Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > Verkeerde diagnose tandarts van wacht
Auteur Onderwerp: Verkeerde diagnose tandarts van wacht
Bolleboos
BerichtGeplaatst: 24-09-2014 2:26 Reageer met quote

In ieder geval al bedankt om mijn bericht te lezen. Om een en ander goed te kunnen begrijpen zal ik eerst even kort de situatie schetsen.

In mei van dit jaar ben ik bij de tandarts van wacht terecht gekomen wegens een pijnlijke tandinfectie aan de linkeronderkaak. Ik was, voor deze consultatie, al 2 jaar niet meer bij een tandarts geraakt. Dit omwille van grote angst, veroorzaakt door een zeer slechte tandarts ervaring (nu ongeveer 2.5 jaar geleden). Ik ben me er van bewust dat dit volledig mijn eigen verantwoordelijkheid is. Eigen schuld, dikke bult.

Tijdens de consultatie bij de tandarts van wacht kon er volgens de tandarts niet vastgesteld worden welke tand de infectie veroorzaakte, omdat er 5 tanden (kiezen) waren met problemen (caries). De ene al wat erger dan de andere. De tandarts heeft enkel een visuele controle gedaan, er zijn geen fotos genomen tijdens de consultatie.

De tandarts stelde voor om alle 5 de tanden te laten trekken, volgens de tandarts waren deze tanden te ver heen en was er niets meer aan te doen.

Ik heb dit echter geweigerd, de tandarts heeft me AB voorgeschreven, ik heb de rekening betaald en ben gegaan. Het was echter een zeer onaangenaam bezoek. Vooral omwille van een zeer onvriendelijke tandarts, misschien omdat het zondag was en dat de bewuste tandarts van wacht was? Wie zal het zeggen.

Ik kan begrijpen dat de tandarts mij liever niet zag komen, die mensen doen hun uiterste best om tandverzorging te promoten over alle klasses van de bevolking, en dan loopt er iemand binnen met een lelijke infectie, die al 2 jaar geen tandheelkundige zorgen meer genoten heeft. Anderzijds was dat omwille van grote angst en ergens moet hier ook respect voor kunnen getoond worden, volgens mijn mening. ik heb overigens zelf niet gekozen om zoveel angst te ontwikkelen voor de tandarts.

Gelukkig ben ik de week erna bij een andere tandarts langs gegaan voor een 2de opinie. Deze tandarts vertelde me echter dat er geen enkele van de 5 aangetaste tanden getrokken hoefde te worden. ze waren nog perfect behandelbaar. Ondertussen zijn de behandelingen allemaal achter de rug, ik heb dus men angst kunnen overwinnen en ik heb terug een gezond gebit, zonder ook maar 1 tand te laten trekken!!! Wat een opluchting.

De reden waarom ik hier mijn verhaal doe is de volgende. Ik ben totaal niet blij met de diagnose van de tandarts van wacht. als ik had toegezegd op zijn eerste voorstel om de 5 tanden te laten trekken had ik nu 5 tanden minder gehad, terwijl dit totaal niet nodig was. Ik stel mij echter de vraag wat ik hiermee moet doen?

Moet ik dit zomaar onberoerd laten? Moet ik hiervoor klacht neerleggen? Wat zouden jullie me aanraden in deze situatie?

Alvast bedankt.
Index > Tandheelkunde > Verkeerde diagnose tandarts van wacht
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring