Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Genitiale Herpes, nieuwe relatie?
Auteur Onderwerp: Genitiale Herpes, nieuwe relatie?
Maluku
BerichtGeplaatst: 02-09-2014 11:32 Reageer met quote

Beste mensen,

Sinds 2007 is er bij mij GH geconstateerd. Ik dacht dat mijn wereld verging en nu na jaren later heb ik nog steeds een schaamte om mij open te stellen voor iemand anders. Ik had losse contacten, maar altijd veilig gevreeƫn. Ik ging 10 jaar lang met iemand om, die een relatie had. Veroordeel mij niet, want ik ben er niet trots op. Ik zal dat ook nooit meer doen, met iemand anders omgaan, die een relatie heeft. Anyway toen ik met hem omging, deden we het in het begin altijd veilig, naarmate deden we het zonder condoom. Om de zoveel tijd liet ik mij altijd testen. De uitslag was altijd negatief. Tot op de dag dat ik tintelingen, jeuk en pijn begon te krijgen aan mijn vagina. Ik dacht wat is dit?!

Ik ben naar de huisarts gegaan en die kon mij gelijk vertellen dat ik GH heb, om het te bevestigen heeft de huisarts een test gedaan, zwart op wit kreeg ik op papier, u heeft GH.

Ik had er nooit van gehoord of misschien wilde ik het nooit weten, want ik wist wel wat een koortlip betekende, maar nooit gedacht dat ik het daaronder zou krijgen, sterker nog, wist niet dat GH bestond. Ik heb degene ermee geconfronteerd en natuurlijk heeft hij mij gezegd, dat hij niets heeft, waar ik over heb gelezen, dat hij misschien een stille drager en nooit heeft geweten dat hij dat met zich meedroeg. Anyway, boosheid, verdriet, schaamte etc overvielen mij, mijn wereld was ingestort. Ik heb mijn suf gegoogeld en zag de meest nare foto's verschijnen.

De eerste uibraken waren het heftigst, zoveel pijn heb ik nog nooit gehad aan/ in mijn vagina. En in die tijd ging ik nog steeds om met die persoon, al wist ik dat hij het naar mij had overgebracht. Ik was te verliefd op die persoon, eindstand ben ik met die persoon gekapt en hij heeft nooit, tot en met heden toegegeven dat hij Herpes heeft. Ik zie dit als een straf, had ik maar nooit met een persoon moeten omgaan die een relatie had.

Sinds 2011 tot en met heden heb ik geen sexueel contact gehad met mannen. Ik durf dat gewoon niet. Ik schaam mij diep, hoe breng je zoiets pver, elke man rent toch keihard weg, als ze horen dat ik GH heb. Aan aandacht geen gebrek, maar ze moesten eens weten, dat ik deze Soa met mij meedraag

Psychisch ben ik er aan toe om weer sexueel contact te hebben, maar mentaal durf ik het niet aan. Ik hoop dat er ooit iemand op mijn pad komt, die mij zal nemen, wie ik ben, al draag ik dit voor mijn hele leven met mij mee. Ik ben bijna 43 jaar en nog te jong om mij af te sluiten, maar door de jaren heen, is het erin geslopen en weet ik niet meer hoe sex voelt, laat staan om iemand lief te hebben.

Mijn excuses voor mijn lange verhaal, dit is nog maar globaal wat ik heb opgeschreven. Ik kan nog uren doorgaan. Ik moest dit kwijt. Voor degene die dit leest, zou ik graag willen horen, hoe jouw ervaring zijn geweest en hoe de ervaringen nu aan de orde zijn.

Met vriendelijke groet,

Maluku
RobinHood
BerichtGeplaatst: 04-09-2014 15:53 Reageer met quote

Dag Maluku,

Lees de verhalen eens van mij en JustMe in dit forum:
http://www.medischforum.nl/viewtopic.php?p=530048#530048
Dan lees je hoe ik er mee om ga. Heb je nog vragen, stel ze dan aan mij.
Ik ben ook bereid om je persoonlijk met je e-mailen. Dan kan ik even mijn email openzetten op dit forum in mijn profiel.
Laat even weten of het lezen van voorgaande berichten op dit forum je alvast geholpen hebben.
Groetjes RobinHood
love123
BerichtGeplaatst: 31-05-2015 2:12 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb een relatie gehad met iemand die zijn leven compleet gelogen heeft. Hij bleek niet de persoon te zijn die hij was dat hij zei. Hij heeft alles goed verborgen weten te houden. En zelfs ontkennen dat ik de herpes van hem had. Maar ik ben overal achter gekomen. Het is een viespeuk die het met iedereen doet terwijl hij mij duidelijk maakte hoeveel hii van me hield en blablabla. Wat achteraf allemaal gelogen was. Woedend was ik zeker maar die herpes doet Me voorgoed aan hem denken. Ik heb sinds januari herpes en sinds maart ben ik overal achter gekomen. Als je een tijdje met iemand bent dan denk je ach we zijn al een tijdje samen het kan wel zonder. Tot de dag van vandaag heb ik er zooo spijt van het was het zeker niet waard en seks met hem al helemaal niet maarja ik kan de tijd niet terug draaien. Ik heb veel uitbraaken gehad telkens voor ik ongesteld werd en tijdens mijn menstruatie. Ik heb iemand leren kennen en ik heb hem eigenlijk vrij snel verteld over de herpes die ik in me lichaam heb. Ik wilde mezelf de pijn besparen voor het geval hij me al niet meer zag zitten. Maar tot me verbazing zei hij dat veranderd niks tussen ons. Ik ben heel blij dat ik iemand die geen herpes heeft mij toch nog steeds Wilt. We hebben zelfs al sex gehad uiteraard veilig!! Ik vraag me alleen af hoe ga ik het onveilig doen zonder me partner te besmetten als ik zwanger zou willen raken? Moet ik sperma laten inbrengen via het ziekenhuis? Of wanneer kan dat? Weet iemand dat?
RobinHood
BerichtGeplaatst: 01-06-2015 15:58 Reageer met quote

Wat is veilig? Met condoom?
Ik heb HSV2 opgelopen, achter de condoom rand. Dus een condoom beschermt niet altijd.
Maar over onveilige sex kan ik dit vertellen. Ik heb een relatie gehad waarbij de dus
geen condoom gebruikte, zij had geen hsv2. Condoom beschermde haar immers niet als ik een uitbraak had.
Maar door alleen sex te hebben als ik geen klachten had en blaasje hebben we toch ruim een half jaar
sex gehad. Zij heeft niets opgelopen.
Als je vaak een uitbraak hebt, vaker dan 6 keer per jaar kun je ook valaciclovir door slikken, iedere dag. Dat voorkomt dat het virus zich kan vermenigvuldigen.
Maar je hebt sinds januari het herpes virus, in maart is je relatie op de klippen gelopen en nu heb je al een andere vriend met wie je kinderen wil. Loop je niet te hard van stapel?
love123
BerichtGeplaatst: 03-06-2015 2:00 Reageer met quote

Oke goed om te weten. Nee ik ga nog niet aan kinderen beginnen maar ik vroeg het Me af. Het lijkt idd aan hoe ik het zei dat ik nu al wil beginnen aan kinderen. Dat zou idd snel zijn. Ik denk dat ik dan het beste naar de huisarts kan gaan mocht ik kinderen willen in de toekomst natuurlijk hihi.
love123
BerichtGeplaatst: 04-07-2015 3:05 Reageer met quote

Mijn vriend en ik zijn heel happy samen. Vandaag hadden we hetverover hoe jammer het is dat ik onveilige sex heb gehad voor dat ik met hem was. Ik durf het niet echt te vragen maar ik wilde oraal bevredigd worden maar hij is ook bang om herpes op te lopen. Ik heb op internet gekeken voor een beflapje maar het liefste zou ik het zonder willen. Weet iemand of het een groot risico is of dat die virusremmers sterk genoeg zijn om hem niet te besmetten. Ik durf het aan niemand te vragen. Me vriend Wilt het aan zijn huisarts vragen maar ik wil graag weten hoe dit zit zonder het te vragen aan de huisarts. Wamt kan de huisarts ook zien wanneer je iemand niet kan besmetten of hoelang?
O
RobinHood
BerichtGeplaatst: 07-09-2015 23:38 Reageer met quote

Hoi Maluku,

Jammer dat er nooit meer reactie van je is gekomen.
Helaas is er geen nederlandse soa-dating site, maar wel een Amerikaanse: Positive Singles.
Wellicht een man vinden die leuk is en ook herpes heeft.

@Love123

Hi Love123,

Ik heb bijna negen maanden een vriendin gehad zonder dat ze hsv2 had.
We hebben uitgebreide sex gehad zonder condoom. Natuurlijk op dagen als je geen symptomen van een uitbraak hebt. We hebben elkaar ook oraal bevredigd.

Helaas is er altijd de kans dat je je partner kan besmetten, het herpes virus hoeft niet altijd zichtbaar te zijn met ee uitbraak. Virusremmers zorgen er wel voor de kans wel heeeel klein wordt om iemand anders te besmetten.

Een huisarts kan je kan helemaal niets zien of inschatten dat je geen klachten hebt en dus niet besmettelijk.
Ik lees op dit forum ook verhalen van lotgenoten dat zijn ondanks het gebruik van de virusremmers toch weer een uitbraak krijgen.

Persoonlijk denk ik dat gezond leven, slapen, eten en regelmatig sporten de beste remedie zijn om de uitbraken te minimaliseren. L-lysine heeft ik tot 2000mg per dag geslikt, maar dat heeft mij niet geholpen.
Index > Seksueel overdraagbare aandoeningen > Genitiale Herpes, nieuwe relatie?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring