Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > tachycardie
Auteur Onderwerp: tachycardie
Ron.
BerichtGeplaatst: 25-11-2014 11:26 Reageer met quote

Dag allemaal,
Na enkele aanvallen van het akelige hartjagen, bracht ik vier jaar geleden een bezoek aan de cardioloog. Met mijn hart was er volgens de cardioloog niks structureel mis.
Diagnose: tachycardie.
Het dragen van een holter wees af en toe wat overslagen aan. Niets om zich ongerust over te maken dus, alweer volgens de cardioloog.
Intussen zijn we een aantal jaren verder. Zo om de drie a vier maanden gebeurt het dat ik ’s nachts een vijf a tiental minuten geplaagd word door hartjagen. Eén keer was er zelfs een jaar verlopen voordat die onaangename aandoening opnieuw de kop opstak.
Nu heb ik al veel gelezen over hartritmestoornissen, maar het valt me op dat weinigen schrijven dat dit bij hen enkel ’s nachts voorkomt. Of heb ik het fout?
In mijn geval gebeurt het ALTIJD ’s nachts, en steeds voor 3 uur. Ook dat heb ik destijds verklaard aan de cardioloog, maar heb daar geen duidelijk antwoord op gekregen. Zou dit een specifiek geval kunnen zijn met nog een andere onderliggende oorzaak? Komt het iemand bekend voor?
Tsjerk
BerichtGeplaatst: 02-12-2014 13:38 Reageer met quote

Goeie dag Ron,

Ik had niet alleen overdag Maar ook 's nachts last van Hartrimtestoornis. Gelukkig had ik er zelf weinig last van, Maar mn vrouw meldde het want ik was dan erg onrustig en zweten.
Maar over het algemeen stoppen de ritmestoornissen vaak als je slaapt. dus dat betreft is het erg ongewoon dat je ze juist 's nachts hebt.

Maar zoals je ze nu hebt is zeker niet verontrustend hoor, ik zou er nog niks mee doen.

Hopelijk heb je er wat aan.

Tsjerk
Ron.
BerichtGeplaatst: 03-12-2014 10:29 Reageer met quote

Hallo Tserk,
In mijn geval is het dus net omgekeerd, ik merk helemaal niets overdag, tot ik ga slapen en tijdens de voornacht plots wakker schrik van het hartjagen. En zoals ik eerder aanhaalde, na maximum tien minuutjes gaat het over. Er zal niets anders opzitten dan me bij de zaak neer te leggen zeker?
Bedankt voor uw reactie.
Anandana
BerichtGeplaatst: 25-01-2016 22:03 Reageer met quote

Beste Ron, jouw bericht is van een hele tijd terug. Toch waag ik me er nog even aan. Het hartjagen zoals jij dat beschrijft komt mij heel bekend voor! Haast identiek!! Wellicht kunnen we wat ervaringen uitwisselen.....
Index > Hart- en vaatziekten > tachycardie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring