Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gezondheidszorg > Dokters ongeïnteresseerd in problemen en lossen niks op
Auteur Onderwerp: Dokters ongeïnteresseerd in problemen en lossen niks op
rl_smsr
BerichtGeplaatst: 01-12-2014 18:40 Reageer met quote

Beste mensen,

Mijn moeder heeft ongeveer twee jaar lang last van haar linkerbeen die heel erg opzwelt en pijn doet. Dit gebeurt vaak zomaar uit het niets, maar is 's ochtends erger, of als ze bijvoorbeeld in het vliegtuig gaat.

Deze zomer is ze naar Turkije gegaan en haar vrienden hebben haar door het opgezwollen been, tegen haar zin in, naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft de dokter haar been onderzocht en heeft hij een echo genomen van haar been. Daar is uit gebleken dat er twee 'bolletjes' bloed vast zaten in een ader in haar been. De dokter heeft hiervoor een bloedverdunner met een lage dosis gegeven (omdat hij van de dokter in Nederland verwachtte dat zij verder zou onderzoeken en vervolgens de juiste medicijn zou geven).

Eenmaal terug in Nederland is mijn moeder naar de huisarts gegaan die heel weinig aandacht wilde schenken aan haar been en voor alles een smoesje heeft om niets te doen. Ze heeft toen de huisarts daarover aangesproken, waarna hij meteen een afspraak in het ziekenhuis heeft geregeld met de internist.

Uiteindelijk zijn we samen naar de internist gegaan. Zij heeft het been bekeken en geconstateerd dat mijn moeder trombose heeft (ook a.d.h.v. bevindingen van de dokter in Turkije). Vervolgens heeft ze een echo laten nemen in NL en degene die de echo nam was helemaal niet goed bezig en heeft alleen maar naar de plekken in mijn moeders been gekeken waar juist niets was te vinden, terwijl wij haar meerdere malen hebben laten zien waar ze moest kijken. Ze negeerde ons en ging naar achter en kwam letterlijk 10 seconde later terug en zei "niets aan de hand, geen trombose of wat dan ook te zien".

Vandaag hadden we weer een afspraak en het enige wat de internist vandaag zei was natuurlijk "niets aan de hand, u kunt met een gerust hart naar huis en hoeft de medicijnen niet meer te nemen".

Wat ik niet begrijp is dat ze eerst alles zo serieus nemen met brieven en telefoontjes etc, maar vervolgens maar doen alsof er toch niets is. Dat been zwelt niet voor niets op, doet niet voor niets zoveel pijn en in de echo van de Turkse dokter hebben ze de bolletjes niet gephotoshopt neem ik aan. Maar hier doen de dokters wel alsof het allemaal maar niks is en drinken ze liever meteen wat meer koffie dan dat ze aandacht schenken aan de patiënt.

Wat kunnen we doen om dit aan te pakken? De internist is totaal ongeïnteresseerd in wat we hebben te vertellen en dit is de vierde internist die mijn moeder heeft geprobeerd die gewoon schi*t heeft aan wat er allemaal aan de hand is. Mijn moeder gaat ook amper naar de dokter, dus ze is niet zo'n zeurpiet die voor elk piepje naar de dokter gaat. Ze gaat liever juist niet. Het is het ziekenhuis die zo moeilijk hierover doet en haar kosten wat het kost daar willen hebben om te onderzoeken, om vervolgens weer te zeggen dat er niks is.

Ik maak me zorgen, want ik heb zelf drie mensen gekend die hetzelfde probleem hebben gehad met een vermoeden van trombose en iedere keer werd hen ook verteld dat er niks was. Vervolgens hebben ze allebei aandoeningen gekregen en hadden ze zoveel pijn dat ze midden op de weg stil gingen staan door de pijn in hun benen. Mijn moeder begint ook vaak constante pijn te krijgen in haar linkerbeen. Wat kunnen we doen om dit op te lossen?
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 02-12-2014 1:01 Reageer met quote

Hallo RL,
Er is wel degelijk iets aan de hand met je moeder en ik begrijp niet dat de artsen er zo lakoniek over doen...
Het beste lijkt me als jullie contact opnemen met de zorgverzekering en een second opinion aanvragen.
Groet, Musje.
Holland tr
BerichtGeplaatst: 25-02-2015 16:32 Reageer met quote

hallo

als u weer op vakantie naar Turkije gaat kunt u ook daar behandelt worden je kunt de vacature's mee nemen om vergoed te worden door de verzekering.
uit ervaring weet ik dat ze daar eerlijker zijn
zelf ben ik ook van Nederlandse Turkse afkomst

als je vragen hebt hoor ik het wel
Index > Gezondheidszorg > Dokters ongeïnteresseerd in problemen en lossen niks op
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring