Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschap > Weinig menstrueren, minder vruchtbaar?
Auteur Onderwerp: Weinig menstrueren, minder vruchtbaar?
Labyrinth




BerichtGeplaatst: 18-02-2015 23:21 Reageer met quote

Hoi allemaal,

Ik ben sinds iets meer dan een half jaar gestopt met de pil nadat ik deze zo'n tien jaar geslikt heb. Een aantal jaren geleden was ik ook al gestopt, maar ik werd niet meer ongesteld. Toen heeft de dokter mij aan een lichte pil gedaan, en nu ik daarmee gestopt ben, ben ik vanaf de eerste maand weer regelmatig ongesteld.

Echter is mijn menstruatie nooit veel geweest. Het is redelijk veel de eerste dag, de twee dagen daarna ebt het weg. Ik ben dus maar 1 dag echt ongesteld en de dagen daarna is het.. tja, wat bloed maar niet de hele dag door. Ik vroeg mij af of dit ook effect heeft op eventuele vruchtbaarheid. Ik ben dus wel regelmatig ongesteld en ik ovuleer ook. Hopelijk kunnen jullie mij iets van informatie geven hierover want ik probeer sinds ik gestopt ben, een kind te krijgen.

Ik weet dat je sowieso een jaar moet proberen (sowieso na het stoppen van de pil) voor je met verdere onderzoeken moet doorgaan. Ik bemerkte na het stoppen van de pil dat ik een hele vette huid kreeg (vooral op voorhoofd), ineens veel puisten had en er groeide meer haar. Nou weet ik dat de vrouwen in mijn familie altijd wel meer haren hadden, en mijn borsten zijn ook niet heel groot. Maar dit werd onderdrukt door de vrouwelijke hormonen van de pil. Nu met het stoppen kwam het dus weer terug. Ik las dat het voor sommige vrouwen lastig is om zwanger te raken omdat zij een overschot aan mannelijke hormonen hebben. Sommigen krijgen dit slechts door het stoppen van de pil.

Nu is het weer in orde, mijn haren groeien niet meer extreem snel bij en de vette huid en puisten zijn weg na een paar maanden. Ik ga er dus vanuit dat mijn normale huishouding weer op orde is.

Rest mij dus nog de hierboven genoemde vraag; heeft het weinig menstrueren invloed op vruchtbaarheid? Ik heb het altijd veel gevonden, maar ik hoor niet anders dat er veel vrouwen zijn die zes dagen volledig menstrueren, dus ik kan niet anders dan tot de conclusie komen dat ik weinig menstrueer.

Hopelijk kunnen jullie mij wat tips en informatie geven! Ik hoop toch wel binnen dit half jaar (dus een jaar na stoppen pil) zwanger te worden Smile

Groetjes Labyrinth
matti100




BerichtGeplaatst: 25-02-2015 2:49 Reageer met quote

Ik ken de relatie tussen menstruatiepatroon en vruchtbaarheid niet.
Maar een goede indicatie voor vruchtbaarheid is wel het verloop van de cochtendtemperatuur. Bij de ovulatie maakt de temperatuur een sprong van 0,3 graden naar boven ( meen ik). Ook kun je bij de drogist een test kopen om de vruchtbare dagen te bepalen.
Iedere vrouw is maar 24 uur vruchtbaar, nl. alleen op het moment van de ovulatie. Sperma heeft een levensduur van 48? uur. Lees er eens een boekje over, dan begrijp je het beter. Ik weet het ook niet meer allemaal.
Het komt er in ieder geval op neer, dat als je toevallig juist altijd gemeenschap hebt NA de ovularie, je dan nooit zwanger zult worden.
Koettie




BerichtGeplaatst: 25-02-2015 13:33 Reageer met quote

Volgens mij is daar helemaal geen verband tussen, don't worry.
Frozen82




BerichtGeplaatst: 02-09-2015 10:50 Reageer met quote

Hoe lang je menstruatie duurt zegt niets over je vruchtbaarheid. Heel simpel gezegd: je menstrueert, dus je hebt je ovulaties, dus je bent vruchtbaar. Als je menstruatiecyclus altijd even lang is dan kan je nauwkeurig berekenen wanneer je eisprong (ovulatie) is. Veel bruikbare informatie over je menstruatiecyclus en het berekenen van je vruchtbare dagen kan je hier vinden: http://snelzwangerworden.nl/vruchtbaarheid-berekenen/
Index > Zwangerschap > Weinig menstrueren, minder vruchtbaar?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring