Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Help. Herpes.
Auteur Onderwerp: Help. Herpes.
Gummybeertje
BerichtGeplaatst: 22-11-2014 13:40 Reageer met quote

Goedemiddag allemaal.

Ik ben een vrouw van bijna 25 jaar, en ben er sinds vorig jaar oktober ongeveer achtergekomen dat ik het herpes virus bij me draag, vanwege een hele pijnlijke eerste uitbraak. Een jaar lang ongeveer geloofde ik het niet, dat alles maar een allergische reactie was op zo een vaginale zetpil voor een schimmelinfectie. Nu, meer dan een jaar later is dan toch weer herpes uitgebroken.

Mijn situatie ligt nu echter wel anders. Ik heb weinig last van blaasjes, alleen echt rond mijn kont zeg maar, vaginaal is het echt minimaal en heb ik geen pijn bij het plassen. Ik heb van de huisarts een 5 daagse kuur hiervoor gekregen, maar heb nog niet echt het idee dat het al wat doet. Ik word helemaal gek van jeuk tussen mijn benen, en bij het poepen doet het onwijs veel pijn vanwege de blaasjes. Met mijn eerste uitbraak had ik nog geen baan, nu wel.

Ik vraag me een beetje af hoe ik het best met herpes om kan gaan op de werkvloer. Ik loop namelijk veel omdat ik op een kleding afdeling werk. Ik kan namelijk niet gaan krabben zodra ik jeuk heb want dat staat zo raar. Maar om het nou aan de grote klok te gaan hangen dat ik herpes heb, heb ik ook weinig zin in.

Dus mijn vraag is eigenlijk, hoe kan ik hier het beste mee omgaan op de werkvloer? Ik wil me namelijk niet ziek gaan melden vanwege wat jeuk, en aangezien zo een uitbraak 2 weken kan duren, heb ik nog wel even te gaan met deze klachten. Heeft iemand ook wat tips? Ik ben helemaal nieuw met herpes, dus ik weet megod niet hoe ik hier mee om moet gaan. Ik draag wel bewust wijde broeken en ipv strings draag ik onderbroeken, maar de jeuk kan soms nog steeds ondragelijk zijn.

Als er vragen zijn hoor ik ze graag, en als iemand hierop reageert ben ik al helemaal blij, want zit met mijn handen in mijn haren soms. In ieder geval bedankt, ookal word mijn verhaal misschien al alleen gelezen Smile


~ Gummybeertje
Gummybeertje
BerichtGeplaatst: 24-11-2014 14:07 Reageer met quote

Hoi allemaal, vond het even tijd voor een up date.

Vandaag is de laatste dag van mijn kuur. Heb nog wel wat jeuk, maar het is lang niet zo erg als dat het geweest is. Best vreemd, want gister had ik er echt nog wel behoorlijk last van.

Wel bij een toilet bezoek vannochtend kwam er wat vreemds uit. Een soort slijmbal, weet niet hoe ik het het best uit kan leggen, maar het zag er niet echt lekker uit of zo. Ik heb het nog nooit eerder gezien, dus weet nu niet of ik de HA assistente moet bellen om te vragen hoe of wat, of dat ik het gewoon zo moet laten. Zou het door de medicijnen kunnen komen? En kan het kwaad?


Hopelijk heeft iemand een antwoord Smile Thnx voor het luisteren in ieder geval. Zou het wel fijn vinden om in de toekomst hierover te kunnen praten met lotgenoten. Vind het namelijk nog steeds lastig met dit virus om te gaan, ookal is mijn vriend ongelooflijk lief voor mij geweest in deze moeilijke tijden. Hij heeft alleen de pijn en de helse jeuk nooit ervaren, dus mij helemaal begrijpen gaat jammer genoeg nooit lukken. Nou ja, ik ben wel blij voor hem dat hij niks heeft.... LOL, ik draaf door. Nogmaals thnx voor het lezen. Smile


~Gummybeertje
Beertje11
BerichtGeplaatst: 04-01-2015 13:17 Reageer met quote

Hoi Gummybeertje,

Wat vervelend dat je waarschijnlijk herpes hebt. Ik vroeg me af of de huisarts dit heeft vastgesteld door middel van een kweek of bloedonderzoek?

Bepaalde klachten lijken er wel op, alleen ik zou het toch vastgesteld willen hebben. En nu je spreek over een soort van 'slijm' zou ik wel de huisarts bellen. Ik heb dit nog niet eerder gehoord. Het blijft onzeker wanneer je niet naar de huisarts zou gaan.

Kun je mij vertellen hoe jou eerste aanval was? Ik heb namelijk zelf sinds vorige week vrijdag de symptomen ontdekt van herpes. De huisarts durft niet met zekerheid dit vaststellen en dus is afgelopen vrijdag een kweek afgenomen en moet ik mijn bloed over 2 weken testen. Ik heb zelf een relatie van 2,5 jaar en ben niet seksueel actief geweest met een ander. Jij geeft ook aan een vriend te hebben hoe gaan jullie hier precies mee om?

Ik heb verder van de huisarts een soort vaseline gekregen dit werkt verdovend tegen de pijn en jeuk. Ik heb niet extreme jeuk zoals jij beschrijft maar heel veel pijn gehad. Deze zalf is misschien ook wel geschikt voor jou. Het heet Lidocaine-vaselinecreme.

Sterkte de komende tijd.
RobinHood
BerichtGeplaatst: 07-09-2015 23:54 Reageer met quote

@Gummybeertje

Hoe is het verder gelopen met je werk. Heb er inmiddels je weg in gevonden?
Heb je nog vaak een uitbraak gehad?

@Beertje11

Wat was de uitslag van je kweek of je bloedtest?
Beertje11
BerichtGeplaatst: 08-09-2015 1:35 Reageer met quote

@RobinHood helaas wel het herpes virus. De enige meevaller is dat het type 1 is.
RobinHood
BerichtGeplaatst: 08-09-2015 9:08 Reageer met quote

Dag Beertje,

Ik snap de meevaller niet helemaal. Of je nu HSV1 of HSV2 hebt bij je geslachtsdelen, het wordt beide als een SOA gezien, dat maakt het toch met HSV1 makkelijker? Wat is dan de meevaller?
Heb je nog steeds een relatie?
Hoe heb je HSV1 dan opgelopen?
Beertje11
BerichtGeplaatst: 08-09-2015 11:58 Reageer met quote

Hoi RobinHood

Type 1 heeft minder kans op een recidief. Ik heb de eerste keer heel veel pijn gehad. En met type 2 kun je het zelfs regelmatig in de maand krijgen. Daar was ik dus bang voor. Vandaar was dat een meevaller. Ik heb nog steeds een relatie en mijn partner heeft geen idee of hij besmet is. Maar we maken ons daar niet te druk om. De kans dat hij het had was ook al aanwezig. Het is nog onbekend hoe ik het heb opgelopen. Het kan zijn dat ik het al voor mijn relatie al heb opgelopen maar pas na 2,5 jaar de symptomen zijn gekomen omdat ik toen minder weerstand had. Zelf denk ik (maar dat ontkent mijn vriend) dat hij een koortslip had. Aangezien hij precies een paar dagen voor mijn eerste aanval een plekje op zijn lip had. Ik denk dat ik het nooit zal weten. De bloeduitslag liet zien dat ik het ook al had, terwijl 2 weken na de eerste aanval de antistoffen pas in je bloed komen te zitten. Maar omdat ik dit 1 dag voordat die twee weken waren verstreken heb laten testen heb ik mijn twijfels.

Ik heb er in principe mee leren leven. Eerst was ik heel overstuur, maar er zijn ergere dingen in de wereld. Natuurlijk zal ik me altijd druk maken als mijn relatie uitgaat en ik vervolgens een nieuwe partner het zal moeten vertellen. Maar laten we hopen dat het niet zover komt.

Ik heb wel na een halfjaar een recidief gehad. Dat was dus wel teleurstellend. Het kan vaker zijn geweest maar dan heb ik er niks van gemerkt. Ik herkende in ieder geval de klachten en had niet echt pijn, terwijl de eerste keer echt een hel was.

Maar jij hebt zelf ook het virus opgelopen?
RobinHood
BerichtGeplaatst: 08-09-2015 13:16 Reageer met quote

Dag Beertje,

Ja, ik heb HSV2 nu anderhalf jaar en 18 uitbraken van HSV2 op mijn geslachtsdeel.
Ik word er gek van. Niet om ik er pijn of hinder van ondervind, maar omdat ik besef dat ik dan besmettelijk ben.

Maar ik wist niet dat HSV1 minder recidief was, dat verklaart wel waarom ik nog 1 keer een jaar geleden een koortslip heb gehad. Ik heb al 20 jaar een koortslip, maar dat is inderdaad 1 of 2 keer per jaar.

Ik heb wel een relatie gehad afgelopen jaar, maar was steeds bang dat ik haar besmette met HSV2 en de klachten bij een vrouw zijn vaak veel heftiger, dat ik wil iemand niet aandoen. Relatie ook beëindigd. Dus dat belemmert me met aangaan van seksueel contact met een vrouw.
Verder vind ik het erg moeilijk te accepteren dat de seksuele spontaneïteit nu ver te zoeken is.
Aan aandacht heb ik geen gebrek, maar persoonlijk wil ik het iemand vertellen, voordat je seksueel contact hebt.
Helaas ben ik al een paar keer afgewezen. Vertel het natuurlijk pas in later stadium als je al wat dates gehad hebt.
Het feit dat ik een relatie heb gehad, wil zeggen dat sommige vrouwen het wel zullen accepteren, maar mijn kansen zijn wel kleiner geworden. Het is al niet makkelijk om leuke dame te vinden die bij je past het maakt het nog lastiger als je afgewezen wordt nadat ze weten dat HSV2 hebt.

Bedankt in ieder geval voor je snelle reactie. Ben toch weer wat wijzer geworden.
Beertje11
BerichtGeplaatst: 14-10-2015 0:37 Reageer met quote

Hoi Robinhood,

Ten eerste spijt het mij dat ik zo laat reageer. Maar beter laat dan nooit. Ik had al een reactie helemaal geschreven alleen niet afgemaakt en daarna is het mij ontschoten.

Ten tweede vind ik het echt heel naar voor jou dat je zoveel uitbraken hebt gehad de afgelopen ander halfjaar. Het is inderdaad heel vervelend dat dit zo besmettelijk is en dat er nog geen medicijn is die je er vanaf kan helpen. Hopelijk zal er in de toekomst ooit nog een keer iets worden uitgevonden waardoor mensen niet hetzelfde mee hoeven te maken.

Dat vrouwen veel meer pijn ervaren is natuurlijk echt super vervelend. Ik heb ook echt ongelooflijk veel pijn gehad en werd niet serieus genomen door mijn huisarts. Het voordeel is wel bij jou, dat jou partner eventuele klachten zal herkennen. Jij weet hier namelijk alles van. Ik vind het echt super knap dat jij eerst wilt vertellen dat je het herpes virus hebt voordat je met iemand het bed in duikt. Een vriendin van mij heeft namelijk een ex gehad die haar heeft belazerd. Ze heeft lang gewacht met haar ontmaagding en voelde zich uiteindelijk bij haar ex vertrouwd om dit op te geven. Helaas bleek het na een paar maanden een flinke klootzak te zijn. Of al niet erg genoeg is wat hij haar heeft aangedaan (vreemdgegaan, veel geld van haar gebruikt), wordt zij nog altijd aan hem herinnert. Aangezien zij het herpes virus van hem heeft gekregen.

Wees echt heel trots op jezelf dat je dit doet. Je bent eerlijk, dat is echt het belangrijkste. En een echte vrouw zal dat echt wel zien. Het is opzich logisch dat iemand er van schrikt dat je het virus bij je draagt. De meeste mensen zijn hier immers nog helemaal niet bekend mee. Het enige wat je kunt doen is het uitleggen en ook aangeven dat je graag eerlijk wilt zijn. Geef ook vrouwen de tijd dit te verwerken. En vooral wees positief misschien is deze vrouw anders. Op een gegeven moment kom je in een negatieve cirkel doordat je telkens wordt afgewezen. Het is vallen en opstaan. Gewoon doorgaan, uiteindelijk vind je haar wel Wink

Ik denk dat je nu op een punt in je leven staat dat je hele leven draait om het herpes virus. Laat het los, je hebt het nou eenmaal. Jij bent uniek want jij bent eerlijk wat veel mannen echt niet zouden doen. Een vrouw zou dit juist moeten inzien, aangezien bijna iedere vrouw wel kan navertellen hoe een man haar ooit heeft belazerd. Het is echt niet het einde van de wereld. Er zijn veel ergere dingen besef dat. Je bent bijvoorbeeld niet verlamd of kunt geen kinderen krijgen. Er zijn zoveel ergere dingen. Het virus is echt super vervelend maar een vrouw die echt van je houdt zal jou nemen zoals je bent.

Wees blij met jezelf en probeer positief te blijven. Meer kun je niet doen. Ik hoop dat ik je wat positieve woorden heb gegeven waardoor je weer wat rooskleurig naar de toekomst gaat kijken.

Liefs
Beertje11
RobinHood
BerichtGeplaatst: 17-10-2015 19:59 Reageer met quote

Hoi Beertje,

Bedankt voor je opbeurende verhaal! Doet me goed!
Fijn om de verhalen te horen van een vrouw.

Ja, eerlijkheid vind ik ook belangrijk en ben ook altijd eerlijk geweest.
Maar toch heb ik het gevoel dat het me nu belemmerd in de strijd met herpes virus, soms denk ik, om ook maar
eens niet eerlijk te zijn. Het duiveltje in me, zegt dat gewoon doen. Het bed in te duiken met een een leuke meid als
ik geen uitbraak heb en gewoon een condoom te gebruiken.
Maar zelfs dat durft ik niet, engeltje op mijn shouder zegt dat ik eerlijk moet blijven.

Mijn hele leven draait inderdaad om dat rot herpes op dit moment.
Ik doe steeds meer leuke dingen, maar loslaten lukt me niet.
Afgelopen donderdag weer een uitbraak en dan baal ik weer als een stekker dan drukt me neus weer op de feiten.
Moet wel zeggen dat het steeds minder heftig voeld, dat het makkelijker is om positief te zijn.

Het heeft gewoon meer tijd nodig. Het wordt steeds makkelijker om er mee om te gaan.
Het gaat de goede kant op. Mensen in mijn omgeving merken niets aan me.
Maar van binnen baal ik.

Komt ook wel goed, een leuke meid zal me waarderen om wie ik ben. Ik heb veel te bieden.
Nogmaals bedankt voor je reactie!

Groetjes RobinHood
Suzaku
BerichtGeplaatst: 16-11-2015 16:19 Reageer met quote

Hi Robin,
Wat vervelend dat je er zo erg mee zit! Natuurlijk is het belangrijk om altijd eerlijk te zijn, maar desalniettemin is het een ziekte die veel mensen al meedragen. Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat je niet eerlijk moet zijn maar wellicht dat je het anders moet brengen. Ik vind "herpes" ook zo vies klinken. De kans dat je een ander besmet als jij geen uitbraak hebt is ontzettend klein (en ik denk nog kleiner als je het met condoom doet). Aangezien jij het al meerdere jaren hebt - en daardoor weet hoe het voelt als het virus weer de kop op steekt - kan je er ook op tijd bij zijn en dan geen seks hebben (met en zonder condoom).
Ik denk niet dat je je hele leven moet laten leiden door dit virus. Het is ontzettend vervelend, en in het begin (ik heb het zelf ook pas geleden ervaren), ontzettend pijnlijk, maar het is geen levensbedreigende ziekte. Natuurlijk - nogmaals - moet je hier niet zomaar iemand mee opzadelen, maar wellicht kan je de context wat beter schetsen ipv gelijk te zeggen dat je 'herpes' hebt.

Heel verhaal! Heel veel sterkte!
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Help. Herpes.
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring