Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Gezondheidszorg > Second opinion rugproblemen, maar waar?
Auteur Onderwerp: Second opinion rugproblemen, maar waar?
mmaria
BerichtGeplaatst: 24-10-2014 9:36 Reageer met quote

Hallo iedereen,
na de diagnose van de neuroloog van mijn rug, artrose en stenose, die dus nogal wat effect gaat hebben op mijn werk en daardoor verdere leven, ben ik op zoek naar een second opinion. Er blijven te veel vragen open staan, zoals welke graad slijtage, waar zit het precies, al die vragen kreeg ik niet de tijd voor om te stellen, meneer stond al bij de deur om me uit te laten, met de woorden er is niets aan te doen en ik hoef u dus ook niet terug te zien..........Pijnstilling niet aan te raden, slecht voor de maag, pijnpoli geen optie want zit op meerdere plekken, operatie geen optie, dat kreeg ik ook nog even mee.
Ik zal maar niet verder in gaan op de manier zoals ik daar behandelt ben, maar zit me niet lekker. Ik verwacht niet dat een arts of specialist zich betrokken voelt bij mijn ellende, maar even de tijd nemen om wat uit te leggen zou fijn zijn!

Opheldering bij de huisarts leverde ook niet veel op, ik weet nu wel waar de artrose zit, maar welke graad is niet bekend. De stenose blijft een vraagteken, blijkt op 2 plekken te zitten, maar waar, aan de binnen of buitenkant van mijn wervelkolom, daar kwam de huisarts niet uit. Er wordt gesproken van een "relatieve stenose", maar daar kan ik toch niets mee?!
Omdat ik toch graag precies wil weten hoe of wat(is toch niet zo raar?!) een verwijzing gevraagd naar een reumatoloog, als iemand me uit kan leggen in welke graad de artrose zich bevindt, dan is het toch wel een reumatoloog, maar nee, er wordt tegen me gezegd dat ook die me niet kan helpen, niemand kan me helpen, het is zoals het is......

Ik heb de meeste last van de stenose, die drukt op mijn zenuwen. Ik begrijp echt wel dat er aan artrose niets te doen is, maar ik weet na zoeken op internet dat er wel degelijk mensen geopereerd zijn aan een stenose. Het lijkt me niet zaligmakend, maar is wel een prettiger vooruitzicht voor als ik het niet meer uit kan houden..ik zou graag willen weten of dat ook een optie voor mij is. Bovendien wordt er aangegeven dat hoe langer de zenuw klem zit, hoe groter de schade zal worden.

Ik wil nu een second opinion, maar twijfel hierbij of ik weer naar een neuroloog moet of een neurochirurg. Ik had gehoopt op opheldering en hulp van de huisarts, maar helaas.
Hebben jullie enig idee? Ik krijg natuurlijk maar 1 second opinion, dat moet ik nu wel goed doen.
En is er iemand die een goede neuroloog of neurochirurg aan kan raden? Ik ben zo radeloos, dat afstand me niets uit maakt, ben zelfs bereid om naar het buitenland te gaan.
Alvast bedankt voor jullie hulp, want ik weet het even niet meer...
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 25-10-2014 23:37 Reageer met quote

Hallo Maria,
Zelf zou ik 't niet weten.
Het beste lijkt mij om contact op te nemen met je zorgverzekeraar en die te vragen naar een specialist voor een second opinion. Mogelijk weten zij ook wie er goed in is...
Groetjes, Musje.
matti100
BerichtGeplaatst: 26-10-2014 20:33 Reageer met quote

Ik zou nog een keer terug gaan naar dezelfde neuroloog. Gewoon zeggen dat het nog niet duidelijk is.
Ook zou je misschien kunnen denken aan een orthopeed.

En slechts één second opinion....,..? Als je problemen houdt, moet je gewoon terecht kunnen bij een arts die jou wel helpt. Dat zijn niet allemaal second opinions. Je moet je niet als " second opinion" laten verwijzen naar een andere specialist. Gewoon een losse verwijzing. Kan ook naar een andere neuroloog. Want bij een echte second opinion moet je eigenlijk terug naar de oorspronkelijke behandelaar. En dat ben je niet van plan..... Dat is duidelijk: je vond deze arts niet goed.
En heb je dit al gelezen? http://www.nvvn.org/patienteninfo/rug-stenose.php
mmaria
BerichtGeplaatst: 29-10-2014 11:18 Reageer met quote

matti 100, dankjewel voor je antwoord, de link had ik inderdaad al gevonden. Ik ben wijzer geworden van het internet dan van de neuroloog. Ik zeg niet dat de neuroloog die ik gehad heb niet goed is in deskundigheid, in uitleg is hij zeker niet goed- als je met vragen zit en hij doet de deur al open om je uit te laten met de woorden "ik hoef je niet terug te zien, ik kan niets voor je doen", dan houdt het daar op, klaar.

Ik ging voor een verwijzing naar de huisarts, ik wilde graag meer uitleg van een reumatoloog of orthopeed. Ik kreeg geen verwijzing, want "niemand kan wat voor je doen". Bovendien zou een orthopeed alleen baat hebben bij mensen die artrose hebben aan hun handen volgens onze huisarts?! Maar dus gewoon GEEN verwijzing. Ook was het voor de huisarts zelf niet helemaal duidelijk wat ik nu precies had?

Ik ga dus nu voor een second opinion- niet omdat ik twijfel aan de diagnose, maar ik wil meer uitleg- ik weet niet eens op hoeveel plaatsen het zit, welke graad ik heb en of er echt helemaal niets te doen is aan de stenose. Ik weet dat er aan artrose weinig is te doen, maar ik heb de meeste last van de stenose, ik wil weten wat de mogelijkheden zijn in MIJN geval.

Voor een second opinion zou je terug moeten naar de oorspronkelijke behandelaar volgens jou? Dat is niet waar. Ik geloof in de diagnose, er zijn genoeg patienten die dat niet doen, en die zouden dan terug moeten naar dezelfde behandelaar? Daar zouden ze dus niets mee opschieten.

Ondertussen contact gehad met de zorgverzekeraar voor de second opinion, ik mag een ziekenhuis van mijn keuze uitkiezen hiervoor. Nu alleen nog beslissen waar ik terecht kan voor een neuroloog die me wel goed wil uitleggen wat ik nu precies heb en wat mijn eventuele keuzes zijn.
matti100
BerichtGeplaatst: 25-02-2015 2:40 Reageer met quote

Dat je terug moet naar de oorspronkelijke behandelaar staat in de polisvoorwaarden. Maar trek je daar niets van aan. Want dat is een voorwaarde die geen rekening houdt met de praktijk.,
Index > Gezondheidszorg > Second opinion rugproblemen, maar waar?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring