Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > Nieuw gebit....
Auteur Onderwerp: Nieuw gebit....
Bloemelientje
BerichtGeplaatst: 31-10-2014 2:13 Reageer met quote

Even voorstellen... Bobbie-Sue 33 jaar en ik heb 3 kinderen.

Nou na jaren uitstel heb ik het gedaan, met hulp van mijn man met knikkende knieen , zweet in mijn bilspleet naar de tandarts, Ik wist natuurlijk dat het slecht was maar dan ook heel slecht dus er was ook een groot deel schaamte bij.
Ik kan ook wel van alles gaan verzinnen, maar het is gewoon gekomen door dat ik een hele lange tijd niet naar de tandarts ben geweest, in mijn begin 20 nog wel hield van party drugs en veel cola drink is het zo geworden zo als het nu is.
Er is van het zomer een stuk van mijn voortand afgeknapt, kiezen waren alles behalve heel maar dat stuk voortand heeft me mijn vrijheid wel een periode afgenomen. Ik ging haast niet meer naar buiten en het lachen was me wel vergaan. Na lang overleg waren we er uit, boven alles eruit. Onder waren de kiezen kapot maar de tanden nog heel, 1 gaatje na al die jaren , het was een wonder.
Afgelopen dinsdag ben ik geopereerd en hebben ze me alles getrokken wat niet meer goed was, dus boven alles en onder alleen de kiezen. Ik ben nu op dag 3, ben gistern bij de tandarts geweest die heeft me het gebit er even uit gehaald schoon gemaakt en weer in gedaan. Gisteravond moest ik het zelf doen...... drama! Ik durfte niet in de spiegel te kijken dus kreeg hem ook niet meer goed in, na wat bemoedigende woorden van man lief heb ik hem gelukkig weer goed in gekregen, maar daar is dag 3 ... man slaapt en ik zit hier met zweet in mijn handen omdat ik weet dat ik het toch ook een keer zelf moet doen.
Het ruikt ook zo vies, mijn gezicht is dik, ik heb gelukkig geen pijn, ook niet gehad... maar het idee, om er naar te moeten kijken. Shocked
Hoe zijn jullie er mee om gegaan in het begin?
Eten is hier ook nog een groot drama, vandaag een beetje puree.... meer gaat er echt niet in....
Bomi
BerichtGeplaatst: 01-11-2014 20:53 Reageer met quote

Hoi Bobbie-Sue, voor de geur kan je spoelen met kamillethee. Dat is de tip die ze mij hebben gegeven.
Je went echt aan de prothese, bij mij duurde het ook een tijdje. Ben nu er redelijk aan gewend. Nog heb ik wel dagen dat ik moet wennen.
Mijn man heb ik liever er niet bij als ik het schoonmaak, het begint echter steeds meer "mij" te worden. Dus ja het went.
Het opgezwollen gezicht trekt wel weg binnen 1 week, het is niet niks zoveel tanden/kiezen eruit in een keer. Dus gun het tijd, het wordt/is mooi en je zal snel weer je mooie lag laten zien.

Het eten is de eerste weken moeilijk, maar ook dat gaat beetje bij beetje. Veel puree, gepureerde groentes enz. Zo snel als de open wonden dicht zijn ga je meer vast eten. Eerste half jaar zit je wel aan redelijk zacht eten vast, maar dan wel weer aardappels, stukje vis, zachte niet gepureerde groente.
Na 6 wkn, merk je al hoe erg alles geslinkt is, dan kan je een softlaag vragen, opvulling van de prothese. Of wat plakpasta/poeder. Smile Het gaat achteraf redelijk snel allemaal.
sterkte.
Bloemelientje
BerichtGeplaatst: 01-11-2014 22:24 Reageer met quote

Ja de geur/smaak... mijn hemel kan er niet aan wennen hoor, al weet ik dat het overgaat, Ik blijf kokhalzen. Ik heb nu een klein plekje boven aan mijn tandvlees dat als ik hem weer in doe dat ik nog maar een keer spoel tot aan maandag in ieder geval, ben bang dat als ik er te vaak langs heen schuur door hem in en uit te doen, ik hem straks helemaal niet meer in krijg. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen, en blij dat ik niet verga van de pijn, zo als ik hier meer heb gelezen, het blijft echt wennen idd! Met hoeveel weken zijn de wonden eigenlijk geheeld, ruime schatting?
Vind het er nu echt heel eng uitzien, met al dat opgedroogde bloed en de hechtingen.
Bloemelientje
BerichtGeplaatst: 04-11-2014 10:40 Reageer met quote

Ik heb dus een nieuw gebit, nu heb ik gisteren voor het eerst echt goed gekeken, en ik had al het gevoel dat ik mijn mond niet goed docht kreeg, dus kan het gebit dus nog een stukje naar achteren, en als ik mijn kaken op elkaar zet zit die goed, maar als ik weer ga praten of iets ga doen schuift hij weer iets naar voren. Nu is mijn vraag komt het door de zwelling?? Gaat die straks als de zwelling over is wel goed op de plek zitten... iemand meer ervaring?
maxxie
BerichtGeplaatst: 08-11-2014 14:59 Reageer met quote

Hallo allemaal,mijn naam is Neeltje,ik ben 51zomers oud...en heb vanaf 11juni dit jaar een gebit,zowel boven als onder, Rolling Eyes tja wat moet je daar nou van vinden..
Ergens mag ik niets klagen,want ik heb vanaf dat mijn gebits problemen begonnen het hele internet af gestruimd,zo las ik dat er nog veel jongere mensen een gebit hadden. Sad mijn gebits problemen kwamen door een nare ziekte,door de behandelingen ging mijn tanden los zitten en scheef staan,dus ik kreeg vaak een ontsteking in mijn tandvlees..god wat baalde ik daarvan Confused Op een dag ben ik met de tandarts gaan praten,en die vond het genoeg geweest voor me en besloot om alles te laten trekken..oeps.. Shocked ik was er gelijk uit dat ik alles in een keer gedaan wilden hebben.. Laughing ik was helemaal opgetogen,ik zou zeer spoedig weer een prachtig gebit hebben.. Rolling Eyes ik wist toen nog niet wat me te wachten stond,en van de forums op het net had ik ook nog nooit gehoord,en ik moet zeggen,dat ik daar ook blij om ben,want ik had het nooit gedaan als ik wist hoeveel ellende je er van kon krijgen, Confused Op 11juni dit jaar eerst ik wakker in het ziekehuis bed,gelijk ging ik naar de badkamer,pffff,best bibberig op mijn benen maar ik wilden mijn nieuwe tandjes zien,ik. Schrok me echt rot,jongen,jonge wiens gezicht zag ik daar??ik was het echt niet hoor..mijn tanden leken groter dan mijn hooft.. Shocked ik vroeg aan mijn schat,en wat vind je ervan?met een stem die ik ook niet herkende,,het was meer zoiets als hoop pfin je RR an.. Rolling Eyes mijn geliefde vind het mooi,,tuurlijk denk ik..ik ging nog een keer in de badkamer kijken,het kon zijn dat ik last had van de verdoving,en er dus wel goed uitzag..maar helaas het zag er hetzelfde uit als eerder.. Rolling Eyes ik zag dat mijn onder gebit niet goed zat,en niemand kon er wat aan doen,ik moest morgen maart naar mijn tandarts..dus ik de volgende dag met mijn onder gebitje in een bakje naar de tandarts..tja mevrouw die krijgen we er even niet in,u moet maandag maar terug komen,het was zaterdag...godvrtyyhgfdd.domme,
Waarom hebben ze daar niet opgelet.nu moet ik er zo bij zitten..nou ik naar huis,in de spiegel kijken,wat een hell.. Twisted Evil ben op maandag naar mijn tandarts gegaan ze hebben het ondergebit op zijn plaats gekregen..ik moest terug komen als ik druk plekken kreeg,ik vroeg haar wat dat was,ze antwoordde dat ik daar wel achter zou komen,en daar had ze gelijk in...wat een hell..pijn,stinken loszitten,niet kunnen eten voor zeker twee weken,maar vanaf het eerste moment eerst er gepraat over een klikgebit..uuuhh klikgebit,vroeg ik de eerste ker dat ik het hoorde..
Confused
Jaar dat past beter..dan heb je nooit meer last van een lostzitten gebit..ook maar hoe werkt dat dan vraag ik haar..nou dan maken we een paar gaatjes in je tandvlees als er genoeg ruimte is,en als er geen genoeg ruimte is vraag ik haar,tja dan moeten we wat ruimte gaan maken..ik was perplex..uuu voor mijn hoef dat niet zo nodig hoor,ik wen hier wel aan..ik vind het genoeg geweest zo..toch raad ik het je aan,het ken al binnen zes maanden..uuuhh nee dank je zeg ik haar met veel pijn in mijn mond, Wink ik ben naar huis gegaan en dacht na over mijn gesprek met mijn tandarts..ik was echt van slag door dit gesprek,want op het moment dat ik haar zei dat ik daar niet in geintereseert was deed ze heel afstandelijk.. Wink ik heb maanden lopen tobben,en ik vond dat ik niet meer goed werdt behandeld,zo kreeg ik een rebaese ik kom bij haar terug om mijn gebit in te doen hij paste niet,ik kreeg hem niet meer in,ze vertelde dat ik me aanstelde ik moest gewoon doorzetten,ze wilden mijn gebit gewoon in mijn mond duwen,ik kijk haar aan en vroeg waar ze mee bezig was..toen besloot ze toch maar om hem af te slijpen..ze stopte het gebit in. Mijn mond.voor ik naar bed gaat doe ik mijn gebit altijd even afspoelen om hem vervolgens weer in te doen,ik verging van de pijn,ze was vergeten om na het slijpen,mijn gebit even af te spoelen..allemaal splinters in mijn mond..ik heb het de volgende dag gelijk gezegd..ze vertelde me gewoon dat ik maar een. Andere tandarts moest zoeken..ik heb dat ook gedaan,mijn gebit is nogmaals gerebeast,maar ook deze man verteld mijn we gaan gauw een klikgebit regelen..nou zeg..IK WILGEEN KLIKGEBIT...ik vind het zat zo..ik wil een passend gebit..daar doen ze niet genoeg hun best voor..maar ik ben vanaf het begin zelf gaan experenmentéren.. Razz en ik moet je zeggen dat is mijn goed afgegaan,want na 5 maanden heb ik ontdekt dat ik me niet hoef te storten in weer een nieuwe ingreep..aangezien we het blijkbaar zelf maar uit moeten zoeken als je besluit dat deze ingreep meer dan genoeg is..kunstgebit kussentjes...wat een uitkomst...ik heb ze vrijdag binnen gekregen,ben mijn. Badkamer in gerend,deur op slot zodat mijn schatje niet plotseling d badkamer nodig heeft,aalles uit gepakt gedaan wat er in de beschrijving staat,en hup kunst gebit in mijn mond..man wat een verschil..ik hoef niet meer te plakken,een ik hoef verlopig geen tandarts meer te bezoeken,als ik dit eerder wist had ik het gelijk gebruikt als mijn wonden waren genezen..dat had me een hoop pijn en slapenlozen nachten gescheeld..mijn tanden staan veel mooier Inn mijn mond,het haal je drukkpunten weg mocht je die nog hebben..je praat veeeeel beter,en wat eens zo belangrijk is je heb niet zoveel speeksel meer..ik voel me er zo zeker door..ik moest mijn gebit wel drie keer daags plaken.
Nu doet ik een kussentje in smorgens en de volgende ochtend weer eens een nieuwe....ze zeggen dat je met een kussentje twee weken kan doen,maar dat gaat ik niet doen,want ik ben dan bang dat het gaat stinken..je kan ze online bestellen,inverpakkingen van 30stuks,let wel het zijn dan alleen boven of onder,ik heb het nog niet samen gezien.. Razz Laughing nu ben ik zooooo happy..dat ik besloten heb om het met iedereen te delen....want je moet het echt zelf doen..ik heb het gevoel dat de tandartsen alleen maar. Bezig zijn om hun zakken te vullen,,want waarom kunnen ze nu geen goed gebit meer maken,vroeger konden ze het wel..je ben een hoop geld kwijt en dan zou je toch wel een beetje service terug mogen krijgen...hun doen dat niet dus moeten wij kunstgebitten broeders en zusters mekaar maar wat helpen..veel sterkte voor mijn lotgenoten..iedereen gaat na een tijdje net zo graag weer lachen als ik,prachtig mijn gebit met het kussentje erin zit het ook nog goed... Laughing
Bomi
BerichtGeplaatst: 10-11-2014 11:59 Reageer met quote

Bloemelientje. Het gaat niet beter zitten, maar als de zwelling weg is kunnen ze een softlaag er in doen. Dat is al een genot, het zit dan veel beter.
Na een half jaar komt de rebase, helaas kan je dan wel weer wat last van drukplekken krijgen. Zelf gelukkig geen last van gehad.
Maar je moet alles zelf vragen, wacht niet op je tandarts, want die willen alles uitstellen of op hun manier doen.


Maxxie. We hebben zo te zien rond dezelfde tijd de operatie gehad. En om dezelfde reden ook nog. Kan me heel goed voorstellen hoe je je voelde toen je in de spiegel keek. Ikzelf werd er zelfs misselijk van en heb gehuild erg hard gehuild, dit was ik niet.
Nog heb ik wel wat moeite ermee, maar het wordt minder. Ben nog vaak misselijk van het plakspul. Maar ik hoor dus "kussentjes"?
Ik ga er op googelen, hoop dat ik ze vind en ze mij ook zo blij maken.
Mijn tandarts kwam ook aan met het klikgebit. Ik zie het wel zitten, moet zeggen ZAG. Mijn tandarts deed voorkomen als of zij dat wel even deed.
Ik gaf aan dat ik zoiets niet zonder narcose zou doen. Zij reageerde met dat ik overal voor bang ben. Dat was voor mij wel de druppel, ik modder zo wel aan. Geen gehoor in mijn kaakbot zonder totale narcose.
Bloemelientje
BerichtGeplaatst: 13-11-2014 1:37 Reageer met quote

Jeeetje wat een verhaal maxxie, bedankt voor je goeie tips, Ik ben inmiddels zo wat genezen, en ze helpen me echt goed bij de tandarts, Ik heb gisteren de hechtingen er uit laten halen en het is me al met al reuze mee gevallen, bij mij is er helemaal nog niet gesproken over een kliksysteem, ja helemaal in het begin toen mijn eigen tanden er nog in zaten dat dat wat was om mischien ooit eens over na te denken. Ze zijn erg meegaand en als er wat is kan ik altijd even tussen door langs komen( woon er zo wat naast )
Nu ze me de hechtingen er uit hebben gehaald is de vieze smaak gelukkig ook weg, jeetje zeg wat een geur ook het gebit stonk er gewoon naar. Maar nu zit het gebit zo los ... volgende maand gaan ze het als goed is opvullen met zo'n softlaag. Ik moet zeggen ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet en dat ik van mijn eeuwige hoofd en tandpijn af ben.
Ze hebben gelukkig ook een mooi gebit gemaakt wat precies bij me past en mijn gezicht is inmiddels van Hamster - Bever gelukkig weer back to Normal Wink Wat zag ik er uit !! hahah ik had niet goed genoeg gekoeld dus ik was helemaal bond en blauw , ze zijn zeker weten niet zachtaardig geweest tijdens het trekken, maar ik vergeef het ze, : )

Domi ik hoop dat je de kussentjes kunt vinden, zou mischien ook de perfecte oplossing zijn. Maar jeetje wat zijn die tandartsen bij jullie naar zeg! Hier zijn ze altijd behulpzaam nooit vervelend of nare opmerkingen. Ik moet zeggen dat ik ook wel met de billen bloot ben gegaan bij de tandarts, maar nooit een scheef gezicht, nooit een vervelende reactie.

Ik hoop dat die van mij straks met die softlaag ook meteen beter zit want het praten is zo wel erg moeizaam, bij elke zin moet ik hem weer aandrukken..... Hoop dat ik er straks met kerst kant bij kan zitten en het liefst ook nog een hapje mee kan eten met fatsoen Wink Ben door dit hele gebeuren albijna 6 kilo kwijt en ik weeg maar 57, brood eten gaat steeds beter en savond echt vlees doe ik nog niet vooral geen harde stukken krijg het gewoon weg niet weg.
Bloemelientje
BerichtGeplaatst: 14-11-2014 0:43 Reageer met quote

Nou ik Kukident gehaald, Ik ben helemaal gelukkig, ding zit muur vast : ) Er zit ook nog een Frech smaak aan dus mijn dag kan niet meer stuk! Bomi ben je al achter de kussentjes gekomen? Ik heb hier de link voor je http://www.postordershop.nl/Fit-Gezond/Set-van-30-Kunstgebit-kussentjes.html
zonnestraal001
BerichtGeplaatst: 14-11-2014 9:41 Reageer met quote

Hallo mede gebitdragers..... nou ik heb afgelopen woensdag mn gebit laten trekken, de kiezen waren al een half jaar geleden getrokken het ging alleen om de tanden (ik dacht eitje). Nou het was een drama! zo'n pijn vd verdovingen vooral die in je gehemelte wat een hell! Ook bijna overal hechtingen in, hebben jullie dat ook? en dan dat gebit er overheen, onderkant kreeg ie niet goed dus hoppa nog meer verdovingen erin, ik heb gegild vd pijn! Na ruim 1 uur daar gezeten te hebben was alles dr uit en gebit dr in....... eerst erg veel kokhalzen maar ik lees dat iedereen daar last van heeft Embarassed Ik had direct al pijn in mn rechter boven wond en rechts onder...... en het is alleen maar erger geworden. Donderdag terug geweest voor nazorg, wat vies zeg! Embarassed ik kreeg er een onstmettende naar pepermunt smakende gel in, in m gebit dat was lekker fris, beetje drukpuntjes weggeslepen en weer op huis aan. Gisteravond werd het slechter in bed, ik heb syndroom van sjogren dus heel snel een droge mond en dat geeft denk ik nu veel problemen. Deze nacht niet geslapen, veel pijn, meer zwelling in mn gezicht waarsch. ook binnen in mn mond en dat ondergebit drukt er nu veel meer in omdat er een langere kant ad ene kant zat dat heeft ie gisteren weggeslepen. Ik heb veel pijn, krijg nauwelijks mn medicijnen weg laat staat iets eten, hoe doen jullie dat of heb je dat gedaan?? ik drink maaltijdshakes meer krijg ik er niet in, kan ook niet goed mn kaken opendoen, hoop dat ik vandaag weer terecht kan bij mijn tandarts, voel me niet fijn, heb ook veel last van overtollig speeksel (sorry) kan het niet wegslikken.....
zonnestraal001
BerichtGeplaatst: 14-11-2014 9:43 Reageer met quote

oh ja die softlaag krijg ik ook a.s. woensdag omdat het bij mij te ruim zit, als ik probeer te eten schiet mn ondergebit al los.... ook zo iets grrrr
Bomi
BerichtGeplaatst: 26-11-2014 20:44 Reageer met quote

Dankje voor de link bloemelientje. En ja die kukident frech is wel oke. Al begin ik er misselijk van te worden, want te weinig..zit het onderstukje zo los en teveel komt het er onderuit en nouja jak.

Zonnestraaltje wat een ellende, ik heb het onder narcose laten doen. Ellende alsnog. Ik heb de eerste 2 a 3 wkn op vaste tijden pijnstillers geslikt. Ibrufen en paracetamol tegelijk. Dat was de enige manier. Vaste tijden. En de hechtingen waren gelukkig oplosbare. En inderdaad de eerste wkn sowieso zacht "drinkbaar" voedsel.

Een week later al een softaag? Ik mocht dat pas na drie mnd en na een half jaar een rebase. Ook al zei ze eerst na een jaar.
Ben zelf nog steeds aan het twijfelen over het klik, want tja dat onderstukje is gewoon erg irritant als het niet plakt dan gaat het je hele mond door. Maar blijf erbij als het niet onder narcose kan dan blijf ik maar plakken. Geen spuiten spuiten in mijn mond zonder narcose.
Netteke 43
BerichtGeplaatst: 22-12-2014 6:35 Reageer met quote

 Hallo allemaal, 
Ik ben Netteke,43 jaar tot nu na 20 jaar gelukkig getrouwd en heb een zonemans van bijna 21. 

Ook ik hoor sinds afgelopen maandag de 15de december onder de gebit dragers. 

Opzicht is er bij mij in 3x getrokken worden. Eerst alles boven en onder linkerkant weekje later de andere kant. Daarna terug voor paar x de beet en afgelopen maandag kreeg ik alle voortanden boven en onder getrokken. Totaal in 3 weken tijd 21 stuks. (De rest was van te voren al es getrokken of vanzelf uitgevallen) 

Opzicht is alles vlotjes en zonder napijn goed gegaan. 
Maar 
Ja Maar het ondergebit drukt aan alle kanten en laat het los eten kan ik niks met mijn gebit in, zelfs geen pudding met een lepel zodra ik mijn monde open doe rammelt die.Praten is ook moeilijk want het glipt me zo door mijn mond heen. Bovenaan zit die wel goed. Ik mocht de volgende dag mijn gebit uitdoen voor de nacht dat het tandvlees op rust kon komen. 

Opzicht zo helemaal geen pijn alleen daar waar het drukt en dat alleen bij het onderste gebit. 

wanneer hadden jullie dat softlaagje gekregen. Krijg je dat ook bij de tandarts want ik heb alles bij mijn eigen tandarts laten doen. 

Straks bel ik nog es mijn tandarts op want die druk is afschuwelijk. Afgelopen dinsdag was ik ook al geweest maar daar had hij niks met het gebit gedaan. Hopelijk vandaag wel. Want vanaf volgende week heeft hij vakantie. .
Netteke 43
BerichtGeplaatst: 22-12-2014 6:44 Reageer met quote

En de laatste 2 dagen heb ik een heel in engend gevoel sinds ik plakken mag. Dan wil ik het liefste dat ding zo eeruit trekken..pffff Hebben jullie dat ook?
Index > Tandheelkunde > Nieuw gebit....
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring