Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Hevige buikpijn
Auteur Onderwerp: Hevige buikpijn
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 19-02-2015 11:14 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik hoop dat deze site me iets verder kan helpen, dokters weten het namelijk niet meer.

In oktober 2014 ben ik van mijn fiets gevallen en heb ik het stuur in mijn buik gekregen. Aanvankelijk deed het meer pijn dan ik eigenlijk had gedacht. Die dag in het ziekenhuis zei de arts dat ik kerngezond was en dat er niks aan de hand was, alleen wat gekneusde ribben. Die dagen daarna begon ik me echter slechter te voelen, ik kreeg meer pijn en was misselijk en duizelig. Uiteindelijk zat er een paar keer een grote hoeveelheid bloed bij m'n urine, waarmee we toch even opnieuw naar de spoedeisende hulp zijn gegaan. Daar gingen ze er al vanuit dat ik geopereerd moest worden vanwege een inwendige bloeding maar gelukkig hoefde dit niet. Wel werd ik opgenomen en heb ik 5 dagen in het ziekenhuis gelegen. Pas na een paar dagen kwam er iets meer duidelijkheid, ik had een gekneusde nier en een nierbloeding. Ik werd ontslagen en de pijn zou na een maand wel weg zijn en na een wel minder moeten zijn. Dit was echter niet het geval, ik bleef ontzettend veel pijn houden in m'n linkerzij en rug, ik kreeg een grote hoeveelheid pijnstilling om de pijn te onderdrukken. Ik slikte in die tijd 8 paracetamol per dag (4000 mg), 1800 mg ibuprofen per dag en zo nodig nog 50 of 100 mg tramadol. Maar eigenlijk hielp niks voldoende, zelfs de tramadol kon de scherpe randjes er niet vanaf halen.
M'n huisarts snapte niet wat er aan de hand was, ik had duidelijk pijn, maar op echo's en CT-scans was er niks te zien. Ook in m'n bloed zijn er toen geen afwijkingen gevonden. Al snel lag ik nog een keer in het ziekenhuis maar ze hadden geen idee wat er aan de hand was. Ik werd naar huis gestuurd met 'we weten het niet, sorry.' M'n huisarts begon te opperen dat het vast met stress te maken had maar dit ging er bij mij niet in. Ik heb in het verleden een conversiestoornis gehad maar ik weet wat voor klachten ik dan heb en dat pijn hier niet bij hoort. Ik had al moeite met dokters en ben snel bang om niet serieus genomen te worden en nu voelde ik me ook door m'n huisarts niet serieus genomen. Ik liep nog bij een uroloog en een kinderarts (ik was toen nog 17, inmiddels ben ik 1Cool, maar die wisten ook niet wat er aan de hand was.
Ik kwakkelde verder en door de hoeveelheid pijn kon ik niet naar school. De hele dag lag ik op de bank en er kwam maar geen verbetering in. Na veel zeuren kreeg ik een second opinion bij een internist, hij zou nogmaals bloedonderzoek doen en een CT-scan. Vlak voor oudejaarsavond leek het slechter met me te gaan, ik had veel pijn, was erg misselijk en er zat bloed bij m'n ontlasting. Op oudejaarsavond kreeg ik nog meer pijn, ik lag huilend op de bank en ik huil niet snel. Toch weer even het ziekenhuis gebeld, ik mocht gelijk langskomen. Met m'n vriend en m'n zus ging ik strompelend naar het ziekenhuis. Daar bleek m'n urine vol te zitten met bacteriën en had ik torenhoge ontstekingswaarden. De diagnose nierbekkenontsteking werd gesteld. Met antibiotica ging ik weer naar huis. Maar in plaats van dat het beter ging, ging het die nacht en ochtend alleen maar slechter. M'n rug en buik brandde aan alle kanten en ik moest overgeven. Weer het ziekenhuis gebeld. Daar dacht de arts dat ik een blindedarmontsteking had dus werd ik doorverwezen naar een chirurg. Ineens had ik geen ontstekingswaarden meer, binnen 12 uur waren ze weer genormaliseerd. Volgens het ziekenhuis kon dit helemaal niet maar het was toch echt gebeurd. Ik werd opgenomen en zou de volgende dag een echo krijgen van m'n blindedarm. Ik bleek geen blindedarmontsteking te hebben maar m'n nierfunctiewaarden in m'n bloed waren veel te hoog. Het stofje kreatinine was dubbel zo hoog dan zou moeten. Wat betekende dat m'n nieren te hard moesten werken en dit niet meer konden. Al snel was de boosdoener gevonden: de grote hoeveelheid ibuprofen. Ik slikte al 3 maanden 1800 mg per dag en dit is veel te veel, maar nooit heeft m'n huisarts hier iets over gezegd. De medicijnen werden er vanaf gehaald maar ik werd zieker. Ik moest heel erg overgeven en had ontzettend veel pijn. Ik bleek een nier- en leververgiftiging te hebben en had allemaal troep in m'n lichaam zitten. Ook had ik toch een urineweginfectie dus kreeg ik andere antibiotica die minder schadelijk was voor je nieren. Deze sloeg alleen heel erg op m'n darmen met als gevolg dat ik heel erge diarree kreeg. Alles wat ik at en dronk kwam er op welke manier dan ook meteen weer uit. Doordat ik ook een ontstoken maag had, ging het maagzuur bijten in m'n buik en kon ik niet goed eten. Uiteindelijk moest ik een nieuw infuus omdat ik aan het uitdrogen was, ik kreeg vocht, zout en glucose toegediend en ik knapte ineens op. Op m'n 18e verjaardag mocht ik dan eindelijk naar huis en de pijn was eindelijk weg. Ik was behoorlijk verzwakt maar ik voelde me verder goed. Mooiste verjaardagscadeautje wat ik ooit had gehad.
Het ging goed met me en ik was school weer aan het opbouwen, ik liep weer wat sneller en ik voelde me erg goed. Tot ik 3 weken later ineens een enorme steek kreeg in m'n buik. Ik wist niet wat het was en het trok niet weg dus zijn we weer naar het ziekenhuis gegaan. Daar werden de nierwaarden gecheckt maar dit was gelukkig allemaal prima. Ze dachten aan nierstenen maar dit was het toch niet. Ze wisten het niet en ik mocht weer naar huis, zou vanzelf weer overgaan. De dag daarna ging het alleen maar meer pijn doen, op zondagavond zijn we weer naar de spoed gegaan en bleek ik toch een blaasontsteking te hebben. Weer kreeg ik antibiotica. Ik kreeg veel pijn door de antibiotica en ik moest er meteen mee stoppenvan de arts. De pijn verspreidde zich en ik kreeg heftige steken in m'n beide flanken, dit ging uiteindelijk uitstralen naar m'n rechter onderbuik. In het ziekenhuis dachten ze weer aan een blindedarmontsteking maar opnieuw had ik geen ontstekingswaarden.
Afgelopen zondag kreeg ik ineens rond de 39 graden koorts en heel veel pijn. Ineens uit het niets kreeg ik hele erge steken in m'n rechter onderbuik. Het beeld leek op een blindedarmontsteking en volgens de huisarts had ik alle symptomen ervan. Ik had alleen weer geen ontstekingswaarden dus kijken ze ook niet verder. Heeft er hier iemand ervaring met een blindedarmontsteking zonder ontstekingswaarden? Er is mij een keer verteld dat dat wel voorkomt.
Inmiddels loop ik bij een internist en wordt er onderzocht of ik lactose-intolerant ben of dat ik coeliakie heb. Ze denken nu dat het vanuit m'n darmen komt.

Ik krijg steeds 'we weten het niet' te horen, maar ik heb de hele dag door behoorlijk veel pijn. De pijn zit nu vooral in m'n rechter onderbuik en lies. Met lopen doet het erg veel pijn en vooral bij een stap met m'n rechterbeen krijg ik veel pijn. Ook in de auto doen de drempels veel pijn. Ik krijg nu zakjes met vezels om m'n darmen te helpen omdat ik een heel wisselend ontlastingspatroon heb. Ene keer diarree, andere keer verstopping. Ik merk eigenlijk geen verschil nu ik die zakjes al meer dan een week gebruik.
Ook is m'n buik vaak erg opgezet en lijkt het alsof ik zwanger ben (maar dat ben ik niet). Ik val erg af terwijl ik nu wel goed eet en ik ben vaak misselijk. Ook ben ik vaak koortsig en erg duizelig en suf. Ook valt mij op dat ik bijna geen aandrang heb om te plassen, ik ga nu 1 of 2 keer per dag. Ik drink bijna 2 liter dus dat zou voldoende moeten zijn. In m'n plas zitten veel kleine of grote witte vlokjes of vliesjes. Daarvan vraag ik me ook af wat dat zou kunnen zijn. Ik zit erg snel vol van eten, ik krijg steeds ineens erge huiduitslag wat ook snel weer verdwijnt. Ik heb bijna geen energie maar ik wil zo graag naar school om m'n diploma te halen.

Zou iemand mee alsjeblieft kunnen helpen of een tip kunnen geven? Ik weet het niet meer en niks helpt tegen de pijn.

Alvast bedankt.

Groetjes
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 19-02-2015 15:57 Reageer met quote

Hoi Anoniem232,
Ik zou je aanraden zo snel mogelijk contact op te nemen met je internist! Want veel drinken en weinig plassen, gecombineerd met de vlokkige urine kan duiden op een nierbekkenontsteking... (mogelijk zwelt je buik op doordat je vocht vasthoudt).

Als klein kind heb ik vrijwel dezelfde symptomen gehad en na een jaar tobben, plaste ik vlokkige urine en kwamen ze er achter dat de rechternier zo erg ontstoken was dat die verwijderd moest worden... Sad
Snel handelen dus.

Sterkte, groetjes, Musje.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 19-02-2015 16:05 Reageer met quote

Hoi musje,

Dankjewel voor je reactie! Maar een nierbekkenontsteking moet toch te zien zijn in de urine en die is al vaak nagekeken en zaten keer op keer geen bacteriën in.
Ze kijken nu ook steeds naar mn darmen maar ik vraag me af of dat wel het juiste orgaan is waar naar gekeken wordt... Ik heb helaas pas 19 maart weer een afspraak met mn internist omdat ze geen plek had maar ik kan kijken of ik telefonisch contact kan opnemen met haar.
Maar jeetje wat heftig dat je nier daardoor verwijderd moest worden. .
Had je elke keer dat je ging plassen vlokkige urine of niet altijd? Bij mij zit het er namelijk niet elke keer bij. Ik dacht dat veel plassen juist een teken was van een nierbekkenontsteking..

Bedankt voor de tip!
Groetjes,
Irene
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 19-02-2015 23:58 Reageer met quote

Hoi Irene,
Pas na 1 jaar werd m'n urine plotseling vlokkig en werd ik direct in 't zhs. opgenomen. Tot die tijd had ik almaar buikpijn en was vaak koortsig. Werd behandeld met pijnstillers (ook koortsverlagend) en huisarts zei: "Als je een kind vraagt waar 't pijn heeft, zegt 't altijd 'in m'n buik'." En omdat ik verder een vrolijk kind was, dacht hij dat 't niet zo ernstig kon zijn.

Bij een blaasontsteking moet je vaak plassen, maar dan zijn 't kleine plasjes.
Bacteriologisch onderzoek zegt kennelijk ook niet alles...Confused
(soms heeft iemand een longontsteking zonder de bijbehorende symptomen, voelt zich alleen maar ziek)

Nogmaals: veel drinken en weinig plassen met vlokkige urine (en koortsig) doet een alarm afgaan! Dus trek aan de bel...

Groetjes, Musje.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 21-02-2015 1:23 Reageer met quote

Hoi Musje,

Dat herken ik heel erg wat je zegt. Ik ben ook vaak koortsig de laatste tijd, gooi er maar genoeg koortsverlagende middelen in en weg koorts. Geen reden tot handelen dan volgens een dokter. Er heeft vorig jaar zelfs een kinderarts tegen me gezegd: 'We krijgen hier wel vaker kindjes met buikpijn van stress (ik was toen al 17) 'Ik zit ook weleens met iets in mijn maag.' zei ze toen.

Ik hoor inderdaad vaker dat je lang niet altijd dingen in het bloed of de urine hoeft te zien. Lastig alleen dat dokters zo aan die waarden vasthouden en dan niet verder kijken. Ik zal het er met m'n internist over hebben want het klopt inderdaad niet helemaal. Ik heb ook al een paar dagen bloed bij m'n ontlasting. Enig idee wat dat kan zijn?

Ik heb vandaag wel te horen gekregen dat ik een sterke lactose-intolerantie heb, het kan niet het enige zijn volgens de verpleegkundige maar het verklaart wel een deel van de buikpijn en darmproblemen. Ik hoop dat het in ieder geval verlichting geeft als ik de lactose laat staan.

Groetjes,
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 21-02-2015 1:36 Reageer met quote

Hai Irene,
Jij bent (net als ik) ook nog laat op... Wink
Nee, je vlokkige urine is niet te verklaren vanuit een lactose-intolerantie en de koorts ook niet. 't Bloed bij je ontlasting zou eventueel kunnen komen van een (inwendige) aambei.

Wat zei de verpleegster van je vlokkige urine, 't weinige plassen en de koorts?
Ik raad je aan om je warm te kleden, vooral 'van onderen' met dit koude vochtige weer...

Groetjes, Musje.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 21-02-2015 1:39 Reageer met quote

Hoi Musje,

Dat klopt haha, ik ga wel zo slapen denk ik. Daar is het vandaag niet over gegaan, was daar echt puur alleen voor die test. Een aambei heb ik niet, is al een keer gecheckt dus dan zou het kunnen komen vanuit m'n darmen zelf.

Zal ik doen, ik pas goed op mezelf.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 08-03-2015 11:20 Reageer met quote

Hoi Musje,

Inmiddels heb ik laten checken of ik een blaasontsteking of nierbekkenontsteking heb maar die heb ik allebei niet. Vanaf vorige week moet ik ineens heel erg veel plassen, juist het omgekeerde dus. Het zijn telkens maar kleine beetjes. Ook heb ik een branderig gevoelig bij het plassen en pijn in m'n onderbuik en in m'n flanken, ter hoogte van m'n nieren. M'n urine is troebel, bevat weer vlokjes en er zit soms bloed bij. Ik vind het erg raar dat er niks uit m'n urine kwam.

Enig idee wat dit dan wel kan zijn?

Groetjes
website77
BerichtGeplaatst: 09-03-2015 15:32 Reageer met quote

Dat wijst eerder naar nierstenen.

Maar het kan zoveel zijn. Ben je echt vermoeid, kan het zelfs de ziekte van crohn zijn. Zie zaken kunnen ineens getriggerd worden. Of diverticulosis, veroorzaakt bloed bij ontlasting, diarree of verstopping en hevige buikpuin, koorts door talrijke ontstekingen.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 09-03-2015 22:15 Reageer met quote

Hoi,

Vorige maand ben ik gecheckt op nierstenen, was het toen niet. Toen had ik ook echt koliekpijn, nu soms ook nog wel maar de pijn is er eigenlijk altijd wel. Met name in m'n onderbuik, en dan vooral rechts, en in m'n flanken en rug. Ongeveer één keer per week zit er bloed in m'n ontlasting en ik ben bijvoorbeeld vandaag weer koortsig.
Ik ben inderdaad erg vermoeid en heb weinig energie. Ook ben ik de laatste dagen vaak misselijk. De internist gaat misschien nog kijken naar darmziektes, daar heb ik volgende week een afspraak staan. Ben benieuwd wat er uit komt want het lijkt me dat dit niet alleen veroorzaakt kan worden van een intolerantie, terwijl ik helemaal geen lactose meer neem. Ze zeggen steeds heel snel dat het psychisch is en dat het tussen m'n oren zit maar daar heb ik niet echt meer een boodschap aan. Ik wil nu graag een keer duidelijkheid en weer verder kunnen.
Ik laat morgen m'n urine nog een keer checken maar waarschijnlijk komt daar niks uit.
Blizzard
BerichtGeplaatst: 15-03-2015 21:35 Reageer met quote

Hoi,

Ik weet dat er voornamelijk bij chronische ontstekingsziekten vaak helemaal niks geks te zien is in het bloed. Ik heb bijvoorbeeld (een vrij lichte vorm van) de ziekte van Crohn en een duidelijke ontsteking in de endeldarm, maar werkelijk 'perfect' bloed. En ik ken veel meer mensen met duidelijke ontstekingen (in de darmen, maar kan uiteraard ook ergens anders zijn), maar goede bloedwaarden zonder hoge ontstekingswaarden. Vaak zijn zulke darmontstekingen ook niet te zien op MRI of CT, behalve icm met een bepaalde soort contrastvloeistof.

Pijn KAN natuurlijk inderdaad ook psychisch veroorzaakt worden, en het probleem daarbij is natuurlijk vaak dat je als patient vaak 'zeker weet' dat dit niet het geval is. Moeilijke dingen zijn dat.

Eerder schreef je een keer dat je ook wel eens bloed had gehad bij de ontlasting. Kan inderdaad duiden op een ontstekingsziekte in de darmen. Dat kan ook flinke plaatselijke steken geven, vaak rond de overgang tussen dunne en dikke darm (rechtsonder in je buik). Bovendien heb je wel de leeftijd ongeveer waarop dat soort dingen vaak gaan spelen, helaas.
Ik vind het dus helemaal niet gek dat ze daarop gaan checken. Hoop natuurlijk dat er niks uit het onderzoek komt, nouja, aan de ene kant dan natuurlijk fijn dat je weet wat er is, maar we kunnen maar beter hopen dat het niet iets chronisch is!

Succes en sterkte ermee!
Teakepoelman
BerichtGeplaatst: 18-03-2015 14:26 Reageer met quote

Uk heb gelezen dat je ergens tegen aanknalt met je buik kun je vanbinnen een exeliriors kunt krijgen dat betekent dat je teveel zaad of eitjes verzamelt en dat dat buikpijn veroorzaakt dus je moet je elke week minimaal 4 keer moet mastruberen als dit niet helpt moet je de klonten verwijderen in het ziekenhuis maar eerst mastruberen proberen hoor als je meteen naar het ziekenhuis gaat verwijderen ze misschien wel wat te veel en kan het zaad of eitjes zichzelf niet meer aanmaken en dat is zonde


Grt dhr teake poelman
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 19-03-2015 15:23 Reageer met quote

Hoi Blizzard,

Dank voor de reactie. Ik ben vandaag bij de internist geweest en zij wil ene endoscopie laten maken van m'n darmen om eventuele darmziektes uit te sluiten. Ik ben blij dat er een volgende stap in het proces komt. Gelukkig neemt deze internist me echt serieus.
Ik ben alleen wel een beetje bang voor die endoscopie... Iemand ervaring met een endoscopie?

Groetjes
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 20-04-2015 0:31 Reageer met quote

Inmiddels heb ik de coloscopie gehad. Het viel eerlijk gezegd geel erg tegen. De laxeerdrank was al naar om te drinken, en het onderzoek zelf verliep ook niet helemaal vlekkeloos. Ze kregen me niet in slaap dus ze hebben me uiteindelijk de maximale hoeveelheid dormicum en pijnstilling moeten geven, en nog heb ik er dingen van opgeslagen. Het deed enorm veel pijn, vooral in de bochten waar ze ook nog op je buik gaan drukken.
Door de hoge dosering dormicum werd ik pas na 4 uur wakker en moest ik nog ter observatie een nachtje in het ziekenhuis blijven.
Sindsdien heb ik eigenlijk nog meer pijn. Ik heb nu een constante pijn in mn rechter onderbuik met af en toe hele erge steken. Donderdag nacht zijn we weer op de spoedpost geweest omdat de pijn allemaal maar toe nam en ik koorts had. Ze dachten aan een darmperforatie en een blindedarmontsteking maar mn bloedvaten waren allemaal normaal. Ook uit de endoscopie is niks gekomen dus we hebben eigenlijk weer niks.
Heeft iemand misschien nog een idee wat het dan wel zou kunnen zijn? De pijn wordt alsmaar erger en er moet toch een oorzaak voor zijn. Ook blijf ik koortsig en val ik nog steeds af.
11 mei heb ik pas weer een afspraak bij mn internist. Iemand suggesties?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 20-04-2015 13:50 Reageer met quote

Kinderen met koorts krijgen te snel antibiotica voorgeschreven door huisarts.
Uit een onderzoek uitgevoerd door het Erasmus MC blijkt dat één op de vier kinderen die met koortsklachten bij de huisarts terecht komen, te snel antibiotica krijgen. Dit, terwijl het gebruik van antibiotica niet altijd medisch gerechtvaardigd is. Dit is risicovol. want in het geval dat antibiotica te vaak of niet om de juiste medische reden wordt gebruikt, kunnen bacteriën bij kinderen resistent worden.

Koorts moet je niet zomaar onderdrukken. Nu is de Hormoonklier in de alvleesklier aangetast die veel ellende veroorzaakt.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 20-04-2015 14:00 Reageer met quote

Ik heb drie keer achter elkaar een antibioticakuur voorgeschreven gekregen waarbij achteraf bleek dat ik geen infectie of ontsteking had. Het waren zware kuren van 10 of 7 dagen. Zou het door de hormoonklier in de alvleesklier kunnen komen? Wat voor klachten kan je daarvan krijgen dan?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 20-04-2015 16:13 Reageer met quote

Die onnodige zware antibioticakuur bracht veel schade in de nier en in de blaas, maar niet direct in de hormoonklier.
De onnodige koorts verlagende middelen en daarna de antibiotica bracht wel schade in de hormoonklier in de alvleesklier. Je zal later de symptomen van suikerziekte krijgen.
Wanneer de koorts optreedt moet je meewerken, velen doen tegenovergestelde. Soms heb je geluk, soms heb je pech.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 20-04-2015 16:24 Reageer met quote

De schade aan m'n nieren heb ik inderdaad begin januari al ondervonden. Gelukkig is dat allemaal goed hersteld.
En hoe werk ik mee aan de koorts?
Thomas3
BerichtGeplaatst: 20-04-2015 16:48 Reageer met quote

Als de koorts komt dan paar dagen thuis uitzieken.
Bij jou leeftijd moet je nog 2 dingen goed opletten. De menstruatie goed laten komen. Ten tweede de koorts verschijnselen. Het kan zijn de kinderziektes(WBMR) opgewekt, geen paniek raken.
Zoek een voedingsarts die het lichaam goed onderbouwen i.p.v. antibiotica.
Anoniem232
BerichtGeplaatst: 20-04-2015 16:56 Reageer met quote

Ik ga al niet meer naar school dus uitzieken doe ik goed.
Bedankt voor de tips! Ik zal het in de gaten houden.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Hevige buikpijn
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring