Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Wolff Parkinson White Syndroom
Auteur Onderwerp: Wolff Parkinson White Syndroom
Hjalmar
BerichtGeplaatst: 15-01-2006 22:21 Reageer met quote

Beste lezers,

ik heb dit syndroom gehad, daarvan ben ik hersteld. In 1998 kreeg ik er last van, hartkloppingen tot wel 220 kloppingen per minuut. Die gingen vrij snel weer weg, tussen 1998 en 2001 werd het steeds erger en erger, zelfs op een avond ging het helemaal niet meer weg, ik had vervolgens de ambulance gebeld, en die vroegen aan mij hoe snel me hart ging, (me ouders waren toen weg naar Belgi√ę) omdat ik er geen ervaring mee had kon ik niet uitleggen hoe snel me hart ging. Ik kreeg als opmerking van hun "Uw klacht hoort thuis bij uw huisarts". Daar zat ik dan, 's nachts rond 3 uur last van hartkloppingen. Later had ik me broer gebeld en die heeft me naar de huisarts bebracht, en daar kreeg ik te horen dat ik het Wolff Parkinson White Syndroom heb. Ik ben er inmiddels aan geholpen en hersteld door een operatie.

Zijn er meer mensen die er ervaring mee hebben?

Mijn vraag is, is het erg als mijn hart onrustig is, de ene keer slaat hij wel netjes 2x en de andere keer is het 1x?
Gast
BerichtGeplaatst: 15-01-2006 23:44 Reageer met quote

Wat is dan het Wolff Parkinson White Syndroom?
Hjalmar
BerichtGeplaatst: 15-01-2006 23:45 Reageer met quote

Tijdelijk (seconden tot uren) versneld hartritme door de vorming van extra prikkels vanuit de sinusknoop. Dit syndroom kan op alle leeftijden voorkomen .
timmie
GastBerichtGeplaatst: 22-02-2006 20:03 Reageer met quote

ik heb ook last van hartkloppingen en meestal duren die maar een paar minuten maar laatst duurde die anderhalf uur. ik ben naar de dokter geweest en ik moest een kasje die mijn harstlag registreerde, maar net voordat ik het kasje kreeg had ik hartkloppingen en toen die eraf gehaald kwam het weer na een paar uur. de dokter dacht dat ik het wolff parkinson white syndroom had maar het is niet zeker, ik had er een tijdje geen last van maar nu weer en wel een paar keer per maand.
pd4sam
BerichtGeplaatst: 22-02-2006 23:59 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Wat is dan het Wolff Parkinson White Syndroom?


. WPW of extra verbinding
Bij een WPW (Wolff-Parkinson-White) syndroom bestaat er een extra verbinding tussen boezem (atrium) en kamer (ventrikel), gelegen in de klepring van het hart. Deze extra verbinding bestaat uit een kleine spierbundel. Over deze bundel wordt de elektrische prikkel vanuit de boezem sneller voortgeleid naar de hartkamer dan via de normale verbinding, de zogenaamde AV-knoop. Op het oppervlakte ECG (‚??hartfilmpje‚??) kan dit zichtbaar zijn. Is dit niet zichtbaar maar is er toch een tweede verbinding tussen boezem en kamer, dan wordt gesproken van een verborgen extra verbinding, of wel een ‚??concealed bypass‚??.
louisa
GastBerichtGeplaatst: 13-03-2006 13:07 Reageer met quote

mijn moeder heeft vandaag gehoord dat zij het ook heeft. haar werd geadviseerd om 3 maanden na te denken over de ablatie. hebben jullie al ervaring hiermee?en heeft al iemand dat procedure al gehad?is dat gevaarlijk en wat zijn de gevolgen hiervan? ik wil het graag weten omdat ik veel zorgen maak om mijn moeder.
Tatycardia
GastBerichtGeplaatst: 27-04-2006 21:28 Reageer met quote

louisa schreef:
mijn moeder heeft vandaag gehoord dat zij het ook heeft. haar werd geadviseerd om 3 maanden na te denken over de ablatie. hebben jullie al ervaring hiermee?en heeft al iemand dat procedure al gehad?is dat gevaarlijk en wat zijn de gevolgen hiervan? ik wil het graag weten omdat ik veel zorgen maak om mijn moeder.


Hallo Louisa, toen ze bij mij het wolff parkinson white syndroom ondekten, werd ik 10 dagen nadien al geopereerd, het is totaal niet gevaarlijk, en er zijn geen gevolgen, je de dag na de operatie al meteen naar huis, en de kans op slagen is héél groot. Ik heb echter 2 extra verbindingen, en dat niet alleen, maar door nog een aantal complicaties ben ik zowat het zeldzaamste geval van Wolff Parkinson White ter wereld, ik ben al 2 keer geopereerd (in totaal 12 uur) en er is nog niets opgelost. Maar het blijft voor mij zelfs even ongevaarlijk, en ookal duurd het bij mij een aantal uren langer als normaal, er zijn echt geen nagevolgen...
snannie4
GastBerichtGeplaatst: 07-06-2006 20:49 Reageer met quote

ik heb ongeveer 3 maanden te horen gekregen dat ik deze ziekte heb, ik heb toen medicijnen gekregen, verapamil 120 mg, deze is ondertussen al opgehoogd naar 180 en toen naar 240 mg omdat ik toch og aanvallen had. ik sta op de wachtlijst voor een ablatie in eindhoven maar de wachtlijst in 8-9 maanden. Ik vind het veel te lang, en naar mijn gevoel zou ik ook eerder geholpen moeten worden, want ikheb nog steeds aanvallen. en mijn bloeddruk is al niet een van de hoogste dus ik kan niet veel meer omhoog met de medicijnen.
Kan iemand mij vertelllen hoe ik kan zorgen dat ik eerder aan de beurt ben. Of denk ik helemaal verkeerd.
ik ben er namelijk best bang voor dat het mis gaat, de aanvallen zijn vrij heftig bij mij, ik wordt er zelf helemaal gek van.
kan iemand mij helpen.

groetjes een bang meisje van 17 jaar
Diane
GastBerichtGeplaatst: 30-06-2006 22:00 Reageer met quote

Ook mijn man heeft WPW, en heeft in Leuven een ablatie mogen ondergaan. Maar doordat de bundel van Kent op de bundel van His ligt kan deze niet doorgebrand worden. Hou er dus altijd rekening mee dat een ablatie niet altijd de oplossing hoeft te zijn:
groetjes Diane
Elina
GastBerichtGeplaatst: 19-07-2006 13:35 Reageer met quote

Ik heb een ablatie ondergaan gister!
Ging goed, en wel pijnlijk eventjes, maar ze hebben me in een roesje gebracht!
Je hoort dan alleen wat ze zeggen, verder krijg je niet veel mee!
Echt doen, tot nu toe is het bij mij echt beter geworden!

Groejes, Elina
Niza
GastBerichtGeplaatst: 27-07-2006 10:59 Reageer met quote

Omdat mijn zoon nu vanmorgen (8 uur) wordt geopereerd ben ik gaan kijken op internet hoe lang de operatie kan duren, zodoende kwam ik op deze site. Een half jaar geleden op oudejaarsavond kreeg mijn zoon problemen met zijn hart; pijn, en een gevoel alsof zijn hart het "moeilijk" had. De dokterspost gebeld in Ede en de dienstdoende arts wist te vertellen dat het niets ernstigs was maar een allergische reactie van de andijviestamppot die mijn zoon een uur tevoren genuttigt had!!!
Ik ben er nog steeds boos om en als alles goed gaat vandaag is het misschien wel handig om een klacht in te dienen al is het alleen maar om herhaling van dit soort nattevingeruitspraken te voorkomen.
Het gesprek werd opgenomen en ik heb geen idee hoelang dat bewaard blijft en of je nog een half jaar later een klacht in kan dienen.
Voor nu hoop ik dat alles goed gaat en ik heb uit bovenstaande reacties begrepen dat het wel een paar uur kan duren.

Groetjes, Niza
Hilde_1
GastBerichtGeplaatst: 29-07-2006 16:52 Reageer met quote

Mijn zoontje van 10 weken blijkt het WPW syndroom te hebben. Hij heeft hiervoor 2 1/2 week in het ziekenhuis gelegen omdat ze zijn hart niet onder controle kregen met medicijnen (Sotalol). Uiteindelijk bleek dat de medicijnen niet werkten omdat ze in de melk toegediend werden. Nu geven we de medicijnen een half uur voor de voeding, en is hij al 8 weken stabiel! Ons is verteld dat hij er in het eerste jaar overheen kan groeien, dus vooralsnog wachten we maar af. Wat wel heel fijn is, is dat we een stethoscoop te leen hebben van het ziekenhuis, zo kunnen we zijn hartje een beetje in de gaten houden (want je merkt niks aan hem als zijn hartje 300 (!) slagen per minuut slaat). Het schijnt dat WPW bij baby's niet vaak voorkomt. Zijn er meer ouders die in dezelfde situatie verkeren?
Johnny 43
GastBerichtGeplaatst: 04-08-2006 18:07 Reageer met quote

Onze zoon is gistermiddag in het ziekenhuis opgenomen vanwege een "verslikreactie". Hij is op 25 juli geboren. Gisteravond hoorden we al dat hij een hartritmestoornis had. Vanmiddag kregen we dus te horen dat hij het WPW syndroom heeft. Dat was even slikken na wat we afgelopen twee weken al voor de kiezen hebben gekregen. Het moet allemaal nog bezinken bij ons. Hij blijft in ieder geval een week ter observatie in ziekenhuis. Hij krijgt ook medicijnen. Bij ons zeggen ze ook dat hij er in eerste jaar overheen kan groeien. Aan onze zoon merk je dus ook niks en wij moeten gaan leren hoe we het kunnen herkennen. Het geval van gisteren staat echter los van WPW. Dus bij toeval komen we erachter.
Neesje
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 10:00 Reageer met quote

Ook ik heb het WPW syndroom gehad en ben hiervoor behandeld. Ik ben geableerd en heb er sinds dien ook helemaal geen last meer van gehad. Ook bij mij werd er heel lang een verkeerde diagnose gesteld. De dokter heeft me jaren voorgehouden dat ik last had van stress, en toen was ik 18jr oud. Tot de dag aanbrak en mijn aanval zo erg was dat ik dacht dat ik dood ging. Gelukkig hield het na enkele minuten op en kon ik het navertellen. Hierna heb ik direct actie ondernomen en een ecg geeist. Hieruit bleek meteen dat ik het WPW syndroom had. Tevens was ik 1 van de 10% waar de geleiding op een zeer gevaarlijke plek zat. BInnen een maand ben ik met spoed behandeld en sinds dien gaat alles prima. Ik vraag me echt wel af of mijn verleden met WPW gevolgen heeft voor een eventuele zwangerschap of voor mijn kinderen (ik wil binnenkort aan kinderne beginnen). Weet iemand hier wat van. Ik weet wat mijn WPW inhoud en wat het met mij heeft gedaan. Ik kan ergens nergens de gevolgen vinden betreft de ergelijkheid ervan of iets dergelijks.
marlin
GastBerichtGeplaatst: 03-09-2006 13:23 Reageer met quote

hoi neesje ook ik heb een wpw gehad en heb een ablatie ondergaan. ook ik heb een kinderwens en ben gewoon gestopt met de pil mijn huisarts zag namelijk niet in waarom ik me daarom druk maakte. maar ik zeg wel telkens tegen mijn man en moeder dat als ik zwanger ben ik wel wil dat ze goed naar het hartje kijken niet dat ik dan zonder verrassingen kom te staan net als mijn ouders vroeger en ver komt er ook bij mij in de familie verder hartafwijkingen voor.
ik ben wel bang dat als ik namelijk zwanger blijk te zijn ik weer meer last krijg van hartkloppingen .
Nilis
GastBerichtGeplaatst: 19-09-2006 10:28 Reageer met quote

Ik heb het wpw vanaf mijn geboorte. Als baby ('88)had k een hartslag van tussen 200 en 220 p/m. Ben er via medicijnen genezen verklaard. Maar op mijn 9e kreeg ik weer de symptonen van wpw. Op een gegeven moment duurde het zelfs 24 uur lang voordat het via het braken ophield. Ben er toen op mijn 11de aan geholpen. Ook toen werd ik genezen verklaard. Maar mijn gevoel zij dat dat niet zo was. Had heel soms nog wel eens korte aanvallen. Nu ben ik intussen 18 jaar en heb ik het afgelopen jaar er weer vaak last van. ong. 1x per week. Maar waarschijnlijk zit er bij mij een extra knoop die er voorzorgt dat het hart op hol slaat. Want mijn hartslag is dan niet zo hoog als toen het vroeger was.
Nicoline
GastBerichtGeplaatst: 21-09-2006 21:19 Reageer met quote

Hjalmar schreef:
Beste lezers,

ik heb dit syndroom gehad, daarvan ben ik hersteld. In 1998 kreeg ik er last van, hartkloppingen tot wel 220 kloppingen per minuut. Die gingen vrij snel weer weg, tussen 1998 en 2001 werd het steeds erger en erger, zelfs op een avond ging het helemaal niet meer weg, ik had vervolgens de ambulance gebeld, en die vroegen aan mij hoe snel me hart ging, (me ouders waren toen weg naar Belgi√ę) omdat ik er geen ervaring mee had kon ik niet uitleggen hoe snel me hart ging. Ik kreeg als opmerking van hun "Uw klacht hoort thuis bij uw huisarts". Daar zat ik dan, 's nachts rond 3 uur last van hartkloppingen. Later had ik me broer gebeld en die heeft me naar de huisarts bebracht, en daar kreeg ik te horen dat ik het Wolff Parkinson White Syndroom heb. Ik ben er inmiddels aan geholpen en hersteld door een operatie.

Zijn er meer mensen die er ervaring mee hebben?

Mijn vraag is, is het erg als mijn hart onrustig is, de ene keer slaat hij wel netjes 2x en de andere keer is het 1x?Ik ben 16 jaar en ik heb ook het WPW syndroom..het werd pas geconstateerd toen ik 10 was.
Ik heb ook vaak dat ik die 'overslag' voel. Dan ga ik even zitten en voel ik mijn pols. Soms zet het niet door en kan ik gewoon verder gaan met mijn bezigheden. Maar als het wel doorzet, heb ik een polsslag van 200, heel erg veel last van duizeligheid en flauwvallen. Ik laat me opereren als ik 18 ben . Mijn cardioloog zegt, dat je de operatie beter zo lang mogelijk moet uitstellen. Je moet sowieso wachten totdat je 18 bent en helemaal volgroeid bent.
Verder heb ik er niet heel veel last van,want ik heb het niet elke week.. Meestal ongeveer 1 keer per maand. Daarom gebruik ik geen medicijnen.
Nicoline
mamski
BerichtGeplaatst: 22-09-2006 6:55 Reageer met quote

hallo iedereen,
mijn dochtertje van 9 moet vandaag naar de cardioloog om een afspraak te maken voor een kijkoperatie.vorig jaar in april heeft ze de eerste keer hartritmestoornissen gehad en volgens de dokter was dit gewoon het gevolg van hoge koorts.de aanvallen bleven komen en toen hebben we aan de bel getrokken.het duurde toch een tijdje voordat de diagnose gesteld was.op dit moment zit ze aan de hoogste dosis medicatie,maar de aanvallen blijven terugkomen.deze week heeft ze al 4 aanvallen gehad die nadien altijd een migraineaanval uitlokken.de kindercardioloog had vorig jaar gezegd dat ze het liefst wachten om de bundel door te branden tot ze een jaar of 16 zou zijn,maar omdat de aanvallen te veel zijn hebben ze deze week besloten om nu al een kijkje te nemen,en eventueel de bundel al door te branden.zijn er nog mensen met kinderen waarbij dit al gebeurd is?de laatste meting die we kunnen doen hebben tijdens een aanval was een hartslag van 279 slagen per minuut.volgens de dokter is dit niet levensbedreigend maar ik ben toch altijd een beetje bang als ze het heeft.ook de school heeft er onder te lijden want ze is dit schooljaar nog maar 4 dagen kunnen gaan.
Tamarah
keoma
GastBerichtGeplaatst: 08-10-2006 10:38 Reageer met quote

Hallo Neesje,

Ik ben inmiddels 40 heb twee gezonde kinderen en ik heb vanaf mijn geboorte wpw. Tijdens de zwangerschappen heb ik nergens last van gehad en ook niet tijdens de bevallingen. (Ik heb eigenlijk er mijn helel leven last van gehad)
Nu sta ik op de wachtlijst in nieuwegein, omdat het alleen maar erger wordt.
mama.
GastBerichtGeplaatst: 07-11-2006 12:22 Reageer met quote

Beste Hilde,
Mijn dochter is met spoed via een keizersnede geboren omdat we tijdens de controle bij de verloskundige erachter kwamen dat haar hartje veel te snel ging. Bij het VU bleek ze wpw te hebben en ze wilden haar zo snel mogelijk buiten de baarmoeder behandelen. Dit is allemaal goed gegaan. De eerste 10 maanden heeft ze erg veel aanvallen gehad ondanks veel medicijnen (sotalol). We zijn nu weer 10 maanden verder en het gaat erg goed met haar. Ze krijgt geen medicijnen meer, die hadden erg veel bijwerkingen.
Index > Hart- en vaatziekten > Wolff Parkinson White Syndroom
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring