Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > nissen fundoplicatie operatie
Auteur Onderwerp: nissen fundoplicatie operatie
coolie888
BerichtGeplaatst: 25-09-2014 18:35 Reageer met quote

hallo,
ik heb al enige tijd enorme last van maagzuur dat steeds omhoog komt en men slokdarm irriteert.
Na een heleboel medicatie(maagzuurremmers) te slikken, krijg ik van elke maagzuurremmer bijwerkingen.
Nu is mijn laatste optie een operatie,heeft iemand al ervaring gehad met het nissen operatie.
Dank u
Libera
BerichtGeplaatst: 25-09-2014 18:49 Reageer met quote

Hoi coolie888,
Ik heb 10 jaar geleden een nissen fundoplicatie (nissen plastiek) gehad ivm ernstige reflux en breukje middenrif. Destijds werd bij mij de maag losgemaakt van de milt en vervolgens werd de maag als een soort manchet onderaan de slokdarm gelegd. Ik weet niet of ze de operatie nog steeds op deze manier uitvoeren. Bij mij is het middels een kijkoperatie gedaan. Geen kleine ingreep maar de klachten zijn niet meer teruggekomen. Ik moet wel oppassen met het eten van wit brood en rijst. Het gebeurt wel eens dat dat niet wil zakken maar verder gaat het goed, heb nooit spijt gehad van deze ingreep.

Succes.
coolie888
BerichtGeplaatst: 25-09-2014 20:49 Reageer met quote

en wat als je iets verkeerds hebt gegeten en je wil dat er terug uitbraken? lukt dat dan?
Libera
BerichtGeplaatst: 25-09-2014 21:07 Reageer met quote

Ik kan inderdaad niet meer overgeven. Omdat het vanwege meerdere aandoeningen de nodige medicijnen slik heb ik hierbij toch nog een maagzuurremmer, nexium 20mg.
sparretje
BerichtGeplaatst: 26-09-2014 12:33 Reageer met quote

Mijn zoon van 9 heeft inmiddels al 3 antirefluxoperaties achter de rug. De 1e 2 waren Nissen en de laatste een redo thal. Alle 3 keer heeft dit niet het gewenste resultaat gegeven. Momenteel zijn we weer in afwachting van gastroscopie. Deze zal gaan plaatsvinden in WKZ Utrecht. De professor van de kinderchirurgie zal zelf ook aanwezig zijn. De reflux is in alle hevigheid terug. Uit pH-metrie kwam naar voren dat hij dagelijks 269 refluxpieken heeft en de langste was ruim 50 minuten. Komt overeen met een percentage van 35%. Mijn zoon slikt momenteel 3x daags 40 mg Pantozol. De kindergastro-entroloog in Nijmegen is van plan om de Pantozol te gaan maximaliseren, maar we moeten eerst de uitslag van het onderzoek afwachten.
Overgeven kan hij nog wel, maar het gaat een stuk moeizamer .Andere gegevens kun je vinden onder het kopje : misselijk van Refluxklachten. Hier kun veel vinden.
coolie888
BerichtGeplaatst: 26-09-2014 17:52 Reageer met quote

dan staat een nissen operatie blijkbaar nog wel niet op punt,nou als ik het laat doen is het wel in belgie,nl in leuven. goed,ik ga het nog eens bekijken.
wel erg voor je zoontje al 3 reflux operaties,hopelijk moet hij niet te hard afzien.
sparretje
BerichtGeplaatst: 27-09-2014 10:26 Reageer met quote

De operatietechniek kunnen de specialisten goed uitvoeren, maar het is de vraag hoe het naderhand is. De artsen zeggen ook dat ze gaan opereren om winst er uit te halen. Wat er precies gaande is bij mijn zoontje weten ze niet. De manchet laat steeds los. Daarnaast heeft hij een vertraagde maaglediging. Na de laatste operatie is hij 4 dagen thuis geweest toen hij weer 8 dagen in het ziekenhuis heeft gelegen. Zijn slokdarm was dusdanig opgezet dat hij begon te braken. Uit slikfoto`s bleek zijn slokdarm te zijn opgezet. Vaste voeding kon niet passeren. Getracht werd om met veel drinken te gaan overstappen op drinkvoeding. Dit was niet haalbaar. Uiteindelijk kreeg hij sondevoeding. Hij heeft voeding zonder vezels, omdat hij de multi fibre niet verdroeg. Sinds maart krijgt hij dus sondevoeding. De MDL-kinderarts heeft voorgesteld om hem `s nachts te voeden, zodat hij overdag toch nog wel iets kan eten. De arts heeft wel gezegd dat zijn kwaliteit van leven onder druk staat. Moet je wel zeggen dat de artsen het in deze hoedanigheid niet hebben meegemaakt. Ze hebben geen voorbeelden. Dus hoe zijn toekomst er gaat uit zien is onbekend.
sparretje
BerichtGeplaatst: 26-10-2014 10:30 Reageer met quote

Op 9 oktober heeft onze zoon weer een gastroscopie ondergaan.Hieruit bleek dat het middenrif weer veel te ruim is en dat de manchet weer te los ligt en geen functie meer heeft. De professor zei dat er weer iets aan gedaan moet worden.Daarnaast hebben ze behoorlijk wat biopten van de slokdarm genomen. Hiervan krijgen we a.s. donderdag uitslag en dan krijgen we ook te horen wat er zal worden gedaan aan het middenrif en de manchet. De kinderarts uit Nijmegen heeft intussen ook al contact met de professor gehad en zei dat het nu ook tijd wordt om een PEG of PEJ sonde aan te gaan leggen. Het is nu gebleken dat afbouwen van sondevoeding niet haalbaar is. A.s dinsdag hebben we een consult met de anesthesist en dan zal hij op de lijst komen voor de operatie. Erg spannend allemaal. Ze vinden het erg raar dat ze het niet onder controle krijgen.
sparretje
BerichtGeplaatst: 03-11-2014 17:07 Reageer met quote

Afgelopen donderdag hebben we telefoon uit Utrecht gehad. De planning is dat onze zoon in de 2e helft van november wordt geopereerd. Uit de scopie is gebleken dat er in de biopten cellen zaten die in de maag horen te zitten.
De professor zei dat hij geen PEG wil gaan aanleggen, omdat je dit niet moet doen bij een vertraagde maaglediging. De operatie zal worden uitgevoerd met andere techniek. Het blijkt dat in het middenrif erg veel druk zit en dit zal moeten worden verplaatst.
sparretje
BerichtGeplaatst: 01-12-2014 18:59 Reageer met quote

Onze zoon is inmiddels weer thuis na de operatie. Hij is op 18 november geopereerd en afgelopen weekend thuis gekomen. De operatie heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Hij had ontzettend veel verklevingen. De maag en lever zaten weer aan elkaar vast en tijdens het losmaken van verklevingen zijn er een 2/tal gaatjes in de maag ontstaan. In het diafragma zat ook een gaatje. Dit moest worden gehecht. De professor zei naderhand dat hij door de bomen het bos niet meer zag. De operatie heeft ruim 2 uur langer geduurd dan de planning van hem. Vervolgens zijn ze de volgende dag 1,5 uur bezig geweest om de sonde van de maag naar de dunne darm door te voeren. hij moest ook nog weer terug naar de uitslaapkamer, omdat zijn epiduraal niet goed werkte. Hij voelde de pijnstilling pas in zijn benen en niet in het operatiegebied. Uiteindelijk ging dit ook niet goed en kreeg hij het per bolus ingespoten, waardoor hij hallucinaties kreeg. Nu wordt hij gevoed via de dunne darm en mag hij geen eten en drinken. Hij wordt 20 uur per dag gevoed. Ze hadden gehoopt om 18 uur te bereiken, maar dat gaat niet. Hij heeft erg veel voor zijn kiezen gehad. De voeding die hij kreeg was niet goed omdat hij diarree kreeg. De artsen kwamen niet op het idee om vezelrijke voeding te geven. na aandringen van mijn kant heeft hij dit gekregen en begrepen ze niet waarom ze zelf niet op dit idee waren gekomen.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 02-12-2014 1:25 Reageer met quote

Hai Sparretje,
Dat was dus weer bijna 2 wkn. ziekenhuis voor jullie zoontje. 't Gaat ook nooit direct goed hè; ik heb begrepen dat verklevingen in de buik vaak ontstaan als de chirurg gepoederde handschoenen gebruikt.

Hopelijk krijgt je zoontje nu weer wat rust... Hoe is hij er zelf onder?
Hij zal de afgelopen jaren vaak niet naar school gekund hebben; kan hij nu binnenkort weer terug naar school of moet hij eerst nog verder aansterken?
Ik hoop dat deze operatie afdoende is geweest en dat 't nu verder in een stijgende lijn zal gaan.

Heel veel sterkte, groetjes, Musje.
sparretje
BerichtGeplaatst: 02-12-2014 17:26 Reageer met quote

We hopen dat hij nu weer even vooruit kan. Ik vrees dat dit ijdele hoop is. Volgende week moet hij weer voor controle naar de professor en dan maar zien hoe het verder zal gaan. Hij heeft nog een x-aantal keren per dag wel last van maagzuur. Dit zullen ze ook niet goed gaan krijgen. ik denk dat zijn medicatie weer aangepast moet worden om beter te kunnen functioneren. De MDL-arts zei al tegen ons om de medicatie te gaan maximaliseren en niet te optimaliseren. Eerst volgende week maar weer afwachten.
sparretje
BerichtGeplaatst: 08-01-2015 17:14 Reageer met quote

Onze zoon wordt volgende week donderdag en vrijdag weer opgenomen in Utrecht. Hij krijgt dan weer een pH-metrie. Het blijkt dat hij nog steeds last van maagzuur heeft. De professor heeft naast de losec ook nog weer ranitidine voorgeschreven. Tevens wilde hij hem ook nog motilium geven. Dit weigeren we om te geven, omdat hij hiervan in shock raakt. Heb met Nijmegen overleg gehad over dit middel en heeft mij ten zeerste het gebruik afgeraden. Als er dan iets moet worden voorgeschreven dan zal dat Erythrocine moeten zijn. Dit hebben we al gebruikt, maar volgens de arts had dit geen enkele zin. Dus waarom zou je het gaan doen.
PindyMindy
BerichtGeplaatst: 31-03-2017 12:33 Reageer met quote

Hoi,

Sparretje hoe is het nu?

Zou graag eens met je speken. Zelf heb ik reflux en mijn twee zoontjes van 5 en 7 ook.

Groetjes,
sparretje
BerichtGeplaatst: 25-10-2017 9:51 Reageer met quote

Hoi.
Ben een poos afwezig geweest.
Heel gedoe gehad omtrent onze zoon.
Onze zoon heeft ondanks de 4 antirefluxoperaties nog altijd wel last van reflux. Hij slikt 100mg pantoprazol per dag. Daarnaast krijgt hij forlax en krijgt eiwitten toegevoegd. In zijn sondevoeding zitten deze nl niet. Hij heeft sinds 2014 sondevoeding via de dunne darm. In 2015 heeft hij een jejunumstomie gekregen maar dat is drama. Vanaf begin loopt het niet goed.
Het probleem is dat zijn stoma niet goed werkt. Darmsappen horen via stomakanaal afgevoerd te worden maar bij hem loopt het op de huid. Hierdoor smetplekken en veel last van slijm en oud bloed wat uit de stoma komt. Het stinkt ook erg. In Nijmegen hebben ze geprobeerd om een kweek te nemen en de bult die erop zit te verwijderen. Helaas mislukt. Het viel in slierten uiteen. Het stomakanaal hebben ze schoongemaakt en er blijken in darmstelsel woekeringen te zitten. Wat dat is weten ze niet.
Ze staan met rug tegen de muur. Afgelopen maandag zijn we voor 2nd opinion in UMCG geweest. Nijmegen had dit geregeld. Ook in Groningen hebben ze dit nog nooit gezien. De chirurg zei dat het lijkt dat er een stuk darm via stoma naar buiten komt. We zeiden dat ze dit ook al eens hadden weggehaald en het binnen 2 weken er weer zat. Ze hebben vandaag groot overleg waarin dit zal worden besproken met alle chirurgen en mdl-artsen. Grote vraag is wat het is en wat er aan te doen. We worden op 6 november gebeld. Afwachten. We vrezen dat stoma wordt opgeheven. Een nieuwe aanleggen lijkt Nijmegen geen goed plan omdat we dan zelfde probleem weer zullen krijgen. We vrezen dat ze straks richting TPV gaan. Gastrostoma is ook niet meer mogelijk
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 16:00 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > nissen fundoplicatie operatie
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring