Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Speekselkliersteen
Auteur Onderwerp: Speekselkliersteen
Kimmmxx
BerichtGeplaatst: 05-10-2014 3:00 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb vreemde klachten en vraag me af of er meer mensen zijn die dit hebben meegemaakt.

Ik ben een gezonde dame van 24, werkzaam in de zorg (nachtdiensten)
Zo'n anderhalf jaar geleden heb ik voor het eerst een speekselkliersteen gehad, flinke zwelling in mijn hals en pijn bij het eten/drinken. Vooral zuur eten.
Toentertijd wist ik niet dat het om een speekselkliersteen ging en verdwenen de klachten vanzelf. Nou is het zo dat het pijnlijke gevoel e.d. zo ongeveer iedere 2 à 3 maanden terug keerden.

Toen ik weer een steen had een half jaar terug bij de huisarts geweest, deze adviseerde mij om zure matten te eten in de hoop dat de steen eruit zou komen. En inderdaad, na een paar uurtjes (en veel pijn) verder zat de steen in het uiteinde van de klier onder mijn tong en heb ik hem zelf eruit kunnen 'knijpen'.
Ik bleef hopen dat hij niet meer terug zou komen, maar helaas. 3 maanden later was de steen er weer.....
Heb nu een verwijzing voor de kaakchirurg waar ik aanstaande woensdag naar toe moet voor consult.

Ik lees op internet veel over speekselklierstenen, maar lees nergens dat mensen hem steeds weer terug krijgen. Ik ben inmiddels zo erin getraind dat ik ze steeds zelf verwijder haha. Krijg er wel steeds vreemdere klachten bij als ik een steen heb zoals: jeuk over heel mijn lijf (de vorige keer in mijn handpalmen, gruwelijk irritant!), misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid. Al kan ik zelf deze klachten niet echt aan speekselklierstenen linken maar goed.

Ik ben benieuwd of er meer mensen zoiets hebben (meegemaakt)
Het lijkt wel of ik 'n mooie glijbaan met stenen in mijn klier heb zitten waar er zo nu en dan eentje vanaf glijd Smile

Ik zal jullie op de hoogte houden en ik hoor graag jullie reacties.

Groetjes Kim
thea
BerichtGeplaatst: 06-10-2014 20:24 Reageer met quote

hallo mijn man heeft dit ook gehad. vorig jaar 1x en begin dit jaar ook weer. bij beide keren is de steen er naar een paar dagen vanzelf uitgekomen. Inderdaad na het eten van zure dingen. Hij heeft de steen iedere keer in zijn linkerwang zitten. Wat zorgt voor flinke zwelling in zijn gezicht en hals en heel veel pijn in zijn oor.Dachten in eerste instantie dat hij de bof had. Tot nu toe is het rustig gebleven.......hoop dat het ook weg blijft!!!het is geen pretje.dus het komt wel vaker voor dat het terug komt.succes Smile
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > Speekselkliersteen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring