Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Hevige buikpijn
Auteur Onderwerp: Hevige buikpijn
Thomas3
BerichtGeplaatst: 22-04-2015 18:53 Reageer met quote

Quote: In oktober 2014 ben ik van mijn fiets gevallen en heb ik het stuur in mijn buik gekregen. Aanvankelijk deed het meer pijn dan ik eigenlijk had gedacht. Die dag in het ziekenhuis zei de arts dat ik kerngezond was en dat er niks aan de hand was, alleen wat gekneusde ribben. Die dagen daarna begon ik me echter slechter te voelen, ik kreeg meer pijn en was misselijk en duizelig. Uiteindelijk zat er een paar keer een grote hoeveelheid bloed bij m'n urine,

De bloed in de urine komt van de Maag.
De hevige buikpijn, misselijk en duizelig ook.
Daarna de bloed in de ontlasting komt ook van de Maag.
De oplossing vind je bij de Maag. Rolling Eyes
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 22-04-2015 23:13 Reageer met quote

Wat zou er met mijn maag kunnen zijn en wat kan ik daar op dit moment aan doen? Bedankt voor de reactie, ik wil graag weten van welk orgaan het komt namelijk.
Libera
BerichtGeplaatst: 22-04-2015 23:46 Reageer met quote

Hallo Thomas3,
Kun jij me uitleggen hoe bloed in de urine van de maag komt???
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 0:43 Reageer met quote

Dat vraag ik me inderdaad ook af... Er staat me iets van bij dat je het op hoest of het er ook komt met braaksel als het vanuit je maag komt. Die weg kan het volgens mij niet afleggen tot je urinewegen. Ze hadden toen duidelijk gezegd dat de problematiek vanuit m'n nieren kwam en dat geloof ik ook wel. Het verklaart alleen niet m'n problemen van nu. Ik wil zo graag van die pijn af..
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 0:43 Reageer met quote

Dat vraag ik me inderdaad ook af... Er staat me iets van bij dat je het op hoest of het er ook komt met braaksel als het vanuit je maag komt. Die weg kan het volgens mij niet afleggen tot je urinewegen. Ze hadden toen duidelijk gezegd dat de problematiek vanuit m'n nieren kwam en dat geloof ik ook wel. Het verklaart alleen niet m'n problemen van nu. Ik wil zo graag van die pijn af..
Thomas3
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 13:07 Reageer met quote

Quote: In oktober 2014 ben ik van mijn fiets gevallen en heb ik het stuur in mijn buik gekregen. Aanvankelijk deed het meer pijn dan ik eigenlijk had gedacht. Die dag in het ziekenhuis zei de arts dat ik kerngezond was en dat er niks aan de hand was, alleen wat gekneusde ribben.

Niemand dan Anoniem232 kan vertellen welke zijde in haar buik was gestookt en wat voor functie is de ribben voor?
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 13:19 Reageer met quote

Het stuur is in mijn linkerzij gekomen ter hoogte van m'n ribben en m'n linkernier. De afgelopen 3 maanden zit de pijn echter op een andere plek: in mijn rechter onderbuik.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 13:54 Reageer met quote

In de linkerzij achter de ribben vind je de Maag en de linkernier. De functie van de ribben is bescherming van de kwetsbare belangrijke organen tegen de harde stoot. Niet alleen de gekneusde ribben laat spoor achter, ook de Maag en de linkerbijnier waren licht "geblesseerd". Daar vind je bloedstolling rondom die plekken. Die dag na was die plek "warm" geworden en licht opgezwollen. Net onder de Maag en de linkernier vind je de bovenste stuk dikkedarm en daaronder de dunnedram. Daar vind je de warmste plek van het lichaam, een verdampingsplek voor bloed, vocht en eten afvalwaren. Gefilterde bloed en vocht omgezet in urine naar de nier en daarna afvoer naar de blaas.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 14:12 Reageer met quote

Heb jij een medische achtergrond?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 15:39 Reageer met quote

Neen. Ik ben geen arts. Ik weet alleen de oorzaak van bepaalde ziektes en kanker.

De bloedstolling rondom die plek neemt de maag mee naar de dunnedarm, je had last van de rechter onderbuik omdat de overgang van dunnedarm naar de dikkedarm aan de rechterkant een storing ontstaan door ongewoon "warmte" dat de bloedstolling niet geheel kon filteren. Zo kreeg je de misselijk en duizelig. Dit niet geheel filterde bloed gaat rechtstreeks naar de nier en voegen in de urine.

Een arts die wel verstand van dit ziekte kan de patiënt binnen 1 maand genezen.
Een arts die geen verstand van dit ziekte met antibiotica behandelen dan verandert dit in ernstige ziekte. Sommigen verandert dit in onverklaarbaar blaasontsteking, maagkanker of darmkanker. Sad
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 15:52 Reageer met quote

Hoi Thomas,

Het klinkt heel logisch wat je zegt. Is er iets wat ik daar zelf aan kan doen?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 17:30 Reageer met quote

Om je te genezen is de taak van je eigen arts. Misschien maagbeschermer medicijnen aanvragen.
Want ik geef alleen maar vrijblijvend advies.

De oorzaak van ACNES verschilt niet veel. Daarom zenuwtakken verwijderen biedt geen genezing.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 18:03 Reageer met quote

Ik heb al 3 verschillende maagbeschermers gehad, hielp allemaal niet tegen de pijn. Dat waren Omeprazol, Pantoprazol en Nexium. Ik had laatst iets gevonden over ACNES en dat leek er heel erg op inderdaad. Kan tot uiting zijn gekomen door de val met m'n fiets. Ik zal het er binnenkort met m'n internist over hebben. Nogmaals dank voor je advies.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 23-04-2015 18:13 Reageer met quote

Tel maar hoeveel mannen en hoeveel vrouwen die ACNES diagnose in dit forum krijgen. Dan kom je achter bijna alleen jonge vrouwen die ACNES krijgen.
Als je arts eindelijk geen raad mee dan zal ik je moeder een kookkunst leren om je ziekte te genezen.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 24-04-2015 9:12 Reageer met quote

Ik weet niet wat m'n arts nog in haar hoofd had om te doen. Ik ben er nog niet zo vaak geweest bij deze nieuwe. Ze heeft allergietestjes laten doen (ik heb een lactose-intolerantie) en een coloscopie (kwam niks uit, weet alleen de uitslag van het biopt nog niet). Ik ben benieuwd waar zij nog mee komt, maar ik zal ACNES zeker aankaarten.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 29-04-2015 0:58 Reageer met quote

Wat ik de laatste tijd ook veel merk, is dat ik veel pijn krijg van medicatie. Maakt niet uit wat voor medicatie, behalve paracetamol. Ik slik namelijk sinds twee weken Buscopan (2-3 keer per dag) om de pijn te onderdrukken. Ik heb het nu al een paar dagen niet gehad en ik merk duidelijk dat ik minder pijn heb. Ik krijg na het innemen van medicijnen heel erge pijn in m'n flanken, in m'n nierstreek. Ook na het drinken van alcohol krijg ik dat, ik ben geen stevige drinker hoor, heel soms neem ik een glaasje en dan hebben we het ook over maar een paar procent. Ik krijg dan een zeurende doffe pijn in m'n rug en zij. Zou het kunnen dat m'n nieren toch nog niet helemaal hersteld zijn van m'n niervergiftiging van januari? Ze zeiden dat het allemaal hersteld is en dat ik alles mag hebben behalve NSAID's . In principe zou ik ook geen last meer moeten hebben van alcohol. Ik vraag me toch af of hier een stukje van de pijn vandaan komt. Het is wel erg frappant dat ik minder pijn heb als ik geen medicijnen neem en pijn krijg juist als ik medicijnen tegen de pijn neem.
Weet iemand hier iets van?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 11-05-2015 13:55 Reageer met quote

Paracetamol werkt goed bij verkoudheid en soms ook de verstopte vocht in de huid.. Wanneer gezweet na het innemen van paracetamol en de pijn vermindert dan is het ziekte nog in de beginfase. Dan is nog goed behandelbaar dan iemand zonder zweet.

Luistert goed naar je lichaam. De reactie van je lichaam kan je veel vertellen goed of slecht ging met zware medicatie of zonder zware medicatie. Vooral oppassen met de diagnose ACNES. Laat je niet zomaar de zenuwentakken knippen. Lees nogmaals de lotgenoten ACNES. Niet alle lotgenoten zijn patiënten.
Rolling Eyes
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 14-05-2015 11:46 Reageer met quote

Ik ben maandag bij de internist geweest. Zij reageerde heel vreemd. Ze zegt dat ze niks meer kan en gaat doen en dat ik er maar mee moet leren leven. Ik moet het dus zelf oplossen. Aan beschadigde zenuwen of ACNES dacht ze ook niet. Het zal wel met mijn psychische gestel te maken hebben zegt ze. Dit gaat er bij mij niet in en ik word er een beetje moe van. Ik blijf pijn houden rechtsonder, een steek en zeurend gevoel, vooral als ik er op druk. Wat moet ik nou?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 14-05-2015 14:27 Reageer met quote

Ik vind deze internist niet zo slecht, tenminste eerlijk tegenover de patiënten. Het is beter dan sommige arts die blijft door proberen bij fout, de patiënten als een proefkoning, van eenvoudige ziekte verandert in een omkeerbare ziekte.

Ik ben geen arts. Je moet naar een arts die wel verstand van dit ziekte pijn in de buik die met 1 vinger kan aanwijzen.

Wat ik iets voor je kan helpen is maar een advies.
Een idee: zoek de methode van niersteen/lever reiniging met appelsap, daarnaast gebruik 2 massage apparaten met infrarood. 1 vanuit de bovenbuik langzaam naar de onderbuik wrijven. De andere constant in de plek net onder de knie iets aan de rechterkant drukken. Het zal de pijn verlichten. Succes mee!
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 18-05-2015 0:29 Reageer met quote

Ze is inderdaad eerlijk maar vervelend is het wel. Ik had liever gehad dat ze iets voor me kon doen. Ik ben nu zelf alles aan het opbouwen. Het gaat gelukkig beter met me.
Dankjewel voor de adviezen.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Hevige buikpijn
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring