Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Genitale herpes door speeksel??
Auteur Onderwerp: Genitale herpes door speeksel??
Meisje11989
BerichtGeplaatst: 04-01-2015 18:26 Reageer met quote

Gisteren had ik seks met iemand die een koortslip had. Hij heeft me niet oraal bevredigd (ik ben een vrouw overigens), maar we hebben op een gegeven moment wel zijn speeksel gebruikt als glijmiddel. Ook heb ik met hem gezoend en daarna hem gepijpt... Zijn koortslip was al opgedroogd met een korstje. Is er nu een kans dat ik (en hij) herpes genitals heb(ben)? Zo ja, kan ik daar preventief wat voor halen bij de dokter?

Drie jaar geleden had mijn ex overigens (ook) genitale herpes. Toen hebben we we onbeschermde seks gehad - we wisten niet dat het herpes was - en ik heb het toen nooit gekregen. Kan het zijn dat ik resistent ben? Ik heb ook nog nooit een koortslip gehad, maar volgens wel met mensen die er een hadden in aanraking gekomen. (Weet ik niet zeker.)
RobinHood
BerichtGeplaatst: 07-09-2015 23:48 Reageer met quote

Dag Meisje11989,

Jammer dat je nooit een antwoord hebt gehad op je vraag, maar beter laat dan nooit.

Om je eerste vraag te beantwoorden:
Nee, je kan er niets preventief voor halen bij de dokter. Als er iets preventief zou bestaan dan zou dat een vaccin zijn, maar die bestaat nog niet voor Herpes virus.

Of je resistent bent voor het herpes virus:
Ik denk eerder dat mensen het virus oplopen, geen symptomen/uitbraak krijgen maar wel drager worden van het virus. Een drager van het virus kunnen wel andere mensen besmetten. Want op dagen dat je geen symptomen hebt is er wetenschappelijk wel aangetoond dat het virus kan worden afgegeven.
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Genitale herpes door speeksel??
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring