Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > Blijvende last van tanden na tandartsbezoek.
Auteur Onderwerp: Blijvende last van tanden na tandartsbezoek.
MeMa
BerichtGeplaatst: 07-12-2014 12:38 Reageer met quote

Hoi iedereen!

Ik ben nieuw hier, en hoop dat er iemand van jullie raad of tips weet.

Mijn verhaal start ergens half september. Ik heb een stevige verkoudheid en druk op oor, moet aan de antibiotica en als deze ongeveer halfweg is krijg ik last van mijn tand. Gebeld naar de tandarts en daar kon ik diezelfde dag nog terecht.
Tegen de afspraak was mijn pijn alweer gedaan. Toch foto genomen en er was een redelijk groot gaatje te zien. Tandarts wilde een ontzenuwing + wortelkanaalbehandeling.

Zo gezegd zo gedaan, de ontzenuwing was een ramp! Ze kon niet goed verdoven omdat blijkbaar mijn zenuw toch nog leefde. Ze heeft dan als de verdoving moest inwerken even een reiniging gedaan op al mijn tanden. (mijn vorige tandarts deed dit alleen onder het draadje van mijn beugel) ik heb al heel gevoelige tanden.
Ze zag nog enkele gaatjes op de foto's en daarvoor moest ik dan verschillende keren terugkomen.

Ik heb een weekje last gehad van mijn tanden door die reiniging, ik vergeleek het met alsof ik een boks op mijn voortanden had gekregen. Na die week niets van last meer. Tot een kleine 2 weken later. Opeens datzelfde gevoel in 1 voortand. Na een week teruggebeld en ik mocht een aantal dagen erna terugkomen voor een foto. Niets te zien. Geen gaatje, niets.... Ze zei dat het misschien kwam doordat er iets tussen had gezeten.

Er is dan ook ergens in die week nog een tand gevuld die ook een redelijk diep gaatje had. Deze doet nu nog altijd (blauwen plekken) pijn, en eten met die kant lukt nog niet. Het betert wel, soms is het dagenlang weg, en dan voel ik het weer een hele dag.

Wat de voortand betreft, we zijn nu ondertussen een kleine 2 maanden verder en het gevoel is er nog steeds! De ene moment voel ik een lichte druk in die tand, de andere keer is het meer mijn tandvlees dat wat lastig doet, dan zijn het allevier mijn voortanden, gisteren was het opeens mijn hoektand,... Ik word er zot van!!!
Een pijnstiller moet ik er niet voor nemen, maar ik denk niet dat het normaal is dat ik mijn tanden voel zitten he?
Ik ben al een weekje aan het poetsen met de groene Elmex, spoel met Elmex. Ben vorige week naar een andere tandarts geweest die ook foto's heeft genomen (nog meer foto's....) maar niets te zien. Een perfect gezond, verzorgd gebit. Hij zei dat het misschien kwam dat mijn tanden lichtjes aan het verschuiven zijn (vroeger beugel gedragen) Wijsheidstanden staan allemaal door, maar zouden niet meer duwen volgens hem.
Ik begrijp het echt niet meer. Het is gekomen na die reiniging. Nooit heb ik last gehad van mijn tanden, en nu sukkel ik al 2 maanden.

Het gekke is ook dat het elkaar afwisselt, de ene dag heb ik last van de voortand(en) de dag erna dan weer van die diep gevulde, en zo wisselt het elkaar af.

Heeft iemand dit ook al meegemaakt? Of heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?

Alvast heel erg bedankt!
Index > Tandheelkunde > Blijvende last van tanden na tandartsbezoek.
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring