en onder uit en weer gespoeld met zout water. Het boeltje weer ingedaan en tegen de avond onder en boven uit gedaan en ook zo gaan slapen! He he wat 'n verademing was dat. Heerlijk in een stuk door kunnen slapen. Donderdag morgen weer gespoeld met zout water en onder en boven uitgelaten. In de middag het onder gebit weer terug geplaatst wat eerst ontzettend pijn deed maar na 'n kleine twee uur weer redelijk zat. Ik heb mijn bovengebit nog steeds niet in, als ik eraan begin en het zit nog niet voor de helft heb ik helse pijn! Uiteraard zitten al mijn hechtingen er ook nog in!
Dus conclusie na drie dagen zonder mijn eigen kiezen en tanden en met gebit onder en boven: redelijk alhoewel soms erge pijn! Boven gebit heb ik nu nog uit en wil dit morgenvroeg, vrijdag meteen inzetten met mijn ondergebit.
Gebruik pijnstillers max 5000 mg paracetamol.
Dat waren dus de eerste drie dagen ervaring kunstgebit!
gebit
BerichtGeplaatst: 14-03-2015 21:39 Reageer met quote

Van donderdag op vrijdag goed geslapen zonder gebit!
Vrijdag ochtend eerst gespoeld met zout water en daarna onder, ging redelijk en boven wat erge pijn deed weer ingezet. Hiervoor wel twee uur eerder 2000 mg paracetamol en 800 ibuprofen ingenomen! Buiten dat deed het toch nog behoorlijk pijn. Gebit ingehouden tot 's avonds 'n uur of negen.
Voel wel op mijn kaak aan de binnen en voorzijde wat blaartjes en beschadigingen.
Ook onder mijn tong zit nu 'n wondje dat door het ondergebit geraakt wordt en is zeer pijnlijk!
Van vrijdag op zaterdag heerlijk geslapen met het opstaan gespoeld met zout water waarna drie kwartier voor het inzetten van het gebit 1000 mg paracetamol en twee ibuprofen van 400 mg pst. en het gebit pas tegen 11 uur ingezet, ik zag er werkelijk tegenop. Het deed ook erg pijn maar heb me er doorheen gezet. Heeft de gehele dag niet prettig gezeten en om half negen 's avonds alles uit m'n mond gedaan. Pfffff..... weer even rust in mijn mond.
Wel op de dag bouillon met stukjes witbrood gegeten. Heb het tegen mijn bovengebit kapot gedrukt en zo naar binnen gewerkt. Kan het echt niet kauwen of bijten!!
Naar bed zonder gebit en heerlijk geslapen, na eerst weer grondig met zout water te hebben gespoeld!
gebit
BerichtGeplaatst: 20-03-2015 16:19 Reageer met quote

Zaterdag gebit tegen 11.00 uur ingedaan deed pijn op de vele drukpunten! Heb het
tegen 'n uur of zes uitgedaan. Dat was 'n hele opluchting!! Gespoeld met zoutwater en 'n heerlijk avondje gehad zo zonder gebit.
Zondag gehele dag mijn gebit uit gehouden. En maandag naar de tand technieker om weer wat drukpunten weg te laten halen, pfff..... dat was 'n hele verbetering en opgelucht naar huis terug gekeerd.
Maandag t/m donderdag gebit ongeveer 12.00 uur per dag ingehouden. Er was nog niet mee te eten want het ondergebit zweefde dan door mijn mond dus nog maar vloeibaar eten tot mij nemen.
Vrijdag weer naar de technieker en deze heeft weer de drukplekjes weggehaald. Aangeraden Kukident te gaan gebruiken! Moet nog drie maanden wachten voor ze het gaan rebasen! Kaak moet nog slinken. En het is pas anderhalve week geleden dat mijn gehele gebid onder en boven getrokken is.
Heb ik weer last van drukplekjes moet ik gewoon terug komen.

Iemand ook zulke ervaringen of op en aanmerkingen??

Ik hoor ze graag.
Index > Tandheelkunde > onder / boven
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring