Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Afgesloten ader
Auteur Onderwerp: Afgesloten ader
Verhoeven
BerichtGeplaatst: 02-02-2015 15:22 Reageer met quote

Mijn broer heeft te horen gekregen dat 2 hoofdaders verstopt zijn, hij heeft hier niks van gemerkt. Bij één ader heeft het tot gevolg dat er spontaan 2 nieuwe aders zijn gemaakt, en bij de andere is het afwachten. De cardioloog wil eerst kijken of het hart genoeg zuurstof krijgt. Zelf vraagt hij zich af of we er wel/niet iets aan moeten doen, temeer omdat het op een vervelende plek zit. Mijn broer heeft zelf hier allemaal niks van gemerkt, en heeft nu ook geen pijn, behalve dat zijn conditie iets minder is geworden bij hevige inspanning. Hij mag gewoon sporten (uiteraard geen topsport) vooral blijven bewegen. Wat heeft dit allemaal voor consequenties als nu blijkt dat het hart toch niet voldoende zuurstof krijgt? Ik ben toch best wel bang nu. Kan iemand mij wat vertellen? Wat zijn de toekomstverwachtingen?
Lanna
BerichtGeplaatst: 02-02-2015 17:31 Reageer met quote

Sporten en verkeerde voeding gaan altijd samen.
Mensen willen sporten en willen daarbij zo min mogelijk eten, of vrijwel geen vet eten of te weinig eten. Waardoor je van alles tekort komt en dat alleen maar om het uiterlijk. Hetzelfde resultaat kan bereikt worden door gewoon te blijven eten. Te weinig eiwitten, uitdroging, te weinig vetten, te weinig voedingsstoffen etc. kunnen tot deze kwalen leiden. Eet zout en vet als je sport!

Toekomstverwachting is natuurlijk afhankelijk van de uitslag van het hart. Als het hart te weinig zuurstof krijgt wat niet te verwachten is dan kan het zo zijn dat hij medicijnen krijgt dat zijn meestal bètablokkers maar dan gaat zijn conditie naar 0,0. Ubiquinol slikken en vooral blijven eten!!
Een cardioloog is gespecialiseerd op het hart, de vraag die ik mijzelf stel is wat in godsnaam heeft 2 verstopte hoofdaders te maken met het hart??. Daarbij is het zo dat cardiologen graag experimenteren op dit gebied en snel pillen voorschrijven voor het hart terwijl ik bijna zeker weet dat hier niks met het hart te doen heeft.
Ik raad hem aan op Ubiquinol te slikken let op de L (geen ubiquinoN) en extra vitamine D voor goede opname van calcium zodat de aderen niet te verkalken.
En extra magnesium. Magnesium 400 van Ortho bevat magnesium,calcium en zink, de vitamine D er zelf bij kopen. Ubiquinol 100-200 MG per dag.
Succes! Ik hoop dat jullie hier wat mee verder komen.
Verhoeven
BerichtGeplaatst: 02-02-2015 18:09 Reageer met quote

Met dank voor je reactie. Het heeft wel degelijk met het hart te maken. Hij heeft al ee CT scan en hartcatheterisatie ondergaan. Hierop was dit te zien, het gaat om de kransslagaders. Hij heeft al 3 soorten medicijnen en cholesterolverlagers. Daarom maak ik me zorgen wat dit allemaal te betelenenvheeft. Misschien heeft iemand anders hier ervaring mee?
Lanna
BerichtGeplaatst: 02-02-2015 20:35 Reageer met quote

Als de verstopte aderen weer open gemaakt worden dan blijft hij de medicijnen slikken daar komt hij waarschijnlijk niet meer van af. Dat is eigenlijk wat het min of meer betekent meer is er niet.
Op de volgende website is een speciaal forum voor hartfalen patienten: http://www.hartpatienten.nl/forum-sp-1382850546/index
Verhoeven
BerichtGeplaatst: 03-02-2015 12:05 Reageer met quote

Dat is nu net het probleem. De afgesloten ader zit op een vervelende plek waardoor de cardioloog twijfelt of we er iets aan moeten doen. Wat zijn de consequenties als we er niks aan laten doen? Heeft te maken of het hart daar genoeg zuurstof krijgt vertelde hij. Ik maak me best wel zorgen.
Lanna
BerichtGeplaatst: 03-02-2015 21:02 Reageer met quote

Beroertes, TIA's en flauwtes kunnen het gevolg zijn. Als de cardioloog er niks aan wilt doen kunnen dit dus de gevolgen zijn. Meestal is dit omdat het risico op acute gevolgen tijdens een operatie te groot zijn. Er zijn onderzoeken geweest met statines die de plaque verminderen maar dat gaat dan wel om hoge doseringen die nodig zijn. Lipitor is hierin onderzocht maar daar was wel een dosering nodig van 80 MG per dag. Statines zijn geen pretje en hebben de nodige bijwerkingen. Lagere doseringen houden het stabiel of vertragen verdere verstoppingen. Het is verder heel moeilijk om hier wat verder over te zeggen. Laat dit verder rusten en wacht de cardioloog af en de resultaten. Meer kun je niet doen. Sterkte!
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 14:49 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Hart- en vaatziekten > Afgesloten ader
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring